SDP

madner

#40776 Re: SDP

Post by madner »

Dakle imamo alternativu

Koalicija NVZ - RATM na svim nivoima.

Manje ublehasa od NS, vise policajaca od DFa, manje sindikalaca od SDPa, vise radnika, manje ubica od SDA i SBB :D
madner

#40777 Re: SDP

Post by madner »

sabina1 wrote:
madner wrote:NS je alternativa kao i ASDA :D
Poredjenje NS-a sa fantomskom napola kulackom interesnom grupom lokalnih kabadahija je neistinito, neumjesno i nepotrebno.

U najmanju ruku...
Nije do mene, nego do NSa. :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#40778 Re: SDP

Post by JoseMujica »

samo NVZ sa Serketom na ćelu more u Ojropu!

sve ostalo u CCCP i Kozojebland
almir90

#40779 Re: SDP

Post by almir90 »

Svi oni koji misle da je SDP manje zlo od SDA, treba samoubistvo da izvrši. Pa gdje vi živite? Osim ako niste stranački botovi i oni koji su se okoristili o SDP-ovu vladavinu, treće samo možeš biti teški debil. Realnost je da se tokom njihove vladavine od jebene tri godine, ne računajući onu prvu što su izgubili na razne blokade dok se formirala vlada, propalo je preko 2000 privrednih subjekata, ogromna opterećenja na privredu i gotov pa financijski kolaps Federacije. Ogromno zaduženje u kratkom roku i najskuplji autoput, od kojeg mi ovdje na području Tuzlanskog kantona nemamo apsolutne koristi. Nepotizam, gdje su se nakotile svakave ojebine po lokalnim institucijama, evo samo kod na u Gradačcu, ko je se sve uvalio na koju funkciju preko SDP-a, ne bih im više glasa dao, radije ću slijedeće izbore glasati za HDZ.
madner

#40780 Re: SDP

Post by madner »

Provjeri ko se zaduzio kod MMF i kad.

Dacu ti hint: sve po zakonu. :D
daddy-kool

#40782 Re: SDP

Post by daddy-kool »

madner wrote:Dakle imamo alternativu

Manje ublehasa od NS, vise policajaca od DFa, manje sindikalaca od SDPa, vise radnika, manje ubica od SDA i SBB :D
Malo je zajebancija, ali da se pojavi nacionalsocijalistička partija pokupila bi dosta glasova po gradskim centrima.
Da još obeća i sigurne minimalne penzije seljacima - eto većine.
madner

#40783 Re: SDP

Post by madner »

NVZ nije zajebancija.

Samo je konkurencija parodija ziva pa nas niko ne svata ozbiljno.

Nudimo Vjecitom poziciju komesara za pitanja lazne ljevice. :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#40784 Re: SDP

Post by Chmoljo »

daddy-kool wrote:

Malo je zajebancija, ali da se pojavi nacionalsocijalistička partija pokupila bi dosta glasova po gradskim centrima.
a čije ćemo radnje razbijati? :D

a ni plin nije više jeftin...
General War

#40785 Re: SDP

Post by General War »

Alfons Kauders wrote:
te iste kvazipatriote su prije dvadesetak godina napravile najveci komad slobodne teritorije u drzavi... :D dok su neki sjedili u trezorima i skladistima punim hrane... :D

i opet cemo, ako bude trebalo
Ne znam, ali cuo si za one afere sa beslagicem i bivseg mu zeta, Dzasmina, Bjedica, Omercehajica i ine...za Bijedica znam da je u ratu samo oslobodio bajicevu cerku pored ostalih herojskih poduhvata i kamion lijekova...e sad i ta najveca teritorija stoji ali prigradski se znaju na cijoj su strani...takooo da. :-) Znas vec da gluho i coravo bilo da nisam SDA ovac....sto se tice prvih u tuzlanskih SDP ovaca, hrane i trezora nije im nedostajalo barem nakon rata...da nije bilo jade i sirotinje. Tuzlaci su po defaultu takvi 8-) a ne radi SDPa.
JThomas

#40786 Re: SDP

Post by JThomas »

madner wrote:NVZ nije zajebancija.

Samo je konkurencija parodija ziva pa nas niko ne svata ozbiljno.

Nudimo Vjecitom poziciju komesara za pitanja lazne ljevice. :D
džeržinski bi ostao upamćen kao mlakonja sa istorijske distance :D
madner

#40787 Re: SDP

Post by madner »

Zavrsio bi mozda kao Berija, ali bilo bi to zlatno doba :D
daddy-kool

#40788 Re: SDP

Post by daddy-kool »

Chmoljo wrote:
daddy-kool wrote:

a čije ćemo radnje razbijati? :D

a ni plin nije više jeftin...
Šta ja znam, nisam iz tog miljea...

Moja je procjena da je stanje u društvu plodno za takve stranke, doduše ima već nekoliko godina, samo se nije pojavio odgovarajući proizvod na tržištu.

Građansko društvo i demokratska tradicija su utihli, na sceni kriminal, korupcija, laži, nemoral. Napisa i @libero neki dan da je narod više gladan pravde nego hljeba, slažem se sa njim. Mnogi bi izlaz vidjeli u takvim ekstremnim pojavama.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#40789 Re: SDP

Post by Chmoljo »

to je tačno.

ne bih se začudio pozitivnoj reakciji većine na javno vješanje nekog kriminalca. ili političara.
Alfons Kauders

#40790 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

General War wrote:
Alfons Kauders wrote:
te iste kvazipatriote su prije dvadesetak godina napravile najveci komad slobodne teritorije u drzavi... :D dok su neki sjedili u trezorima i skladistima punim hrane... :D

Ne znam, ali cuo si za one afere sa beslagicem i bivseg mu zeta, Dzasmina, Bjedica, Omercehajica i ine...za Bijedica znam da je u ratu samo oslobodio bajicevu cerku pored ostalih herojskih poduhvata i kamion lijekova...e sad i ta najveca teritorija stoji ali prigradski se znaju na cijoj su strani...takooo da. :-) Znas vec da gluho i coravo bilo da nisam SDA ovac....sto se tice prvih u tuzlanskih SDP ovaca, hrane i trezora nije im nedostajalo barem nakon rata...da nije bilo jade i sirotinje. Tuzlaci su po defaultu takvi 8-) a ne radi SDPa.
aha,

dakle sve sto sam rekao stoji...

a ti iz nekog razloga pricas... o nekakvim likovima za koje me zivo zaboli kurac?

nastavi molim te
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#40791 Re: SDP

Post by sabina1 »

madner wrote:
sabina1 wrote:
Poredjenje NS-a sa fantomskom napola kulackom interesnom grupom lokalnih kabadahija je neistinito, neumjesno i nepotrebno.

U najmanju ruku...
Nije do mene, nego do NSa. :D
...sa svojim djelovanjem u skupštini Unsko-sanskog kantona....
General War

#40792 Re: SDP

Post by General War »

Alfons Kauders wrote:
General War wrote:
Alfons Kauders wrote:

aha,

dakle sve sto sam rekao stoji...

a ti iz nekog razloga pricas... o nekakvim likovima za koje me zivo zaboli kurac?

nastavi molim te
Pa to su perjanice Tuzlanskog SDP-a...oni su vodili ili se nadaju da vode tu najvecu slobodnu teritoriju u buduce (ako nisi skonto i ja sam tuzlak) slazem se u 99% tvojih postova, ali da je SDP neku zaslugu imao sto je tuzla ovakva, ne slazem se.
Ne prave stranke narod vec obratno.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#40793 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

madner wrote:
JThomas wrote:
madner wrote:To je onaj zakljucak koji dovede na vlast vece zlo.

I nece apsolutno nista promjeniti ni za godinu, ni za 3 ni za 10 godina. Isto da ljudi imaju problem da prihvate realnost, pa je negiraju.
ovo što su imali šanse nisu pokazali ni da su manje zlo, a ne da su dobro. da jesu ja bih i dalje glasao za njih. a ovako bogami neću.
Daleko od toga da su se pokazali, no da su manje zlo svakako.

Ova dva kuma narucuju ubistva, nije im konkurencija pravi Jose Mujica. :D

I daleko od toga da treba za crvenen ili naradzanste, ali za nekoga treba. Ne cekati da se cudo desi, jer nece.

Poenta!!!

Ali dobro, puno je komfornije, i tada ne mozes fuliti :mrgreen: , iz hlada sjediti ne glasati, ali zato moralisati i pametovati. Ako nista, ne mozes fuliti, sem sto direktno podrzavas ove koji imaju uigranu vojsku glasaca...ali zato uvijek mozes reci, kvazi trijumfalno - ja nisam glasao za njih.

Ovo je meni nesto k'o NVO, bez obzira sto drugima to spocitavali. :D

I da, najjace su mi 'replike' kada od posta koji detaljno objasnjava moje stavove, i osvrt na diskusiju, pojedinci izvuku rijec - dvije, ili 'cak' recenicu...i na osnovu toka kvazi poentiraju :zzzz:

NVO logika, definitivno :D

Ali ok, svakako idemo u of, na temi o SDP. :run:
sumirprimus

#40794 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Besla ljudina....
Dzasko jes daj poetican al isto tako bolkeg nemamo...i na.kraju krajeva spram ostatka pol.scene..zlatan ... :mrgreen:
2 lika koja su tz. Sacuvala i preporodila jedan u ratnom drugi u poratnom periodu....
Za razliku od kantonalno pederalne kamarile... :evil:
sumirprimus

#40795 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Jesul liberali zuti?
neka crvenih a i pridodat im i narandzaste i zute...u jedinstvu je snaga... :mrgreen:
Sve pod jedan dres....ambreeeelu :mrgreen:
VjecitiStudent

#40796 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

"Nećemo da ulazimo u koalicije koje se zasnivaju na podmetanjima", Nermin Nikšić na FTV

:D
Banksy

#40797 Re: SDP

Post by Banksy »

''Ako imate krizu vlasti, šta je drugo rješenje nego prijevremeni izbori'' - Lolek & Bolek, jednim glasom, FTV

:lol: :lol:
madner

#40798 Re: SDP

Post by madner »

Igrac koji nikad ne puca na gol, nece nikad postati golgeter. :D
Banksy

#40799 Re: SDP

Post by Banksy »

Kakvi golgeteri, lešinari, gol je prazan ...

I jel ovo sad zvanično nastupaju u duetu?
Maystor

#40800 Re: SDP

Post by Maystor »

Alfons Kauders wrote:
sabina1 wrote:

U najmanju ruku...
ja bih rekao da je prilicno precizno

mojne sad da pocnemo ostavljati one slike sa protesta iz 2014 :D
Pokušao sam izvagati, u dvije minute, opravdanost ovog madnerovog poređenja. Jebo sebe, potrefio je! U pet deka :thumbup:
Post Reply