Koji ste film DANAS pregledali ?

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Ariel
Vozim: auto

#4101 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Ariel »

Hell Fest
Kaligrafija

#4102 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Kaligrafija »

90minut wrote:.
Ma hajde da ne spojlamo, kako god bilo, film je predobar, jedno od najboljih ostvarenja ove godine... Meni po zanru nije horror, vise misterija, drama... Mada ima gadnih scena, ali ne da te prepadne, vec da sokira...! Od mene 8/10. :thumbup:
90minut

#4103 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by 90minut »

Kaligrafija wrote:
90minut wrote:.
Ma hajde da ne spojlamo, kako god bilo, film je predobar, jedno od najboljih ostvarenja ove godine... Meni po zanru nije horror, vise misterija, drama... Mada ima gadnih scena, ali ne da te prepadne, vec da sokira...! Od mene 8/10. :thumbup:
Film je savršenstvo nema scena gdje ti iskače nešto trza te i to klasicni psiho - triler- horror ne može bolje od onoga.
omar little

#4104 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

John Cleese wrote:
omar little wrote: submergence. sta su oni ondje htjeli uraditi i reci, svit madr of gad...navukli su me kliknuti na film zarad mcavoya i wandersa, ali ne pomazu ni iskusan reziser ni solidni glumci. nisam cekirala imdb prije gledanja, da jesam bilo bi mi jasno sta se zbiva. elem, paralela i simbolika su sirove, rogobatne i plitke; komplet adaptacija je svedena na razinu tinejdzera koji misli da je intelektualno prosvijecen i sofisticiran dok trtlja besmislice i banalnosti. na momente lijepo i zanatski vjesto snimljeno, lijepi interijeri i eksterijeri, ali dalje od toga nista. die, netflix, die.
:lol: Omi, mein schatz :kiss: :D

Pogledah i ja, ali na televiziji - hoce tako Venders zajebat, nema govora :D
ma nek se jebe ladno, od sada mu samo dokumentarce gledam. :D
johnnykola

#4105 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by johnnykola »

Huh, dragi Kaligrafija, nazvao sam ih momčićem i djevojčicom, nisam malouman pa da ne vidim da se radi o ljudima starijim od dvadeset godina. Možeš nazvati momčićem i curicom i babu i dedu od devedeset godina. Ako to hoćeš. Ko skonta da su tako nazvani zato što se ponašaju kao djeca, a i bez toga, da neko ima slobodu tako ih nazvati, eto samo tako, a ne pozivati se na pedofiliju i valjati nake nebule. Dodatno Heredity je radi lo isti lik, naravno da Midsommar nisam gledao, ali moglo se pretpostaviti da je beton, na što sam i ciljao. Ideš lagano u foe jer si maliciozan i - adio mare! :kiss:
Last edited by johnnykola on 27/09/2019 21:21, edited 1 time in total.
Kaligrafija

#4106 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Kaligrafija »

Nisam jos pregledao, ali evo hocu sad, Doom Annihilation 2019... Pojavio se prije kino prikazivanja... Na imdb pise da je tek zavrsen... Nema jos ocjena! Plus film je u HDu, kako im je poslo to za rukom da maznu...!? Ali haj, nije prvi put... Nadam se bar malo da valja, zalosno je sto ta fransiza, nije otisla u prave ruke, ovako su i glumci i filmovi prosjecni...!
90minut

#4107 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by 90minut »

Kaligrafija wrote:Nisam jos pregledao, ali evo hocu sad, Doom Annihilation 2019... Pojavio se prije kino prikazivanja... Na imdb pise da je tek zavrsen... Nema jos ocjena! Plus film je u HDu, kako im je poslo to za rukom da maznu...!? Ali haj, nije prvi put... Nadam se bar malo da valja, zalosno je sto ta fransiza, nije otisla u prave ruke, ovako su i glumci i filmovi prosjecni...!

Nemoj gledati to vidi se na kilometar da je loše
Kaligrafija

#4108 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Kaligrafija »

90minut wrote:
Kaligrafija wrote:Nisam jos pregledao, ali evo hocu sad, Doom Annihilation 2019... Pojavio se prije kino prikazivanja... Na imdb pise da je tek zavrsen... Nema jos ocjena! Plus film je u HDu, kako im je poslo to za rukom da maznu...!? Ali haj, nije prvi put... Nadam se bar malo da valja, zalosno je sto ta fransiza, nije otisla u prave ruke, ovako su i glumci i filmovi prosjecni...!

Nemoj gledati to vidi se na kilometar da je loše
Evo odgledao, iskreno, nije lose, film je gledljiv, mislio sam da je mrtva B produkcija, ali nije, na momente pravo dobar, solidan... Gledao sam gore na SciFi... Ima glavu i rep... Sa kvalitetnijim glumcima, mozda bi bio i spektakl... Kakvih ima glumaca, ovi su solidni, samo su nepoznati.. Fali malo dorade oko scenografije, efekti solidni... Od mene 5/10. Tipicni TV film... Ako ti je dosadno, a volis naucnu fantastiku, moze se pogledat...!
DonieBrasco

#4109 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by DonieBrasco »

Nocas odgledao ovaj https://www.imdb.com/title/tt7456310/ , nekako mi je jako slican ovom https://www.imdb.com/title/tt2873282/, a i ovaj mu je slican https://www.imdb.com/title/tt2406566/.

Bas su slicni, mada svi su mi OK. :D
Kaligrafija

#4110 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Kaligrafija »

DonieBrasco wrote:Nocas odgledao ovaj https://www.imdb.com/title/tt7456310/ , nekako mi je jako slican ovom https://www.imdb.com/title/tt2873282/, a i ovaj mu je slican https://www.imdb.com/title/tt2406566/.

Bas su slicni, mada svi su mi OK. :D
Dobri svi, predvidljive akcije, sve na kalup Nikite, ali dobri... Anna najbolja, Luc B. je za akcije odlican...
DonieBrasco

#4111 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by DonieBrasco »

Da svo vrijeme kontam ovo je Nikita, slazem se Anna najbolja.

Cak je i Lucy slican film u neku ruku, najavljen je drugi dio.
omar little

#4112 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

fat city https://www.imdb.com/title/tt0068575/?ref_=fn_al_tt_1

jedna od najdrazih mi openning scenes, savrseni melankolicni spoj kristoffersona i hustona u ovom "quintessential 70s movie specimen"-u. <3

dale cooper

#4113 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

Kaligrafija wrote:Midsommar

https://m.imdb.com/title/tt8772262/

Image

Hebeno remek djelo... Evo i sad sjedim, pitam se sta sam gledao... Wtf... Film je u top 5 ove godine, ako ne i najbolji... Nije za svakog... Mladjoj publici ce mozda biti los... Film je za ozbiljniju publiku, koja voli misteriju i ritualne obicaje u filmovima...! PREPORUKA!
Odličan. :thumbup: Poput i prethodnog Ari Asterovog filma, Hereditiary, Midsommar nije horor per se, ali bez obzira stvara strašan osjećaj
nelagode, napetosti i jeze.
omar little

#4114 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

interview with the vampire, cini mi se nisam bila gledala od kina. nakon dvije decenije imbecilizacije vampirske ekranizacije, ovaj film dodje k'o ozbiljna literatura.
dječak sa šibicama

#4115 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dječak sa šibicama »

Midsommar

ono, antropolozi dosli u svedsku komunu, ovi im na prvoj ceremoniji spomenu "imacemo 60-godisnju zetvu" i nikome na pamet ne pada da bi oni mogli biti zetva

gledajte vikinge ljudi, ucite iz serija ako vec na faksu ne ucite :D

onu crnkinju su likvidirali kao Ragnar onog lika, rasjecena ledja kao krila... a nije mi jasno sta su uradili onom frajeru sto se sav izoblicio, kakva mu je ono faca, sto je pisao na "sveto drvo"

majska kraljica upala u pravu raju, svi ludi ko struja ko i ona
omar little

#4116 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

phantom thread https://www.imdb.com/title/tt5776858/?ref_=nm_flmg_dr_5

hh. nisam andersonov narocit ljubitelj nikad bila (par iznimki ima) i ovaj film to nije promijenio. drzao mi je paznju i interes do treceg cina kada sam posegnula za drugim ekranom. tematika ne moze dalje biti od mojih sfera interesa te banalnost mode i haljina nisam mogla "izsimbolizirati" u umjetnost kao cjelinu (sto je bila ocita namjena). dobra gluma me uspjela zaintrigirati na pocetku, glumica je posebno fino iznenadjenje, ali me narativ nije zadrzao do kraja. karakterna studija likova (njega vise nego nje) i njihovog odnosa i bitke za premoc sa odd twist. "prestizne" modne kreacije koje bi trebale opravdati svu tu sebicnost, narcisoidnost, krastav i nesnosljiv karakter "umjetnika" su zakurac. sam kreativni proces i zanat, glamurozni tekstili i interijeri su jako lijepi i jako lijepo prikazani i doneseni.

vizualno isto jako lijepo i toplo, tacno se osjeti barsunasti senzibilitet celuloida naspram industrijski dominantne digitalne hladnoce.
dječak sa šibicama

#4117 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Yesterday

film je imao puno vise potencijala od onoga sto je dobijeno, primjetno je da reziseri zadnjih godina sve slabije rade svoj posao. A i scenaristi.
Puno rupa u prici, iako je SF prakticno, ali najveca zamjerka je pretvaranje filma u bljutavu limunadu, toliko bljutavo da sam zadnjih 15 minuta filma preskakao scene.
90minut

#4118 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by 90minut »

dječak sa šibicama wrote:Yesterday

film je imao puno vise potencijala od onoga sto je dobijeno, primjetno je da reziseri zadnjih godina sve slabije rade svoj posao. A i scenaristi.
Puno rupa u prici, iako je SF prakticno, ali najveca zamjerka je pretvaranje filma u bljutavu limunadu, toliko bljutavo da sam zadnjih 15 minuta filma preskakao scene.
Juce sam ga preporucio na drugoj temi film je super do tih zadnjih 15 minuta koje sam i ja preskakao jer se zna da ide bljutava limunada.
Al' dobro to se ocekivalo realno, film kao film dobar.
dječak sa šibicama

#4119 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Moralna strana price i odricanje od zasluga, i izjava ljubavi na koncertu pred punim Vemblijem, bljuc.

Ovo bi neko puno bolje uradio, ideja je odlicna, ali sve ostalo ispodprosjecno.
90minut

#4120 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by 90minut »

dječak sa šibicama wrote:Moralna strana price i odricanje od zasluga, i izjava ljubavi na koncertu pred punim Vemblijem, bljuc.

Ovo bi neko puno bolje uradio, ideja je odlicna, ali sve ostalo ispodprosjecno.
Da, da to je film..ljubav moral i kurci palci što se konkretno te strane filma tiče ja mogu pregurati svidjelo mi se sve ostalo pored toga.

Naravno cim upališ ovaj film odma znaš šta ocekujes zar ne..
MarlboroGold

#4121 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by MarlboroGold »

Joker...

filmčina
medvjed23

#4122 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by medvjed23 »

ja se zaljubljujem u taj film.. otkad ga, prije sedam dana, pogledah, ne izlazi mi iz glave..
dječak sa šibicama

#4123 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Triple frontier

znaci, okupis ipak respektabilnu glumacku ekipu, i onda snimis ovakvo sranje od filma

ono, ima tu i neke akcije, ali toliko glupavi detalji, dosli u Brazil i presli Ande ko da su sa Pofalica presli Hum i sisli do Velesica.

Placenici, profesionalni vojnici, i moralna pitanja, pucanje u noge, izbjegavanje egzekucije, kao oni ne mogu gledati smrt kao oni su humanitarni, a krenuli da uzmu milijardu dolara od narko bosa.

Ma bjezi, sta ja gledam.
omar little

#4124 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

slow west https://www.imdb.com/title/tt3205376/
avantura sa zanrom mladog redatelja. nasilje je pervazivno, kao glavna karakteristika zanra, no ovo je stiliziran film sa, na momente, koenovskim humorom i nekim fanciful feel no sve to skupa nije sjelo i iskombiniralo se u koherentnu cjelinu. fassbender, glavni mladjarac plus mendelsohn sasvim pristojno uradili svoj posao. nisam mogla pomiriti vizualnu disonancu, to me je jos i najvise vadilo iz filma.
dale cooper

#4125 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

90minut wrote:
dječak sa šibicama wrote:Yesterday

Juce sam ga preporucio na drugoj temi film je super do tih zadnjih 15 minuta koje sam i ja preskakao jer se zna da ide bljutava limunada.
Al' dobro to se ocekivalo realno, film kao film dobar.
Meni je film loš jer fula poentu onoga što je Beatlese činilo sjajnim.
Post Reply