Sirija

Locked
mirsek

#40876 Re: Sirija

Post by mirsek »

insomnia78 wrote:
Al se eto nekako predje preko toga dok USAAF daje zracnu podrsku u Iraku?
Kasim i Martin od dva brata djeca
Pusti mi se propagandnih poruka savoxx i ostalih sa anamo strane.
Cim su ameri izjavili da ce rat protiv ISIL-a trajati godinama jasno mi je da im kao i izrahellu odgovara dugogodisnje crpljenje arapskih i muslimanskih zemalja da ne bi svoj opravdani bijes usmjerili u pravom smjeru a to je vasington, tel aviv a donekle i london i pariz koji su ih samo iskoristavali za svoje licne interese.
Iran je prvi koji je tome pruzio otpor i zbog cega nepravedno trpi decenijama .Ostali su veselo mahali repom pa su uzivali u svome statusu ali je to samo dok im je gazdi ceif i dok ga drzi vedro rasplozenje.
Avetinho

#40877 Re: Sirija

Post by Avetinho »

salik79 wrote:
insomnia78 wrote:
salik79 wrote:By savo :mrgreen: Inace bih molio za bilo kakav link u kome se eksplicitno navodi ucesce USAF-a u oslobadjanju Tikrita.
De nemoj zajebavati
Ozbiljno pitam.
http://lmgtfy.com/?q=https%3A%2F%2Fwww. ... s%2Btikrit
insomnia78

#40878 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
insomnia78 wrote:
salik79 wrote:By savo :mrgreen: Inace bih molio za bilo kakav link u kome se eksplicitno navodi ucesce USAF-a u oslobadjanju Tikrita.
De nemoj zajebavati
Ozbiljno pitam.
Dobro, jel americka centralna komanda dovoljno ozbiljan izvor?
http://www.centcom.mil/en/news/articles ... -in-tikrit
mirsek

#40879 Re: Sirija

Post by mirsek »

Avetinho wrote:
Davno sam primijetio da ti bez etiketa ne bi umio ni jednu recenicu sastaviti. Zato necu da ih komentarisem. Evo ti obican primjer.

Zasto ti podrzavas fasisticko-nacisticki pro-rusko-imperijalisticki nazadnjacki rezim religioznih fanatika u Teheranu koji negira Holokaust i prijeti nuklearnim ratom?
Nazadnjacki rezim po cijim mjerilima tvojim ili Iranaca ?
Ako se vecini Iranaca ne bude svidjao njihov model uredjenja drzave neka naprave novu revoluciju kao kad su americku podguznu muhu i poltrona skinuli sa vlasti jer je tako vecina zeljela.
Vjerovatno prijete izrahellu jer su oni po prirodi zli i zlobni a ne zato sto im izrahell citavo vrijeme radi iza ledja kao i cijelom muslimanskom svijetu. :-)
Opet ne mozes da odbranis SA nekim logickim objasnjenjem.
Avetinho

#40880 Re: Sirija

Post by Avetinho »

mirsek wrote:
Avetinho wrote:
Davno sam primijetio da ti bez etiketa ne bi umio ni jednu recenicu sastaviti. Zato necu da ih komentarisem. Evo ti obican primjer.

Zasto ti podrzavas fasisticko-nacisticki pro-rusko-imperijalisticki nazadnjacki rezim religioznih fanatika u Teheranu koji negira Holokaust i prijeti nuklearnim ratom?
Nazadnjacki rezim po cijim mjerilima tvojim ili Iranaca ?
Ako se vecini Iranaca ne bude svidjao njihov model uredjenja drzave neka naprave novu revoluciju kao kad su americku podguznu muhu i poltrona skinuli sa vlasti jer je tako vecina zeljela.
Vjerovatno prijete izrahellu jer su oni po prirodi zli i zlobni a ne zato sto im izrahell citavo vrijeme radi iza ledja kao i cijelom muslimanskom svijetu. :-)
Opet ne mozes da odbranis SA nekim logickim objasnjenjem.
Nitri ih branim, niti mi pada na pamet da ti se pravdam. Nisi mi odgovorio na pitanje zasto podrzavas fasisticko-nacisticki pro-rusko-imperijalisticki nazadnjacki rezim religioznih fanatika u Teheranu koji negira Holokaust i prijeti nuklearnim ratom.
Kikibombona

#40881 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Alep

Image

Novi clanovi YPG nakon dva mjeseca obuke

Image
Image
Image

Sve vise ubacuju nove snage.....

I danas nastavljaju napredovati. Mislim da je cilj okruziti Sarin. Ako im uspije, ISIL ce biti gotov za par dana u samom gradu....
Avetinho

#40882 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Kikibombona wrote:{...}
Ako im uspije, ISIL ce biti gotov za par dana u samom gradu....
Ja bih dosad bio milioner da sam naplatio 10 pf za svaku ovakvu Kikijevu izjavu u zadnje 4 godine.
mirsek

#40883 Re: Sirija

Post by mirsek »

Avetinho wrote:
Nitri ih branim, niti mi pada na pamet da ti se pravdam. Nisi mi odgovorio na pitanje zasto podrzavas fasisticko-nacisticki pro-rusko-imperijalisticki nazadnjacki rezim religioznih fanatika u Teheranu koji negira Holokaust i prijeti nuklearnim ratom.
Pa vec sam ti odgovorio da su oni sami sebi izabrali najbolje uredjenje revolucijom.
Podrzavam ih jer su najbolje sto se trenutno nudi od muslimanskih zemalja i put koji su izabrali mi se najvise svidja.
Ne prijete nuklearnim ratom ali bih bio presretan da su to u mogucnosti :thumbup: da lihvaro cionisti kao i americki pobjesnjeli evangelisti shvate da nisu nedodirljivi ( mada za evangeliste koji su vise cionisti od samih jevreja ne garantujem da ne prizeljkuju apokalipsu po svom vjerovanju da bi bili nagradjeni ).
ioannes

#40884 Re: Sirija

Post by ioannes »

Kikibombona wrote:Alep

Image
zar se unutar Alepa samo nalazi islamski front,kako je naslikano na karti?
zar nema Fsa i Nusrica
Avetinho

#40885 Re: Sirija

Post by Avetinho »

mirsek wrote:
Avetinho wrote:
Pa vec sam ti odgovorio da su oni sami sebi izabrali najbolje uredjenje revolucijom.
Podrzavam ih jer su najbolje sto se trenutno nudi od muslimanskih zemalja i put koji su izabrali mi se najvise svidja.
Ne prijete nuklearnim ratom ali bih bio presretan da su to u mogucnosti :thumbup: da lihvaro cionisti kao i americki pobjesnjeli evangelisti shvate da nisu nedodirljivi ( mada za evangeliste koji su vise cionisti od samih jevreja ne garantujem da ne prizeljkuju apokalipsu po svom vjerovanju da bi bili nagradjeni ).
LOL

Ne moze covjek recenice sastaviti bez visestrukih etiketa.
Kikibombona

#40886 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

ioannes wrote:
zar nema Fsa i Nusrica
Stvarno ne znam, Duck bi trebao znati.....

Vjerovatno ima more drugih frakcija, kao u ostalim gradovima....

Jedino znam da je Tevhid brigada najjaca u Alepu, clanica Islamskog fronta. Tu je i Ahraru Sham koji je manje-vise na svakom ratistu zastupljen....

Tevhid je ipak bog i batina za Alep!
insomnia78

#40887 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Al' "pobjesnjeli evangelisti"
I sta kazes ne prjeti Iran?
Pa ako izuzmemo parole "smrt Izraelu i Americi"
"Izrael mora biti unisten u plamenu"... negiranje i sprdanje sa holokaustom onda se moze i tako reci :lol;

PS: duboko sam zahvalan Iranu na svesrdnoj pomoci tokom agresije na BiH i smatram ih najrazvijenijom muslimanskom zemljom na BI
Al necemo se ba lagati
Arteta

#40888 Re: Sirija

Post by Arteta »

Avetinho wrote:

:shock:
Kikibombona

#40889 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Dakle, Kurdi i danas nastavili gaziti po ISILu....

Oslobodjena sela Hemdoun, Khan-Mamed, Xorxori, Girek, Dafiye, Xwedan....

Hemdon, +18

https://pbs.twimg.com/media/CCknw3ZWYAAD0VY.jpg

Zestoko ih lupaju u zadnja 2-3 dana....
mirsek

#40890 Re: Sirija

Post by mirsek »

insomnia78 wrote:Al' "pobjesnjeli evangelisti"
I sta kazes ne prjeti Iran?
Pa ako izuzmemo parole "smrt Izraelu i Americi"
"Izrael mora biti unisten u plamenu"... negiranje i sprdanje sa holokaustom onda se moze i tako reci :lol;

PS: duboko sam zahvalan Iranu na svesrdnoj pomoci tokom agresije na BiH i smatram ih najrazvijenijom muslimanskom zemljom na BI
Al necemo se ba lagati
Procitaj malo o evangelistima i njhovim vjerovanjima i uticaju u USA pa ces onda skontati neke stvari.
Mislim ako izraelski politicari govore da palestinske majke treba ubiti da ne radjaju palestince ili da nelojalnim arapima treba odsjeci glavu ne razumijem kako da ne zelis da ih neko sve otjera u more ili da izrahell bude unisten u plamenu.
Iran nikad nije prijetio nuklearnim napadom na izrahell.
Razmijem ja da ti uvijek nekako nadjes opravdanje za izrahellske zlocine po palestini mozda zato sto si radi buducnosti svoga djeteta nasao posao kod nekog francuskog jevreja ili se druzis sa istim diljem francuske pa imas razumijevanje za njihovo ponasanje a sto je VEOMA SLICNO ponasanju savoxx-a prema izrahellskim zlocinima koj kudi palestince koji pruzaju otpor dok istovremeno brani izrahell kao nekoga ko nije toliko bitan za desavanja na BI ali niko ko je imalo objektivan i posten ne moze biti na strani izrahella taman da ih palestinci zubima trgaju jednog po jednog uzimajuci u obzir sta im lagano i sistematicno rade sve ove decenije.
Last edited by mirsek on 15/04/2015 00:13, edited 2 times in total.
insomnia78

#40891 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Pa bilo bi malo cudno da prijete nuklearnim napadom s obzirom da nemaju nuklearku
Jbg sad, svi losi samo Iran dobar
Neće biti
Sta Iran ima sa Arapima i Pakestinom
Pa arapi iste te stvari izgovaraju za Irance a Palestincima je vise pamet toliko razvucena da ne znaju "dje udaraju" ni ko im je prijatelj a ko neprijatelj
insomnia78

#40892 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:Dakle, Kurdi i danas nastavili gaziti po ISILu....

Hemdon, +18

Uz svesrdnu pomoc USAAF-a
mirsek

#40893 Re: Sirija

Post by mirsek »

insomnia78 wrote:Pa bilo bi malo cudno da prijete nuklearnim napadom s obzirom da nemaju nuklearku
Neće biti
Pa ja uvijek kazem Iran je TRENUTNO PO MENI najbolji sto se tice muslimanskih zemalja na tom podrucju.
Jel normalno da politicari neke zemlje koja ima NUKLEARNI ARSENAL onakve izjave daju kao sto daju izrahellski ??
Pa to su fasisti i krvnici da ih nema vecih.
Mescini da sam jednom procitao da su u izrahellu neki duznosnici izjavili da ako budu ugrozeni da ce nuklearne rakete usmjeriti prema evropi.
Nemam pojma zasto u tom pravcu ali tako je otprilike pisalo.
Mozda da ih ucjenjuju da im moraju pomagati i stiti ih.
Uglavnom morat ce se u decenijama koje dolaze neki razumniji i posteniji sistem uspostaviti na svijetu jer ce kako tehnologija napreduje sve vise zemalja biti u mogucnosti da naprave nuklearnu bombu ili drugo oruzje masovnog unistenja a onda zakon sile nece vise moci proci jer ce svi imati tu silu.
Lijepi strah i ravnoteza moci . :thumbup: :bih:
mirsek

#40894 Re: Sirija

Post by mirsek »

insomnia78 wrote:Pa bilo bi malo cudno da prijete nuklearnim napadom s obzirom da nemaju nuklearku
Neće biti
Pa arapi iste te stvari izgovaraju za Irance a Palestincima je vise pamet toliko razvucena da ne znaju "dje udaraju" ni ko im je prijatelj a ko neprijatelj
Znaju Palestinci ko ih je protjerao sa privatne zemlje i ko im to i dalje radi.
Valjda im je taj neprijatelj br.1
insomnia78

#40895 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

mirsek wrote:
Neće biti
Pa ni "braća" im se nisu bas pretrgla da pomognu, posebno Jordan i Egipat, evo sad im i Daesh reze glave po Siriji
mirsek

#40896 Re: Sirija

Post by mirsek »

insomnia78 wrote:
mirsek wrote:
Neće biti
Pa ni "braća" im se nisu bas pretrgla da pomognu, posebno Jordan i Egipat, evo sad im i Daesh reze glave po Siriji
Relativiziras izrahellske zlocine kao i savoxx ISIL-ove al eto kako hoces.
Pa maloprije kudis Iran sto prijeti izrahellu a takodjer Iran vojno najvise pomaze Palestincima.
Jel po tebi treba svim sredstvima pomoci Palestincima da uspostave svoju drzavu i da izrahell vrati svu oduzetu privatnu palestinsku zemlju na kojoj su napravljena mnoga nelegalna doseljenicka naselja za jevreje kao i onu oduzetu od susjednih drzava a sve zarad mira i trajnog rijesenja ??
Jednostavno pitanje.
Kikibombona

#40897 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:

Hemdon, +18

Najbolje bi bilo da se brane prackama i cjepuskama protiv povampirenih bolesnika koji napadaju sa americkim oruzjem, frisko zarobljenim od irackih snaga koje su Ameri 'obucili'......

Amerika YPG tretira kao sestrinsku organizaciju 'teroristicke' PKK. Dakle, embargo na oruzje. Tu je dusmanska Turska koja ne dozvoljava naoruzavanje Kurda...

Amerika odbija otvoreno saradjivati sa zvanicnicima sirijskih Kurda. Lideru sirijskih Kurda, Salihu Muslimu, su zabranili ulazak u Ameriku. Cilj Amerike je da sukob sto duze potraje kako bi mrznjom i strahom mogli manipulisati u buducnosti. Kada bi dozvolili da se YPG naoruza, njihova jebena avijacija u Kobaniju ne bi bila potrebna. U Hasaki koja dusmanima nije okruzena avijacija nikada nije ni trebala.
insomnia78

#40898 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote:

Hemdon, +18

Najbolje bi bilo da se brane prackama i cjepuskama protiv povampirenih bolesnika koji napadaju sa americkim oruzjem, frisko zarobljenim od irackih snaga koje su Ameri 'obucili'......

Amerika YPG tretira kao sestrinsku organizaciju 'teroristicke' PKK. Dakle, embargo na oruzje. Tu je dusmanska Turska koja ne dozvoljava naoruzavanje Kurda...

Amerika odbija otvoreno saradjivati sa zvanicnicima sirijskih Kurda. Lideru sirijskih Kurda, Salihu Muslimu, su zabranili ulazak u Ameriku. Cilj Amerike je da sukob sto duze potraje kako bi mrznjom i strahom mogli manipulisati u buducnosti. Kada bi dozvolili da se YPG naoruza, njihova jebena avijacija u Kobaniju ne bi bila potrebna. U Hasaki koja dusmanima nije okruzena avijacija nikada nije ni trebala.
Al' niti ne odmaže, niti ne odmaže
Izvjestaj o metama
http://www.centcom.mil/en/news/articles ... a-and-iraq
insomnia78

#40899 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

mirsek wrote:Relativiziras izrahellske zlocine kao i savoxx ISIL-ove al eto kako hoces.
Pa maloprije kudis Iran sto prijeti izrahellu a takodjer Iran vojno najvise pomaze Palestincima.
Jel po tebi treba svim sredstvima pomoci Palestincima da uspostave svoju drzavu i da izrahell vrati svu oduzetu privatnu palestinsku zemlju na kojoj su napravljena mnoga nelegalna doseljenicka naselja za jevreje kao i onu oduzetu od susjednih drzava a sve zarad mira i trajnog rijesenja ??
Jednostavno pitanje.
Treba
A kako mislis to postici?
Vojno, nema sanse
Prijetnjama i negiranjem holokausta? :lol:
Da, da pomaze im Iran vojno, lijepo mu vracaju
Palestina je bezrezervno podrzala akciju sunitske arapske koalicije protiv sirenja siitskog uticaja u Jemenu preko svojih proxija
I Abass i Hamas :lol:
Pomag'o im je i Assad, lijepo mu vracaju
DuckZz

#40900 Re: Sirija

Post by DuckZz »

ioannes wrote:
Kikibombona wrote:Alep

Image
zar nema Fsa i Nusrica
Pogledaj malo bolje, otvori sliku i zumiraj. Da pojasnim svaki logo pojedinačno.

1) Jabhat Shamiya (Levant from, joint operation room), djeluju isključivo u oblasti Alepo provincije. U ovoj koaliciji se nalazi 6 grupa, od koje su 5 povezane sa "FSA" i jedna nezavisna.
Image

FSA brigada 16.
Trenutno djeluje u oblasti Alepa, tačnije iskljucivo u samom gradu. Prije je imala položaje u oblasti Idliba i Hame ali to se sve raspalo. U ovoj grupi se nalazi dosta kurda, imaju dozvoljen ulazak u naselje Sheik Masuqd (pod kontrolom YPG-a), pored kojeg se i nalazi njihovo sjedište...
Image

Jabhat Ansar Deen.
Nezavisna grupa, nije povezana niti dobija komandu od bilo koga. U grupi se nalazi određen broj stranih državljana, zbog toga se na ovu grupu gleda kao na islamisticku, za razliku od Al Nusre nije zabilježen neki incident.
Image

Faylaq Sham (Sham legion)
Trenutno najaktivnija grupa koja za sebe kaže da je povezana sa "FSA". Glavni lider im je bivši SAA oficir. Djeluju u oblasti Alepa, Idliba, Hame. Učestvovali su u zauzimanju Idliba, okoline Marat Numana itd. Ne dobijaju TOW oružja, što je dosta zanimljivo.
Image
Locked