Šta fali, malo u međuvremenu, u pojedinim stankama, educirati volonterski pučanstvo jedne jedine, ali i one koji žive vani, kao ti. Ako ništa ulio sam ti malo u glavu.LBVIEW wrote:Ma pusti sad mene, nego steta da tako svestran i talentiran sveucilistarac traci svoj talenat na forumu, nakonHafis wrote:Eh, ja te pohvalio a ti se sad raskokodakao k'o mlada.LBVIEW wrote:
Sto ce im Deretic pored zivog doktura Hafiza s diplomom prestiznog Sveucilista?![]()
A dakako su to isve izvorna 'rvatska vremena jos od Tuge i Buge,kakvi Jevreji i Palestinci kakvi bakraci.
Ozbiljno ti kažem: onaj ti se gore post ubio za uvodnog govora na sesiji kruga 99. Oca'm, ako bi im ga poslao, zvali bi te na sesiju. Razvijaj taj talent i kani se hakanja poštenih ljudi po forumu.
sto si se dokazao kao lingvisticar imali smo priliku uvjeriti se i da si etimolog kakvog nije bilo jos od stoljeca sedmog
i dolaska Hrvata na ove prostore.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Hafis
#40976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- madner
#40977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovaj Hafis ne posustaje.
Sjecam se kao da je bilo prije par mjeseci da je imao insajderske informacije, no nista.
Sjecam se kao da je bilo prije par mjeseci da je imao insajderske informacije, no nista.
- seln
#40978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U zapadnoj ercegovini "volontirati" vjerojatno dolazi od vo(l).Hafis wrote:Šta fali, malo u međuvremenu, u pojedinim stankama, educirati volonterski pučanstvo jedne jedine, ali i one koji žive vani, kao ti. Ako ništa ulio sam ti malo u glavu.LBVIEW wrote:Ma pusti sad mene, nego steta da tako svestran i talentiran sveucilistarac traci svoj talenat na forumu, nakonHafis wrote: Eh, ja te pohvalio a ti se sad raskokodakao k'o mlada.
Ozbiljno ti kažem: onaj ti se gore post ubio za uvodnog govora na sesiji kruga 99. Oca'm, ako bi im ga poslao, zvali bi te na sesiju. Razvijaj taj talent i kani se hakanja poštenih ljudi po forumu.
sto si se dokazao kao lingvisticar imali smo priliku uvjeriti se i da si etimolog kakvog nije bilo jos od stoljeca sedmog
i dolaska Hrvata na ove prostore.
Nista, volontiraj i dalje.
- seln
#40979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma, uvijek ispusi u diskusiji, ali covjek strastven pusac, sta ces....madner wrote:Ovaj Hafis ne posustaje.
- LBVIEW
#40980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Iskreno se zahvaljujem dokture sto ste dio svog dragocjenog vremena posvetili nama obicnim smrtnicima, sad da sam umro ne bi znao da je jedna tako svestrana osoba ikad hodila nasim karajevima:doktur medicine,lingvisticar,etimolog,sociolog,demograf,antropolog,spisatelj,putopisac, avanturista,bojovnik i ljubavnik,sve u jednom paketu.Hafis wrote: Šta fali, malo u međuvremenu, u pojedinim stankama, educirati volonterski pučanstvo jedne jedine, ali i one koji žive vani, kao ti. Ako ništa ulio sam ti malo u glavu.
-
The BEN10
#40981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hafis - svjetski (čovjek), a naš...LBVIEW wrote:Iskreno se zahvaljujem dokture sto ste dio svog dragocjenog vremena posvetili nama obicnim smrtnicima, sad da sam umro ne bi znao da je jedna tako svestrana osoba ikad hodila nasim karajevima:doktur medicine,lingvisticar,etimolog,sociolog,demograf,antropolog,spisatelj,putopisac, avanturista,bojovnik i ljubavnik,sve u jednom paketu.Hafis wrote: Šta fali, malo u međuvremenu, u pojedinim stankama, educirati volonterski pučanstvo jedne jedine, ali i one koji žive vani, kao ti. Ako ništa ulio sam ti malo u glavu.
- seln
#40982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cim Hafis zine, putjanstvo padne na dupe...LBVIEW wrote: Mogu zamisliti kako pucanstvo vjekovnih 'rvatskih ozemlja zine kad ti pocnes vaziti.
doduse, mislim da je to do oralne higijene.
- Alfons Kauders
#40983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
renesansni covjek, pravi mitteleuropljanin sa cistim hrvatskim starozavjetnim imenom... a ne kao neki s turskim imenima koji misle da u srpskom ima ijekaviceThe BEN10 wrote:Hafis - svjetski (čovjek), a naš...LBVIEW wrote:Iskreno se zahvaljujem dokture sto ste dio svog dragocjenog vremena posvetili nama obicnim smrtnicima, sad da sam umro ne bi znao da je jedna tako svestrana osoba ikad hodila nasim karajevima:doktur medicine,lingvisticar,etimolog,sociolog,demograf,antropolog,spisatelj,putopisac, avanturista,bojovnik i ljubavnik,sve u jednom paketu.Hafis wrote: Šta fali, malo u međuvremenu, u pojedinim stankama, educirati volonterski pučanstvo jedne jedine, ali i one koji žive vani, kao ti. Ako ništa ulio sam ti malo u glavu.
- seln
#40984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Fakat. Mozes li zamisliti Hrvata koji se preziva Begic? Ili, ne daj boze, Musa?Alfons Kauders wrote:renesansni covjek, pravi mitteleuropljanin sa cistim hrvatskim starozavjetnim imenom... a ne kao neki s turskim imenima koji misle da u srpskom ima ijekaviceThe BEN10 wrote:Hafis - svjetski (čovjek), a naš...LBVIEW wrote: Iskreno se zahvaljujem dokture sto ste dio svog dragocjenog vremena posvetili nama obicnim smrtnicima, sad da sam umro ne bi znao da je jedna tako svestrana osoba ikad hodila nasim karajevima:doktur medicine,lingvisticar,etimolog,sociolog,demograf,antropolog,spisatelj,putopisac, avanturista,bojovnik i ljubavnik,sve u jednom paketu.
- Banksy
#40985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Halidov brat ... I to ne bilo ko, već alajčauš.Hafis wrote:
Ako se od izraza ''zora'' tvore slavenska imena: Zoran, Zorislav, Zorana i sl, zašto se u Hrvatskom jeziku nije omaknuo barem jednom Sabahudin?
- LBVIEW
#40986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kolega, zaboravio si spomenuti Miu Begovic, kakva je to koka svojedobno bila.seln wrote: Fakat. Mozes li zamisliti Hrvata koji se preziva Begic? Ili, ne daj boze, Musa?
-
Hafis
#40987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Svejedno, par tih sporadičnih rundimentnih prezimena koja nisu pravilo. Džaba se vadite, takav vam grah upao 
- BHCluster
#40988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo se ti vadi Hafise ostade ti po ko zna koji put osunechen...Hafis wrote:Svejedno, par tih sporadičnih rundimentnih prezimena koja nisu pravilo. Džaba se vadite, takav vam grah upao
- BHCluster
#40989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
seln wrote:Ma, uvijek ispusi u diskusiji, ali covjek strastven pusac, sta ces....madner wrote:Ovaj Hafis ne posustaje.

- Banksy
#40990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Rudimentno ili rudimentarno je ono što je zakržljalo, ali i ono što je prapočetak, temelj, zametak, iz čega slijedi da su Bešlići taj zametak iz kojeg su se razvila hrvatska prezimena,Hafis wrote:Svejedno, par tih sporadičnih rundimentnih prezimena koja nisu pravilo. Džaba se vadite, takav vam grah upao
grah ne upada, već pada,
nije ruNdiment, već rudiment,
zanimljivo, istu grešku ponavlja i neki Dr Lecter s Avazovog foruma, i on je iz Mostara, možda ga znaš?
-
Hafis
#40991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa činjenica je da su Hrvati i Turci u jednom duljem vremenskom razdoblju živjeli ''zajedno'' na ovim područjima. U stvari, nepravilno je reći ''živjeli zajed, budući su u tom odnosu Turci ipak bili vladari.seln wrote:Fakat. Mozes li zamisliti Hrvata koji se preziva Begic? Ili, ne daj boze, Musa?Alfons Kauders wrote:[quote="The BEN10"
renesansni covjek, pravi mitteleuropljanin sa cistim hrvatskim starozavjetnim imenom... a ne kao neki s turskim imenima koji misle da u srpskom ima ijekavice
Tako da se današnji Hrvatski jezik se sastoji od gotovo 30% riječi koje su preuzete od turskog jezika (neke u izvornom obliku a neke u određenoj mjeri izmjenjene).
U tom otomanskom razdoblju je i veliki broj Hrvata prešao na Islam, posebno u Bosni i nešto manje u Hercegovini.
I ne znam što se uopće netko upinje da nekoga uvrijedi na taj način da mu ''dokaže'' da je ''u rodu'' s Turcima, bit će kao neka uvreda ili što? Posudili od njih nešto malo riječi a i vjeru, što opet nije baš ni puno kada zbrojiš 500 godina.
-
Hafis
#40992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Oho, kolegica s onom zanimljivom rasnom teorijom o obliku hercegovačke lobanjeBanksy wrote:Rudimentno ili rudimentarno je ono što je zakržljalo, ali i ono što je prapočetak, temelj, zametak, iz čega slijedi da su Bešlići taj zametak iz kojeg su se razvila hrvatska prezimena,Hafis wrote:Svejedno, par tih sporadičnih rundimentnih prezimena koja nisu pravilo. Džaba se vadite, takav vam grah upao
grah ne upada, već pada,
zanimljivo, istu grešku ponavlja i neki Dr Lecter s Avazovog foruma, i on je iz Mostara, možda ga znaš?
Može biti, vidim omaklo mi se ''n''. Što ću, taj dan nisam bio na predavanju. Ostao kući, štimovao glasovir.
Za Dr Lectera sam čuo. Izuzetan laf: šarmantan, drzak, inteligentan, obrazovan i elokventan. Svaka bi ga majka poželjela za zeta.
Na žalost, nisam imao prigodu ukrižiti pero s njim, a volio bih
-
Itakoto
#40993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Haj' ne mori narod po forumu. Idi citaj nesto doktore pa makar to bile i bajke krivoustog idola.
- BHCluster
#40994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Eh moj Hafisaga na sta ti spade sa jednog autentichnog 'Hrvatskog terminatora' na jednog obichnog Turskog apologetichara.Hafis wrote: Pa činjenica je da su Hrvati i Turci u jednom duljem vremenskom razdoblju živjeli ''zajedno'' na ovim područjima. U stvari, nepravilno je reći ''živjeli zajed, budući su u tom odnosu Turci ipak bili vladari.
Tako da se današnji Hrvatski jezik se sastoji od gotovo 30% riječi koje su preuzete od turskog jezika (neke u izvornom obliku a neke u određenoj mjeri izmjenjene).
U tom otomanskom razdoblju je i veliki broj Hrvata prešao na Islam, posebno u Bosni i nešto manje u Hercegovini.
I ne znam što se uopće netko upinje da nekoga uvrijedi na taj način da mu ''dokaže'' da je ''u rodu'' s Turcima, bit će kao neka uvreda ili što? Posudili od njih nešto malo riječi a i vjeru, što opet nije baš ni puno kada zbrojiš 500 godina.
-
Hafis
#40995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Može li itko ovome BH lusteru reći da je kod mene na ignore ima već 20 dana. Ako vam nije teško, molim vas.
Stvarno mi žao čovjeka, vidim prati me na svakoj temi i živ se polomi ''komentirajući'', a ja stvarno ne mogu pročitati
Sevap biste uhvatili.
Stvarno mi žao čovjeka, vidim prati me na svakoj temi i živ se polomi ''komentirajući'', a ja stvarno ne mogu pročitati
Sevap biste uhvatili.
- BHCluster
#40996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta se ljutish, sto si zahmetli?Hafis wrote:Može li itko ovome BH lusteru reći da je kod mene na ignore ima već 20 dana. Ako vam nije teško, molim vas.
Sevap biste uhvatili.
-
Hafis
- BHCluster
#40998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa nemoj se ljutiti, ja sam tvoj 'fanboy'.Hafis wrote:Evo opet
-
Hafis
#40999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
http://www.klix.ba/vijesti/bih/plenumas ... /140508108
Ovo nisam upratio. Hoće li išta biti od ovoga?
Izgleda da su i ovi naši prosvjednici ovdje, njih ukupno 36, formirali su između sebe također nekakvu delegaciju, i kažu eto i njih gore. Doduše neće pješke koliko znam.
Nadam se da će Nikšić i ekipa biti na razini odgovornosti i kategorički reći: NE! Nije federalna vlada doratovo prkno pa da ga svako vrti kako mu se digne.
Ovo nisam upratio. Hoće li išta biti od ovoga?
Izgleda da su i ovi naši prosvjednici ovdje, njih ukupno 36, formirali su između sebe također nekakvu delegaciju, i kažu eto i njih gore. Doduše neće pješke koliko znam.
Nadam se da će Nikšić i ekipa biti na razini odgovornosti i kategorički reći: NE! Nije federalna vlada doratovo prkno pa da ga svako vrti kako mu se digne.
- Alfons Kauders
#41000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
kolega, znate li kakve veze ima prica o cvijecu hrvatskog naroda s bivsim kustosom zemaljskog muzeja u sarajevu?Hafis wrote:Oho, kolegica s onom zanimljivom rasnom teorijom o obliku hercegovačke lobanjeBanksy wrote:Rudimentno ili rudimentarno je ono što je zakržljalo, ali i ono što je prapočetak, temelj, zametak, iz čega slijedi da su Bešlići taj zametak iz kojeg su se razvila hrvatska prezimena,Hafis wrote:Svejedno, par tih sporadičnih rundimentnih prezimena koja nisu pravilo. Džaba se vadite, takav vam grah upao
grah ne upada, već pada,
zanimljivo, istu grešku ponavlja i neki Dr Lecter s Avazovog foruma, i on je iz Mostara, možda ga znaš?Obožavam Vaš opus.
Može biti, vidim omaklo mi se ''n''. Što ću, taj dan nisam bio na predavanju. Ostao kući, štimovao glasovir.
Za Dr Lectera sam čuo. Izuzetan laf: šarmantan, drzak, inteligentan, obrazovan i elokventan. Svaka bi ga majka poželjela za zeta.
Na žalost, nisam imao prigodu ukrižiti pero s njim, a volio bih.
onda ce ti se objasniti i ta 'rasna teorija'...