Njemu je bliži grad nego tebiA_A_AKCIJA wrote: ↑11/02/2026 23:39Sa Vučije luke, komšo.
Sad je jasnije, ne dolaziš u grad često, meščini
Narod i Pravda (Konakovic)
-
HelaS
#40851 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
-
zippoo87
#40852 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nemas se potrebe primati.basicm wrote: ↑11/02/2026 23:27Dok su trojkasi plave krvi. Sovinizam iz srzi.zippoo87 wrote: ↑11/02/2026 22:53SDA ima takvu neuku i nepismenu glasacku bazu,da oni sto god da kazu kroz svoje medije i FB botovske stranice,nepismeni sve to povjeruju i prime se na tu pricu. I tu je najveci problem sa narodom...sto vecina nije sposobna ni razlikovati tako ocite lazi i podvale od istine.I naravno Dzej wrote: ↑11/02/2026 22:47
Ma kakav sendvič prijatelju, više sam ja kritika iznio na racun Konakovica nego ti. Nego Hayat ti je prica: Trojka izadajnici,ukidaju Hayat,udar na Bošnjake, a sve pod krinkom patriotizma daj da zavalimo BHTelecom za 25 miliona, pa ako prođe prođe. Posle kad nije prošlo , podvij rep i vrati se na Moja TV.Šupački jednostavno, nema tu ozbiljne politike.
Ja se cesto sprdam sa tako tim nepismenim sto podrzavaju zelene termite...bukvalno 1/1 nepismeno i jadno sve. Bukvalno,svaki jadnik kojeg sretnes,mozes odmah zakljuciti da navija za zelene.![]()
Dovoljno ti je da udjes na Facebook,udjes u komentare ispod vijesti na portalima i citas komentare. Onda od tih sto pisu komentare,otvoris profil i vidis. I sve ce ti se samo kazati.
-
A_A_AKCIJA
#40853 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Bio ja maloprije
Sada su u potpuno novoj fazi
Nema više gluposti, izdali, prodali, valjda kontaju da je sve šuplja.
Sada su samo najgore psovke i kletve, bez zadrške
- I naravno Dzej
#40854 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kunu ko Kemal Malovčić. To ko neka sekta, idolopoklonstvo, kunu zbog Fadila, a na drugoj strani vjeruju u Allaha. Sveukupno šizofrenija.
-
A_A_AKCIJA
#40855 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Šalje mi ova ekipa što je bila na Ilidži večeras.
Rezultati ministarstva obrazovanja u KS:
90 miliona uloženo u opremanje kabineta u školama. Prošla SDA vlada uložila 800 hiljada.
Zaposlili 107 psihologa u škole
400 asistenata za djecu sa posebnim potrebama i program inkluzije. Za vrijeme SDA, nula.
Normalno da im je ostalo da kunu, jer argumenata više nema
90 miliona uloženo u opremanje kabineta u školama. Prošla SDA vlada uložila 800 hiljada.
400 asistenata za djecu sa posebnim potrebama i program inkluzije. Za vrijeme SDA, nula.
- joint union
#40856 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
90 M?A_A_AKCIJA wrote: ↑12/02/2026 01:11 Šalje mi ova ekipa što je bila na Ilidži večeras.
To je po cca 700 000 po skoli za kabinete?
Svaka cast.
-
A_A_AKCIJA
#40857 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
joint union wrote: ↑12/02/2026 09:2190 M?A_A_AKCIJA wrote: ↑12/02/2026 01:11 Šalje mi ova ekipa što je bila na Ilidži večeras.
Svaka cast.
Sarajevo: Izdvajaju se četiri miliona KM, počinje sistematsko opremanje škola https://share.google/172ytSx4o5W3uV6tnOvaj projekt predstavlja nastavak kontinuiranih ulaganja Ministarstva u stvaranje boljih uslova za učenje i rad u školama Kantona Sarajevo. Samo u posljednje tri godine uloženo je više od 88 miliona KM u modernizaciju školskog prostora – od unapređenja mrežne infrastrukture i IT opreme, do opremanja kabineta informatike, biologije, hemije i fizike. Obnovljene su školske kantine i restorani, nabavljena sportska oprema i ormarići za učenike, te podržani deseci manjih investicionih projekata u osnovnim i srednjim školama.
- joint union
#40858 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Opet svaka cast.A_A_AKCIJA wrote: ↑12/02/2026 09:48joint union wrote: ↑12/02/2026 09:2190 M?A_A_AKCIJA wrote: ↑12/02/2026 01:11 Šalje mi ova ekipa što je bila na Ilidži večeras.
Svaka cast.Sarajevo: Izdvajaju se četiri miliona KM, počinje sistematsko opremanje škola https://share.google/172ytSx4o5W3uV6tnOvaj projekt predstavlja nastavak kontinuiranih ulaganja Ministarstva u stvaranje boljih uslova za učenje i rad u školama Kantona Sarajevo. Samo u posljednje tri godine uloženo je više od 88 miliona KM u modernizaciju školskog prostora – od unapređenja mrežne infrastrukture i IT opreme, do opremanja kabineta informatike, biologije, hemije i fizike. Obnovljene su školske kantine i restorani, nabavljena sportska oprema i ormarići za učenike, te podržani deseci manjih investicionih projekata u osnovnim i srednjim školama.
Nesto mi bi cifra "golema" samo za kabinete, obzirom da je izgradnja skole npr na Sipu kostala cca 6M, no vidim da nije samo to.
Ovo bi trebali vise promovisati, sa slikama poboljsanja i novih izgradjenih dijelova, ne sumnjam da se ima stosta pokazati za 90M.
- video
#40859 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A_A_AKCIJA wrote: ↑12/02/2026 01:11 Šalje mi ova ekipa što je bila na Ilidži večeras.
Ponavljam po ko zna koji put Naida Hota Muminovic sistemski UNISTAVA NiP i onaj koji to ne vidi slijep je od ociju!
Dzaba joj tolika ulaganja (da ne ulazimo sada u sitna crevca gdje sta i kako se doslo do te cifre) kad se UNISTI OBRAZOVANJE!
NIJE ADEKVATNA DA BUDE MINISTRICA OBRAZOVANJA!
Preko 5 hiljada zaposlenih u obrazovanju su OGORCENI njenim NE RADOM i UNISTAVANJEM svega sto iole lici na ODGOJ i OBRAZOVANJE i pretvara ljude u ROBOTE bez ikakvog osjecaja za zivot.
TIh 5 hiljada sa svojim ukucanima ce enormno kostati NiP na sljedecim izborima!
Last edited by video on 12/02/2026 11:14, edited 1 time in total.
- Haris.ba
#40860 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kako neradom pretvara ljude u robote?
Mislis u obrazovanju, a ne zdravstvu?
Last edited by Haris.ba on 12/02/2026 10:55, edited 1 time in total.
-
ljubijankic
#40861 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Tako sto ih tjera da rade svoj posao
-
axe22
#40862 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
joint union wrote: ↑12/02/2026 09:2190 M?A_A_AKCIJA wrote: ↑12/02/2026 01:11 Šalje mi ova ekipa što je bila na Ilidži večeras.
Svaka cast.
Koliko je zavrsilo na projektima a koliku u novcanicima?
To je bolje pitanje.
- Haris.ba
#40863 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne znam. Licno je i meni antipaticna (i ne, ne a veze sa mahramom, mada vidim da nekima i to smeta).
Ali, valjda ima sta konkretno.
Recimo, ovo oko emisa upisa u vrtice se ima sta kritikovati. Ali, valjda je ok sto se uveo sistem onlajn, sto ima manje mogucnosti za stimanje. Nema popravi sta realno smeta, i ne vidim problem.
Razumijem i prakticne probleme oko konkursa za skole. Ali, kad procitam da je bilo nastavnika koji ne znaju procitati uslove sta i kako se salje, pa to problem....
-
A_A_AKCIJA
#40864 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja znam da ima jako puno kritika, a ti si normalan forumaš.video wrote: ↑12/02/2026 10:35A_A_AKCIJA wrote: ↑12/02/2026 01:11 Šalje mi ova ekipa što je bila na Ilidži večeras.
Ponavljam po ko zna koji put Naida Hota Muminovic sistemski UNISTAVA NiP i onaj koji to ne vidi slijep je od ociju!
Dzaba joj tolika ulaganja (da ne ulazimo sada u sitna crevca gdje sta i kako se doslo do te cifre) kad se UNISTI OBRAZOVANJE!
Preko 5 hiljada zaposlenih u zdravstvu su OGORCENI njenim NE RADOM i UNISTAVANJEM svega sto iole lici na ODGOJ i OBRAZOVANJE i pretvara ljude u ROBOTE bez ikakvog osjecaja za zivot.
De nam napiši šta i kako.
Ovo što sam napisao je na temu ulaganja u škole i taj dio se ne može osporiti.
Prvi ja sam bio nezadovoljan emis sistemom i upisom.
Nadam se da su to popravili u međuvremenu.
- video
#40865 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
-
SuperHans
#40866 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Hota je nastavnike pretvorila u obicne birokrate i pisare. Užasna je
- Haris.ba
#40867 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa objasni kako? Tjera ih da zapisuju sta su radili svaki dan? Jao. Muka ziva. I nastavnik ima zadacu i gleda da je ne uradi i kuka. Ludilo.
Do tada su nastavnici imali ucenike koji su imali najbolje pisa rezultate u citavoj Evropi. I, evo sada dosla Hota i hoce da ih sabotira.
- video
#40868 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ukratko, ono na prvuA_A_AKCIJA wrote: ↑12/02/2026 11:11Ja znam da ima jako puno kritika, a ti si normalan forumaš.video wrote: ↑12/02/2026 10:35A_A_AKCIJA wrote: ↑12/02/2026 01:11 Šalje mi ova ekipa što je bila na Ilidži večeras.
Preko 5 hiljada zaposlenih u zdravstvu su OGORCENI njenim NE RADOM i UNISTAVANJEM svega sto iole lici na ODGOJ i OBRAZOVANJE i pretvara ljude u ROBOTE bez ikakvog osjecaja za zivot.
De nam napiši šta i kako.
Ovo što sam napisao je na temu ulaganja u škole i taj dio se ne može osporiti.
Prvi ja sam bio nezadovoljan emis sistemom i upisom.
Nadam se da su to popravili u međuvremenu.
Ogrnula se institutom u koji je dovela osobe sa upitnim znanjen u struci.
OiO je pretvorila u birokratiju gdje se od silnih piskaranja u EMIS i slicnih glupoti zanemaruje ono osnovno a to je prvenstvno Odgoj pa onda i obrazovanje NASE djece, buducih generacija koje bi trebale pruzeti i voditi nasu jedinu drzavu.
Trvdoglavo guranje ekperimentalnih stvari a ne konsulovati se iskusnijim, starijim koji o tim stavrima zna puno vise.
A ovo sa konkursima je napravila takvu pometnju da ce, ako konadidati krenu u privatne tuzbe, se tesko izvuci bez odgovornosti dok u konacnici sam proces rada ispasta...
- Haris.ba
#40869 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
I da jeste to tako, ima li kakav reper da moze reci da je neko strucan ili nije za taj institut? Jesu to primani ljudi nez kvalifikacija, ili same kvalifikacije su slabe?
Ovaj mi zadnji dio recenice pateticno zvuci, ali sto piskaranje zanemaruje odgoj?
Kako piskaranje sprecava odgoj konkretno? Moraju na casu pisati emis, nemaju vremena drzati cas?
Svako misli da zna najbolje. Mozda stariji i znaju najbolje. Ali, najbolje u okvirima Sarajeva. Jer, pisa testiranje pokazuje da nivo koji znaju je u svjetskim okvirima takav da svako drugo dijete puste iz skole kao funkcionalno nepismeno. I nije bilo Hote da ih tjera da rade. To je rezultat od Juge pa do danas.
Eto, ljudi cekaju sa tuzbama da spase ministricu. Neka sud presudi.
Sto rad ispasta? To nema nastavnika da rade?
-
zippoo87
#40870 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne poznajem bas tu materiju ali ono sto mogu reci jeste da to pisanje i stalno neko biljezenje oduzima vrijeme. Isto je i sa doktorima...oni 80% vremena provedenog sa pacijentom zapisuju nesto a 20% pregledaju. A trebalo bi da je obrnuto.
Zato su u Americi poceli testna istrazivanja i ukljucenje AI alata u zapisivanje. Imaju 2-3 firme koje su razvile software koji prepoznaje glas i AI biljezi sve sto doktor govori i sam zapisuje u nalaz. Tako da doktor ne gubi vrijeme pisajuci,dok prica,sav posao je odradjen. I ovo je krenulo da se teatira u klinikama i za sada daje odlicne rezultate. Skoro ja citao negdje.
Naravno,ovo je malo teze primjeniti u prosvjeti.
Ali u svakoj iole normalnoj i funkcionalnoj firmi se moraju pisati izvjestaji na dnevnoj bazi. Moj brat radi za slovenaku firmu i pise ih svaki dan a onda i sedmicni na kraju sedmice. I tako vec godinama. Tako je sve mjerljivo i moze se pratiti. Razumijem da je nekim to mrsko raditi,jer su naucili da rade "po svom".
Zato su u Americi poceli testna istrazivanja i ukljucenje AI alata u zapisivanje. Imaju 2-3 firme koje su razvile software koji prepoznaje glas i AI biljezi sve sto doktor govori i sam zapisuje u nalaz. Tako da doktor ne gubi vrijeme pisajuci,dok prica,sav posao je odradjen. I ovo je krenulo da se teatira u klinikama i za sada daje odlicne rezultate. Skoro ja citao negdje.
Naravno,ovo je malo teze primjeniti u prosvjeti.
Ali u svakoj iole normalnoj i funkcionalnoj firmi se moraju pisati izvjestaji na dnevnoj bazi. Moj brat radi za slovenaku firmu i pise ih svaki dan a onda i sedmicni na kraju sedmice. I tako vec godinama. Tako je sve mjerljivo i moze se pratiti. Razumijem da je nekim to mrsko raditi,jer su naucili da rade "po svom".
- VladaFBiH
#40871 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Vidiš, ja ne gumo NiP nikako a nekada davno ni Naidu ali obzirom, da igrom slučaja, imam neke veze s obrazovanjem mogu ti reći da je žena odradila odličan posao i za svaku je pohvalu. Ima je izlete sa kretenskim pravilnicima ali poslije ispravki su dovedeni manje-više u red i sada su ok. ili imali su sranja sa EMIS-om ali se to pegla pa na kraju bude ok.video wrote: ↑12/02/2026 10:35A_A_AKCIJA wrote: ↑12/02/2026 01:11 Šalje mi ova ekipa što je bila na Ilidži večeras.
Preko 5 hiljada zaposlenih u obrazovanju su OGORCENI njenim NE RADOM i UNISTAVANJEM svega sto iole lici na ODGOJ i OBRAZOVANJE i pretvara ljude u ROBOTE bez ikakvog osjecaja za zivot.
Koliko vidim bune se oni koji su navikli da ih se ništa ne pita i da ništa ne rade a sada im to više nije moguće.
Jedino što me još uvijek iritira kod nje je njen stav koji mi je odvratan ali sam to progutao jer je neko nakon rata napokon doveo stvari u red.
- VladaFBiH
#40872 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
do sada su nastavnici radi šta hoće i kako hoće - sada ih je samo dovela u stanje da moraju i platu zaraditi. Ima stvari koje su suvišne, a koje je uvela, i vjerujem da će se to "ispeglati" vremenom.
Da mi je neko prije godinu rekao da ću je braniti rekao bih da je lud
-
A_A_AKCIJA
#40873 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Realno, stanje u školama je loše.
Ko god ima djecu u školama, će vam satima pričati o problemima. Gomila je stvari koja izluđuje roditelje. Svaki roditelj će vam ispričati svoju horor priču.
Isto tako, nerealno je očekivati da se stvari promijene preko noći.
U toj borbi za primjenu se mora uzeti par prioriteta i raditi na njima.
Za NiP je uvijek broj jedan borba protiv korupcije, tenderisanja, štelama na konkursima.
Moje lično mišljenje je da su škole decenijama bile savršena destinacija za uhljebe i da je veliki broj kadrova, učitelja, nastavnika, profesora, blago rečeno, zalutao u školstvo.
Plate su OK, ali ono što je najprivlačnije je ljetni i zimski raspust, i dosta slobodnog vremena. Učiteljica koja predaje u razredima od prvog do četvrtog ima u prosjeku tri-četiri časa dnevno.
I zato tu ima svega.
Potpuno je druga priča u predškolskom odgoju.
U Sarajevu, ubjedljivo najbolje što se nudi djeci.
Razlog, tu rade osobe koje stvarno moraju voljeti djecu i svoj posao.
Vrtići počinju sa radom u 6.30, rade svaki dan do 18.00, nema raspusta ni zimskog ni ljetnog nego normalan godišnji odmor, a opis posla često podrazumijeva pranje guzica, presvlačenje malaca koji su se ispovraćali i smirivanje djece koja plaču satima jer su odvojena od roditelja.
Kvaliteta usluge vrtića i osnovnih škola se ne može porediti.
Ko god ima djecu u školama, će vam satima pričati o problemima. Gomila je stvari koja izluđuje roditelje. Svaki roditelj će vam ispričati svoju horor priču.
Isto tako, nerealno je očekivati da se stvari promijene preko noći.
U toj borbi za primjenu se mora uzeti par prioriteta i raditi na njima.
Za NiP je uvijek broj jedan borba protiv korupcije, tenderisanja, štelama na konkursima.
Moje lično mišljenje je da su škole decenijama bile savršena destinacija za uhljebe i da je veliki broj kadrova, učitelja, nastavnika, profesora, blago rečeno, zalutao u školstvo.
Plate su OK, ali ono što je najprivlačnije je ljetni i zimski raspust, i dosta slobodnog vremena. Učiteljica koja predaje u razredima od prvog do četvrtog ima u prosjeku tri-četiri časa dnevno.
I zato tu ima svega.
Potpuno je druga priča u predškolskom odgoju.
U Sarajevu, ubjedljivo najbolje što se nudi djeci.
Razlog, tu rade osobe koje stvarno moraju voljeti djecu i svoj posao.
Vrtići počinju sa radom u 6.30, rade svaki dan do 18.00, nema raspusta ni zimskog ni ljetnog nego normalan godišnji odmor, a opis posla često podrazumijeva pranje guzica, presvlačenje malaca koji su se ispovraćali i smirivanje djece koja plaču satima jer su odvojena od roditelja.
Kvaliteta usluge vrtića i osnovnih škola se ne može porediti.
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#40874 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jel gledamo iste vijesti i zivimo istu realnost?A_A_AKCIJA wrote: ↑12/02/2026 13:22
-Tito i Dino (Black Tie)
-Ram(b)o Isak i 2 sina mu (nisu NiP ali ne bi bili tu bez njih)
-Nijaz Salamović (NiP) – krivična istraga i privođenje - bivsi direktor KJKP "RAD"
-Tal sa ostalim clanovima Trojke da se obnovi vozni Park
-Hvaljenje da je Dodik "nebitan", lik lagano USA Washington, a Dino MVP moze do Budve
Lik je ne da je upitan, nego je politick mrtav i pokopan u Oktobru
-
A_A_AKCIJA
#40875 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
I šta bi sa Black Tie? Prošla godina i po.W0rM wrote: ↑12/02/2026 13:34Jel gledamo iste vijesti i zivimo istu realnost?A_A_AKCIJA wrote: ↑12/02/2026 13:22
-Tito i Dino (Black Tie)
-Ram(b)o Isak i 2 sina mu (nisu NiP ali ne bi bili tu bez njih)
-Nijaz Salamović (NiP) – krivična istraga i privođenje - bivsi direktor KJKP "RAD"
-Tal sa ostalim clanovima Trojke da se obnovi vozni Park
-Hvaljenje da je Dodik "nebitan", lik lagano USA Washington, a Dino MVP moze do Budve
Lik je ne da je upitan, nego je politick mrtav i pokopan u Oktobru
Nijaz jeste NiPova afera. I kako se NiP postavio?
Jel ga neko brani? Pravi mučenika kao od Fadila?
A Dodik je zahvaljujući NiPu bivši predsjednik rs.
Da je samo jednom Dino rekao, znate, mir je najpreči, vidite šta se po svijetu dešava, moramo se dogovarati... Misliš da bi bio osuđen?
A za oktobar, prvo skoči pa reci hop.
Pogledaj malo kako se raspada SDA propaganda i narativ.
Šta bi sa Hayatom?