Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Corto Maltese

#4101 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

miki.ba wrote: Razumijem da ste frustrirani Zlatkovim odlukama, razumijem da SDP smatrate mafijašima i da nisu alternativa, ja dijelim vaše mišljenje, ali molim vas ostanite bar malo objektivni. Pridružujem se svim kritikama do one mjere kad kažete da je SDA manje zlo, pa vi kao da imate pamcenje zlatne ribice.
Slažem se, treba to preformulisati. Jasno je da se ne radi o tome da je bilo ko manje zlo, već samo o tome da je SDP trenutno najveće političko zlo sa ove strane entitetske granice. Ostali neka stanu u red i čekaju prilikuda zauzmu tu časnu poziciju, u nekom narednom mandatu.
Banksy

#4102 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:Ovo za sada je sve mlako i nikakvo... jedino što se doimalo odlučno, bilo je skroz pogrešno (izjava o Radonu).
Tačno.
palermo

#4103 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:Ovo za sada je sve mlako i nikakvo... jedino što se doimalo odlučno, bilo je skroz pogrešno (izjava o Radonu).
mah....
nisam ja još odustao od Komšića, ali barem na ovom forumu jesam. Ljudi koji ga ovdje brane su daleko od mog svjetonazora. Znam da forum nije relevantan (manje više) zato i kažem da još nisam odustao, al sve mi se u glavi vrti ona narodna, daj ćeri da se za bega udaš----
Katamaran_Sa

#4104 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

Shahab wrote:
htcxone wrote::-) e vidi ti kako je on protumacio izjavu da se zeljkoo nada da ce drugostepena presuda zadovoljiti pravdu :D on od zlatnog ljiljana napravi četnika :-)
sto se tiče radontwista, sta ocekujete da ce Željko da kaze javno da je on lopov , kriminalac,korumpiran itd? bez dokaza, bez sudske presude? pa nismo na pijaci... uz to za takve optuzbe ide se na sud ppa ako si bez dokaza i u zatvor... naravn osvima je nama jasno da je oko radona mutna voda ali za to imamo sud (Kao da ga nemamo)
ja vjerujem u zeljka jer je dokazao da voli ovaj naaod, da voli ovu zemlju, da je iskren i da je patriota... poslije ovih 20 godina jada i bijede, korumpiranih i izobličenih oliticara koji uce da pricaju jedne te iste recenice i drze iste govore, koji rade sve po nalogu, koji ne znaju sta je ekonomija, razvoj, propsperitet, napredak... koji ne znaju sta je biti čovjjek... nakon svega ovoga, Željko je jedno veliko osvježenje, jedna velika nadaa u ovu drzavu...ne zato sto je dobar politicar, ne zato sto je veliki reformator, ne zato sto je strasan ekonomista i poduzetnik nego sto je ČOVJEK i sto ima SRCE za običnog čovjeka
:lol: :lol: Teško nama!
Cuj osvjezenje, mislim da je on jos u proslom stoljecu zakoracio u izvrsnu vlast, od tada se nije pomakao iz nje :-) :-) :-)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4105 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

palermo wrote:
mah....
nisam ja još odustao od Komšića, ali barem na ovom forumu jesam. Ljudi koji ga ovdje brane su daleko od mog svjetonazora. Znam da forum nije relevantan (manje više) zato i kažem da još nisam odustao, al sve mi se u glavi vrti ona narodna, daj ćeri da se za bega udaš----
pa tesko je odustati kad nema nista bolje

sve se covjek nada da ce Zeljko napokon uciniti nesto, nakav BUM...

a dosad je imao dva buma, ostavku i Fahra postenjacinu

mozda je treca sreca
kamen spoticanja

#4106 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

Bice treca sreca:
"Cestitam dodiku na drzavotvornoj politici" :D
plain vanilla

#4107 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote:Bice treca sreca:
cika zubo, ne budi zloban :evil: :mrgreen:

mozda nam isprica sve sto zna o aferi reket, npr
to bih ja voljela cuti od njega
kamen spoticanja

#4108 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

plain vanilla wrote:

Znas da hoce...pa da mu damir hadzic vikne da je i on igrao forhand
plain vanilla

#4109 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote:
plain vanilla wrote: cika zubo, ne budi zloban :evil: :mrgreen:

ee, toga se i ja bojim..ali de da budemo optimisti i sacekamo
ionako nije da bas nesto mozemo uraditi
osim zbrisati odavdje
kamen spoticanja

#4110 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

plain vanilla wrote:
kamen spoticanja wrote:
plain vanilla wrote: cika zubo, ne budi zloban :evil: :mrgreen:

ee, toga se i ja bojim..ali de da budemo optimisti i sacekamo
ionako nije da bas nesto mozemo uraditi
osim zbrisati odavdje
Hocemo u tursku? :D
plain vanilla

#4111 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote: Hocemo u tursku? :D
vidis da je i tamo belaj, crveni protiv zelenih :lol:
ali moze, hajmo :mrgreen:
Corto Maltese

#4112 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

plain vanilla wrote:

Ne zna on ništa, vjeruj mi. Niti o aferi reket, ni o bilo čemu drugom.
plain vanilla

#4113 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

Corto Maltese wrote:
plain vanilla wrote:

Ne zna on ništa, vjeruj mi. Niti o aferi reket, ni o bilo čemu drugom.
ni onoliko koliko mi znamo?
Sarajevo11

#4114 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Sarajevo11 »

U narednom periodu ćemo pokazati svoju zrelost za stvarnim društvom i državom za kojom imaju potrebu naši potomci,jer im je potrebno društvo u kojem će moći pokazati svoju kreativnost i sposobnost za praćenje Europskih trendova,no sve to možemo i trebamo uz Demokratsku frontu BiH.Pozdrav svim dobronajmernim građanima.
akcid

#4115 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by akcid »

Sarajevo11 wrote:U narednom periodu ćemo pokazati svoju zrelost za stvarnim društvom i državom za kojom imaju potrebu naši potomci,jer im je potrebno društvo u kojem će moći pokazati svoju kreativnost i sposobnost za praćenje Europskih trendova,no sve to možemo i trebamo uz Demokratsku frontu BiH.Pozdrav svim dobronajmernim građanima.
Za DF bi bilo produktivnije da si ostao u NS :oops:
MuaDib

#4116 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

DF je jedina nada za nas, sve ostalo je ubleharenje.
Mislim da se ovdje DF pogrešno doživljava i da pravi neki kult ličnosti od Želja Komšića koji zaista ne pristaje ovoj političkoj ideji. Sam naziv Demokratska fronta govori sve. Vrijeme je da se iskoriste svi demokratski kapaciteti za promjenu postojećeg stanja. Direktni kontak s građanima, nuđenje rješenja a ne nabrajanje problema, politika aktivne promjene i okrenutos ka mladima, to je ono što krasi DF. Nažalost mnogi ne vide, da je kampanja DF već počela i da se približava narodu, mnogo bliže, nego i jedna politička organizacija do sada.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4117 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

MuaDib wrote:DF je jedina nada za nas, sve ostalo je ubleharenje.
Mislim da se ovdje DF pogrešno doživljava i da pravi neki kult ličnosti od Želja Komšića koji zaista ne pristaje ovoj političkoj ideji. Sam naziv Demokratska fronta govori sve. Vrijeme je da se iskoriste svi demokratski kapaciteti za promjenu postojećeg stanja. Direktni kontak s građanima, nuđenje rješenja a ne nabrajanje problema, politika aktivne promjene i okrenutos ka mladima, to je ono što krasi DF. Nažalost mnogi ne vide, da je kampanja DF već počela i da se približava narodu, mnogo bliže, nego i jedna politička organizacija do sada.
Ime ne govori ništa. Baš ništa. Vučić u Srbiji se bori protiv korupcije, puni zatvore, plijeni imovinu poreskih dužnika, smjeniće, evo pet svojih ministara, guta knedle od klera i desnice, traži datum i dobiće datum. Mi nemamo ništa. Upsss, imamo novost da ambasadori ne moraju znati strani jezik :jbt:
DF čije ime ne govori ništa, mora već i krajnje je vrijeme izlaziti sa stavovima. Mi smo kroman narod, vidi se po sreći i ushićenju kada repka dobije utakmicu, malo nam treba. Zar im je to malo tako teško dati? Svima nama koji jedini spas i nadu vidimo u DF-u, čije ime ne govori ništa.
akcid

#4118 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by akcid »

MuaDib wrote:... mnogi ne vide, da je kampanja DF već počela i da se približava narodu, mnogo bliže, nego i jedna politička organizacija do sada.

Osim ponekih zastarjelih pamfleta, ni ja takođe ne vidim tu kampanju, iako naprežem oči po vazdan.

Početak stranke je bio odličan, euforičan, obaćavajući, a onda je nastao elitizam i odabir polusposobnih, mahom nesposobnih osoba koje su samo željele postići napredak stranke, a pojma nisu imali kako. Ni odakle početi....

Nije dobra ideja prenos stranke na mlade ljude. Naša omladina nije sposobna ni za šta (naravno da ima izuzetaka), osim za teme koje veze nemaju s politikom. Naša omladina mahom i ne zna za bolje, mnogi nisu u stanju prepoznati državna uređenja po svijetu, kamoli da znaju upravljati našim, koji je i najkompleksniji. Naša politička omladina jedino zna lijepiti predizborne plakate, nosati šarene majice s političkim parolama na prsima, i gledati na sat kad će ih šef pustiti kući...

Osim ovdje, ponekad kod Hadžifejzovića, je li naš građanin, od momenta osnivanja, ikad više čuo za DF? Zna li šta piše u Statutu, šta su programski ciljevi, šta su ideje stranke, za šta se idejno zalaže...Sumnjam :-) :(

Ovako kako su započeli entuzijazisti DF, ne radi se, posebno ako je cilj izaći na pozicije vlasti na pojedinim nivoima :-?
shiljak

#4119 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Mislim da je na FTV-u u dnevniku večeras uživo bio neki sa ETF-a kao gost radi onih protesta, kasnije se jedan javio preko video linka, ko da vide kakvo je stanje tamo u Banja Luci, što i oni potestuju iz drugog razloga itd.. kad poče taj iz Banja Luke da priča o Bakiru, kaže on kupio auto od 200.000 KM a kod nas ovako stanje, pa onda poče Čovića prozivati... :D :D Mislim otišao skroz u offtopic, ali se može vidjeti kakvo je stanje u politici, odnosno kakve su posljedice, pa eto skontajte sad šta DF novo donosi.

Hajd zdravo :D
Shahab

#4120 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

KatarinaKosaca wrote:
MuaDib wrote:DF je jedina nada za nas, sve ostalo je ubleharenje.
Ime ne govori ništa. Baš ništa. Vučić u Srbiji se bori protiv korupcije, puni zatvore, plijeni imovinu poreskih dužnika, smjeniće, evo pet svojih ministara, guta knedle od klera i desnice, traži datum i dobiće datum. Mi nemamo ništa. Upsss, imamo novost da ambasadori ne moraju znati strani jezik :jbt:
DF čije ime ne govori ništa, mora već i krajnje je vrijeme izlaziti sa stavovima. Mi smo kroman narod, vidi se po sreći i ushićenju kada repka dobije utakmicu, malo nam treba. Zar im je to malo tako teško dati? Svima nama koji jedini spas i nadu vidimo u DF-u, čije ime ne govori ništa.
Istinske promjene u životima građana mogu donijeti isključivo reforme koje će radikalno izmjeniti postojeće stanje. Ključ uspjeha reformi nalazi se u podizanju kvalitete institucija, posebno onih koje su u direktnoj vezi sa privredom. U konačnici treba osmisliti koncept koji će biti zasnovan na ciljevima poticanja i promocije ekonomskog rasta. Danas je očigledno da Komšić, nema nikakve vizije, ni odlučnosti, kako osmisliti reformsku agendu, predstavit je javnosti, i tražiti narodni konsenzus za njenu sprovedbu. Sve je se svelo na eksploatisanje njegovog imidža kao poštenog političara. Bez jasne agende i koncepta reformi, kao i kadrova koji to mogu sprovesti, nije moguće imati rezultat. Ekonomska stvarnost nije kladionica. Kao što je rekla legendardna reformatorka Mragharet Thatcher " ...feninzi ne padaju sa neba..." Komšić ima potencijala u smislu povrata etike i morala u javnu sferu. To je jako bitno, možda čak i fundamentalno. Ali siromašni narod, fukara, očekuje konkretne rezultate u vidu boljeg životnog standrda.
Banksy

#4121 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

MuaDib wrote: DF je jedina nada za nas, sve ostalo je ubleharenje.
Mislim da se ovdje DF pogrešno doživljava i da pravi neki kult ličnosti od Želja Komšića koji zaista ne pristaje ovoj političkoj ideji. Sam naziv Demokratska fronta govori sve. Vrijeme je da se iskoriste svi demokratski kapaciteti za promjenu postojećeg stanja. Direktni kontak s građanima, nuđenje rješenja a ne nabrajanje problema, politika aktivne promjene i okrenutos ka mladima, to je ono što krasi DF.
Nažalost mnogi ne vide, da je kampanja DF već počela i da se približava narodu, mnogo bliže, nego i jedna politička organizacija do sada.
... u nekom paralelnom svemiru?
shiljak

#4122 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

A da nije o ovome Komšić pričao, kada je govorio niko ništa ne radi, pa ondaa na forumu diskutovali o radončiću jedno 10-20 strana.
Patrick Moon: Uznemirujući prijedlozi za reformu tri zakona
"Zašto politički lideri i vladini zvaničnici kažu da se žele boriti protiv korupcije, a potom predlažu zakone koji olakšavaju nepotizam i koji omogućavaju da se problemi sa javnim nabavkama nastave? Zašto govore da žele modernu demokratiju, a predlažu zakone koji umanjuju transparentnost i javnosti ograničavaju pristup informacijama o osnovnim aktivnostima vlasti?"
http://www.klix.ba/vijesti/bih/patrick- ... /130604115
Sarajevo11

#4123 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Sarajevo11 »

Ovdje je očito da dosadašnje stranke ne zanima sve teža ekonomska situacija , društvo su doveli u stanje poslušnika i ovisnika unutar plemenskog i rodbinskog odnosa jadni su oni koji ne pripadaju takvim savezima , za njih u ovo društvenom stanju kažu nisu se snašli ili nisu znali da jame . Nadam se da u ovom kompleksnom društvu još uvijek postoji dovoljno razuma i snage za opće društveno dobro i građenje pravog sistema vrijednosti za svakog pojedinca . Stanje moramo mijenjati iz temelja prvo počevši od sebe , da li sam dovoljno pokušao doprinijeti boljem stanju i standardu u društvu , kome smo dali glas , gdje je njegova odgovornost , šta nas čeka u budućnosti ,da li samo dijeca tajkuna i poslušnika trebaju studirati u inozemstvu o trošku naroda , vozati bijesne automobile , uživati u vilama i stanovima novcem otuđenim od građana . Žao mi je onih koji svoje bogatstvo temelje na siromaštvu naroda valjda tako štite nacionalni interes .Danas je najveće umjeće biti normalan i sve što želiš sebi željeti i drugome bez licimjerstva . Puno sreće DEMOKRATSKOJ FRONTI , svaki doprinos za bolje sutra uz poštovanje pozdravljam .
Sherlock_Holmes

#4124 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Sherlock_Holmes »

Zanima me da li se ova stranka oglasila povodom protesta ispred parlamenta ?
Sherlock_Holmes

#4125 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Sherlock_Holmes »

erwz634w6z wrote:
Sherlock_Holmes wrote:Zanima me da li se ova stranka oglasila povodom protesta ispred parlamenta ?
tebi ni iz džepa ni u džep, oglasili se ili ne koga boli kurac
Pa razne stranke jesu i zato pitam.

A taj nivo komunikacije sačuvaj za nekog drugog, nismo zajedno ovce čuvali.
Post Reply