SDA-All about

JThomas

#40776 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

e da, staviće i zlaja nekog doajena SocijalDemokrAtije i ode mas' u propas'. ovdje hvalospjevi, nisam glasač sdp ali cijenim zlaju i miru lazovića, za ove mladiće oni su institucije... i pobjeda generalisima sa 26,91% glasova.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#40777 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

uhljeb Zahiragic wrote:Kada se desi, a desi se, da moje zaposlenje, iako smatram da sam više nego kvalifikovan za isto, problematizira neka Zlatna značka ili neko šehidsko dijete, tada to u potpunosti razumijem. Međutim, ljudima poput Igora ne dozvoljavam
I kako da ne mrzis ovu gamad fasisticku? Fuj
Kakva moralna nula moras biti da u svemu potezes rat i sehide za svoj kriminal idalje koristis?
I jos malo insinuiraj onaj kako je igor cetnik..
Company85

#40778 Re: SDA-All about

Post by Company85 »

Samo je dovoljno da NS i SDP imaju svog kandidata i ajnadzic gubi
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#40779 Re: SDA-All about

Post by pici »

KO SU PARAZITI?
|
Zahiragić: Svoj posao u ZZO obavljam savjesno i pošteno, kampanja je prevršila mjeru

Image

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zahirag ... /190725147

"Ali takvi valjda ne smetaju određenim političkim krugovima. Ovakva dugogodišnja kampanja, na istu temu, prevršila je svaku mjeru zdravog ukusa, te ću biti primoran da se obratim institucijama za zaštitu ljudskih prava. Istina je da radim u ZZO KS, na određeno vrijeme više od dvije godine, što je jedinstven slučaj u ZZO, a rijedak i u javnom sektoru Kantona Sarajevo. Svoj posao obavljam savjesno i pošteno, što mogu potvrditi i ranija Uprava, kao i sadašnja, ali i većina mojih kolega. Istina je da je u Zavodu izašao konkurs prije skoro godinu dana (ponovo uz saglasnost Vlade).
Istina je i da sam se prijavio na istom konkursu, ali ne na neku poziciju, nego na najniže pozicionirano radno mjesto koje je oglašeno sa mojom spremom. Za to radno mjesto nisam bio prvorangirani, nego drugorangirani kandidat nakon konkursa - a koji je provela komisija od više članova. Svakako, konkurs nije nikada proveden do kraja, ne radi nove Vlade, jer je okončan dok je bila stara Vlada i Uprava Zavoda", naglasio je Zahiragić.

hadj sto lazes nas nego i sebe... i sutra uzmes abdest pa na dzumu... muka mi je ispovracat cu se
Janjicar

#40780 Re: SDA-All about

Post by Janjicar »

Image
baglama

#40781 Re: SDA-All about

Post by baglama »

JThomas wrote:izgubiće je ako i samo ako opozicija u dogovoru ponudi jednog kandidata. a ako fahro u dogovoru sa maticom stavi jedno ime za koje ljudi k'o malo znaju, i željko još jednog - piši propalo, uzeće sa nepunih 30% kupljenih glasova kao i prošli put.

Eeee ne da željko da mu se nasekiraju jarani
MarshalDodik

#40782 Re: SDA-All about

Post by MarshalDodik »

Baakire, evo i na mubarek petak pitam, sta nam je s apelacijom, ima li je ikako bolan, pa probio si rok 30 ?
Fakat si bio smrtno ozbiljan kad si nam obecavao :sad:
jefff

#40783 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Image
Maneken.
Styling

#40784 Re: SDA-All about

Post by Styling »

pici wrote:
KO SU PARAZITI?
|
Zahiragić: Svoj posao u ZZO obavljam savjesno i pošteno, kampanja je prevršila mjeru

Image

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zahirag ... /190725147

"Ali takvi valjda ne smetaju određenim političkim krugovima. Ovakva dugogodišnja kampanja, na istu temu, prevršila je svaku mjeru zdravog ukusa, te ću biti primoran da se obratim institucijama za zaštitu ljudskih prava. Istina je da radim u ZZO KS, na određeno vrijeme više od dvije godine, što je jedinstven slučaj u ZZO, a rijedak i u javnom sektoru Kantona Sarajevo. Svoj posao obavljam savjesno i pošteno, što mogu potvrditi i ranija Uprava, kao i sadašnja, ali i većina mojih kolega. Istina je da je u Zavodu izašao konkurs prije skoro godinu dana (ponovo uz saglasnost Vlade).
Istina je i da sam se prijavio na istom konkursu, ali ne na neku poziciju, nego na najniže pozicionirano radno mjesto koje je oglašeno sa mojom spremom. Za to radno mjesto nisam bio prvorangirani, nego drugorangirani kandidat nakon konkursa - a koji je provela komisija od više članova. Svakako, konkurs nije nikada proveden do kraja, ne radi nove Vlade, jer je okončan dok je bila stara Vlada i Uprava Zavoda", naglasio je Zahiragić.

hadj sto lazes nas nego i sebe... i sutra uzmes abdest pa na dzumu... muka mi je ispovracat cu se

Koji je ovo buzdovan. Tipican izdanak SDA skole. Nadobudno i uz prijetnju silom.
agent_zero

#40785 Re: SDA-All about

Post by agent_zero »

Klasičan primjer zatucanog potručenog SDA balije, kojima je cilj stvaranje islamskog SDA kalifata u ovoj evropskoj zemlji.

E neće moći zelene balijetine turkofilske i arapofilske!
nebogori

#40786 Re: SDA-All about

Post by nebogori »

Ali ljudi nemojte tako hare je raja scarsije ocam ima muda
The BEN10

#40787 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

izvrsni direktor wrote:
uhljeb Zahiragic wrote:Kada se desi, a desi se, da moje zaposlenje, iako smatram da sam više nego kvalifikovan za isto, problematizira neka Zlatna značka ili neko šehidsko dijete, tada to u potpunosti razumijem. Međutim, ljudima poput Igora ne dozvoljavam
Kakva moralna nula moras biti da u svemu potezes rat i sehide za svoj kriminal idalje koristis?
Baš fuj!
SmokingMan

#40788 Re: SDA-All about

Post by SmokingMan »

Prvorangirani,drugorangirani,zadnje rangirani,potpuno nebitno.Jedino ne bitno je da li je konkurs već unaprijed namješten ili nije.Nismo mi od juče "bolane" da ne kontamo te stvari... :bih:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#40789 Re: SDA-All about

Post by pici »

The BEN10 wrote:
izvrsni direktor wrote:
Baš fuj!

stoput receno, iza patriJotizma se kriju najvece hulje... boracka udruzenje potkupljena i sHute, ono malo pravih boraca il je pod zemljom il otislo il suti i stidi se... zato su govna isplivala i busaju se u prsa... ovakve ko zahiragic manekani su u ratu bili pri stabu il neka logistika a ne mali broj radna obaveza i podrum-kafic... onda na tunel po robu.
van Basten

#40790 Re: SDA-All about

Post by van Basten »

Nije valjda da sumnjate i blatite naseg gaziju koji na braniku grada stoji??? ccccc
The BEN10

#40791 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

van Basten wrote:Nije valjda da sumnjate i blatite naseg gaziju koji na braniku grada stoji??? ccccc
:-D
Styling

#40792 Re: SDA-All about

Post by Styling »

"...neka Zlatna znacka ili neko sehidsko dijete.." Sram da te bude nadobudno govno. Svaka Zlatna znacka i svako sehidsko dijete za tebe i jesu NEKO!
Bosanski_kralj

#40793 Re: SDA-All about

Post by Bosanski_kralj »

agent_zero wrote:Klasičan primjer zatucanog potručenog SDA balije, kojima je cilj stvaranje islamskog SDA kalifata u ovoj evropskoj zemlji.

E neće moći zelene balijetine turkofilske i arapofilske!
Mislim da se za SDA ne može reći da im je cilj stvaranje nekakvog islamskog kalifata u BiH. Ja ih više posmatram kao neku mafijašku organizaciju koja za cilj ima bogaćenje i pljačkanje. To je njihova ideologija.

Sve ostalo što se veže uz SDA služi samo za mazanje očiju i privlačenje birača.
drug_profi

#40794 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Kako ba? Pa upravo skrivanje iza vjere, teror vjerske policije, zabrane i suspenzije prava i građanskih sudova bi im omogućile neslućena bogaćenja preko poreza i budzeta.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#40795 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

samo im ne treba dati Kurton ni po koju cijenu i nikada više

nek vladaju dže hoče al ne dati Sarajevo...sve če stoka zabetonirat
JThomas

#40796 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

drug_profi wrote:Kako ba? Pa upravo skrivanje iza vjere, teror vjerske policije, zabrane i suspenzije prava i građanskih sudova bi im omogućile neslućena bogaćenja preko poreza i budzeta.
ma kakvi. njima najbolje leži ovaj "light" miks sa švedskog stola. o tome svjedoči i izraz krmojed - na krmetini otprilike vjera počinje i prestaje za njih. s tim da i tu ima tolerancije i švedskog stola - ako je njihov može i pivu, a ako nije auuuuuuuuu...
Styling

#40797 Re: SDA-All about

Post by Styling »

I Covic obustavio dogovore o vlasti do SDA kongresa. Ocigledno ni on vise nije siguran ko ce biti na vrhu SDA poslije kongresa. Nece da gubi vrijeme sa Ridjim dok ne vidi sta ce biti. :lol:
The BEN10

#40798 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

Ostane li ova vlada na čelu KS još godinu dana (a čak možda ni to nije uslov) ne vidim kojim trikovima se SDA može vratiti na čelo istog ikada više.
palermo

#40799 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Styling wrote:I Covic obustavio dogovore o vlasti do SDA kongresa. Ocigledno ni on vise nije siguran ko ce biti na vrhu SDA poslije kongresa. Nece da gubi vrijeme sa Ridjim dok ne vidi sta ce biti. :lol:
vjerovatno ga gačani mijenjaju
studiorum_tuzlaensis

#40800 Re: SDA-All about

Post by studiorum_tuzlaensis »

SDA namjerava također ograničiti moć lokalnih moćnika i na način da predsjednik neke lokalne organizacije neće imati pravo da bude izabran na poziciju potpredsjednika SDA. Funkcija potpredsjednika SDA jedna je od najvažnijih funkcija s obzirom na to da većinu ključnih odluka u SDA donosi Kolegij SDA kojeg čine predsjednik i potpredsjednici dok članovi Predsjedništva SDA samo potvrđuju te odluke.

Kada bi se ova odredba primijenila trenutno s jedno od funkcija automatski bi bili eliminisani potpredsjednici SDA Asim Sarajlić, Šemsudin Dedić i Edin Mušić. Naime, Sarajlić se nalazi na čelu Kantonalnog odbora SDA u Kantonu Sarajevo, Dedić na čelu Kantonalnog odbora SDA u Unsko-sanskom kantonu, a Mušić na čelu Kantonalnog odbora SDA u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. U ovakvom slučaju funkcioneri SDA morali bi birati između toga da li će ostati na čelu lokalne organizacije ili će pak obnašati funkciju potpredsjednika stranke.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović ranije je u nekoliko navrata isticao nužnost reformisanja stranke, podmlađivanja kadra, ali i dodatno otvaranje vrata SDA pripadnicima drugih etničkih grupa u našoj zemlji.

Izetbegović je u proteklih nekoliko godina izbacio iz stranke neke od ključnih aktera političkog života u BiH. Riječ je o kompromitovanim kadrovima koji su dovođeni u vezu s kriminalom i korupcijom.

Kongres SDA i izmjene stranačkog statuta definitivno će biti jedan od najvažnijih političkih događaja u ovoj godini nakon kojeg će upravljačka struktura, skoro pa sigurno na čelu s Bakirom Izetbegovićem, imati priliku da se upusti u reformu stranke.
klasična kamuflaža i predstava za javnost. Ovi ostaju iza zavjese jači nego prije, a naprijed će isturiti neke omladince da pokažu da su bolji i mlađi.

Uvidjeli su zeleni da su ostarili i za penzije... :)
Post Reply