Radnja smjestena u vrijeme napada na Irak

http://www.imdb.com/title/tt0947810/
Moderator: _BataZiv_0809
Upravu si. Hvala na ispravci.Babsy wrote:Moraću te malo ipraviti.. Portmanica je zaista odlično odigrala ulogu i mislim da ima ozbiljne šanse da pokupi zlatnog kipićaNIN wrote:
Odgledah ga sinoc i film je naprosto GENIJALAN!
Neko rece da je ovo zenska verzija Hrvaca, a ja bih rekao da je ovo film koji je za najmanje tri koplja ispred njega! Portmanka bi ove godine mogla hladno pokupiti Oskara (inace, cura je bivsa balerina tako da je sve scene baleta zapravo sama radila), kao i Aronofsky za zaista perfektnu reziju. Od Cassela sam ocekivao mnogo mracniji lik, inace meni jedan od omiljenih glumaca pocevsi od Kassovitzeve Mrznje i nezaboravne scene ispred ogledala, ali izgleda da ovdje iskoristivost uloge nije do njega (milsim da je steta sto Aronofsky nije iskoristio njegov ogroman potencijal ali, kad malo razmislim, mozda je i bolje ovako jer bi to uticalo na balans ostalih likova). U sustini, ogromne preporuke za ovaj perfektan film!ali recim oda je ona snimala većinu scena, ali u nekima se ipak pojavljuje dublerka..
Naletih na to jer sam znala da se ona balerinisala pa me zanimalo jel sve sama odglumila.Though Natalie Portman does most of her own dancing, professional ballerina Sarah Lane doubles her in some shots involving complex en pointe moves. (iMDb)
da, cuo sam da postoje jos dva filma, kao neka trilogija. u svakom slucajnu, hvala na preporuci.black wrote:pogledaj onda i druga dvaPhobius wrote: Odlican!
prvi dio 'Sympathy For Mr Vengeance' i treci, 'Sympathy For Lady Vengeance'

Nažalost... nije napravio tu transformaciju od scenarista i režisera serija i kratkih filmova u režisera dugometražnih. Što je šteta jer te u prvih pola sata pravo zainteresuje za film, da bi te kasnije smorio i razočaraodr.Gonzo wrote:Ne znam vala, meni su svi predhodni Kaufmanovi filmovi bili super, al Synechdoche me skroz razocarao.
Inace nisam osjetljiv, mogu gledati svakakve tripozne gluposti, ali nakon sat i po gledanja SNY totalno sam se smorio i ugasio film.
iskreno se nadam da ces me u iducem postu napasti. recimo po vegetarijanskoj osnovi.alcho wrote:Jes, narocito onih koji ne kontaju pa se prave da se skontali i hvale na sav glas da se ne bi provalili
i to je dobro.<3karanana wrote:ja sam se pomirio sa tim da razliciti ljudi ovdje imaju razlicite ukuse kada su filmovi u pitanju i biram preporuke onih ljudi za ciji sam ukus primjetio da je slican mome.
ocigledno je da je johnny ovdje vjerovatno najveci ljubitelj 7. umjetnosti i ocigledno je da covjek gleda filmove i preporucuje ih sa merakom, kao da i radi nesto u toj industriji. ali sam takodjer uvidio da se moji i njegovi ukusi uveliko razlikuju kada su u pitanju preporuke filmova. nema nista u tome lose, ali jednostavno u vecini slucajeva vrste filmova koje on preporuci meni ne sjedaju.
hajde neka nisam samdr.Gonzo wrote:Ne znam vala, meni su svi predhodni Kaufmanovi filmovi bili super, al Synechdoche me skroz razocarao.
Inace nisam osjetljiv, mogu gledati svakakve tripozne gluposti, ali nakon sat i po gledanja SNY totalno sam se smorio i ugasio film.
Eternal sunshine i Requiem for a Dream je nesto najgluplje sto sam gledoalcho wrote:Uh...napokon da neko kaze nesto protiv ovog smeca od filma...mislio sam da sam jedini kojeg ne impresionira gomila nebuloznih i besmislenih halucinacija
evribadis gota lrn samtajmamadeus_sah wrote:Eternal sunshine i Requiem for a Dream je nesto najgluplje sto sam gledoalcho wrote:Uh...napokon da neko kaze nesto protiv ovog smeca od filma...mislio sam da sam jedini kojeg ne impresionira gomila nebuloznih i besmislenih halucinacija
Prije svega, Vječni je bolji. Nekako više volim ljubav od kurvaluka, droga i paranoje. Drugo, ukoliko su ta dva film nešto najgluplje što si gledao, zavidim ti.amadeus_sah wrote:Eternal sunshine i Requiem for a Dream je nesto najgluplje sto sam gledoalcho wrote:Uh...napokon da neko kaze nesto protiv ovog smeca od filma...mislio sam da sam jedini kojeg ne impresionira gomila nebuloznih i besmislenih halucinacija
Ako je upola dobar ko Adaptacija/Malkovich isplatiće se gledanje. Hvala na informacijijohnnykola wrote:u nedjelju, 9.1.2011. u 23:55 na hbo:
http://mojtv.hr/film/8554/sinegdoha-new-york.aspx
po meni najbolji film prosle dekade. od tvorca betona:
te
ne propustite!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
![]()
NIN wrote:Odgledah ga sinoc i film je naprosto GENIJALAN!deyan wrote:
Evo i preporuke, ogromne kao vrata. Darren Aronofsky majstor svog zanata.
Film ide "crescendo", stvara opipljivo-nelagodnu i zastrasujucu atmosferu.
Opsesivnost kao put do ludila.
Uloga kao stvorena za Cassel-a, anoreksicna Portman glumacki perfektna,
Barbara Hershey nekako morbidno-posesivna, Mila Kunis preslatka...
Neko rece da je ovo zenska verzija Hrvaca, a ja bih rekao da je ovo film koji je za najmanje tri koplja ispred njega! Portmanka bi ove godine mogla hladno pokupiti Oskara (inace, cura je bivsa balerina tako da je sve scene baleta zapravo sama radila), kao i Aronofsky za zaista perfektnu reziju. Od Cassela sam ocekivao mnogo mracniji lik, inace meni jedan od omiljenih glumaca pocevsi od Kassovitzeve Mrznje i nezaboravne scene ispred ogledala, ali izgleda da ovdje iskoristivost uloge nije do njega (milsim da je steta sto Aronofsky nije iskoristio njegov ogroman potencijal ali, kad malo razmislim, mozda je i bolje ovako jer bi to uticalo na balans ostalih likova). U sustini, ogromne preporuke za ovaj perfektan film!