FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

sizifinho

#40901 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

Saian wrote:
sizifinho wrote:
Ako ocekujes svjeze izvore tipa: reko onaj ondje da je ovaj reko ovdje da ce Klop preuzeti Barcu naredne sezone od mene neces procitat. Ja nisam u skoli cito avaz ekspres nego ozbiljne knjige. U tom duhu, moje misljenje je vrijednije od rekla kazala.

Ali, uspio sam, Enrike se vise ne pljuje ovdje ko prije... ja sam ispunio svoj cilj :D :D
meschini da bi najpametnije bilo da se ti ponovo registrujes, nabacis neki ganc nov nick, ovaj si obatalio brze neg' Emir Spahich ugovor
haha sto mene citira, nisam ja ovo pisao :P
u svakom slucaju, omarka je ovo dobro zamijetila- lik je klon koji se svako nalo registruje s novim nickom, i mjesto da pocne fino, skromno, on krene s neba pa u rebra.
No dosta publiciteta.

Hajmo ponovo o Enrikeu.
Covjek imao kardinalnih poteza, a opet postigao najbolji rekord u prvih pedeset utakmica. Ima los odnos s igracima ali njegov doprinos skok igri, kontrama je mozda upravo ono sto nam treba. Godinama smo se patili s tikatakom nakon pepa, mozda je L.E upravo spasioc ove ekipe...
U svakom slucaju, sad za sad mi ne bi smetalo ni da ostane. Ako htjedne tj.
Crvena Tifoza

#40902 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Vertig0 wrote:Kakva je to klinika? Onako beze ili nesto drugo?
Nutricionista. Ovaj mali već kaparisan. :mrgreen:
sizifinho

#40903 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

Crvena Tifoza wrote:
Nutricionista. Ovaj mali već kaparisan. :mrgreen:
ko je mali?
skenderija04

#40904 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ovaj Talijan je kao neki guru koji akcent stavlja na zdravu ishranu. Kombinacija doktora, djeteticara i kinesiologa. Druze, pojma nemam ko su ti novi autoriteti u medicini. Cinjenica je da od kada ide kod ovog covjeka ne povraca.

Mene je vise iznenadio Vietto u ocigledno porodicnom putovanju.
Crvena Tifoza

#40905 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

@sizifinho odlično zapažanje :thumbup:

Konačno ima neki sistem kod izvođenja kornera. Recimo u prvom poluvremenu protiv PSG prije dva dana, iz kornera je Piqe pored gola šutao glavom, ali da je ono išlo u okvir gola, bila bi nezaustavljiva bomba.
skenderija04

#40906 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

sizifinho wrote: ..................
Hajmo ponovo o Enrikeu.
Covjek imao kardinalnih poteza, a opet postigao najbolji rekord u prvih pedeset utakmica. Ima los odnos s igracima ali njegov doprinos skok igri, kontrama je mozda upravo ono sto nam treba. Godinama smo se patili s tikatakom nakon pepa, mozda je L.E upravo spasioc ove ekipe...
Luis je relativno mlad trener, ima vremena da se iskali. Neka ga, nije on problem. On je sam sebi najveci neprijatelj, ali ako je odlucio da se bavi ovim poslom na nacin na koji misli da treba, ostaje mu opcija manjih ekipa gdje ce biti neprikosnoveni autoritet, i gdje ce njegova biti prva i posljednja. Za veliki klub i jebenu svlacionicu to se postize na drugi nacin.Kazu da kada je Fabio Capello prvi put dolazio u Madrid, uslov je bio jedna peseta vise od najplacenijeg igraca. Igraci su dzukele i u Spaniji i kod nas. Samo na takav nacin kod tih likova mozez postici autotitet. Ili titulama u CV-ju....Kao Van Gaal npr. Ili kao Pep koji je uspio da ih pricom ubjedi u neke stvari. Osim toga, Pep je imao podrsku kluba i velikog dijela javnosti. U Barceloni Pep je Pep. Luis nema nista od ove tri karakteristike. Posten je I vrijedan radnik,Treba mu jos koja godina rada i ucenje na vlastitim greskama pa da udje u klub velikih trenera.
tufahija12345

#40907 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

skenderija04 wrote:
sizifinho wrote: ..................
Hajmo ponovo o Enrikeu.
Luis je relativno mlad trener, ima vremena da se iskali. Neka ga, nije on problem. On je sam sebi najveci neprijatelj, ali ako je odlucio da se bavi ovim poslom na nacin na koji misli da treba, ostaje mu opcija manjih ekipa gdje ce biti neprikosnoveni autoritet, i gdje ce njegova biti prva i posljednja. Za veliki klub i jebenu svlacionicu to se postize na drugi nacin.Kazu da kada je Fabio Capello prvi put dolazio u Madrid, uslov je bio jedna peseta vise od najplacenijeg igraca. Igraci su dzukele i u Spaniji i kod nas. Samo na takav nacin kod tih likova mozez postici autotitet. Ili titulama u CV-ju....Kao Van Gaal npr. Ili kao Pep koji je uspio da ih pricom ubjedi u neke stvari. Osim toga, Pep je imao podrsku kluba i velikog dijela javnosti. U Barceloni Pep je Pep. Luis nema nista od ove tri karakteristike. Posten je I vrijedan radnik,Treba mu jos koja godina rada i ucenje na vlastitim greskama pa da udje u klub velikih trenera.

To ti je ono kad Osim kaze, sta oni Safetu imaju pametovat, bio je bolji igrac od svih njih... al jazuk, udri po Safetu :D :D

Sta da ti kazem, Murinjo je osvojio 2 lige prvaka sa osrednjim timovima pa kad je nastala frka u Realu Pepe ga je poljuvo. Otiso ko popisan iz Reala... ne odredjuju autoritet prethodne titule... Ima tu gomila faktora, zato se veliki treneri mogu na prste izbrojat... Da je u pitanju samo ono sto se Enrikeu predbacuje bilo bi ih na hiljade!
sizifinho

#40908 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

skenderija04 wrote: Luis je relativno mlad trener, ima vremena da se iskali. Neka ga, nije on problem. On je sam sebi najveci neprijatelj, ali ako je odlucio da se bavi ovim poslom na nacin na koji misli da treba, ostaje mu opcija manjih ekipa gdje ce biti neprikosnoveni autoritet, i gdje ce njegova biti prva i posljednja. Za veliki klub i jebenu svlacionicu to se postize na drugi nacin.Kazu da kada je Fabio Capello prvi put dolazio u Madrid, uslov je bio jedna peseta vise od najplacenijeg igraca. Igraci su dzukele i u Spaniji i kod nas. Samo na takav nacin kod tih likova mozez postici autotitet. Ili titulama u CV-ju....Kao Van Gaal npr. Ili kao Pep koji je uspio da ih pricom ubjedi u neke stvari. Osim toga, Pep je imao podrsku kluba i velikog dijela javnosti. U Barceloni Pep je Pep. Luis nema nista od ove tri karakteristike. Posten je I vrijedan radnik,Treba mu jos koja godina rada i ucenje na vlastitim greskama pa da udje u klub velikih trenera.
Pa da, to i ja slicno mislim...
Problem je ambicija. Shvatam da zelis biti general, nije frka- cak sto vise ja prizeljkujem takvog trenera vec tri godine... cvrstog, koji nece tolerisati izmotavanja itd...
Ali kao sto si rekao, sam je sebi najveci neprijatelj. Pa zar mu nije palo na pamet uhinjiti se igracima, sklopiti odnos pa onda postepeno graditi autoritet. Samo inzistiranje na fizickoj spremi stvara ambijent u kojem su igraci, psihicki, podlozniji naredbama i autoritetu... znam iz licnog iskustva kada su i najtvrdji orasi pucali i podlijezali autoritetu pri izlaganju velikim fizickim naporima.
Ali ne mozes doci u ekipu gdje su razmazeni tika takom i tireanjem muda od strane drugih trenera i reci im: Ja sam sef, prvog dana xD
To je kardinalna greska, danak neiskustva.
To je jedino sto mu zamjeram
taj nedostatak komunikacije, odnosa i veze sa igracima.
Diego Simeone je moj idol sto se tice tih tacaka...lik je fizicar, strateg i autoritet, ali nadasve prijatelj.
Pa kad su izgubili od Madrida prosle godine prvo ih je sve ocinski izgrlio, kasnije na presici preuzeo krivicu... svaku utakmicu on podstice igrace, dodaje ulje na vatru...
Ko je gledao sinoc, vidio je: Fight, fight...
skenderija04

#40909 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@Tufajija

To je to. Ali Mou je otisao iz Madrida uz zvizduke i spomen plaketu Ultrasur navijacke grupe. Pojela ga je svlacionica. A Mou je jeben igrac. To je prica o velikim klubovima gdje se gleda milion drugih stvari osim fudbalskog znanja.

Chelsea je idealan za njega. Neprikosnoveni autoritet, njegova je prva i posljednja. U Realu je bilo malo drugacije.

Luis Enrique niti je Mourinho niti pretenduje da bude kao kao on. Luis hoce da sprovede ono zasto je doveden, ali kako da to uradi kada mu na pola sezone otjeraju covjeka koji ga je doveo i koji mu je bio jedina istinska podrska? Vise ne postoji projekat "Luis Enrique" Postoji samo "Luis Enrique trener F.C.B."
skenderija04

#40910 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

sizifinho wrote:
skenderija04 wrote: Luis je relativno mlad trener, ima vremena da se iskali. Neka ga, nije on problem. On je sam sebi najveci neprijatelj, ali ako je odlucio da se bavi ovim poslom na nacin na koji misli da treba, ostaje mu opcija manjih ekipa gdje ce biti neprikosnoveni autoritet, i gdje ce njegova biti prva i posljednja. Za veliki klub i jebenu svlacionicu to se postize na drugi nacin.Kazu da kada je Fabio Capello prvi put dolazio u Madrid, uslov je bio jedna peseta vise od najplacenijeg igraca. Igraci su dzukele i u Spaniji i kod nas. Samo na takav nacin kod tih likova mozez postici autotitet. Ili titulama u CV-ju....Kao Van Gaal npr. Ili kao Pep koji je uspio da ih pricom ubjedi u neke stvari. Osim toga, Pep je imao podrsku kluba i velikog dijela javnosti. U Barceloni Pep je Pep. Luis nema nista od ove tri karakteristike. Posten je I vrijedan radnik,Treba mu jos koja godina rada i ucenje na vlastitim greskama pa da udje u klub velikih trenera.
Pa da, to i ja slicno mislim...
Problem je ambicija. Shvatam da zelis biti general, nije frka- cak sto vise ja prizeljkujem takvog trenera vec tri godine... cvrstog, koji nece tolerisati izmotavanja itd...
Ali kao sto si rekao, sam je sebi najveci neprijatelj. Pa zar mu nije palo na pamet uhinjiti se igracima, sklopiti odnos pa onda postepeno graditi autoritet. Samo inzistiranje na fizickoj spremi stvara ambijent u kojem su igraci, psihicki, podlozniji naredbama i autoritetu... znam iz licnog iskustva kada su i najtvrdji orasi pucali i podlijezali autoritetu pri izlaganju velikim fizickim naporima.
Ali ne mozes doci u ekipu gdje su razmazeni tika takom i tireanjem muda od strane drugih trenera i reci im: Ja sam sef, prvog dana xD
To je kardinalna greska, danak neiskustva.
To je jedino sto mu zamjeram
taj nedostatak komunikacije, odnosa i veze sa igracima.
Diego Simeone je moj idol sto se tice tih tacaka...lik je fizicar, strateg i autoritet, ali nadasve prijatelj.
Pa kad su izgubili od Madrida prosle godine prvo ih je sve ocinski izgrlio, kasnije na presici preuzeo krivicu... svaku utakmicu on podstice igrace, dodaje ulje na vatru...
Ko je gledao sinoc, vidio je: Fight, fight...
To je, ali Luis nije takav covjek.
tufahija12345

#40911 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

skenderija04 wrote:@Tufajija

To je to. Ali Mou je otisao iz Madrida uz zvizduke i spomen plaketu Ultrasur navijacke grupe. Pojela ga je svlacionica. A Mou je jeben igrac. To je prica o velikim klubovima gdje se gleda milion drugih stvari osim fudbalskog znanja.

Chelsea je idealan za njega. Neprikosnoveni autoritet, njegova je prva i posljednja. U Realu je bilo malo drugacije.

Luis Enrique niti je Mourinho niti pretenduje da bude kao kao on. Luis hoce da sprovede ono zasto je doveden, ali kako da to uradi kada mu na pola sezone otjeraju covjeka koji ga je doveo i koji mu je bio jedina istinska podrska? Vise ne postoji projekat "Luis Enrique" Postoji samo "Luis Enrique trener F.C.B."

e onda se postavlja pitanje zasto je otisao zubizareta a ne Enrike, ako je problem u Enrikeu

i tako pitanja u nedogled

to se moze protumacit:
1) ko podrska enrikeu
2) zadovoljavanje javnosti
3) zbacivanje pritiska sa uprave i Bartomea
4) losih transfera (vidjenje u tom momentu)
5) samostalno Zubijevo povlacenje

zaokruzi tacan odgovor :D

hocu reci, da je to bavljenje sporednim stvarima, insistiranje na necemu fiktivnom sto bi je neko uzelio, potreba za tirazem, a ne bavljanje sustinom...u kom pravcu ide Barcelona. Da su znali sta ce se sad desavat u Barci, ne bi postojala nijedna od tih informacija.
tufahija12345

#40912 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

mislim, kako da ti to objasnim: u matematici, fizici i ostalim egzaktnim naukama imas AKSIOM - nepobitnu cinjenicu!

u historiji, sociologiji, psihologiji i ostalim empirijskim naukama imas iskustvo.

Trenerski poso nije nesto sto je ekzaktno, tako je i tako mora biti. Svak ima svoj pristup, Svak nosi znanje iz skole iz koje je izasao. Dakle, Enrikeu mozes suditi samo po rezultatima koje ostvari, nikako po sporadicnim momentima, koje mediji nazivaju incidentima a to moze biti jedna svakodnevna situacija.

Ne znam, ja se trudim da sto sire gledam stvari, iskustva iz proslosti, preispitivanje svake i najsitnije informacije, motive, uzroke, tok i posljedice. Mozda je meni problem sto sam historicar po struci, au historiografiji jedan izbor se razmatra stotinama godina, i svaki autor se trudi da ponudi svoje vidjenje. dakle, ne uzimaju se stvari zdravo za gotovo, treba hladne glave svemu prostupit.
skenderija04

#40913 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

tufahija12345 wrote:

e onda se postavlja pitanje zasto je otisao zubizareta a ne Enrike, ako je problem u Enrikeu

to se moze protumacit:
1) ko podrska enrikeu

hocu reci, da je to bavljenje sporednim stvarima, insistiranje na necemu fiktivnom sto bi je neko uzelio, potreba za tirazem, a ne bavljanje sustinom...u kom pravcu ide Barcelona. Da su znali sta ce se sad desavat u Barci, ne bi postojala nijedna od tih informacija.
Pusti novine, Zasto je otisao (otjeran, u saopstenju se ne spominje ostavka vec raskid radnog odnosa) Zubi je vjerovatno skup negativnih okolnosti, ali je cinjenica da je otisao nakon poraza i u trenutku kada je ekipa izgledala rastimano, i kada su bodovi prosipani protiv ekipa koje objektivno sisu trebale biti problem. I sta imamo nakon tog odlaska? Trenera koji vise puta izjavljuje da je njegov status u klubu oslabljen odlaskom Zubija, i njegove ekipe. Trenera koji hvali Zubizaretu u svakoj prilici. Ok, meni je to super, jer je Luis pokazao ljudski kvalitet i zahvalnost covjeku koji ga je doveo. Ali, sa druge strane, imamo novog sportskog direktora Braidu koji putuje i mjerka igrace i jos daje izjave oko buducih pojacanja. Luis enrique je dva puta rekao da se nije sastao sa Braidom... Cudno. Dakle situacija je sljedeca: Imamo trenera koji hvali sportskog direktora koji je otjeran od strane predsjednika i sa druge strane ,opet imamo novog sportskog direktora koji je doveden i za koga trener kaze da se ne sastaju. Gadna situacija. I na kraju isti taj trener ponavlja da ce o svojoj buducnosti odluciti na kraju sezone. Sta ima da odlucuje ako ima ugovor do 2016?

A i da ti dgovorim na drugi post. Sve je to tako i tacno je da ce se suditi po rezultatima. Medjutim klima je takva da ako se osvoji osvojili su igraci. Ako se izgubi kriv je Luis Enrique. Neposteno, ali je tako. Luis Enrique je meni drag lik, radi svoj posao najbolje sto moze, dosta pozitivnog je donio specijalno povratak radu i zalaganje na treninzima. Sve je to ok. Sto se trenerskog znanja tice rano je ocjenjivati jer je realno pocetnik. Evo nas pred polufinalom L.S. Zamisli situaciju da je ostalo pola sata do kraja i Barcelona treba da preokrene rezultat ili zabije gol za prolaz. U koga se vise nade polazes:
1. Takticku zamisao L.Enriquea ili izmjenu koja ce donijeti prevagu
2. U magicno rjesenje Lea Messija koji ce zabiti ili asistirati ovoj dvojici pored

Po onome sto sam vidio ove sezone moj izbor je opcija 2.
tufahija12345

#40914 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

hajd da ne odgovaram na sve sto si napiso ovo drugo mi se cini interesantnijim za rasravu:

evo naso sam njegovu prvu izjavu: ) “A manager is a leader. He needs to demonstrate knowledge when it comes to managing the group, the egos, the personalities, and motivation.”

naravno, ti reci, mada vec jesi, sta imas o ovoj izjavi, al iz sadasnje perspektivepo meni on je ostvario navedeno. A sa druge strane, ovo mi iskreno nije nimalo problematicna izjava, jer je, sigurno, pitanje posljedica tekstova kako Martino nije bio lider tima, nego ko neki fini dedica, odusevljen povratkom unuka iz inostranstva.

Evo da ti objasnim jednim drugim primjerom sta mislim. Znam da je cudno al mi se cini primjerenim za ovu raspravu. Kad su u jugoslaviji donijeli ustav 1974, oni koji su bili protiv njega izjavili su da je su time republike proglasene drzavom i da se mogu odvojit kad god hoce. Ovi drugi su to proglasili velikom obavezom sa kojom se valja izborit.

Zar enrike nije sa rijeci KNOWLEDGE sebi na ledja navuko veliki teret. Teret koji je, kako sad vidimo, uspjesno nosi na ledjima :D :D
Vertig0

#40915 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

skenderija04 wrote:
tufahija12345 wrote:

to se moze protumacit:
1) ko podrska enrikeu

Pusti novine, Zasto je otisao (otjeran, u saopstenju se ne spominje ostavka vec raskid radnog odnosa) Zubi je vjerovatno skup negativnih okolnosti, ali je cinjenica da je otisao nakon poraza i u trenutku kada je ekipa izgledala rastimano, i kada su bodovi prosipani protiv ekipa koje objektivno sisu trebale biti problem. I sta imamo nakon tog odlaska? Trenera koji vise puta izjavljuje da je njegov status u klubu oslabljen odlaskom Zubija, i njegove ekipe. Trenera koji hvali Zubizaretu u svakoj prilici. Ok, meni je to super, jer je Luis pokazao ljudski kvalitet i zahvalnost covjeku koji ga je doveo. Ali, sa druge strane, imamo novog sportskog direktora Braidu koji putuje i mjerka igrace i jos daje izjave oko buducih pojacanja. Luis enrique je dva puta rekao da se nije sastao sa Braidom... Cudno. Dakle situacija je sljedeca: Imamo trenera koji hvali sportskog direktora koji je otjeran od strane predsjednika i sa druge strane ,opet imamo novog sportskog direktora koji je doveden i za koga trener kaze da se ne sastaju. Gadna situacija. I na kraju isti taj trener ponavlja da ce o svojoj buducnosti odluciti na kraju sezone. Sta ima da odlucuje ako ima ugovor do 2016?

A i da ti dgovorim na drugi post. Sve je to tako i tacno je da ce se suditi po rezultatima. Medjutim klima je takva da ako se osvoji osvojili su igraci. Ako se izgubi kriv je Luis Enrique. Neposteno, ali je tako. Luis Enrique je meni drag lik, radi svoj posao najbolje sto moze, dosta pozitivnog je donio specijalno povratak radu i zalaganje na treninzima. Sve je to ok. Sto se trenerskog znanja tice rano je ocjenjivati jer je realno pocetnik. Evo nas pred polufinalom L.S. Zamisli situaciju da je ostalo pola sata do kraja i Barcelona treba da preokrene rezultat ili zabije gol za prolaz. U koga se vise nade polazes:
1. Takticku zamisao L.Enriquea ili izmjenu koja ce donijeti prevagu
2. U magicno rjesenje Lea Messija koji ce zabiti ili asistirati ovoj dvojici pored

Po onome sto sam vidio ove sezone moj izbor je opcija 2.
Samo sto ova druga opcija vazi bez obzira ko je na klupi. Inace, slazem se u potpunosti da ima dosta nepravednosti prema Enrikeu. Svaki kiks, a i losiju tekmu koju na kraju dobije krivi se Enrike, a za blistave partije uvijek su zasluzni Leo i ekipa.
tufahija12345

#40916 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

ma sto se sezone i enrikea tice ja sam ti 100 posto nacisto:

ovo je godina rjesavanja problema i to je ocigledno. malo se ona prepoznatljiva igra barce zagubila, al i to je sporadicno i zavisi od motiva protivnika i ostalih stvari. Al fakat je covjek sve skoro probleme rjesio, sve bolne tacke barcine igre ko rukom odnesene ove godine. Cak mi je i bilo smijesno tamo u pocetku proljeca kad komentatori govore otprilike: sigurno ce traziti svoju sansu u prekidima (npr citi ili atletiko), a barca u prekidima jaca od svih :D
fazon je sto je godina kratak period, pa tu nema prostora za gomilu stvari koje se trebaju uradit. To se najbolje vidi po Van Galu. Covjeku su u imperativ stavili samo da izbori ligu prvaka. Polahko doce sve na svoje, pomalo, postepeno

A dogodine ocekujem rad na samoj igri, i vracanje onog za cime se evo i na ovom forumu zudi, maksimalnoj tika taki.
Uostalom, to sam vec spominjo, zar njegov rad u Romi nije dobar primjer. Covjek je doso u klub gdje nije bio opterecen svim ovim manama tima. jest da je roma kanta al bar nije moro trazit B rjesenje, prekide i tako to. Enrike je tu odmah poceo sa prokletom tika takom. i imate prelijepih akcija na ju tjubu rome iz njegovog perioda. Zar to ne pokazuje njegovu filozofiju ire kakvu zastupa.
p206

#40917 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

što se mene tiče LE je zaslužio da ostane trener ako osvoji bilo koja 2 trofeja, i u tom slučaju igrači su dužni da ga pitaju kad krenu u wc
neki su bili previše razmaženi, neki pate da za Pepom kao pedagogom i motivatorom, a treba da sami postanu pravi muškarci i preuzmu odgovornost, rad i disciplinu, jer su za to odlično plaćeni...velikim igračima ne treba motivator, oni se sami motivišu
ascari

#40918 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Orava (surgeon Vermaelen): "Vermaelen has totally recovered, could play some minutes this weekend. Don't think there's relapse risk."
Mozda koja minuta u laksim utakmicama, eventualno vise ako se osigura liga.
HB_BHF

#40919 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

ascari wrote:Orava (surgeon Vermaelen): "Vermaelen has totally recovered, could play some minutes this weekend. Don't think there's relapse risk."
Mozda koja minuta u laksim utakmicama, eventualno vise ako se osigura liga.
:D
Image
skenderija04

#40920 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ja to ne vidim bas tako jednostavno.

Pitanje je da li on zeli da ostane. Nema on nikakvih problema da sam ode ako mu se nesto ne svidi ili ako osjeti da nema podrsku. Takav je karakter. Na kraju, na izborima pobjedi X Kandidat i kaze da je njegov trener npr. Oscar Garcia. Automatski bi bio kraj. Titule? Ne igraju nikakvu ulogu oko njegovog odlaska ili ostanka. Cak sada i potencira neizvjesnost. Prica oko njegovog ostanka je komplikovana. Dosao je u jednoj situaciji koja je sada potpuno drugacija. Dosta se stvari promijenilo, ljudi kojima je vjerovao vise nisu tu, Barto je politicar i danas ce ga zagrliti a sutra ce ga docekani na noz u zavisnosti sta mu u tom trenutku odgovara. Igraci kao igraci..jebe im se ko je trener.

Sada je trener Luis Enrique i treba ga podrzati maksimalno. Ako se izguralo do sada, sta je mjesec i nesto. Interes je zajednicki a nakon toga dolazi do rastaljivanja. Gdje je Luis u toj prici ne znamo.
tufahija12345

#40921 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

skenderija04 wrote:Ja to ne vidim bas tako jednostavno.

Pitanje je da li on zeli da ostane. Nema on nikakvih problema da sam ode ako mu se nesto ne svidi ili ako osjeti da nema podrsku. Takav je karakter. Na kraju, na izborima pobjedi X Kandidat i kaze da je njegov trener npr. Oscar Garcia. Automatski bi bio kraj. Titule? Ne igraju nikakvu ulogu oko njegovog odlaska ili ostanka. Cak sada i potencira neizvjesnost. Prica oko njegovog ostanka je komplikovana. Dosao je u jednoj situaciji koja je sada potpuno drugacija. Dosta se stvari promijenilo, ljudi kojima je vjerovao vise nisu tu, Barto je politicar i danas ce ga zagrliti a sutra ce ga docekani na noz u zavisnosti sta mu u tom trenutku odgovara. Igraci kao igraci..jebe im se ko je trener.

Sada je trener Luis Enrique i treba ga podrzati maksimalno. Ako se izguralo do sada, sta je mjesec i nesto. Interes je zajednicki a nakon toga dolazi do rastaljivanja. Gdje je Luis u toj prici ne znamo.
mogo si primjetit kod mene da ja ne volim potezanje te price: izbori, enrikeove zelje, novi trener. Ja sam za cekanje, a ovdje se leti pred rudu. Sackajmo i vidjecemo sta ce bit.
Mada, pa imas slucaj Gvadiole i Rosela. gvardiola uporno ponavlja da je otiso onako, jer mu jebilo dosta, mediji uporno pisu da je otiso zbog njega. On dolazi 2010, a titule i dalje se osvajaju, gvariola vodi tim.

Sva ta prica je na tankim nogama, sto naravno ne znaci da nece bas tako biti, ali izmedju nagadjanja i cekanja ja biram ovo drugo.
skenderija04

#40922 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Mi mozemo cekati, ali ima li vremena klub da ceka?

U situaciji u kojoj se nalazi klub (izbori, ban i sljedece prvenstvo koje pocinje 15.08) mora imati alternativno rjesenje. Moraju biti pripremljeni na svaki moguci scenario. Sve opcije su u igri. Da sutnu Luisa, da Luis sam ode, da luis ostane, da dodje neko treci....Uzivaj dok ovo traje. Kada se zavrsi sezona pocinju problemi.

Situiacija 2010 sa izborom Rosella i ova sada nisu ni priblizno iste. Rosell je bio kandidat dvije godine prije izbora. Mi sada necemo vidjeti kandidata do kraja maja. Svi spekulisu mjere, kriju se , skupljaju pare... Rosell je bio vrlo jasan, rekao je da je njegov trener Guardiola i ovaj je pristao da ostane . Na kraju, znalo se da ce Rosell pobijedidti jer nije bilo ozbiljnijeg protivkandidata. Sada ne znamo ni da li ce Barto ici na izbore ili u zatvor.

Nije jednostavno. Ovo malo sto je ostalo do kraja sezone neka odigraju sto bolje mogu. Ako padne koja titula svaka im cast. U uslovima u kojima su radili ove sezone za mene su vec uspjesni.
tufahija12345

#40923 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

hocu da ti kazem, da moze ista situacija bit: izabere se predsjednik i kaze moj trener je enrike i eto.

a to o Bartolomeu, nacito sam se gomili tekstova, svi su medjusobno rpoturjecni, a da ne spominjem mesija i oca mu u vezi poreza...rijeka bez dna :D

Spominje se Laporta, ja licno ga ne bi volio vidjet
nemam sumnje da ce se bartolome kandidirat, da se to zakljucit po onoj obnovi nau campa. to ti je stvaranje pozadine.

a ovo sto si za Enrikea spominjo, sto govori da ce odlucit na kraju sezone ako mu je ugovor 2 godine. pa sto ce dolijevat ulje na vatru. Zamisli ostane bez ijednog trofeja i sta onda.... mlatio praznu slamu. Pa ocigledno je da pazi na svaku rijec koju ce izgovorit. Izvaga svaku triput.
skenderija04

#40924 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

tufahija12345 wrote:hocu da ti kazem, da moze ista situacija bit: izabere se predsjednik i kaze moj trener je enrike i eto.

a to o Bartolomeu, nacito sam se gomili tekstova, svi su medjusobno rpoturjecni, a da ne spominjem mesija i oca mu u vezi poreza...rijeka bez dna :D

Spominje se Laporta, ja licno ga ne bi volio vidjet
nemam sumnje da ce se bartolome kandidirat, da se to zakljucit po onoj obnovi nau campa. to ti je stvaranje pozadine.

a ovo sto si za Enrikea spominjo, sto govori da ce odlucit na kraju sezone ako mu je ugovor 2 godine. pa sto ce dolijevat ulje na vatru. Zamisli ostane bez ijednog trofeja i sta onda.... mlatio praznu slamu. Pa ocigledno je da pazi na svaku rijec koju ce izgovorit. Izvaga svaku triput.
Bartomeu ide sigurno na izbore . On je jedini koji ne mora poloziti aval od skoro 80 miliona. Drzavna advokatura i javni tuzilac traze 2 i po godine. Nije mala zajebancija. Laporta ce cekati do zadnjeg sekunda. Za ovo ostalo? Nebitno. Jedina stvar koju ti zelim reci je da sve sto se desava na terenu nece imati nikakav odraz na buducnost kluba Sa titulam ili bez njih - svejedno. Ljeto ce biti zanimljivo. Na kraju, sta bude bice, sada je vazno ono sto bi i trebalo da nas interesuje a to je igra.
sizifinho

#40925 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

ma ako vermaleen zaigra ove godine mi.osvajamo 6 trofeja
Post Reply