drug_profi wrote:MK81 wrote:madner wrote:Ne znam po kojoj metrici je on imao slab rezultat kada je nastupio sam ili na izborima.
Mislim ok je ne slagati se sa stavovima, ili nacinom iznosenja istih, ali reci da su rezultati slabi nema smisla.
Da li ti smatraš da je neko njegovog kalibra uopšte da vodi bilo koju opštinu? Zanemarimo ostale kandidate drugih opcija jer znamo ko su i šta su. Ako se zalažemo za kvalitet i iskustvo on nije za tu poziciju i to je jasno. mene u životu samo to interesuje i vodi. Odgovorne pozicije, za ljude sa iskustvom i znanjem.
Nije on za operativca, ali jeste za parlamente. Imas ljude koji sute, ali znaju sve zavrsiti ili raspetljati, i one druge koji to ne znaju, ali znaju stvari zvati pravim imenom i rado ih govore.
Jedni su materijal za nacelnike, ministre, premijere, a ovi drugi za sindikalce i parlamentarce.
Smatram da nisi u pravu. Razlog je očit. Recimo Damir ( s obzirom da je od njega počelo) nema nikakvo iskustvo da pročita bilo kakav finansijski izvještaj. Nema iskustvo da protumači bilo koji porez niti implikacije nekog poreza, ne zna analizirati budžet, ne zna napisati zahtjev vjerovatno i da ne nabrajam dalje, i sad takav jedan čovjek glasa o Budžetu i daje prijedloge, usvaja ili ne usvaja finansijski izvještaj i slično... postoje tri opcije, prva je da glasa kako mu se kaže iz stranke jer nema pojma i mora vjerovati šta oni misle, druga da angažuje stručnjake koji će mu opet reći kako da glasa i treća da glasa po svom nekom nahođenju što ga prije ili kasnije vodi u grešku koju građani skupo plaćaju. ne može se rad delegata zasnivati na uopštenoj priči kada se u najvećoj mjeri bavi jako konkretnim pitanjima, tipa zaduženja komplet građanstva, rasporeda novca, poreznoj politici, socijalnoj politici...itd itd mora znati šta obrazlaže i za šta glasa i zašto... u tom slučaju je on kvalitetan zastupnik, što je na našoj sceni jako rijetko. Nama su bokseri, balerine, strijelci iz vazdušne puške, voditelji sa tv-a, sestra koja još nije završila ni srednju školu ubijenog brata ( uz svo dužno poštovanje), konceptualni umjetnici, pjevaljke itd itd u skupštinskim klupama i odlučuju o jako bitnim stvarima...