Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Hafis

#40976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

LBVIEW wrote:
Hafis wrote:
LBVIEW wrote:
Sto ce im Deretic pored zivog doktura Hafiza s diplomom prestiznog Sveucilista? :D
A dakako su to isve izvorna 'rvatska vremena jos od Tuge i Buge,kakvi Jevreji i Palestinci kakvi bakraci. :D
Eh, ja te pohvalio a ti se sad raskokodakao k'o mlada.
Ozbiljno ti kažem: onaj ti se gore post ubio za uvodnog govora na sesiji kruga 99. Oca'm, ako bi im ga poslao, zvali bi te na sesiju. Razvijaj taj talent i kani se hakanja poštenih ljudi po forumu.
Ma pusti sad mene, nego steta da tako svestran i talentiran sveucilistarac traci svoj talenat na forumu, nakon
sto si se dokazao kao lingvisticar imali smo priliku uvjeriti se i da si etimolog kakvog nije bilo jos od stoljeca sedmog
i dolaska Hrvata na ove prostore. :D
Šta fali, malo u međuvremenu, u pojedinim stankama, educirati volonterski pučanstvo jedne jedine, ali i one koji žive vani, kao ti. Ako ništa ulio sam ti malo u glavu.
madner

#40977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Ovaj Hafis ne posustaje.

Sjecam se kao da je bilo prije par mjeseci da je imao insajderske informacije, no nista. :(
seln

#40978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seln »

Hafis wrote:
LBVIEW wrote:
Hafis wrote: Eh, ja te pohvalio a ti se sad raskokodakao k'o mlada.
Ozbiljno ti kažem: onaj ti se gore post ubio za uvodnog govora na sesiji kruga 99. Oca'm, ako bi im ga poslao, zvali bi te na sesiju. Razvijaj taj talent i kani se hakanja poštenih ljudi po forumu.
Ma pusti sad mene, nego steta da tako svestran i talentiran sveucilistarac traci svoj talenat na forumu, nakon
sto si se dokazao kao lingvisticar imali smo priliku uvjeriti se i da si etimolog kakvog nije bilo jos od stoljeca sedmog
i dolaska Hrvata na ove prostore. :D
Šta fali, malo u međuvremenu, u pojedinim stankama, educirati volonterski pučanstvo jedne jedine, ali i one koji žive vani, kao ti. Ako ništa ulio sam ti malo u glavu.
U zapadnoj ercegovini "volontirati" vjerojatno dolazi od vo(l).
Nista, volontiraj i dalje.
seln

#40979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seln »

madner wrote:Ovaj Hafis ne posustaje.

Sjecam se kao da je bilo prije par mjeseci da je imao insajderske informacije, no nista. :(
Ma, uvijek ispusi u diskusiji, ali covjek strastven pusac, sta ces....
LBVIEW

#40980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by LBVIEW »

Hafis wrote: Šta fali, malo u međuvremenu, u pojedinim stankama, educirati volonterski pučanstvo jedne jedine, ali i one koji žive vani, kao ti. Ako ništa ulio sam ti malo u glavu.
Iskreno se zahvaljujem dokture sto ste dio svog dragocjenog vremena posvetili nama obicnim smrtnicima, sad da sam umro ne bi znao da je jedna tako svestrana osoba ikad hodila nasim karajevima:doktur medicine,lingvisticar,etimolog,sociolog,demograf,antropolog,spisatelj,putopisac, avanturista,bojovnik i ljubavnik,sve u jednom paketu. :D Mogu zamisliti kako pucanstvo vjekovnih 'rvatskih ozemlja zine kad ti pocnes vaziti. :lol:
The BEN10

#40981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by The BEN10 »

LBVIEW wrote:
Hafis wrote: Šta fali, malo u međuvremenu, u pojedinim stankama, educirati volonterski pučanstvo jedne jedine, ali i one koji žive vani, kao ti. Ako ništa ulio sam ti malo u glavu.
Iskreno se zahvaljujem dokture sto ste dio svog dragocjenog vremena posvetili nama obicnim smrtnicima, sad da sam umro ne bi znao da je jedna tako svestrana osoba ikad hodila nasim karajevima:doktur medicine,lingvisticar,etimolog,sociolog,demograf,antropolog,spisatelj,putopisac, avanturista,bojovnik i ljubavnik,sve u jednom paketu.
Hafis - svjetski (čovjek), a naš... 8-)
seln

#40982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seln »

LBVIEW wrote: Mogu zamisliti kako pucanstvo vjekovnih 'rvatskih ozemlja zine kad ti pocnes vaziti. :lol:
Cim Hafis zine, putjanstvo padne na dupe...
doduse, mislim da je to do oralne higijene.
Alfons Kauders

#40983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

The BEN10 wrote:
LBVIEW wrote:
Iskreno se zahvaljujem dokture sto ste dio svog dragocjenog vremena posvetili nama obicnim smrtnicima, sad da sam umro ne bi znao da je jedna tako svestrana osoba ikad hodila nasim karajevima:doktur medicine,lingvisticar,etimolog,sociolog,demograf,antropolog,spisatelj,putopisac, avanturista,bojovnik i ljubavnik,sve u jednom paketu.
renesansni covjek, pravi mitteleuropljanin sa cistim hrvatskim starozavjetnim imenom... a ne kao neki s turskim imenima koji misle da u srpskom ima ijekavice
seln

#40984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seln »

Alfons Kauders wrote:
The BEN10 wrote:
LBVIEW wrote: Iskreno se zahvaljujem dokture sto ste dio svog dragocjenog vremena posvetili nama obicnim smrtnicima, sad da sam umro ne bi znao da je jedna tako svestrana osoba ikad hodila nasim karajevima:doktur medicine,lingvisticar,etimolog,sociolog,demograf,antropolog,spisatelj,putopisac, avanturista,bojovnik i ljubavnik,sve u jednom paketu.
renesansni covjek, pravi mitteleuropljanin sa cistim hrvatskim starozavjetnim imenom... a ne kao neki s turskim imenima koji misle da u srpskom ima ijekavice
Fakat. Mozes li zamisliti Hrvata koji se preziva Begic? Ili, ne daj boze, Musa?
Banksy

#40985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

Hafis wrote:
Ako se od izraza ''zora'' tvore slavenska imena: Zoran, Zorislav, Zorana i sl, zašto se u Hrvatskom jeziku nije omaknuo barem jednom Sabahudin?
Halidov brat ... I to ne bilo ko, već alajčauš.

LBVIEW

#40986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by LBVIEW »

seln wrote: Fakat. Mozes li zamisliti Hrvata koji se preziva Begic? Ili, ne daj boze, Musa?
Kolega, zaboravio si spomenuti Miu Begovic, kakva je to koka svojedobno bila. :thumbup:
Hafis

#40987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Svejedno, par tih sporadičnih rundimentnih prezimena koja nisu pravilo. Džaba se vadite, takav vam grah upao :)
BHCluster

#40988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Hafis wrote:Svejedno, par tih sporadičnih rundimentnih prezimena koja nisu pravilo. Džaba se vadite, takav vam grah upao :)
Samo se ti vadi Hafise ostade ti po ko zna koji put osunechen...
BHCluster

#40989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

seln wrote:
madner wrote:Ovaj Hafis ne posustaje.

Ma, uvijek ispusi u diskusiji, ali covjek strastven pusac, sta ces....
:thumbup:

Image
Banksy

#40990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

Hafis wrote:Svejedno, par tih sporadičnih rundimentnih prezimena koja nisu pravilo. Džaba se vadite, takav vam grah upao :)
Rudimentno ili rudimentarno je ono što je zakržljalo, ali i ono što je prapočetak, temelj, zametak, iz čega slijedi da su Bešlići taj zametak iz kojeg su se razvila hrvatska prezimena,
grah ne upada, već pada,
nije ruNdiment, već rudiment,
zanimljivo, istu grešku ponavlja i neki Dr Lecter s Avazovog foruma, i on je iz Mostara, možda ga znaš?
Hafis

#40991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

seln wrote:
Alfons Kauders wrote:[quote="The BEN10"

Fakat. Mozes li zamisliti Hrvata koji se preziva Begic? Ili, ne daj boze, Musa?
Pa činjenica je da su Hrvati i Turci u jednom duljem vremenskom razdoblju živjeli ''zajedno'' na ovim područjima. U stvari, nepravilno je reći ''živjeli zajed, budući su u tom odnosu Turci ipak bili vladari.
Tako da se današnji Hrvatski jezik se sastoji od gotovo 30% riječi koje su preuzete od turskog jezika (neke u izvornom obliku a neke u određenoj mjeri izmjenjene).
U tom otomanskom razdoblju je i veliki broj Hrvata prešao na Islam, posebno u Bosni i nešto manje u Hercegovini.
I ne znam što se uopće netko upinje da nekoga uvrijedi na taj način da mu ''dokaže'' da je ''u rodu'' s Turcima, bit će kao neka uvreda ili što? Posudili od njih nešto malo riječi a i vjeru, što opet nije baš ni puno kada zbrojiš 500 godina.
Hafis

#40992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Banksy wrote:
Rudimentno ili rudimentarno je ono što je zakržljalo, ali i ono što je prapočetak, temelj, zametak, iz čega slijedi da su Bešlići taj zametak iz kojeg su se razvila hrvatska prezimena,
grah ne upada, već pada,
zanimljivo, istu grešku ponavlja i neki Dr Lecter s Avazovog foruma, i on je iz Mostara, možda ga znaš?
Oho, kolegica s onom zanimljivom rasnom teorijom o obliku hercegovačke lobanje :) Obožavam Vaš opus.
Može biti, vidim omaklo mi se ''n''. Što ću, taj dan nisam bio na predavanju. Ostao kući, štimovao glasovir.
Za Dr Lectera sam čuo. Izuzetan laf: šarmantan, drzak, inteligentan, obrazovan i elokventan. Svaka bi ga majka poželjela za zeta.
Na žalost, nisam imao prigodu ukrižiti pero s njim, a volio bih :) .
Itakoto

#40993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Itakoto »

Haj' ne mori narod po forumu. Idi citaj nesto doktore pa makar to bile i bajke krivoustog idola.
BHCluster

#40994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Hafis wrote: Pa činjenica je da su Hrvati i Turci u jednom duljem vremenskom razdoblju živjeli ''zajedno'' na ovim područjima. U stvari, nepravilno je reći ''živjeli zajed, budući su u tom odnosu Turci ipak bili vladari.
Tako da se današnji Hrvatski jezik se sastoji od gotovo 30% riječi koje su preuzete od turskog jezika (neke u izvornom obliku a neke u određenoj mjeri izmjenjene).
U tom otomanskom razdoblju je i veliki broj Hrvata prešao na Islam, posebno u Bosni i nešto manje u Hercegovini.
I ne znam što se uopće netko upinje da nekoga uvrijedi na taj način da mu ''dokaže'' da je ''u rodu'' s Turcima, bit će kao neka uvreda ili što? Posudili od njih nešto malo riječi a i vjeru, što opet nije baš ni puno kada zbrojiš 500 godina.
Eh moj Hafisaga na sta ti spade sa jednog autentichnog 'Hrvatskog terminatora' na jednog obichnog Turskog apologetichara.
Hafis

#40995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Može li itko ovome BH lusteru reći da je kod mene na ignore ima već 20 dana. Ako vam nije teško, molim vas.
Stvarno mi žao čovjeka, vidim prati me na svakoj temi i živ se polomi ''komentirajući'', a ja stvarno ne mogu pročitati :)
Sevap biste uhvatili.
BHCluster

#40996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Hafis wrote:Može li itko ovome BH lusteru reći da je kod mene na ignore ima već 20 dana. Ako vam nije teško, molim vas.
Stvarno mi žao čovjeka, vidim prati me na svakoj temi i živ se polomi ''komentirajući'', a ja stvarno ne mogu pročitati :)
Sevap biste uhvatili.
Sta se ljutish, sto si zahmetli?
Hafis

#40997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Evo opet :D
BHCluster

#40998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Hafis wrote:Evo opet :D
Pa nemoj se ljutiti, ja sam tvoj 'fanboy'.
Hafis

#40999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/plenumas ... /140508108

Ovo nisam upratio. Hoće li išta biti od ovoga?
Izgleda da su i ovi naši prosvjednici ovdje, njih ukupno 36, formirali su između sebe također nekakvu delegaciju, i kažu eto i njih gore. Doduše neće pješke koliko znam.
Nadam se da će Nikšić i ekipa biti na razini odgovornosti i kategorički reći: NE! Nije federalna vlada doratovo prkno pa da ga svako vrti kako mu se digne.
Alfons Kauders

#41000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Banksy wrote:
grah ne upada, već pada,
Oho, kolegica s onom zanimljivom rasnom teorijom o obliku hercegovačke lobanje :) Obožavam Vaš opus.
Može biti, vidim omaklo mi se ''n''. Što ću, taj dan nisam bio na predavanju. Ostao kući, štimovao glasovir.
Za Dr Lectera sam čuo. Izuzetan laf: šarmantan, drzak, inteligentan, obrazovan i elokventan. Svaka bi ga majka poželjela za zeta.
Na žalost, nisam imao prigodu ukrižiti pero s njim, a volio bih :) .
kolega, znate li kakve veze ima prica o cvijecu hrvatskog naroda s bivsim kustosom zemaljskog muzeja u sarajevu?

onda ce ti se objasniti i ta 'rasna teorija'... :D
Locked