Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kabal1337 wrote: ↑16/10/2022 19:53
Sto me nerviraju ovi bogalji na glavnoj ulici sto fule traku za skretanje pa se supak ukopa u lijevoj ili srednjoj da kako skrene. Danas supak rus u nacuniranoj toyoti gt86, fuli skretanje za SCC i ukopa ga. Kud ne vozim Unimoga da ti gepek nabijem gepek u supak. Majmuni jedni nikada niste culi za polukruzno skretanje na sljedecem semaforu i sl. Otkud vi dolazite jebo vas taj vas usrani mentalitet. Svakodnevno vidjam ove poteze, policija nista ne kaznjava.
Policija bi mogla jednu platicu da zaradi dnevno na semaforu Hamdije P. Ili je Fochanska (nmg se sjetit tacno) I Safeta Hadzica
Znaci tuka glupa IM table, vidi debelo crveno ali ipak se odlucuje da prolazi sa krcatim karavanom pasatom 7. O polukruznom u sred raskrsnice da ne govorim,kao i zaustavljanjem da neko izadje.
Moras biti vema specifican oblik debila da to radis na tom mjestu i uslovima prometa kao sto vladaju u ul.Safeta Hadzica....
Jutros prvi slucaj, pred raskrsnicom lik pegla i daje lijevi zmigavac, odvaja se nova traka za pravo i ja se prestrojavam u nju a lik ipak skonta da ce i on pravo samo mi se uvali, i naravno nastavi leglati nakon toga. Ok, razumijem da se zeznuo ili predomislio, sli sacekaj da bude slobodna traka pa onda se prestrojavaj.
Drugi slucaj, Dz. Bijedica kod vjetrenjace, skrenuo sam desno i ukljucio se u prvu desnu traku naravno, ulica ima tri trake ali u neka doba se samo srednja moze koristiti jer su u lijevoj i desnoj parkirana vozila. Kad je bila slobodna traka prestrojim se u srednju i nastavim, neki lik vozi lijevom i krkanski na silu pokusava da me prodje i uvali se ispred mene. Alergican sam na takve i nisam ga htio pustiti po cijenu udesa, na kraju je morao iza mene.
Ateista wrote: ↑17/10/2022 08:27
Jutros prvi slucaj, pred raskrsnicom lik pegla i daje lijevi zmigavac, odvaja se nova traka za pravo i ja se prestrojavam u nju a lik ipak skonta da ce i on pravo samo mi se uvali, i naravno nastavi leglati nakon toga. Ok, razumijem da se zeznuo ili predomislio, sli sacekaj da bude slobodna traka pa onda se prestrojavaj.
Drugi slucaj, Dz. Bijedica kod vjetrenjace, skrenuo sam desno i ukljucio se u prvu desnu traku naravno, ulica ima tri trake ali u neka doba se samo srednja moze koristiti jer su u lijevoj i desnoj parkirana vozila. Kad je bila slobodna traka prestrojim se u srednju i nastavim, neki lik vozi lijevom i krkanski na silu pokusava da me prodje i uvali se ispred mene. Alergican sam na takve i nisam ga htio pustiti po cijenu udesa, na kraju je morao iza mene.
A kada ti pretičeš, izguruješ ljude na magistrali i kada ti se moraju sklanjati, to je uredu?!
Ateista wrote: ↑17/10/2022 08:27
A kada ti pretičeš, izguruješ ljude na magistrali i kada ti se moraju sklanjati, to je uredu?!
Jedno je preticanje sporaca koji nece da preteknu kamion, a drugo papansko uvaljivanje.
Meni je u posldjednje vrijeme posebno iritantan fenomen cekanja za prestrojavanje...
Inace vazda pustim svakog svugdje i da se ukljuci i da se prestroji, ali brate prazna moja traka lik u traci pored 50 metara ispred mene moze se preatrojit 49 puta, al jok ceka kad mu pridjem na taman toliko da moze auto stat i prestroji se
Sto je najgore ovo je uglavnom bez zmigavca nego ti fino prvo uvali pola auta i sad ja po predpostavci moram uspoeit jer ocekujem da se levat prestrojit...
shape of despair wrote: ↑16/10/2022 20:04
Nemam vise sta napisati. Velika je nekultura u saobracaju. Prednjace vozaci bmw vozila od 2000 do 200000KM, onda audija, posebno a3, onda idu golfovi serija 5-6.......
To je jurnjava, ulijetanje, makazice, kurcenje tipa vidi kolki mi je kurac.
Nasuprot ovim kurcoglavim, zene idu u drugu krajnost, to toliko ili oprezno vozi da ugrozava saobracaj ili nezna da vozi pa opet ugrozava sobracaj.Npr. danas kod pijace ciglane ne rade semafori. Ja stao pjesacima, iz suprotnog pravca isto auto stalo, iz istog pravca al druga traka, proleti auto 60+ na sat,zensko,mislila 100% da je trepcuce zuto a ne da ne radi semafor.
Ili od scc a prama alti,iz trake za desno zenska hladno produzi pravoi zamal da me zakaci,i nista,trubi joj,ma kakvi,nije ni skontala sta je uradila
Evo razpnite me optuzite da sam zenomrzac, al u 95% situacija kad psujem u saobracaju, krivac je zena za volanom Al sto je nakgore uopste ne kontaju da su nesto zeznule
shape of despair wrote: ↑16/10/2022 20:04
Nemam vise sta napisati. Velika je nekultura u saobracaju. Prednjace vozaci bmw vozila od 2000 do 200000KM, onda audija, posebno a3, onda idu golfovi serija 5-6.......
To je jurnjava, ulijetanje, makazice, kurcenje tipa vidi kolki mi je kurac.
Nasuprot ovim kurcoglavim, zene idu u drugu krajnost, to toliko ili oprezno vozi da ugrozava saobracaj ili nezna da vozi pa opet ugrozava sobracaj.Npr. danas kod pijace ciglane ne rade semafori. Ja stao pjesacima, iz suprotnog pravca isto auto stalo, iz istog pravca al druga traka, proleti auto 60+ na sat,zensko,mislila 100% da je trepcuce zuto a ne da ne radi semafor.
Ili od scc a prama alti,iz trake za desno zenska hladno produzi pravoi zamal da me zakaci,i nista,trubi joj,ma kakvi,nije ni skontala sta je uradila
Evo razpnite me optuzite da sam zenomrzac, al u 95% situacija kad psujem u saobracaju, krivac je zena za volanom Al sto je nakgore uopste ne kontaju da su nesto zeznule
Ne bih o procentima, ali sam primijetio da većina žena koje ulete u belaj (najčešće je oduzimanje prvenstva u i oko kružnog toka) uvijek gleda samo pravo, a sve ostale učenike u saobraćaju stavi na ignore, u stilu, ako ne vidim i ne gledam - nije se ni desilo niti će se desiti.
Ne bih o procentima, ali sam primijetio da većina žena koje ulete u belaj (najčešće je oduzimanje prvenstva u i oko kružnog toka) uvijek gleda samo pravo, a sve ostale učenike u saobraćaju stavi na ignore, u stilu, ako ne vidim i ne gledam - nije se ni desilo niti će se desiti.
apsolutno..i ovavezno se nagela naprijed dira bradom volan gleda naprijed
Eto jucer ja u kruznom na ildzi kad izleti RAV4 uze mi prbenstvo jedva zakocih, sviram, kad za volanom gospodja nagela se samo sto sofersajbu ne dira nosom i ode pravo yebe se njoj nije se ni okrenula
Neku noc na kruznom na Ilidzi toyota sa P se provukla izmedju mene i trotoara s desne strane za dlaku, ni blizu nije bila kad sam ulazio. Auto iza mene joj blica, nista ona. Cak je i otisao za njom zurno, mozda je i njega nesto poremetila.
Mojoj hanumi fino kazem,ti nikad neces naucit vozit. Zna ona voziti,sve je ok,nije ni losa, ali nije to to,a upravo i ona spada među prosjek žena vozača.
Prvo dok upali auto 10 nekih priprema,sta god se na kontrolnoj tabli upali pita po ko zna koji put sta je sad ovo, neki dan sam joj za parkiranje rekao da bi je neko mogao uslikati da osvane na forumu na temi parking papak.
I sta god da sam joj rekao da grijesi u voznji, ona me napadala,i to dobro,ko tipa de ba sta ti znas,nista nisam pogrijesila,a kasnije se uspostavi da sam upravu bio,jer uvijek ponavlja iste greske,pa kad situacija na cesti nije zajebana to i prođe nekako, kad jest,e onda vidi da za mal nije sudar napravila.
Ali kako mene to nervira, nevezano za to jeli musko ili zensko iako najcesce jeste slucaj kod zena, uvali ti se ili nesto slicno, blicam i sviram a ono nista, kulira i nece ni da pogleda.
Hajd svako se moze zeznuti, mahni i izvini se, upali sva 4, bilo sta, ako treba i posvadjaj se ako mislis da si u pravu, ali to ignorisanje je najgore.
Moja hanuma dobila vozačku 1996, od tada nikada nije bila aktivan vozač, dapače.
Kada sam bio u inostranstvu, uzela časove da se malo podsjeti, prvi put krenula sama negdje, sišao komšija da joj pomogne da isparkira. Ostavila auto i otišla trolom.
Priča mi neki dan...e baš ću na proljeće da uzmem časova, da se podsjetim, pa da ponekad odem negdje u sopstvenoj režiji.
Kontam, može jarane, ali bez djece.
Naslovnica wrote: ↑17/10/2022 14:26
Moja hanuma dobila vozačku 1996, od tada nikada nije bila aktivan vozač, dapače.
Kada sam bio u inostranstvu, uzela časove da se malo podsjeti, prvi put krenula sama negdje, sišao komšija da joj pomogne da isparkira. Ostavila auto i otišla trolom.
Priča mi neki dan...e baš ću na proljeće da uzmem časova, da se podsjetim, pa da ponekad odem negdje u sopstvenoj režiji.
ti joj drzi casove. sto zena da baca pare
samo iznajmi kakvo tudje auto
Naslovnica wrote: ↑17/10/2022 14:26
Ma jok, nemam ja živaca za to, a imaju i ljudi koji su plaćeni i obučeni da rade taj posao.
Trebaću naći nekoga po preporuci (ili neka nađe ona) i neka odradi koliko misli da treba časova.
Kako god, ne mogu da zamislim da moja supruga vozi mene i djecu od Sarajeva do mora. Nema šanse ba.
basicm wrote: ↑17/10/2022 13:48
Neku noc na kruznom na Ilidzi toyota sa P se provukla izmedju mene i trotoara s desne strane za dlaku, ni blizu nije bila kad sam ulazio. Auto iza mene joj blica, nista ona. Cak je i otisao za njom zurno, mozda je i njega nesto poremetila.
Mene je jednom davno vozila jedna zena koja mi je za taj kratki put ostavila utisak da zna voziti, odlucna i nije djelovala smotana i preplasena. Ostavljam mogucnost da ih ima jos, ali to je jedina koju sam upoznao da je djelovala da zna voziti.
Ma jok, nemam ja živaca za to, a imaju i ljudi koji su plaćeni i obučeni da rade taj posao.
Trebaću naći nekoga po preporuci (ili neka nađe ona) i neka odradi koliko misli da treba časova.
Kako god, ne mogu da zamislim da moja supruga vozi mene i djecu od Sarajeva do mora. Nema šanse ba.
Boga mi ja sam svoju naucio da dobro vozi. Olaksao sebi zivot. Kad vozi nema me u autu. Vas je problem na cesti