SDP

General War

#40851 Re: SDP

Post by General War »

Vratisveufabrike wrote:SDP je buducnost ove zemlje,ma kolilo da su grijesili u zadnjem mandatu pokazali su da imaju sposobniju vladu od sadasnje.Koliko li su samo klipa gurnuli Nerminu SDA,SBB i DF u tocak dobro je i uspio,da ne govorim o izreziranim protestima,sjetite se samk Fahre kao ministra sigurnosti..
DF :?
Mohamad Sissoko

#40852 Re: SDP

Post by Mohamad Sissoko »

General War wrote:
Mohamad Sissoko wrote:U TZ da SDP kandiduje Ziju Turkovića iz tvorza, dobio bi mjesto gradonacelnika. :-D
:-) :-)
Jes vala, nepopravljivi komunisti...jos i potpalili kanton i opstunu jer je SDA kadar unutra :D
Da je do Tuzlaka i njihovog rezonovanja, drugacija bi se pjesma pjevala barem u FBih.
Oni sto su palili pola ih nije iz Tz.
Da je do tuzlaka SDrP ne bi silazio sa vlasti.
:D
General War

#40853 Re: SDP

Post by General War »

Mohamad Sissoko wrote:
General War wrote:
Mohamad Sissoko wrote:U TZ da SDP kandiduje Ziju Turkovića iz tvorza, dobio bi mjesto gradonacelnika. :-D
:-) :-)
Jes vala, nepopravljivi komunisti...jos i potpalili kanton i opstunu jer je SDA kadar unutra :D
Da je do Tuzlaka i njihovog rezonovanja, drugacija bi se pjesma pjevala barem u FBih.
Oni sto su palili pola ih nije iz Tz.
Da je do tuzlaka SDrP ne bi silazio sa vlasti.
:D
Neteacno. al vjeruj usta hoces.
SDP nije tuzlanski projekat, a kakva je alternativa, vidi se iz prilozenog.
sumirprimus

#40854 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Pa kad nema komunista valja za prvu blizu opciju... :mrgreen:
Dr. Kuca

#40855 Re: SDP

Post by Dr. Kuca »

Sta rade ovi crni kukavci, ohrdane komunjare, crveni kmerovi?
Vratisveufabrike

#40856 Re: SDP

Post by Vratisveufabrike »

General War wrote:
Vratisveufabrike wrote:SDP je buducnost ove zemlje,ma kolilo da su grijesili u zadnjem mandatu pokazali su da imaju sposobniju vladu od sadasnje.Koliko li su samo klipa gurnuli Nerminu SDA,SBB i DF u tocak dobro je i uspio,da ne govorim o izreziranim protestima,sjetite se samk Fahre kao ministra sigurnosti..
DF :?
Jeste taj isti DF,evo npr Ekrem Prosic povlacenjem vitalnog nacionalnog interesa u korist blokade tadasnje vlade FBiH,slizavanje sa sda u USK pa cak i sa kcerkom Fikreta Abdica blokadorm rada vlade USK pa je bilo dugo 15 15 u vladi.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#40857 Re: SDP

Post by JoseMujica »

Dr. Kuca wrote:Sta rade ovi crni kukavci, ohrdane komunjare, crveni kmerovi?

trenutno se ko pirane grizu medžusobom :lol:
ultima_palabra

#40858 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Nekadašnji premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača podnio je ostavku na mjesto kantonalnog premijer 10. februara 2014. godine poručujući kako "ostavku ne daje huliganima", već građanima, odnosno Skupštini koja ga je i izabrala. Njegovu ostavku prihvatili su svi zastupnici u Skupštini Unsko-sanskog kantona, a on je tada tražio od demonstranata da ne insistiraju na ostavci načelnika općina u USK te da se više ne organizuju protesti u gradovima tog kantona.

Lipovača je u decembru 2014. godine uhapšen u Bihaću po nalogu Kantonalnog tužilaštva Bihać zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti iz člana 383. Krivičnog zakona FBiH. Njemu se već duže vrijeme spočitava zloupotreba službenog položaja te sticanje imovine na nelegalan način, a Tužilaštvo USK nedavno je podiglo i optužnicu protiv njega

Dvije godine poslije, Lipovača upozorava kako se njegova imovina ipak "topi".

"Ja sam morao dosta toga i pozajmiti da bih mogao živjeti i hraniti porodicu. Ja imam troje djece i suprugu tako da imam obavezu prema tim svojim ukućanima. Da se promijenilo, promijenilo se nagore. Nekada sam prinuđen prodavati neke stvari koje sam naslijedio ili stekao da bih mogao preživjeti", rekao je Lipovača nedavno za FTV.

Bivši premijer USK trenutno se nalazi u Sarajevu gdje pokušava naći posao i gdje apeluje na novinare da mu pomognu u pronalaženju posla.
Spašavanje premijera Hamde :mrgreen:

Ako je šupak stvarno toliko propao, onda ipak ima nade za ovu državu.
Banksy

#40859 Re: SDP

Post by Banksy »

Bivši premijer USK trenutno se nalazi u Sarajevu gdje pokušava naći posao i gdje apeluje na novinare da mu pomognu u pronalaženju posla.
Ne ulaže se, Hamdo, u nekretnine, već u ljude...
JThomas

#40860 Re: SDP

Post by JThomas »

tu bih priču ipak uzeo sa dozom skepticizma. naročito imajući u vidu da postupci traju.
Banksy

#40861 Re: SDP

Post by Banksy »

Šef Kluba vijećnika Nezavisna lista za moj grad u Gradskom vijeću Sarajevo Vedran Dodik reagirao je na današnje izlaganje gradonačelnika Grada Sarajeva Ive Komšića ...

- Ako već priča o troškovima, onda zašto nije naveo da su on i njegovi odabrani ljudi stalno na službenim putovanjima, a da od tih puteva ovaj Grad nema nikakve koristi.
Uz to, zaboravio je reći novinarima da je uz postojećih 9, samo u toku jučerašnjeg dana zaposlio još dva nova savjetnika, ističe Dodik.
:shock: :shock: :shock:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#40862 Re: SDP

Post by sabina1 »

Banksy wrote:
Šef Kluba vijećnika Nezavisna lista za moj grad u Gradskom vijeću Sarajevo Vedran Dodik reagirao je na današnje izlaganje gradonačelnika Grada Sarajeva Ive Komšića ...

- Ako već priča o troškovima, onda zašto nije naveo da su on i njegovi odabrani ljudi stalno na službenim putovanjima, a da od tih puteva ovaj Grad nema nikakve koristi.
Uz to, zaboravio je reći novinarima da je uz postojećih 9, samo u toku jučerašnjeg dana zaposlio još dva nova savjetnika, ističe Dodik.
:shock: :shock: :shock:
Nije ni Dodikovo maslo za ramazana u politickom kontekstu...118 stranaka u desetak godina...ipak ovo oko kritike Komsica su trebale podrzati i neke druge vijecnicke "gromade"..
VjecitiStudent

#40863 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Gradsku upravu treba ukinuti.
Banksy

#40864 Re: SDP

Post by Banksy »

sabina1 wrote:
Nije ni Dodikovo maslo za ramazana u politickom kontekstu...118 stranaka u desetak godina...ipak ovo oko kritike Komsica su trebale podrzati i neke druge vijecnicke "gromade"..
Sve znam, ali 9 savjetnika, ili čak 11, je li moguće ... :(
VjecitiStudent

#40865 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
sabina1 wrote:
Kad Bećirević u Centru ima 9, može i Komšić hraniti 11.
mirsek

#40866 Re: SDP

Post by mirsek »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:
sabina1 wrote:
Becirevic ima 5 savjetnika, koliko ja znam . :?
VjecitiStudent

#40867 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

mirsek wrote:
VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:
Becirevic ima 5 savjetnika, koliko ja znam . :?
U pravu si, Becirevic, skromno, ljevičarski ima tek 5 savjetnika, a Ajnadžić, predsjedavajuci OV Centra ima jos dva.

Kako idu one bajke o manjem zlu?
skupljac_zeljeza

#40868 Re: SDP

Post by skupljac_zeljeza »

Prošli vikend Komšić kod Senada. Sinoć Nikšić kod Senada, a danas Lagumdžija kod Mate. Kao da se budi istok i zapad. Koraci tutnje u napad, napred, uz druga je druuuuug! :mrgreen:
jefff

#40869 Re: SDP

Post by jefff »

Zlatko Lagumdžija gost na OBN Telering 14 02 2016
https://www.youtube.com/watch?v=-nNMFut ... e=youtu.be

Hoćel ga ikad nestat :shock:
Drvosjeca iz Dejcica

#40870 Re: SDP

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

jefff wrote:Zlatko Lagumdžija gost na OBN Telering 14 02 2016
https://www.youtube.com/watch?v=-nNMFut ... e=youtu.be

Hoćel ga ikad nestat :shock:
Odličan interviju, Lagumdžiji mnogi nisu ni do koljena. Lične sujete i animozitet ostavimo po strani.

breuer

#40871 Re: SDP

Post by breuer »

Pa to je njegov najveći problem realno, i kao takvog ga treba shvatiti. Pogledaj ljude kojima se okružio, zaista je pored njih klasa, ali koliko je realnih potencijala prije toga ugušio...
Drvosjeca iz Dejcica

#40872 Re: SDP

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

breuer wrote:Pa to je njegov najveći problem realno, i kao takvog ga treba shvatiti. Pogledaj ljude kojima se okružio, zaista je pored njih klasa, ali koliko je realnih potencijala prije toga ugušio...
Ne one kojima se navodno okružio već evo daj bilo kojeg političara u BiH. Pa kao što reće Lagumdžija ubi nas površnost, nisu u stanju objaviti kako treba dokument o koordinaciji u Sl. glasniku. O čemu onda mi pričamo? :roll: Isto kao ovaj kolega gore ne zna objaviti YouTube video na forumu ali je kompetentatn da kritikuje Zlatka. Ma daj...
breuer

#40873 Re: SDP

Post by breuer »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
breuer wrote:Pa to je njegov najveći problem realno, i kao takvog ga treba shvatiti. Pogledaj ljude kojima se okružio, zaista je pored njih klasa, ali koliko je realnih potencijala prije toga ugušio...
Ne one kojima se navodno okružio već evo daj bilo kojeg političara u BiH. Pa kao što reće Lagumdžija ubi nas površnost, nisu u stanju objaviti kako treba dokument o koordinaciji u Sl. glasniku. O čemu onda mi pričamo? :roll: Isto kao ovaj kolega gore ne zna objaviti YouTube video na forumu ali je kompetentatn da kritikuje Zlatka. Ma daj...
Slažem se sve, čovjek je zaista pojedinačno klasa za sve političare u BiH, a nije naivno reći i šire.
ultima_palabra

#40874 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Pa i Zlatkovi puleni su govorili da ih zakoni i poslovnici ne zanimaju, jer im se žuri. On krenuo da smjenjuje vladu bez potrebne većine, pa onda montirao postupke Budimiru.

Svi oni lijepo govore kad su opozicija, a onda pokažu pravo lice na vlasti.
Novak20

#40875 Re: SDP

Post by Novak20 »

Ne samo što je ugušio potencijal svoje stranke nego je izazvao katastrofalan rascjep i odljev članova i glasača. Izbio nam je svaku nadu da u ovoj državi postoji politička pozicija i opozicija, praktično, obesmislio izbore udružujući se sa jednom nacionalnom strankom u pokušaju da sje.. drugu nacionalnu stranku. Uništio je socijaldemokratiju u BiH u narednih 20 godina. Frajer se nakon dobivenih izbora počeo ponašati kao gavran koji je ispustio sir iz kljuna kad mu je lija (SDA, Lijanović, HSP) rekla da lijepo pjeva. Sačuvao je i spasio od čistke kadrove SDA koja je tada bila pred krahom a njegovi kadrovi su u potpunosti djelovali kao kopije sdaovaca.

Sad je nacionalnim strankama stvarno otvoren put da sve svoje naume provedu do kraja preko leđa napaćene sirotinje. I kad neko kaže da je on političar. Rahmetli Tihić i Bakir ovakav kakav je su za njega izmislili politiku.
Post Reply