Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
drug_profi

#40976 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

MK81 wrote:
madner wrote:Ne znam po kojoj metrici je on imao slab rezultat kada je nastupio sam ili na izborima.

Mislim ok je ne slagati se sa stavovima, ili nacinom iznosenja istih, ali reci da su rezultati slabi nema smisla.
Da li ti smatraš da je neko njegovog kalibra uopšte da vodi bilo koju opštinu? Zanemarimo ostale kandidate drugih opcija jer znamo ko su i šta su. Ako se zalažemo za kvalitet i iskustvo on nije za tu poziciju i to je jasno. mene u životu samo to interesuje i vodi. Odgovorne pozicije, za ljude sa iskustvom i znanjem.
Nije on za operativca, ali jeste za parlamente. Imas ljude koji sute, ali znaju sve zavrsiti ili raspetljati, i one druge koji to ne znaju, ali znaju stvari zvati pravim imenom i rado ih govore.
Jedni su materijal za nacelnike, ministre, premijere, a ovi drugi za sindikalce i parlamentarce.
MK81

#40977 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MK81 »

drug_profi wrote:
MK81 wrote:
madner wrote:Ne znam po kojoj metrici je on imao slab rezultat kada je nastupio sam ili na izborima.

Mislim ok je ne slagati se sa stavovima, ili nacinom iznosenja istih, ali reci da su rezultati slabi nema smisla.
Da li ti smatraš da je neko njegovog kalibra uopšte da vodi bilo koju opštinu? Zanemarimo ostale kandidate drugih opcija jer znamo ko su i šta su. Ako se zalažemo za kvalitet i iskustvo on nije za tu poziciju i to je jasno. mene u životu samo to interesuje i vodi. Odgovorne pozicije, za ljude sa iskustvom i znanjem.
Nije on za operativca, ali jeste za parlamente. Imas ljude koji sute, ali znaju sve zavrsiti ili raspetljati, i one druge koji to ne znaju, ali znaju stvari zvati pravim imenom i rado ih govore.
Jedni su materijal za nacelnike, ministre, premijere, a ovi drugi za sindikalce i parlamentarce.
Smatram da nisi u pravu. Razlog je očit. Recimo Damir ( s obzirom da je od njega počelo) nema nikakvo iskustvo da pročita bilo kakav finansijski izvještaj. Nema iskustvo da protumači bilo koji porez niti implikacije nekog poreza, ne zna analizirati budžet, ne zna napisati zahtjev vjerovatno i da ne nabrajam dalje, i sad takav jedan čovjek glasa o Budžetu i daje prijedloge, usvaja ili ne usvaja finansijski izvještaj i slično... postoje tri opcije, prva je da glasa kako mu se kaže iz stranke jer nema pojma i mora vjerovati šta oni misle, druga da angažuje stručnjake koji će mu opet reći kako da glasa i treća da glasa po svom nekom nahođenju što ga prije ili kasnije vodi u grešku koju građani skupo plaćaju. ne može se rad delegata zasnivati na uopštenoj priči kada se u najvećoj mjeri bavi jako konkretnim pitanjima, tipa zaduženja komplet građanstva, rasporeda novca, poreznoj politici, socijalnoj politici...itd itd mora znati šta obrazlaže i za šta glasa i zašto... u tom slučaju je on kvalitetan zastupnik, što je na našoj sceni jako rijetko. Nama su bokseri, balerine, strijelci iz vazdušne puške, voditelji sa tv-a, sestra koja još nije završila ni srednju školu ubijenog brata ( uz svo dužno poštovanje), konceptualni umjetnici, pjevaljke itd itd u skupštinskim klupama i odlučuju o jako bitnim stvarima...
Banksy

#40978 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Gostujući u Novom danu N1 televizije, Čengić je kazao da će Predsjedništvo SDP-a pripremiti spisak još nekih članova koji su kršili Statut SDP-a.

O imenima, pak, nije htio govoriti.

''Nije se moglo preći preko onog vrijeđanja, kada vrijeđate druge članove to je nešto što se ne može oprostiti u SDP-u, a ne bi trebalo ni u drugim strankama. Po našem Statutu u klubovima mogu djelovati i zastupnici koji nisu članovi partije. Nikšić može dati doprinos. Usvojen je zaključak da Predsjedništvo pripremi spisak drugih članova koji su kršili Statut SDP-a, ugled i pozivali da se glasa protiv SDP-a. To će Glavni odbor razmatrati na sljedećoj sjednici'', rekao je Čengić

Za njega, to je jedini put. A onda se možda jednom i vrati kući.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#40979 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

MK81 wrote:smatram da nisi u pravu. Razlog je očit. Recimo Damir ( s obzirom da je od njega počelo) nema nikakvo iskustvo da pročita bilo kakav finansijski izvještaj. Nema iskustvo da protumači bilo koji porez niti implikacije nekog poreza, ne zna analizirati budžet, ne zna napisati zahtjev vjerovatno i da ne nabrajam dalje, i sad takav jedan čovjek glasa o Budžetu i daje prijedloge, usvaja ili ne usvaja finansijski izvještaj i slično... postoje tri opcije, prva je da glasa kako mu se kaže iz stranke jer nema pojma i mora vjerovati šta oni misle, druga da angažuje stručnjake koji će mu opet reći kako da glasa i treća da glasa po svom nekom nahođenju što ga prije ili kasnije vodi u grešku koju građani skupo plaćaju...
Prema ovom tvom onda bi u skupstini samo ekonomisti trebali biti. Ne zna ni socijalni radnik citati finansijskw izvjestaje, kulturni radnik, medicinski radnik...niko od njih to ne uci u skoli. Pa jesul oni svi nepotrebni u skupstini?
S druge strane kako ocekujes da ekonomisti donose odluke o kulturi ili zdravstvu?

I sta je problem u tome da se glasa onako kako stranka zeli? Imas stranacke sastanke da kazes svoje i tamo se stranacki usaglasavas da dobijes zajednicki stav na nivou stranke ali kad je u skupstini glasanje onda u skadu sa tom odlukom i postupas
drug_profi

#40980 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Parlamentarac iz stranke ima svu logistiku stranke. Do njega je hoce li uvaziti sugestije i analize koje dobija. Mozda nesto i sam zna skontati. Uglavnom bolji je na tom mjestu "galamdzija" nego muto.
JThomas

#40981 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

opet se miješaju kruške i jabuke, zastupnici direktno izabrani od naroda ni u najrazvijenijim demokratijama neće biti uvijek sposobni da sami razumiju finansijske izvještaje. niti će od recimo sedam zastupnika stranke u istom tijelu svako za sebe analizirati dostavljene materijale za sjednicu. svugdje će oni glasati po usaglašenom stavu stranke, sa rijetkim izuzecima koji će često značiti i raskol u stranci ili nečiji pojedinačni izlazak iz nje. nije to razlika nas i normalnih društava. razlika je "samo" u tome kako stranka i cijeli sistem funkcionišu, odnosno kako se taj stav kreira...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#40982 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Chmoljo »

Banksy wrote:

Gostujući u Novom danu N1 televizije, Čengić je kazao da će Predsjedništvo SDP-a pripremiti spisak još nekih članova koji su kršili Statut SDP-a.

''Nije se moglo preći preko onog vrijeđanja, kada vrijeđate druge članove to je nešto što se ne može oprostiti u SDP-u, a ne bi trebalo ni u drugim strankama. Po našem Statutu u klubovima mogu djelovati i zastupnici koji nisu članovi partije. Nikšić može dati doprinos. Usvojen je zaključak da Predsjedništvo pripremi spisak drugih članova koji su kršili Statut SDP-a, ugled i pozivali da se glasa protiv SDP-a. To će Glavni odbor razmatrati na sljedećoj sjednici'', rekao je Čengić

Član 32.
Ponovni prijem člana SDP BiH koji je brisan iz registra članstva ili je bio isključen iz SDP BiH,
moguć je pod uvjetom da zahtjev za ponovni prijem bude podnesen od strane tog lica
Općinskom/Gradskom odboru SDP BiH i razmatran na odboru općinske/gradske organizacije, u
kojoj se vodio na evidenciji.
Zahtjev za ponovni prijem u članstvo ne može se podnijeti prije isteka godine dana od dana
donošenja konačne odluke o isključenju ili brisanju iz evidencije.
Statutarni odbor SDP BiH dužan je u roku od 60 dana donijeti odluku o zahtjevu za ponovni
prijem.
Odlukom o ponovnom prijemu u članstvo SDP BiH člana koji je bio isključen može se ograničiti
pravo da u periodu do dvije godine od dana ponovnog prijema u članstvo SDP BiH,ne može
vršiti određene funkcije u SDP BiH ili ispred SDP BiH, te biti imenovan ili izabran u izvršne ili
zakonodavne organe vlasti.
interesatno.

ovdje nema prepreke da se vrati u stranku i prije isteka prve polovine skupštinskog mandata.
Dendrlix

#40983 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dendrlix »

Off topic:
Odgovorim na komentar SAD-ovca "Labudovic", pogledam u "Moji komentari" nema ga. Odgovorim opet, ponovo ga nema. Nevjerovatno.

on topic:
Sjednica o aerozagađenju je mogala biti prioritet.
kmirsad

#40984 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Dendrlix wrote:
Off topic:
Odgovorim na komentar SAD-ovca "Labudovic", pogledam u "Moji komentari" nema ga. Odgovorim opet, ponovo ga nema. Nevjerovatno.

on topic:
Sjednica o aerozagađenju je mogala biti prioritet.
:lol: :lol: :lol: Čudni su putevi Gospodnji... sad ga vidiš, sad ga ne vidiš... napredne tehnologije i urednici mogu sve... :lol:
Banksy

#40985 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Chmoljo wrote:
interesatno.

ovdje nema prepreke da se vrati u stranku i prije isteka prve polovine skupštinskog mandata.
Ima logike, to je pravi put. Mada, pitanje je koliko je takav anarkišta zaista materijal za bilo kakvu društvenu organizaciju, stranačku pogotovo.
kmirsad

#40986 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Banksy wrote:
Chmoljo wrote:
interesatno.

Ima logike, to je pravi put. Mada, pitanje je koliko je takav anarkišta zaista materijal za bilo kakvu društvenu organizaciju, stranačku pogotovo.
Ja sam mu poslao poruku da obavezno u roku uloži žalbu na Odluku... meni je šega isključiti anarhistu kojeg preživiš , a ostaviti ubice i grobare, koje namaš šanse da preživiš...
Banksy

#40987 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

kmirsad wrote:
Banksy wrote:
Chmoljo wrote:
interesatno.

Ja sam mu poslao poruku da obavezno u roku uloži žalbu na Odluku... meni je šega isključiti anarhistu kojeg preživiš , a ostaviti ubice i grobare, koje namaš šanse da preživiš...
Upravo tako.

btw, nomen omen itd.

lagùmdžija ------ Definicija, reg. onaj koji postavlja lagum; lagumaš, miner
bunk

#40988 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Dr.Zlatko Lagumdzija.
Za ovo sto se sad koprca u blatu zvanom sdp je Bog politike.
drug_profi

#40989 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

bunk wrote:Dr.Zlatko Lagumdzija.
Za ovo sto se sad koprca u blatu zvanom sdp je Bog politike.
Siguran sam da si 2010 glasao za SDP kad tako misliš.
kmirsad

#40990 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Nego nešto sad razmišljam... Naprave skupštinsku večinu u TK ... SDP, NS...i SBB sa svojih i nezavisnih 9- 10 ruku... naprave Vladu TK... i onda krenu.... da donose Zakon o ispitivanju porijekla imovine, zabranu zapošljavanja u javnim preduzečima bez odobrenja Vlade, uvode Supervizora za konkurse, nultu stopu tolerancije na kriminil, mito i korupciju, poništavaju izmjene Prostornog plana za potrebe Elektroprivrede, ne usvajaju izvještaje i smjenjuju direktore JP... i još mnogo toga što se trnutno radi u KS... hočel DF sve glasati protiv... :roll: :roll: :roll:
bunk

#40991 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

kmirsad wrote:Nego nešto sad razmišljam... Naprave skupštinsku večinu u TK ... SDP, NS...i SBB sa svojih i nezavisnih 9- 10 ruku... naprave Vladu TK... i onda krenu.... da donose Zakon o ispitivanju porijekla imovine, zabranu zapošljavanja u javnim preduzečima bez odobrenja Vlade, uvode Supervizora za konkurse, nultu stopu tolerancije na kriminil, mito i korupciju, poništavaju izmjene Prostornog plana za potrebe Elektroprivrede, ne usvajaju izvještaje i smjenjuju direktore JP... i još mnogo toga što se trnutno radi u KS... hočel DF sve glasati protiv... :roll: :roll: :roll:
:lol: :lol: kmirso jarane kingu politike
kmirsad

#40992 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

bunk wrote:
kmirsad wrote:Nego nešto sad razmišljam... Naprave skupštinsku večinu u TK ... SDP, NS...i SBB sa svojih i nezavisnih 9- 10 ruku... naprave Vladu TK... i onda krenu.... da donose Zakon o ispitivanju porijekla imovine, zabranu zapošljavanja u javnim preduzečima bez odobrenja Vlade, uvode Supervizora za konkurse, nultu stopu tolerancije na kriminil, mito i korupciju, poništavaju izmjene Prostornog plana za potrebe Elektroprivrede, ne usvajaju izvještaje i smjenjuju direktore JP... i još mnogo toga što se trnutno radi u KS... hočel DF sve glasati protiv... :roll: :roll: :roll:
:lol: :lol: kmirso jarane kingu politike
:lol: :lol: :lol:
palermo

#40993 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

a ovaj čovjek sve to predvodi....na konju bijelome......
nekada smo imali i poslovne odnose, bili i na par poslovnih ručkova... odličan menađer, poslovno veoma sposoban...U korektnim odnosima, jako je korektan, uvijek održi dato obečanje, i traži da se njemu data obečanja u cijelosti ispune...
kmirsad

#40994 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

palermo wrote:
a ovaj čovjek sve to predvodi....na konju bijelome......
nekada smo imali i poslovne odnose, bili i na par poslovnih ručkova... odličan menađer, poslovno veoma sposoban...U korektnim odnosima, jako je korektan, uvijek održi dato obečanje, i traži da se njemu data obečanja u cijelosti ispune...
Čekaj, zar nije svejedno ko jaše bijelog konja... ako usvaja sve one gore nabrojane Mjere i Zakone...o kojima narod Tuzle sanja 25 godina...
Mislim... razlikujemo li suštinu od forme, razlikujemo li želje birača od želja uhljeba i karijersta, svodimo li opšti, viši inters na lični nivo i lični interes...
Dobar mi je svako ko mi čini dobro... A smatraš li da Kukića nisam istinito opisao... šta sam slagao...
A u replici na moj komentar nisi mi dao odgovor na pitanje... kako će glasati DF-ove ruke u hipotetičkoj situaciji koju sam opisao, prilikom usvajanja pomenutih Mjera i Zakona...
palermo

#40995 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

kmirsad wrote: Čekaj, zar nije svejedno ko jaše bijelog konja... ako usvaja sve one gore nabrojane Mjere i Zakone...o kojima narod Tuzle sanja 25 godina...
Mislim... razlikujemo li suštinu od forme, razlikujemo li želje birača od želja uhljeba i karijersta, svodimo li opšti, viši inters na lični nivo i lični interes...
Dobar mi je svako ko mi čini dobro... A smatraš li da Kukića nisam istinito opisao... šta sam slagao...
A u replici na moj komentar nisi mi dao odgovor na pitanje... kako će glasati DF-ove ruke u hipotetičkoj situaciji koju sam opisao, prilikom usvajanja pomenutih Mjera i Zakona...
a Mirso jarane, ja sam ti hercegovac, nemam ti pojma ja kakav je taj Kukić. Al kad ga ti hvališ onda mora da valja, ja mogu samo da poželim da što prije osnuje stranku i ovdje kod nas u hercegovini da i mi konačno imamo alternativu. I predvodnika

A što se tiče tvoga pitanja, pa odgovor se sam po sebi nameće, ako su pametni slijedit će Kuku (jel ga on o tako zovete) ako nisu i neće da ga slijede.....ko im je kriv
denis.istok

#40996 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by denis.istok »

Jel ovaj kmirsad uopste toliko star da ima pravo glasa?? Covjece tebe treba zaposliti kladionicarski lobi...jer sve sto prognoziras to ne bude. Kukic ti je ikona postenja, poslovnosti i odgovornosti. Sutra si licnost dana u ABA3Y.
Kikibombona

#40997 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Chmoljo wrote:
Banksy wrote:

Član 32.
Ponovni prijem člana SDP BiH koji je brisan iz registra članstva ili je bio isključen iz SDP BiH,
moguć je pod uvjetom da zahtjev za ponovni prijem bude podnesen od strane tog lica
Općinskom/Gradskom odboru SDP BiH i razmatran na odboru općinske/gradske organizacije, u
kojoj se vodio na evidenciji.
Zahtjev za ponovni prijem u članstvo ne može se podnijeti prije isteka godine dana od dana
donošenja konačne odluke o isključenju ili brisanju iz evidencije.
Statutarni odbor SDP BiH dužan je u roku od 60 dana donijeti odluku o zahtjevu za ponovni
prijem.
Odlukom o ponovnom prijemu u članstvo SDP BiH člana koji je bio isključen može se ograničiti
pravo da u periodu do dvije godine od dana ponovnog prijema u članstvo SDP BiH,ne može
vršiti određene funkcije u SDP BiH ili ispred SDP BiH, te biti imenovan ili izabran u izvršne ili
zakonodavne organe vlasti.
interesatno.

Prilicno sam negativan prema 'mladim lavovima' na celu sa Masicem, Magazinovicem, Cengicem itd.

Posljednjim istupima, zestokom protivljenju koaliranja sa SDA, polako popravljaju sliku.

Ovdje Cengic govori dobro. Ako iz SDP-a istjeraju SDA igrace, bice dobar znak za buducnost. Treba jednom podvuci crtu i jasno reci: nema koaliranja sa SDA.

http://ba.n1info.com/Vijesti/a322712/Ir ... rtije.html
bunk

#40998 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Takoe druze kiki,nema koaliranja sa strankom kojoj Bosnjaci dadose 300k glasova i clana p'redsjednistva,takoe,svi mogu i sve moze ali sda nikako...
Kikibombona

#40999 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

bunk wrote:Takoe druze kiki,nema koaliranja sa strankom kojoj Bosnjaci dadose 300k glasova i clana p'redsjednistva,takoe,svi mogu i sve moze ali sda nikako...
Za SDA glasa desetine hiljada uhljeba u javne institucije i njihove obitelji. Radi se o ljudima koji su kriminalno-koruptivnim metodama, preko stranacko-familijarnih veza, dosli do posla.

Onda na to imas SDA tajkune koji su se obogatili mafijaskim tenderima, njihove radnike koji su takodje stranacka baza.

I imas pokradene glasove.

...

Zato i glasam za NS - bas zato sto sam 100% siguran da nece koalirati sa SDA kartelom.
breuer

#41000 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by breuer »

bunk wrote:Takoe druze kiki,nema koaliranja sa strankom kojoj Bosnjaci dadose 300k glasova i clana p'redsjednistva,takoe,svi mogu i sve moze ali sda nikako...
ovo stvarno može reći samo SDA glasač :D

jebe se njima ko si, šta si, koja ti je ideologija, samo da se dočepamo vlasti, a mi ćemo te svakako pokopati :lol:
Locked