Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nadžak wrote:Sreća, evo neke varijante gradskog grijanja u Zenici se spominju u budućem periodu i jedva čekam da se na to priključim. Ostaviću koju tonu peleta čisto kao rezervu ukoliko nestane tog gradskog. Ne može kod nas ništa normalno da bude da se na nos nasadiš! Sve neke prevare, zavale, idiotluci, fuj.
Drzi se ove zadnje recenice i ne polazi nade ni u sta.
Kod nas u Tz kao krenuli sa prikljuccima na gradsko grijanje i naselja koja se naslanjaju na grad i individualnih objekata u gradu. Prve cijene bile 10-15000KM po prikljucku. Narod nije htio pa su sada snizili na 3,5-5000KM po prikljucku u zavisnosti od kvadrature.Da stvar bude jos gora izmislili su brdo dokumentacije koja ti je potrebna(gr.dozvola, projekat objekta i posebno projekat cent, grijanja, saglasnost na te projekte od strane ''gradskog grijanja'' i jos neke zavrzlame) tako da mi bas ne pada na pamet i sa time se maltretirati. Opet dodjosmo do tvoje zadnje recenice.
Jednostavno nista ne znamo raditi kako treba(uprosteno i prakticno).
sve ovo ti je trebalo kad si kuću pravio... osim projekta centralnog grijanja koje si vjerovatno naknadno radio
sarajevo gas neće da priključi gasni bojler bez ovjerenog projekta, dozvola milion, i pregleda uzemljenja instalacije i prekidača za bojler van prostorije bojlera
Ima li netko na forumu ko zna da napravi listu firmi kod kojih se moze uzeti dobar pelet. Bilo na bazi vlastitog iskustva ili iskustva drugih. Ovako se tema vuče u nedogled a sve nas isto zanima. GDJE DA KUPIMO DOBAR PELET Hvala
shejta wrote:Ima li netko na forumu ko zna da napravi listu firmi kod kojih se moze uzeti dobar pelet. Bilo na bazi vlastitog iskustva ili iskustva drugih. Ovako se tema vuče u nedogled a sve nas isto zanima. GDJE DA KUPIMO DOBAR PELET Hvala
Obrt komerc Gracanica(na njihovom peletu testiraju kotlove)
Trgovir Gracanica
Euro stil Doboj( vec dvije godine uzimam i super pelet)
Zato što je bilo svašta prošle godine, valjda nisu mogli sve narudžbe ispoštovati. Ja sam kupio par paleta kod njih i bio je OK što se tiče sagorjevanja, čini mi se da nema bukve bar po boji, niska je kaloričnost bila.
Nesto slicno kao fekry, nisu ni oni mogli isporuciti. Rekli su da ce dovuci za 15-20 dana, pa cu javiti kakav je i sta je. Busaju se da su najveca peletara u BiH, proizvode 7t po satu i opet ne mogu da isporuce.
kazo wrote:Je li neko koristio Eko pelet iz Novog Grada, fabrika bioConcept ?
Citava afera bila. Pitanje je ko nije koristio njihov pelet.
Sto afera? Ja sam naručio, pa sta bude
Afera "zajebi". Primali su redovno narudzbe da bi u oktobru samo izbacili obavijest da nemaju peleta da ispostuju sve narudzbe i da ce pelet dobiti samo onaj ko je uplatio a i to sa zakasnjenjem. U medjuvremenu cijena peleta skocila sa 280 na 430KM i tako su zajebali mnoge ljude koji su mislili pa ce dobiti pelet od njih pa kad su saznali da nece morali su kupovati pelet po tadasnjoj cijeni od 430KM a da su znali da ce ih ovi zajebati mogli su kupiti od nekog drugog pelet po 280KM. Nakon toga su na svom OLX profilu ugasili javna pitanja a imali su ih preko 1000 zato sto su ih ljudi napadali i nazivali prevarantima.
Uglavnom izbjegavati ovu fabriku ako je ikako moguce.
Hvala puno na detaljima. Kontaktirao sam neke i imali su odma na stanju po znatno skupljoj cijeni pa sam se odlučio za ove, ali ako bude kasnila isporuka, lahko je otkazati.
Uzeo sam Hifin, ali kvalitetniju verziju. Na prvu izgleda dobro, ne mrvi se i nema puno prasine... Nije ni crn, kao sto zna biti
Koliko sam mogao vidjeti na prvu, nema pijeska u njemu
Sto se tice drugog peleta koji prodaje Hifa, jeftinija verzija, treba zaobici u sirokom luku. Pun je prasine, mrvi se i stvarno izgleda lose. Premala razlika u cijeni je izmedju kvalitetnijeg i loseg. Mislim da su ovaj losiji precijenili, realna cijena je 260KM
kazo wrote:Hvala puno na detaljima. Kontaktirao sam neke i imali su odma na stanju po znatno skupljoj cijeni pa sam se odlučio za ove, ali ako bude kasnila isporuka, lahko je otkazati.
Lako je ono otkazati ali je problem sto otkazu kada pelet poskupi i onda ti placaj vise. Za koliko dana(sedmica) su ti obecali isporuku peleta?
Dobio pelet iz askokomerc zenica nemila. Cijena 330km sa prijevozom u travnik. Korektna komunikacija, 15-tak dana cekao, sve dogovoreno ispoštovali.
Ovako na prvu, pelet djeluje osrednje kvalitete.
Pozdrav svima,planiram ugradit grijanje na pelet i odluka za peć je bila termofluks interio 22,sad vidim da ima i termal neki kotao 25 kw,prima više peleta,a cijena bi trebala bit tu blizu.Ima li neko iskustva sa termal pećima,kakav je kvalitet,je li u rangu termofluksa?
@nerislav
Termal i slični "integrisani" kotlovi su svi slični i u 5 deka po kvalitetu jer koriste uglavnom iste uvozne dijelove ( puž , grijač , pumpu ,ventilatore ...) ,a svi imaju istu "manu" da zahtjevaju kvalitetan pelet za rad. Obizirom da je sada teško nabaviti kvalitet po razumnoj cijeni , ako imaš tehničke mogućnosti idi radije na neki robusniji kotao koji može sagorjevati svašta i da stoji negdje u pomoćnoj prostoriji.
nerislav wrote:Pozdrav svima,planiram ugradit grijanje na pelet i odluka za peć je bila termofluks interio 22,sad vidim da ima i termal neki kotao 25 kw,prima više peleta,a cijena bi trebala bit tu blizu.Ima li neko iskustva sa termal pećima,kakav je kvalitet,je li u rangu termofluksa?
https://www.boticmetal.com/
Preporucujem. Koristim njihovu pec dvije zime i nikad ni najmanji problem, a lozilo se svega.
maks-problem i jeste što nemam posebnu prostoriju za peć,planiram da koristim jednu sobu koja u dogledno vrijeme neće bit potrebna,zato je izbor ovakav,kakav je,pozdrav i hvala!
Evo vec duze vrijeme citam objave i tako pratim sta ko pise,i kontam u sebi sretan sam sto kupih kotao Kovan. Nemoram brinuti o peletu itd. Kotao sam uzeo prije dvije godine,vec sam imao srvisera u kuci 3 puta,a pelet koji su obecavali pri kupovini kotla sam dobio prosle godine,a ove godine nakon 200pokusaja dibijem gospodu koja me hladno odbije dosta nekulturno i kaze ne primamo narudbe. Eh toliko o njihovom liderstvu u proizvodnji i o onom (med i mlijeko) kad se uzima kotao. Ovo pisem samo da upozorim ostale da ne nasijedaju na njihove lazi i da ne oatavljaju novac lazovima.
Kovjeb wrote:Evo vec duze vrijeme citam objave i tako pratim sta ko pise,i kontam u sebi sretan sam sto kupih kotao Kovan. Nemoram brinuti o peletu itd. Kotao sam uzeo prije dvije godine,vec sam imao srvisera u kuci 3 puta,a pelet koji su obecavali pri kupovini kotla sam dobio prosle godine,a ove godine nakon 200pokusaja dibijem gospodu koja me hladno odbije dosta nekulturno i kaze ne primamo narudbe. Eh toliko o njihovom liderstvu u proizvodnji i o onom (med i mlijeko) kad se uzima kotao. Ovo pisem samo da upozorim ostale da ne nasijedaju na njihove lazi i da ne oatavljaju novac lazovima.
Kovan je od eminentne kompanije postao sljam obicni. Kotlovi im vise nisu iste kvalitete kao ranije a o prevarama za isporuku peleta vlasnicima njihovih peci da ne pricam.