Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#4101 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Poštovani korisnici,
u cilju unapređenja MMDS usluge danas tokom dana je izvršeno prebacivanje signala 1,3,4,5,7-tog transpondera na MMDS-u. Nakon ove promijene korisnici MMDS usluge dobiće bolji kvalitet slike kao i stabilnost sistema MMDS-a.
Kao što smo prethodno obavještavali korisnici Deltaline recievera prilikom prebacivanja kanala potrebno je da ručno učitaju titlove na svojim daljinskim upravljačima, dok je za korisnike Topfield recivera dovoljno da to urade jednom, nakon čega će reciever automatski učitavati titlove na ostalim kanalima.

TS 1
1.Disney XD (Titl)
2.Pink Folk
3.FOX (Titl)
4.RTL
5.TV1
6.Disney Channel (Titl)
7.Fashion TV
8.OSM
9.TRT
10.Boomerang
11.24Kitchen (Titl)
12.Saudi Arabia

TS 3
1.CNN
2.ESPN
3.Info Channel
4.DM Sat
5.RTV Montenegro
6.RTS
7.Crime & Invest (Titl)
8.Alfa TV
9.Sport Klub
10.Eurosport
11.Discovery World
12.Face TV
13.Baby TV
14.HRT 3

TS 4
1.CBS Drama/FREE-X (Titl)
2.FOX Crime (Titl)
3.TV5 Monde
4.FOX Life (Titl)
5.BN TV
6.History Channel (Titl)
7.E! (Titl)
8.AXN (Titl)
9.ALJAZEERA BALKANS
10.Balkanika
11.HBO +1 (Titl)
12.HBO Comedy +1 (Titl)

TS 5
CN/TCM
ProSieben
3.Discovery (Titl)
4.FTV
5.Nova TV
6.OBN
7.HRT 2
8.BHT 1
9.Rai 1
10.Animal Planet (Titl)
11.TLC (Titl)
12.Nat Geo Wild (Titl)
13.Golf Klub
14.HRT 4

TS 7
1.MEZZO
2.Dicovery Science
3.Travel (Titl)
4.Comedy Central (Titl)
5.Hustler
6.SK Prime
7.CineStar TV (Titl)
8.CineStar Action (Titl)
Telemach

#4102 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Poštovani korisnici,
u cilju unapređenja MMDS usluge danas tokom dana je izvršeno prebacivanje signala 1,3,4,5,7-tog transpondera na MMDS-u. Nakon ove promijene korisnici MMDS usluge dobiće bolji kvalitet slike kao i stabilnost sistema MMDS-a.
Kao što smo prethodno obavještavali korisnici Deltaline recievera prilikom prebacivanja kanala potrebno je da ručno učitaju titlove na svojim daljinskim upravljačima, dok je za korisnike Topfield recivera dovoljno da to urade jednom, nakon čega će reciever automatski učitavati titlove na ostalim kanalima.

TS 1
1.Disney XD (Titl)
2.Pink Folk
3.FOX (Titl)
4.RTL
5.TV1
6.Disney Channel (Titl)
7.Fashion TV
8.OSM
9.TRT
10.Boomerang
11.24Kitchen (Titl)
12.Saudi Arabia

TS 3
1.CNN
2.ESPN
3.Info Channel
4.DM Sat
5.RTV Montenegro
6.RTS
7.Crime & Invest (Titl)
8.Alfa TV
9.Sport Klub
10.Eurosport
11.Discovery World
12.Face TV
13.Baby TV
14.HRT 3

TS 4
1.CBS Drama/FREE-X (Titl)
2.FOX Crime (Titl)
3.TV5 Monde
4.FOX Life (Titl)
5.BN TV
6.History Channel (Titl)
7.E! (Titl)
8.AXN (Titl)
9.ALJAZEERA BALKANS
10.Balkanika
11.HBO +1 (Titl)
12.HBO Comedy +1 (Titl)

TS 5
CN/TCM
ProSieben
3.Discovery (Titl)
4.FTV
5.Nova TV
6.OBN
7.HRT 2
8.BHT 1
9.Rai 1
10.Animal Planet (Titl)
11.TLC (Titl)
12.Nat Geo Wild (Titl)
13.Golf Klub
14.HRT 4

TS 7
1.MEZZO
2.Dicovery Science
3.Travel (Titl)
4.Comedy Central (Titl)
5.Hustler
6.SK Prime
7.CineStar TV (Titl)
8.CineStar Action (Titl)
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#4103 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Decerto »

Dze su titlovi na Hustleru ;-) ;-) sala mala.
agent_zero

#4104 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Telemach wrote:
pupavac2011 wrote:Ima li iko pojma kako se dijele bežični routeri uz npr. trio paket. Treću sedmicu zaredom mi već govore: strpite se krajem ove ili početkom naredne sedmice će doći naši akviziteri.
Ko su ti akviziteri i kako saznati ko mi treba donijeti router da bih mogao pitati KADA!!
Nahvalih ih na početku, pa mi se vrati u nos:)
Tenk Ju Kam Agen.
Dostavite nam podatke na PP, kako bismo router dostavili u najkraćem roku.
Pa dajte Telemach, i ja čekam više od tri sedmice i stalno isti odgovor dobijam "stripite se, u dan dva ćete dobiti". I tako prođe više od tri sedmice u čekanju, a niko da nazove.
gidra

#4105 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

radi li vam thepiratebay.se? Meni od sinoc nece da otvori stranicu...
krater

#4106 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by krater »

gidra wrote:radi li vam thepiratebay.se? Meni od sinoc nece da otvori stranicu...
radi :oops:
truhlo

#4107 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by truhlo »

gidra wrote:radi li vam thepiratebay.se? Meni od sinoc nece da otvori stranicu...
Da
doff

#4108 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

I ja čekam da mi dođu skretnicu promijeniti već dvije sedmice a rekli da će biti u najkraćem roku :) Ono nije mi neka "hića" al et
Strelac80

#4109 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Strelac80 »

I ja sam sinoc trazio da skinem 1 novi film preko torrenta,piratebay,sve cenzura!
Otvori meni stranicu,ali nema nista skoro,sve se brise od jucer,i stranice kao npr filmovizija,ne smije biti filmova vise,leptirica,jos se drze,pa sta ce biti-izgleda bas,cenzura pocinje u svemu,od kladjenja,do filmova,muzike,klipova,itd....Ali "kazem" opet-uzalud mi-mogu sebi cenzuru objesiti zna se o sta...rijesiti cemo ubrzo to! Piratebay radi,ali do kada i sta mozes tamo pronaci-ono sto vec svi posjeduju-kako god,biti ce rijeseno,siguran sam u to!
sent from tapatalk 2 :-)
Bryant 24

#4110 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bryant 24 »

Strelac80 wrote:
I ja sam sinoc trazio da skinem 1 novi film preko torrenta,piratebay,sve cenzura!
Otvori meni stranicu,ali nema nista skoro,sve se brise od jucer,i stranice kao npr filmovizija,ne smije biti filmova vise,leptirica,jos se drze,pa sta ce biti-izgleda bas,cenzura pocinje u svemu,od kladjenja,do filmova,muzike,klipova,itd....Ali "kazem" opet-uzalud mi-mogu sebi cenzuru objesiti zna se o sta...rijesiti cemo ubrzo to! Piratebay radi,ali do kada i sta mozes tamo pronaci-ono sto vec svi posjeduju-kako god,biti ce rijeseno,siguran sam u to!
Sta ce vam piratebay kad je kat.ph najbolja stranica za torrente, a pored tog tu je i isohunt :)
kakavdanakneiskustvu

#4111 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

jesu li vam stigli računi za januar?
semir1988

#4112 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

kakavdanakneiskustvu wrote:jesu li vam stigli računi za januar?
meni da..juce...
Maharadza

#4113 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Bryant 24 wrote:
Strelac80 wrote:
Sta ce vam piratebay kad je kat.ph najbolja stranica za torrente, a pored tog tu je i isohunt :)
Slažem se, samo na piratebay-u možeš nekada naći iste torrente sa većim brojem seeder-a, pogotovu ako je npr. stariji film u pitanju! ;-)
Telemach

#4114 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

agent_zero wrote:
Telemach wrote:
pupavac2011 wrote:Ima li iko pojma kako se dijele bežični routeri uz npr. trio paket. Treću sedmicu zaredom mi već govore: strpite se krajem ove ili početkom naredne sedmice će doći naši akviziteri.
Ko su ti akviziteri i kako saznati ko mi treba donijeti router da bih mogao pitati KADA!!
Nahvalih ih na početku, pa mi se vrati u nos:)
Tenk Ju Kam Agen.
Dostavite nam podatke na PP, kako bismo router dostavili u najkraćem roku.
Pa dajte Telemach, i ja čekam više od tri sedmice i stalno isti odgovor dobijam "stripite se, u dan dva ćete dobiti". I tako prođe više od tri sedmice u čekanju, a niko da nazove.
Molimo Vas dostavite nam korisničke podatke odmah ćemo provjeriti.
DON_eARL

#4115 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Većina tih javnih trackera je provaljena i bilježe se IP adrese, vrijeme i sadržaj koji skidate. Lokalni provajderi već odavno dobijaju mailove sa zahtjevima da se korisnici upozore ili isključe, sreća je samo što je rijetko šta zakonom regulisano, ali se i to izgleda mijenja polako. Provajderi svakako čuvaju određeni vremenski period logove kojim mogu povezati odreženi modem sa prijavljenom IP adresom, pa je pitanje vremena kad će početi stizati čestitke na adresu. Inače u zakonom uređenijim državama takve čestitke već odavno kruže, pa pripazite malo. ;-)
StupskaBitanga

#4116 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

hoće li biti kakvih programskih promjena u skorije vrijeme
Tiger 033

#4117 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Telemach wrote:Poštovani korisnici,
Sta je sa ostalim transponderima, hoce li oni uskoro bit' prebaceni :?: inace slika je osjetno kvalitetnija, ma da je danas tokom dana je izvršeno prebacivanje signala "TS 1" , jucer "TS 7" a ostali prije 20-ak dana ;-)
Maharadza

#4118 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

DON_eARL wrote:Većina tih javnih trackera je provaljena i bilježe se IP adrese, vrijeme i sadržaj koji skidate. Lokalni provajderi već odavno dobijaju mailove sa zahtjevima da se korisnici upozore ili isključe, sreća je samo što je rijetko šta zakonom regulisano, ali se i to izgleda mijenja polako. Provajderi svakako čuvaju određeni vremenski period logove kojim mogu povezati odreženi modem sa prijavljenom IP adresom, pa je pitanje vremena kad će početi stizati čestitke na adresu. Inače u zakonom uređenijim državama takve čestitke već odavno kruže, pa pripazite malo. ;-)
Ma to na zapadu ba davnih dana regulisano, baš mi rođo iz Dojtšlanda pričao: NE smiješ ni zamisliti sa svoga IP-a skidati nešto sa torrenata ili sl., barem ne bez "zamaskiranja" IP adrese, a i tada postoji šansa da te pronađu! Guravo brate! :run:
Telemach

#4119 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Tiger 033 wrote:
Telemach wrote:Poštovani korisnici,
Sta je sa ostalim transponderima, hoce li oni uskoro bit' prebaceni :?: inace slika je osjetno kvalitetnija, ma da je danas tokom dana je izvršeno prebacivanje signala "TS 1" , jucer "TS 7" a ostali prije 20-ak dana ;-)
Tačno, nakon toga je sve ponovno vraćeno na stari sistem i izvršeno prebacivanje navedenih transpondera. Nastojaćemo da i ostali budu prebaćeni u kratkom rooku, molimo Vas za strpljenje.
Tiger 033

#4120 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Telemach wrote:Tačno, nakon toga je sve ponovno vraćeno na stari sistem i izvršeno prebacivanje navedenih transpondera. Nastojaćemo da i ostali budu prebaćeni u kratkom rooku, molimo Vas za strpljenje.
OK :thumbup:

p.s. sta je li ovo je izbrisan FreeX/TV2 :?:
Last edited by Tiger 033 on 19/02/2013 20:32, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#4121 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

@Telemach,nisam dobio račun za januar,kad će stići?
Telemach

#4122 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,nisam dobio račun za januar,kad će stići?
Provjerićemo s kolegama iz nadležnog sektora.
Jeste li slučajno pozivali Kontakt centar da provjerite da li su adresni podaci tačno evidentirani u bazi podataka?
Bryant 24

#4123 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bryant 24 »

Pogledajte samo sliku na BHT1 i FTV,i oni traze RTV taksu? Pa bolju sliku u Kongu imaju.ccc
van helsing

#4124 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Bryant 24 wrote:Pogledajte samo sliku na BHT1 i FTV,i oni traze RTV taksu? Pa bolju sliku u Kongu imaju.ccc
Slazem se sa tobom,ali mislim da telemach uzima te kanale obicnom antenom,pa je slika jos gora. I Hayat je jedno vrijeme isao tako,boje su bile uzas.
Sada pitanja za Telemach.
Postoji li sansa da se ubace na MMDS ovi kanali : Ultra tv,Klasik TV,Fox Movies i RTL HR ?
Ja bih radije mjesecno doplacivao za te kanale nego za hbo paket.

Sent from my Nokia 1110 using Tapatalk 2
Joker88

#4125 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Joker88 »

Da li je iko imao nezgodnih iskustava sa "inteligentnim" operaterkama?
Locked