Meni je ideja super. Uz malu dodatnu glasačku pomoć - nekih 70-100 000 ''probosanskohercegovačkih'' glasova pomoći i Raguž bi mogao sjesti u predsjedništvo. A stranka stvarno nema šanse.ILVIIR wrote:bas mi je ova pretpostavka interesantna. bilo bi fakat interesantno.StupskaBitanga wrote:Vjerovatno ce ga Covic proglasiti nelegitimnim![]()
raguz sigurno ne bi dobio toliko glasova kao komsic, pitanje da li bi uopste moglo se utvrditi da li je izabrana bosnjackim glasovima. ovo se vec zove "majorizacija 2.0 pro"
Samo da se odmah razumijemo - nije vam to Komšić, i nikada više onakvog halal političara. ovdje bi ipak bila i pokoja neizbježna gorka tabletica, od koje se već poodavno odviklo.
A opet nešto kontam, ako se Cerić uključi u utrku, pored Bakira i Radončića i ne dao bog i SDP odluči konačno testirati svoju jačinu kandidirajući konačno bošnjačkog kandidata, ja bih se da sam Bošnjak, kao glasač okrenuo tom mnogo mnogo interesantnijem meču, i pustio Hrvate da sami odluče za koga su: ili za Kukića, Raguža ili Čovića (ako se upusti u meč).