Dešavanja u Srbiji

Young Erotica

#40901 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

Pa mogu samo da te zalim, ništa drugo.
SmokingMan

#40902 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SmokingMan »

Young Erotica wrote:
SmokingMan wrote:Nemoj se osjećati povrijeđenim,hej.Svugdje ima ovoga. :D

Sreća pa se nećemo peglati sa biserima Happy TV.a i njihovim prihvatljivim soft core nacionalizmom. :D :D
Nisam povredjen,ali prebacivati meni ili bilo kome drugom za nacionalistički folklor sa tribina je smešno, pogotovu ako uzmemo u obzir da se to isto nacionalističko kulturno uzdizanje dešava na celom Balkanu, pa i u većini eu zemalja.
Pa tribine su upravo najbolji poligon za prenošenje političkih/nacionalističkih/rasističkih poruka,nisam li upravu?Evo uzmimo za primjer Poljsku kao je dan izolovan slučaj.Velika ekspanzija antisemitizma i islamofobije,koja je u konstatnom porastu.Nisu ni dvije najveće navijačke grupe iz bivše juge imune na šurovanje sa političkim strankama.Kada pogledaš tribinu lahko možeš napraviti psihološki profil same navijačke grupe (pogotovo same jezgre).Nekada se poruke ne moraju prenosti direktno kroz navijačke pjesme,već kroz suptilne parole,šetalice,grafite ispred stadiona...
Last edited by SmokingMan on 22/12/2018 16:36, edited 3 times in total.
muha_sa

#40903 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

Young Erotica wrote:Pa mogu samo da te zalim, ništa drugo.
žalio bi i ja tebe da su ti Begeš 4 godine u okruženju držali i na nje svakodnevno 300 granata bacali te ubili oko 10 000 civila od toga 1600 djece :(
nisam još izašo iz godina agresije i divljackog ubijanja države i mog grada :-)

izaci cu kad doživite katarzu--to cu doživjet NIKAD a možda NI TAD :( na vašu a bogme i moju žalost
Matzan

#40904 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Matzan »

MINISTAR LJAJIĆ IZRAČUNAO: Direktna šteta od taksi Kosova 34,6 miliona eura

Direktna šteta od taksi koje je Priština uvela 21. novembra na robu iz centralne Srbije iznosi 34,6 miliona eura, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

Ljajić je istakao da je indirektna šteta višestruko veća, naglasivši da uprkos svemu snabdijevanje životnim namirnicama i lijekovima Srba na Kosmetu neće biti ugroženo.
Kosovo otprilike ima 2.000.000 stanovnika, od toga (prema Wikipediji na engl. jeziku) ima 7% Srba, dakle to je nekih 140.000.

34.600.000 € / 140.000 = 247 €

Možda bi se sa tih 247 € ljudi malo bolje proveli i osjećali za novogodišnje i božićne praznike.
Kažem možda, jer ko će ga znati, možda je moj ugao gledanja uvrnut pa ne vidim neke stvari kao neki drugi.
Možda je ljudima ljepše, toplije oko srca, drži ih euforija, a adrenalin teče u potocima jer je Srbija izvojevala još jednu istorijsku pobjedu - Kosovo nije primljeno u Interpol.

Zato, samo veselo i opušteno.

Last edited by Matzan on 22/12/2018 16:48, edited 2 times in total.
Young Erotica

#40905 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

muha_sa wrote:
žalio bi i ja tebe da su ti Begeš 4 godine u okruženju držali i na nje svakodnevno 300 granata bacali te ubili oko 10 000 civila od toga 1600 djece :(

izaci cu kad doživite katarzu--to cu doživjet NIKAD a možda NI TAD :( na vašu a bogme i moju žalost
I to je razlog da me sprdaš podlo zbog dobrog dela koje sam učinio za decu ciji zivot je tuzan danas da tuzniji ne moze biti, svaka čast frajeru, ljudino :thumbup:
escobar__

#40906 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by escobar__ »

muha_sa wrote:

Nisu to oni, to smo mi sami sebe granatirali i držali pod opsadama, izvršili genocid i kreirali tvorevinu na krvi nedužnih ljudi pogrešnog imena i vjerskog opredjeljenja. Oni su se samo svetili Turcima, branili Evropu od podivljalih muslimana i Alijinih mudžahedina, branili Jugoslaviju i njen UPP i tako dalje.
General War

#40907 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

zavrzlama wrote:
Young Erotica wrote:
ljevoruki wrote:I jos hoce Svjetsko prvenstvo da organizuju. :lol:
Najveci rasisti na svijetu i ekipa/drzava koja je najvise puta kaznjavana za rasizam sa tribina i igrala pred praznim stadionom bi da bude domacin SP. :-)
:run:
Klasične lazi, kaznjeni smo jednom zbog rasizma na utakmici u21 protiv engleza. Podsetiću te opet dok su drugi sikanirali izbeglice u okruzenju kod nas su imali sasvim pristojan doček. A čovek bio crn, zut ili zelen niko mu zbog boje koze danas u Srbiji a neće reći, jedno smo od tolerantnijih društava u okruzenju tako da to sto ti pričaš su lazi i to najpodlije.

Upravo tako...tolerancija jer dotle isla da se nije htjelo da lesevi leze u neurednim masovnim grobnicama nego se prebacivalo u sekundarne a ponekad i tercijalne grobnice..tolerancija na djelu..
Tebe bas krenulo @zavrzlama :-) Momak se javlja iz srbije, i prica o sasvim drugim stvarima...ili cemo ofrlje vrijedjati, pa da i ja malo poguram kad si krenuo hraljati :D
Young Erotica

#40908 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

SmokingMan wrote: Pa tribine su upravo najbolji poligon za prenošenje političkih/nacionalističkih/rasističkih poruka,nisam li upravu?Evo uzmimo za primjer Poljsku kao je dan izolovan slučaj.Velika ekspanzija antisemitizma i islamofobije,koja je u konstatnom porastu.Nisu ni dvije najveće navijačke grupe iz bivše juge imune na šurovanje sa političkim strankama.Kada pogledaš tribinu lahko možeš napraviti psihološki profil same navijačke grupe (pogotovo same jezgre).Nekada se poruke ne moraju prenosti direktno kroz navijačke pjesme,već kroz suptilne parole,šetalice,grafite ispred stadiona...
Član sam grupe o kojoj se u Beogradu i dan danas raspredaju legende, kao stariji maloletnici smo imali krvave sukobe sa ciganima, maltretirali smo ih podmladak gde smo stigli ali nam je bio kratak let, većina je brzo završila iza rešetaka zbog teških krivičnih dela. Na našim prostorima politika je sastavni deo zivota pa tako i tog na tribinama, mnoge političke partije se guraju da imaju nekog uticaja kod ovih ili onih, prvenstveno da bi sačuvali svoje fotelje jer je najlakše ispoljiti nezadovostvo naroda upravo na tribini. Lično sam bio prisutan dok je Toma tada radikal dolazio na noge vodećim ljudima na jugu tada i molio ih za podršku. A nacionalizam je sastavni deo svake naše tribine, tu dolaze lakat desno ljudi, nema skrivenih poruka tom se ideologijom vodi većina prisutnih na tribini, dal sever dal jug ili neka treća tribina.
GandalfSivi

#40909 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by GandalfSivi »

Young Erotica wrote:
muha_sa wrote:

I to je razlog da me sprdaš podlo zbog dobrog dela koje sam učinio za decu ciji zivot je tuzan danas da tuzniji ne moze biti, svaka čast frajeru, ljudino :thumbup:
Sad bih ja tebi ispricao jednu pricu deci i cjepanicama, ali dzaba, opet ti ne bi u glavu uslo...
SmokingMan

#40910 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SmokingMan »

Young Erotica wrote:
SmokingMan wrote: Pa tribine su upravo najbolji poligon za prenošenje političkih/nacionalističkih/rasističkih poruka,nisam li upravu?Evo uzmimo za primjer Poljsku kao je dan izolovan slučaj.Velika ekspanzija antisemitizma i islamofobije,koja je u konstatnom porastu.Nisu ni dvije najveće navijačke grupe iz bivše juge imune na šurovanje sa političkim strankama.Kada pogledaš tribinu lahko možeš napraviti psihološki profil same navijačke grupe (pogotovo same jezgre).Nekada se poruke ne moraju prenosti direktno kroz navijačke pjesme,već kroz suptilne parole,šetalice,grafite ispred stadiona...
Član sam grupe o kojoj se u Beogradu i dan danas raspredaju legende, kao stariji maloletnici smo imali krvave sukobe sa ciganima, maltretirali smo ih podmladak gde smo stigli ali nam je bio kratak let, većina je brzo završila iza rešetaka zbog teških krivičnih dela. Na našim prostorima politika je sastavni deo zivota pa tako i tog na tribinama, mnoge političke partije se guraju da imaju nekog uticaja kod ovih ili onih, prvenstveno da bi sačuvali svoje fotelje jer je najlakše ispoljiti nezadovostvo naroda upravo na tribini. Lično sam bio prisutan dok je Toma tada radikal dolazio na noge vodećim ljudima na jugu tada i molio ih za podršku. A nacionalizam je sastavni deo svake naše tribine, tu dolaze lakat desno ljudi, nema skrivenih poruka tom se ideologijom vodi većina prisutnih na tribini, dal sever dal jug ili neka treća tribina.
Svakom razumnom srbinu je najbolje da se ne kreće u takvim krugovima,to je jedini način da se društvo oporavi od takvim devijacija.Ne što se nema šta gledati,nego što se mozak izlaže toksičnom intelektualnom slomu,u ovome slučaju mislim na tribine i atmosferu kakva tamo vlada,ovo govorim da ne bi post poprimio definiciju generalizacije,što svakako nije ni namjera.Ovo pišem iz iskustva jer jako dobro poznajem materiju vezanu za prilike na tribinama,sreća pa sam davno raskrstio sa tim,to smatram gubitnom vremena,i žalim zbog "intelektualnog vakuma" koji je bio nastao u tom periodu.
Young Erotica

#40911 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

GandalfSivi wrote:
Sad bih ja tebi ispricao jednu pricu deci i cjepanicama, ali dzaba, opet ti ne bi u glavu uslo...
Svako ko je digao ruku na neduzno dete, zenu ili čoveka generalno dabogda mu se seme zatrlo, valjda sam dovoljno jasan.
Young Erotica

#40912 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

SmokingMan wrote:
Svakom razumnom srbinu je najbolje da se ne kreće u takvim krugovima,to je jedini način da se društvo oporavi od takvim devijacija.Ne što se nema šta gledati,nego što se mozak izlaže toksičnom intelektualnom slomu,u ovome slučaju mislim na tribine i atmosferu kakva tamo vlada,ovo govorim da ne bi post poprimio definiciju generalizacije,što svakako nije ni namjera.Ovo pišem iz iskustva jer jako dobro poznajem materiju vezanu za prilike na tribinama,sreća pa sam davno raskrstio sa tim,to smatram gubitnom vremena,i žalim zbog "intelektualnog vakuma" koji je bio nastao u tom periodu.
Pa vidi ja sam huligan, volim da se bijem i cela ta subkultura je moj cejf ali dovoljno sam inteligentan da razmisljam svojom glavom i ti glasnogovornici meni ne mogu kreirati misljenje, ali se slazem sa tobom decu treba sklanjati od tribina, nije zdrava priča.
zavrzlama

#40913 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Tebe bas krenulo @zavrzlama Momak se javlja iz srbije, i prica o sasvim drugim stvarima...ili cemo ofrlje vrijedjati, pa da i ja malo poguram kad si krenuo hraljati
Nije mene krenulo,nego drugi neznaju sakrit salonstvo :D

Lik prica o nekakvim enklavama na Kosovu u kojim su srpska djeca,isto ko da su albanci na Kosovu terorizirali i izvrsili genocid nad srbima i sad ostale neke prezivjele grupe srba u "ENKLAVAMA"pa im humani @erotica salje paketice da ne pomru od gladi ili noza zapjenjenih siptara....nismo djeca :wink:
Last edited by zavrzlama on 22/12/2018 17:33, edited 3 times in total.
SmokingMan

#40914 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SmokingMan »

Valja dostojno živjeti,a sa druge strane lahko je biti đubre. :thumbup:
ljevoruki

#40915 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ljevoruki »

muha_sa wrote: žalio bi i ja tebe da su ti Begeš 4 godine u okruženju držali i na nje svakodnevno 300 granata bacali te ubili oko 10 000 civila od toga 1600 djece :(

Muha _sa

Uvijek se sjetim mog r. daidze kad je pocelo NATO bombardovanje po Srbiji, on i njegov jaran sa posla bi zvali nasumice ljude u beogradu i pitali ih sta se desava i pri tome se uredno predstavili ko su i odakle su.
Bacaju bre bombe po nama zlocinci :izet: je bio najcesci odgovor.
Onda bi njih dvojica njih ubijedjivali da to nije tacno i da oni sami na sebe pucaju i bacaju bombe :lol:

sto bi kod rekli vrati koko sto si pozobala. :oops:
General War

#40916 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

zavrzlama wrote:
Tebe bas krenulo @zavrzlama Momak se javlja iz srbije, i prica o sasvim drugim stvarima...ili cemo ofrlje vrijedjati, pa da i ja malo poguram kad si krenuo hraljati

Lik prica o nekakvim enklavama na Kosovu u kojim su srpska djeca,isto ko da su albanci na Kosovu terorizirali i izvrsili genocid nad srbima i sad ostale neke prezivjele grupe srba u "ENKLAVAMA"pa im humani @erotica salje paketice da ne pomru od gladi ili noza zapjkenjenih siptara....nismo djeca :wink:
Jah srbi se naljutili i otisli sa kosova a ovi sto su ostali sami se zatvorili i izolovali, daj ziv bio...tvoje atisrpsko stajaliste je vec ima podosta vremena je ocito o cemu se god radilo , cak vise ni ne skrivas.
I ti kukas na PC, ne mora biti noz, vec lijepo te se izoluje bez ikakvih prava...mogao si i ti spremiti kakav paketic pa poslati bosnjackoj djeci u srebrenici ili bilo kakvim povratnicima, umjesto da pises nesto sto nema veze sa bilo cime, a svako malo eto te da komentarises nekave procese, a osnove presucujes, jos ako je o srbima...e tu si medju prvima.
zavrzlama

#40917 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

General War wrote:
zavrzlama wrote:

Lik prica o nekakvim enklavama na Kosovu u kojim su srpska djeca,isto ko da su albanci na Kosovu terorizirali i izvrsili genocid nad srbima i sad ostale neke prezivjele grupe srba u "ENKLAVAMA"pa im humani @erotica salje paketice da ne pomru od gladi ili noza zapjkenjenih siptara....nismo djeca :wink:
Jah srbi se naljutili i otisli sa kosova a ovi sto su ostali sami se zatvorili i izolovali, daj ziv bio...tvoje atisrpsko stajaliste je vec ima podosta vremena je ocito o cemu se god radilo , cak vise ni ne skrivas.
I ti kukas na PC, ne mora biti noz, vec lijepo te se izoluje bez ikakvih prava...mogao si i ti spremiti kakav paketic pa poslati bosnjackoj djeci u srebrenici ili bilo kakvim povratnicima, umjesto da pises nesto sto nema veze sa bilo cime, a svako malo eto te da komentarises nekave procese, a osnove presucujes, jos ako je o srbima...e tu si medju prvima.
Moje stajaliste je antivelikosrpsko...e sad sto se moja odbrana BIH kosi sa interesima srpske politike kojan bi da moje drzave nema i mog naroda,nije do mene(danas u beogradu dodik sa vucicem i dacicem omalovazava i prave planove rusenja BIH) i ti sad mene optuzujes za neko antrisrpstvo..nije do mene i BIH sto u srbiji i manjem entitetu ima 5% srba koji zele istinu suzivot i normalne medjudrzavne odnose...ja cu ovako a ti brani rezultate velikosrpske agresije i politike na BIH..posteno.
Young Erotica

#40918 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

SmokingMan wrote:Valja dostojno živjeti,a sa druge strane lahko je biti đubre. :thumbup:
:thumbup:
General War

#40919 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

zavrzlama wrote:
Moje stajaliste je antivelikosrpsko...e sad sto se moja odbrana BIH kosi sa interesima srpske politike kojan bi da moje drzave nema i mog naroda,nije do mene(danas u beogradu dodik sa vucicem i dacicem omalovazava i prave planove rusenja BIH) i ti sad mene optuzujes za neko antrisrpstvo..nije do mene i BIH sto u srbiji i manjem entitetu ima 5% srba koji zele istinu suzivot i normalne medjudrzavne odnose...ja cu ovako a ti brani rezultate velikosrpske agresije i politike na BIH..posteno.
Ne, tvoj problem je sto svugdje vidis veliosrpski projekat...a da sutra obuces prsluk i razneses dodika i kamarilu, prvi ce ti Bakir jebat od do...do tebe je u tome sto ti je antena konstantno uprta na jednu stranu, a gutas doslovno sto sve sto Dodik hralja je zelja jarana mu iz cijeg korpusa i ti dolazis.
zavrzlama

#40920 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

General War wrote:
zavrzlama wrote:
Ne, tvoj problem je sto svugdje vidis veliosrpski projekat...a da sutra obuces prsluk i razneses dodika i kamarilu, prvi ce ti Bakir jebat od do...do tebe je u tome sto ti je antena konstantno uprta na jednu stranu, a gutas doslovno sto sve sto Dodik hralja je zelja jarana mu iz cijeg korpusa i ti dolazis.
velikosrpski proijekat je jedino sto od politicke srbije i dolazi u BIH...a ovo je tema o politici ...ili trebam sutit da ne kvarim salonsku idilu.
General War

#40921 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

zavrzlama wrote: velikosrpski proijekat je jedino sto od politicke srbije i dolazi u BIH...a ovo je tema o politici ...ili trebam sutit da ne kvarim salonsku idilu.
Ako je politika, ne znaci da moras nad momkom se preseravati...a rado cu procitati nesto konstruktivno od tebe sto ima smisla...ali do tebe je.
Matzan

#40922 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Matzan »

Nego, dočeka li danas Vučić našeg Predsjednika uz najviše državne počasti?
insomnia78

#40923 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by insomnia78 »

A cekaj sto bi se zavrzlama raznosio sa prslukom?
zavrzlama

#40924 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

insomnia78 wrote:A cekaj sto bi se zavrzlama raznosio sa prslukom?

Tebe...cim si bosnjo i jos branis BIH automatski vjerski fanatik opasan dinamitom...a oni koje treba raznijeti dinamitom fina evropska gospoda..ko dodik npr. :D
Last edited by zavrzlama on 22/12/2018 19:05, edited 1 time in total.
Benjo34

#40925 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Benjo34 »

insomnia78 wrote:A cekaj sto bi se zavrzlama raznosio sa prslukom?
Zato sto je musliman, a ti znss da srbi jos od devedeseti stoje na braniku europe od islamskih terorista iz Bosne..to ti je ta priča
Post Reply