SDA-All about

jefff

#40801 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Ahaaa, pa sto ne kazes Bakire da su ove nazovi strancice u KS tvoje maslo. Trebaju ti da se razracunas sa frakcijama u SDA.
MarshalDodik

#40802 Re: SDA-All about

Post by MarshalDodik »

Cekajte, pa da li je ovo na pomolu najveca deintelektualizacija najjace stranke u Bosnjaka?

Ostade Bake sam na vjetrometini, pa kako sad i da podnese apelaciju tobe jarabi.
JThomas

#40803 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

uopšte ne mislim da je predstava da bakir želi dokinuti samovlast nekih lokalnih satrapa koji ne slušaju nikoga. pljačka se centralizuje, isto kao na kliničkom centru - prije kraduckao svako u svom domenu, sad samo koga ovlasti seka. i dina :mrgreen:

ali mislim da to lako za naslovni kartel može biti korak u krivom smjeru. generalno u svijetu kriminalne organizacije gdje ima jedan boss svih bossova padaju, a one sa više "glava" i donekle autonomnih klanova prosperiraju. n'drangheta je sad jača od sicilijanaca, a "razuđena" je.
drug_profi

#40804 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Naravno da SDA nece stalno biti u defanzivi. Mora naci formulu da se vrati u igru.
Madjutim cisto sumnjam da joj popularnost moze rasti uz Bracu i Seku.
JThomas

#40805 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

po meni, njihova snaga je upravo u toj "socijalnosti" krađe, da svakome omogući da malo kraducka u svom domenu. od portira do predsjednika. narodna legalna mafija, u skladu sa psihološkim profilom i željama naroda. tu leži njihova baza i podrška. centralizacija krađe će biti za njih krivi potez a za normalnu državu vjerovatno pravi.
jefff

#40806 Re: SDA-All about

Post by jefff »

I ko ce u svemu tome Bakiru pomoci?
drug_profi

#40807 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

jefff wrote:I ko ce u svemu tome Bakiru pomoci?
Dodo i Dragi. Duzni su mu,
spreca

#40808 Re: SDA-All about

Post by spreca »

studiorum_tuzlaensis wrote:
SDA namjerava također ograničiti moć lokalnih moćnika i na način da predsjednik neke lokalne organizacije neće imati pravo da bude izabran na poziciju potpredsjednika SDA. Funkcija potpredsjednika SDA jedna je od najvažnijih funkcija s obzirom na to da većinu ključnih odluka u SDA donosi Kolegij SDA kojeg čine predsjednik i potpredsjednici dok članovi Predsjedništva SDA samo potvrđuju te odluke.

Kada bi se ova odredba primijenila trenutno s jedno od funkcija automatski bi bili eliminisani potpredsjednici SDA Asim Sarajlić, Šemsudin Dedić i Edin Mušić. Naime, Sarajlić se nalazi na čelu Kantonalnog odbora SDA u Kantonu Sarajevo, Dedić na čelu Kantonalnog odbora SDA u Unsko-sanskom kantonu, a Mušić na čelu Kantonalnog odbora SDA u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. U ovakvom slučaju funkcioneri SDA morali bi birati između toga da li će ostati na čelu lokalne organizacije ili će pak obnašati funkciju potpredsjednika stranke.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović ranije je u nekoliko navrata isticao nužnost reformisanja stranke, podmlađivanja kadra, ali i dodatno otvaranje vrata SDA pripadnicima drugih etničkih grupa u našoj zemlji.

Izetbegović je u proteklih nekoliko godina izbacio iz stranke neke od ključnih aktera političkog života u BiH. Riječ je o kompromitovanim kadrovima koji su dovođeni u vezu s kriminalom i korupcijom.

Kongres SDA i izmjene stranačkog statuta definitivno će biti jedan od najvažnijih političkih događaja u ovoj godini nakon kojeg će upravljačka struktura, skoro pa sigurno na čelu s Bakirom Izetbegovićem, imati priliku da se upusti u reformu stranke.
klasična kamuflaža i predstava za javnost. Ovi ostaju iza zavjese jači nego prije, a naprijed će isturiti neke omladince da pokažu da su bolji i mlađi.

Uvidjeli su zeleni da su ostarili i za penzije... :)
Ova klero fasisticka stranka jos uvijek ima obraza da prica nesto nekome .....ljudi dali je ovo moguce.....Bakir bi da ima mov Milorada Dodika ili Covica ,bio od njih 'iljadu puta gori ako vec i nije.......ako dozvolimo da SDA bude ono sto su ADZ i SNSD e onda smo ga najebali...kurac cemo pisati ovako kako pisemo sada po forumu ...nebih me iznenadilo da ne otvore lovnu sezonu na nepodobne forumase....ja kad ovo citam mene je sramota sto sam nekakav Bosnjak(nikome nije pitao da budem) a nece samo omladina odlaziti.odlazice i cuke i macke i vrane itd......imali kraja ovome balinluku i kabadahizmu
MarshalDodik

#40809 Re: SDA-All about

Post by MarshalDodik »

Ovo ako se desi onda na sceni imamo najstrasniji oblik deintelektualizacije SDA partije od njenog postojanja. Tacno se vise nece imati za koga glasati u toj stranci.
Zabrinut sam :sad:
spreca

#40810 Re: SDA-All about

Post by spreca »

ma jebe mi se za strankom....da bogdo nikad nije ni postojala bilo bi sigurno najbolje za nas.....mene brinu oni koji glasaju ili ce glasati
smjesko071

#40811 Re: SDA-All about

Post by smjesko071 »

Baš me zanima na koji će način ...bat Zvizdica i Čamparu
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#40812 Re: SDA-All about

Post by pici »

REKONSTRUKCIJA
|
Izetbegović prije sjednice Glavnog odbora: Danas pravimo korak od bošnjačke ka bosanskoj SDA
to ste trebali 93 na onom kongresu bOsnjaka izglasat, bila bi puno drugacija slika na terenu a i nebi masovno izlazili(bjezali) preko igmana mnogi prevareni Bosanci i Hercegovci...
sigurnoable

#40813 Re: SDA-All about

Post by sigurnoable »

Kasno je sada za bilo kakve reforme. U SDA stranci treba da vec jednom shvate da drzava BiH nije jednaka SDA i da Armija RBiH nije jednaka SDA. SDA je poslije 95. unistila drzavu do temelja cak su i temelj unistili. Krajina je skroz unistena. Mladi su otisli. Mozete vi praviti reforme kakve god zelite, zakasnili ste, nema oporavka....
MarshalDodik

#40814 Re: SDA-All about

Post by MarshalDodik »

sigurnoable wrote:Kasno je sada za bilo kakve reforme. U SDA stranci treba da vec jednom shvate da drzava BiH nije jednaka SDA i da Armija RBiH nije jednaka SDA. SDA je poslije 95. unistila drzavu do temelja cak su i temelj unistili. Krajina je skroz unistena. Mladi su otisli. Mozete vi praviti reforme kakve god zelite, zakasnili ste, nema oporavka....
Ma ja eto prave reforme zbog drzave, naroda ili boraca , pa zakasnili :lol:
Pravi covjek reformu za sebe i uopste nije mnogo zakasnio, tek malo kaska za Covketom i Dodikom :bih:
pici

#40815 Re: SDA-All about

Post by pici »

kad zahiragic dode na vlast za par godina on ce to pokrenut iz temelja...
bingov buraz

#40816 Re: SDA-All about

Post by bingov buraz »

Ali kao rastjerace Bakir lokalne kabadahije,jedino ako su krenuli na njega hint Kuko,inace to funkcionise po principu obezbjedite nam xy glasova a u svojim sredinama radite sta hocete.
drug_profi

#40817 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

pici wrote:
REKONSTRUKCIJA
|
Izetbegović prije sjednice Glavnog odbora: Danas pravimo korak od bošnjačke ka bosanskoj SDA
to ste trebali 93 na onom kongresu bOsnjaka izglasat, bila bi puno drugacija slika na terenu a i nebi masovno izlazili(bjezali) preko igmana mnogi prevareni Bosanci i Hercegovci...
A prije 6 godina su propagandom bosanstvo proglasavali izdajom.

Bitno je biti boosnjOOk!
JThomas

#40818 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

bingov buraz wrote:Ali kao rastjerace Bakir lokalne kabadahije,jedino ako su krenuli na njega hint Kuko,inace to funkcionise po principu obezbjedite nam xy glasova a u svojim sredinama radite sta hocete.
e ja kontam da on to sad hoće da pretvori u obezbjedite nam glasove, ali nećete u svojim sredinama raditi šta hoćete, nego šta ja kažem i kad ja uzmem svoj dio.

po uspješnom i nagrađivanom modelu kliničkog centra :mrgreen:
pici

#40819 Re: SDA-All about

Post by pici »

drug_profi wrote:
pici wrote:
REKONSTRUKCIJA
|
A prije 6 godina su propagandom bosanstvo proglasavali izdajom.

Bitno je biti boosnjOOk!

da ovde se na forumu likovalo pogotovo poslije popisa 2013 godine... Bosanci i Hercegovci manjine ilitiga ostali sa romima, jevrejima itd, predstavnik vam sejdic-finci i ostale bljuvotine i uvrede... za ove sdO omladinke i omladince samo da se zna da su bOsnjackim kongresom 93 se popisali na Bosanstvo i da su mnogi razgulili preko igmana u trece zemlje jer su bili izdani onda je alija pozvao munjdjose da popuni prazninu u redovima... poslije su HVO i VRS krenuli u opste ofanzive pao je veliki dio igmana i bjelasnice, bili u defanzivi na zuci itd... i sad se pozivate na bOsanstvo... prosla bakica sa kolacima moje minderlije, nece vas vise ni JAzlaJA spasavat kojeg nasilu vaskrsavate... 18 rukica insallah :bih:
pici

#40820 Re: SDA-All about

Post by pici »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /190727049

PORUKA SA SJEDNICE GO SDA
|
Izetbegović: Dodik je odgovoran za krizu u koju sada tonemo, odgovornost i na Čoviću

snažne saradnje SDA sa SBB i DF. Slijede dogovori o USK, a zatim, vjerovatno jesenas u paketu Vijeće ministara BiH, Federalna vlada i Kanton Sarajevo", otrkiva Izetbegović.

U svakom slučaju, dodaje, ovaj bošnjačko-bosanski blok je jedina protuteža i jedini pravi odgovor na sve otvorenije nacionalističke i separatističke tendencije, na njihova udruživanja u proizvodnji kriza i zastoja. I treba uložiti trud da ga sačuvamo, da potraje.

kako te bolan vise nije stid da lazes, jesil ti vjernik, bojis li se boga... pa do juce si govorio sa su Covic i Dodik tvoji PRIRODNI partneri tj strateski... ba bOlan nebiJo daj tu ostavku i makni onu zenturacu da prodisemo, ode omladina vani... bjeze koda je rat.
drug_profi

#40821 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Koga da bude stid? Bakira?
:mrgreen:
De ba pici, njega bi bilo stid samo da mora platit porez i tako te stvari rezervisane samo za obicnu raju.
A ne radi onog cega se pametan stidi.
The BEN10

#40822 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

https://stav.ba/bedem-bosnjaka-i-bosne-i-hercegovine/
Mustafa DRNIŠLIĆ 24.07.2019. Facebook0
Izetbegović je pokazao zašto je, čak i nakon tolikih silnih ataka sa svih strana, i dalje osoba koja upravlja političkim procesima u Bosni i Hercegovini. Njegova dozirana, odgovorna, zrela, odmjerena i promišljena upotreba i čvrste ruke i spremnosti na kompromis, ovisno o problemu koji se tretira, političkom trenutku i bošnjačkim interesima, insistiranje na vladavini prava, slovu i duhu zakona te spremnost da nazove stvari pravim imenom u oštrom su kontrastu s nepredvidljivim, impulsivnim, nemuštim, a često i infantilnim ponašanjem ogromne većine lidera ostalih političkih stranaka
:evil: :evil: :evil:
Image
JThomas

#40823 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

nismo za sda, ali činjenice su činjenice...
The BEN10

#40824 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

Bakir ne vadi:
Raste BDP, industrijska proizvodnja, izvoz, broj turističkih posjeta obara rekorde, raste i broj zaposlenih uobičajenim tempom od 1.000 do 1.500 novouposlenih u realnom sektoru mjesečno. Poseban impuls daje sve intenzivnija izgradnja cestovne infrastrukture koju više ne može da prati domaća građevinska operativa, tako da su angažovane firme iz Turske, Azerbejdžana i Kine.
Da nije bilo destruktivne politike Milorada Dodika ova zemlja bi do sada bila članicom NATO saveza i Evropske Unije, njena ekonomija i životni standard građana bi se mjerio sa ekonomijom zapadnih, a ne istočnih susjeda. Omladina bi u mnogo manjem broju napuštala BiH.
Last edited by The BEN10 on 27/07/2019 16:46, edited 1 time in total.
JThomas

#40825 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

vladavina, slovo i duh zakona zvani - diže se džehva, čovjek je napao kameru a ne kamermana...
Post Reply