Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Havatar

#40751 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Havatar »

Ali Kemal wrote:
spreca wrote:Za BiH bi najbolje bilo,kad bi se ti i takvi ko ti odrekli BiH drzavljanstva
Ja sam rodjen u BiH i autohtoni sam Bosanac, tako da to nije ni teoretski moguce :oops:
Da su svi ljudi kao ja u Bosna bi bila sretna drzava, ljudi bi se brinuli kako da imaju bolji zivot, pricalo bi se o ekonomiji, porezima, investicijama...
Ne bi se prebrojavali prvacici i rodjene bebe po nacionalnosti.
Vidim ja ti se bas zadao da pricas o ekonomiji :oops:
spreca

#40752 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

Havatar wrote:
Ali Kemal wrote:
spreca wrote:Za BiH bi najbolje bilo,kad bi se ti i takvi ko ti odrekli BiH drzavljanstva
Ja sam rodjen u BiH i autohtoni sam Bosanac, tako da to nije ni teoretski moguce :oops:
Da su svi ljudi kao ja u Bosna bi bila sretna drzava, ljudi bi se brinuli kako da imaju bolji zivot, pricalo bi se o ekonomiji, porezima, investicijama...
:lol: :lol:
Ali Kemal

#40753 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ali Kemal »

Havatar wrote:
Ali Kemal wrote:
A s kim da pricam o ekonomij, kada to nikoga ne interesuje. :oops:
Na zalost vecina vise volu rahat patnju nego veci standard.
cindrlimindrli

#40754 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cindrlimindrli »

Ali Kemal wrote:To sto imaju drzavljanstvo hrvatske i srbije ne znaci da nemaju drzavljanstvo Bosne, to se valjda podrazumijeva. Ako nista bi se trebao postici dogovor sa Srbijom i Hrvatskom da ti ljudi mogu da glasaju samo u jednoj drzavi, pa nek biraju.
Odlicno, cim to izganjate mozemo o statusu dijaspore.
res publica

#40755 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by res publica »

ILVIIR wrote: bolje bi ti bilo da si uporedio bayern i baden wurtemberg sa fbih i rs nego ono gore poredjenje.

i sta se desi kad neko ode iz minhena u stutgart i prijavi tu prebivaliste? normalno je da glasa i na lokalnim i "entitetskim" izborima tamo gdje mu je prebivaliste!
Pa ni to ne bi bilo dozvoljeno, mislim na Minhen i Štutgart. Pogotovo ako se radi o masovnoj pojavi praćenoj čak medijskom kampanjom.
Jer bi onda Minhenčani mogli da kroje sudbinu Štutagarćanima.

U krajnjoj linjiji, mnoga kršenja pravde i pravičnosti mogu da se uviju u okvire legalizma. To može biti jednaka poreska stopa za sve građane, pa onda siromašni budu više pogođeni od bogatih - što je nepravda, a ipak sve po zakonu.
A to može biti i biranje člana predsjedništva iz reda Hrvata, bez hrvatskih glasova - sve po zakonu, ali nepravda jer Bošnjaci biraju dva a Hrvati nijednog. I to je na kraju krajeva ovo manipulisanje glasovima, po važećem zakonu moguće, ali nije pravdeno. S tim što Srbi se ne natežu u nekim pregovorima i beskrajnim razjašnjavanjima, kao što to rade Hrvati, nego reaguju odmah.
spreca

#40756 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

Uz zbranu glasanja ja bih zabranio i da dijaspora salje ili donosi pare u bih......a kemice
Ali Kemal

#40757 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ali Kemal »

spreca wrote:Uz zbranu glasanja ja bih zabranio i da dijaspora salje ili donosi pare u bih......a kemice
Ako neko salje pare majci da bi mogao da glasa, onda ne treba ni da salje :oops:
cindrlimindrli

#40758 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cindrlimindrli »

spreca wrote:Uz zbranu glasanja ja bih zabranio i da dijaspora salje ili donosi pare u bih......a kemice
Pusti Andjelka aka Kemuru, taman posla da njemu zelje ispunjavam.
Znaci, glasam i tacka. :oops:
spreca

#40759 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

Ali Kemal wrote:
Ako neko salje pare majci da bi mogao da glasa, onda ne treba ni da salje :oops:
raskoraci se propasces od humanosti :lol: :lol:
spreca

#40760 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

cindrlimindrli wrote:
Pusti Andjelka aka Kemuru, taman posla da njemu zelje ispunjavam.
Znaci, glasam i tacka. :oops:
Ali Andjelko nezna da ja maksuz dolazim da glasam :D
detroit-mercy

#40761 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by detroit-mercy »

Ali Kemal wrote:
madner wrote:Gradjani BiH imaju pravo glasa, to je sasvim logicno i normalno.
Kako moze biti gradjanin BiH ako ne zivi u BiH :oops:
Sta je Goran MIlic u BiH :mrgreen: gradjanin BiH ili Hrvatske. Po tvojoj izvrnutoj logici, koju ni najveci tukac ne bi upotrijebio, G Milic nije drzavaljanin Hrvatske a ciji je ne zna se.
Ili mozda Dzekson :mrgreen:, mora da ima Britansko drzavljanstvo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
detroit-mercy

#40762 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by detroit-mercy »

Ali Kemal wrote:Drzavljanstvo bi se trebalo oduzeti svim naturalizovanim drzavljanima BiH, tj koji nisu rodjeni u BiH i ciji roditelji nisu rodjeni u BiH, a koji ne zive u BiH vise od 5 godina.
Ode drzavljanstvo za vise od pola repke jebote :mrgreen: .
Jarane, malj u ruke i presudi si :mrgreen: .
detroit-mercy

#40763 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by detroit-mercy »

Ali Kemal wrote:
cindrlimindrli wrote:
Ali Kemal wrote:Samo jos da pokazes gdje sam ja rekao da strani drzavljani mogu da glasaju Nemoj izmisljat.

Stvarno? A sta je ovo?

Ali Kemal wrote:
u BiH. Moze li ovo? :-D
Moze, ako ne zive u BiH.

Poenta nije da se ljudi prebrojavaju, nego da o sudbini BiH odlucuju ljudi koji zive u BiH.
To sto imaju drzavljanstvo hrvatske i srbije ne znaci da nemaju drzavljanstvo Bosne, to se valjda podrazumijeva. :skoljka:
Ako nista bi se trebao postici dogovor sa Srbijom i Hrvatskom da ti ljudi mogu da glasaju samo u jednoj drzavi, pa nek biraju.[/quote]
Znaci to sto neko ima americko drzavljanstvo ne znaci da nema i bosansko :mrgreen: . Ili Kemice, jedna pravila vaze za jedne a druga za druge.
Jos da je treceg entiteta i referenduma, sve bi bilo ko u bajci :D . Onda bi nam samo ostalo da pricamo ekonomiji i investicijama :D .
Blizanac

#40764 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Blizanac »

Ali Kemal wrote: A s kim da pricam o ekonomij, kada to nikoga ne interesuje. :oops:
Na pdf-u "Ekonomija" imaš jako puno sagovornika na ovu temu, od onih prosječnog znanja pa do onih baš potkovanih.
Da zaista želiš o tome razgovarati, išao bi na taj forum a ne bi penziju zarađivao na "Politici".
detroit-mercy

#40765 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by detroit-mercy »

Blizanac wrote:
Ali Kemal wrote: A s kim da pricam o ekonomij, kada to nikoga ne interesuje. :oops:
Na pdf-u "Ekonomija" imaš jako puno sagovornika na ovu temu, od onih prosječnog znanja pa do onih baš potkovanih.
Da zaista želiš o tome razgovarati, išao bi na taj forum a ne bi penziju zarađivao na "Politici".
I to na tezi, daj treci daj ovima da se otcepe i ekonomija ce da procveta :mrgreen: .
belfy

#40766 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by belfy »

res publica wrote:
ILVIIR wrote: bolje bi ti bilo da si uporedio bayern i baden wurtemberg sa fbih i rs nego ono gore poredjenje.

i sta se desi kad neko ode iz minhena u stutgart i prijavi tu prebivaliste? normalno je da glasa i na lokalnim i "entitetskim" izborima tamo gdje mu je prebivaliste!
Pa ni to ne bi bilo dozvoljeno, mislim na Minhen i Štutgart. Pogotovo ako se radi o masovnoj pojavi praćenoj čak medijskom kampanjom.

U krajnjoj linjiji, mnoga kršenja pravde i pravičnosti mogu da se uviju u okvire legalizma. To može biti jednaka poreska stopa za sve građane, pa onda siromašni budu više pogođeni od bogatih - što je nepravda, a ipak sve po zakonu.
A to može biti i biranje člana predsjedništva iz reda Hrvata, bez hrvatskih glasova - sve po zakonu, ali nepravda jer Bošnjaci biraju dva a Hrvati nijednog. I to je na kraju krajeva ovo manipulisanje glasovima, po važećem zakonu moguće, ali nije pravdeno. S tim što Srbi se ne natežu u nekim pregovorima i beskrajnim razjašnjavanjima, kao što to rade Hrvati, nego reaguju odmah.
ma ja...gdje je pravedno da je porez isti za sve. trebalo bi to mozda po narodima, etnijama ili vjeri... cestitam strucnjace.
Ali Kemal

#40767 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ali Kemal »

Blizanac wrote:
U pravu si, ali to su vise teme Kako zatvoriti ziro racun, Ebay, Posao u Njemackoj, Grijanje na struju, tekuci problemi gradjana, neka se raspravlja, ne kazem, ali sa ovakvim politickim stavovima, dzaba to sve.

Ljudi ne razlikuju sta znaci biti drzavljanin jedne zemlje, a sta znaci biti gradjanin. Za vecinu je to ovde jedno te isto.
Pogotovu za nacionaliste koji i dalje vladaju Bosnom, koji potpiruju fasizam da bi ostali na vlasti itd.
ILVIIR

#40768 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

Ali Kemal wrote:Zasto bi neko uopste zelio da glasa tamo gdje ne zivi, te se zna da se prijavljuje fiktivno?
Dijasporcima treba takodje ukinuti pravo glasa. Ne zivis U Bosni, rat je zavrsio prije skoro 20 godina, nema nikakvog opravdanja da se tim ljudima dozvoli da glasaju, jer su obicno oni najveci ekstremisti, glasaju za ludake, ali im ne pada na pamet da se vrate u Bosnu i zive pod vlascu tih ludaka.
izvini, ali ovaj post je definicja sovinizma!
ILVIIR

#40769 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

Ali Kemal wrote:
cindrlimindrli wrote:
Ali Kemal wrote:Mislim na dijasporce, oni su gradjani SveCke, Austrije, Njemacke, USA...
...i drzavljani Bosne i Hercegovine. :-D
Nema ko nije drzavljanin Bosne i Hercegovine :D

Dijasporci zele da glasaju, a ne zele da zive u Bosni. To je prije svega jedno moralno pitanje.
ma ja. treba im uzeti drzavljanstvo, a svedjani im ne daju njihovo.. pa nek se snalaze kako znaju..

valjas bukve dijete drago
ILVIIR

#40770 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

Ali Kemal wrote:Drzavljanstvo bi se trebalo oduzeti svim naturalizovanim drzavljanima BiH, tj koji nisu rodjeni u BiH i ciji roditelji nisu rodjeni u BiH, a koji ne zive u BiH vise od 5 godina.
hahahha.. vidi sad ovo... a maloprije si napisao nesto sasvim drugo..

odluci se vise! :D
ILVIIR

#40771 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

Havatar wrote:
Ali Kemal wrote:
:D :D :D
nemoj ga molim te izazivati
:D :D :D
ILVIIR

#40772 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

res publica wrote:

apsolutno pogresno.
to se upravo desava u njemackoj (informisi se malo o njihovim unutrasnjim migracijama!), samo njemci imaju dvije velike prednosti:
1) imaju dosta jacu demokratsku svijest nego mi
2) kod njih je postalo porilicno nebitno da li si mihencanin ili stutgacanin
ILVIIR

#40773 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

Ali Kemal wrote:
Havatar wrote:
Ali Kemal wrote: Ja sam rodjen u BiH i autohtoni sam Bosanac, tako da to nije ni teoretski moguce :oops:
A s kim da pricam o ekonomij, kada to nikoga ne interesuje. :oops:
evo sa ovima.. http://www.klix.ba/forum/ekonomija-f38.html

dovidjenja.
ILVIIR

#40774 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

Ali Kemal wrote:
Blizanac wrote:
U pravu si, ali to su vise teme Kako zatvoriti ziro racun, Ebay, Posao u Njemackoj, Grijanje na struju, tekuci problemi gradjana, neka se raspravlja, ne kazem, ali sa ovakvim politickim stavovima, dzaba to sve.

Ljudi ne razlikuju sta znaci biti drzavljanin jedne zemlje, a sta znaci biti gradjanin. Za vecinu je to ovde jedno te isto.
Pogotovu za nacionaliste koji i dalje vladaju Bosnom, koji potpiruju fasizam da bi ostali na vlasti itd.
:D :D :D :D :D :D :D :D

ipak samo nastavi "dulje". zabavan si.

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Grover

#40775 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Grover »

Za Zapad, Visokog predstavnika, itd., Republika Srpska je veća svetinja nego za Milorada Dodika.
Locked