ananas, jagode, honeydew mellon, vanila jogurt. vrlo zahtijevno za spraviti.
Moderator: anex

Ma mi sve slavimo redom, ko kad nas je u familiji svakakvihZoya wrote: ↑22/05/2020 14:15 Koliko to praznika imate, Sanabija?
I ja ću sutra baklavu napraviti. Sad je problem u kojoj tepsiji da napravimona crna od šporeta je ogromna, imam neku okruglu ali je ona velika. Da napravim u manjoj ko da gledam da će nestati za dva dana, a možda i neće, zbog korone
Ili će možda ljudima biti dosta korone i ima da navrnu ko blesavi
I džaba sve kada mi oni koje najviše volim neće doći, roditelji, sestre, brat
Damn. OSovala bih a postim![]()
Ma napravi tu vecu pa ako ostane zalediZoya wrote: ↑22/05/2020 14:15 Koliko to praznika imate, Sanabija?
I ja ću sutra baklavu napraviti. Sad je problem u kojoj tepsiji da napravimona crna od šporeta je ogromna, imam neku okruglu ali je ona velika. Da napravim u manjoj ko da gledam da će nestati za dva dana, a možda i neće, zbog korone
Ili će možda ljudima biti dosta korone i ima da navrnu ko blesavi
I džaba sve kada mi oni koje najviše volim neće doći, roditelji, sestre, brat
Damn. OSovala bih a postim![]()

Nije samo, to-- po mom ukusu- bude silna... orasi su masni.... jos kad dodas sirup... ah. tirit to ublazi...sadie_forever wrote: ↑23/05/2020 03:19 Original je original,moja mama stavlja samo orahe,ulje,i secer..cak ni maslac ne ide
i kaze tajna je jednostavno puno oraha, i dugo je peci na niskoj temperaturi![]()
Ja volim i probala sam i sa tiritom fina je ali baklava je meni samo s orasima..tako naviklamoonca wrote: ↑23/05/2020 13:45Nije samo, to-- po mom ukusu- bude silna... orasi su masni.... jos kad dodas sirup... ah. tirit to ublazi...sadie_forever wrote: ↑23/05/2020 03:19 Original je original,moja mama stavlja samo orahe,ulje,i secer..cak ni maslac ne ide
i kaze tajna je jednostavno puno oraha, i dugo je peci na niskoj temperaturi![]()
![]()
je li ovo zatisje (vocna salata) pred buru (baklava)?omar little wrote: ↑22/05/2020 20:29
ananas, jagode, honeydew mellon, vanila jogurt. vrlo zahtijevno za spraviti.![]()