Logovan wrote:Eee moj Džeko...![]()
![]()
Edin Džeko
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- pirmin
#40751 Re: Edin Džeko
- vicious
#40752 Re: Edin Džeko
Odlično odigrao Dzekson, samo treba biti objektivan i reći da ono nije vidjelo asistencije jbg. Dodao čovjeku loptu na krilo, ovaj se sam izborio za poziciju i zabio. Po tome bi trebala ići asistencija i onom što je izbio loptu iz svog sesnaesterca prije drugog gola 
- Point.
#40753 Re: Edin Džeko
Ma kakav asistencija tu, pa necemo biti hrvati i ispadati smijesni sa nekakvim predasistencijama i slicno.
- jeza u ledja
#40754 Re: Edin Džeko
Ovi sa whoscored su to upisali kao asistenciju. Penal nisu, valjda ga ne racunaju.vicious wrote:Odlično odigrao Dzekson, samo treba biti objektivan i reći da ono nije vidjelo asistencije jbg. Dodao čovjeku loptu na krilo, ovaj se sam izborio za poziciju i zabio. Po tome bi trebala ići asistencija i onom što je izbio loptu iz svog sesnaesterca prije drugog gola
Inace po poretku na whoscored Dzeko i dalje medju prvih 10, trenutno je sesti.
1. Neymar
2. Messi
3. Thiago Alcantara
4. Alexis Sanchez
5. Hazard
6. Dzekson
7. Toni Kroos
8. Felipe Anderson
9. Pogba
10. Luis Suarez
(Medju prvih 100 od nasih su tu jos Pjanic (38), Kolasinac (66)). Lulic grohno na 104-o.
- BHF_Manijak
#40755 Re: Edin Džeko
Prema statistikama to se vodi kao asistencija, posljednji direktan pas prema covjeku koji je dao gol, bez obzira sto je to bilo skoro na 40 metara od gola. U svakoj zvanicnoj statistici ovo ce se voditi kao asistencija.
- vicious
#40756 Re: Edin Džeko
A logičnije bi bilo da izboreni penal računaju ko asistenciju nego ono, ali eto. Meni ono nema veze s asistencijom, a portali nek računaju kako hocejeza u ledja wrote:Ovi sa whoscored su to upisali kao asistenciju. Penal nisu, valjda ga ne racunaju.vicious wrote:Odlično odigrao Dzekson, samo treba biti objektivan i reći da ono nije vidjelo asistencije jbg. Dodao čovjeku loptu na krilo, ovaj se sam izborio za poziciju i zabio. Po tome bi trebala ići asistencija i onom što je izbio loptu iz svog sesnaesterca prije drugog gola
Inace po poretku na whoscored Dzeko i dalje medju prvih 10, trenutno je sesti.
1. Neymar
2. Messi
3. Thiago Alcantara
4. Alexis Sanchez
5. Hazard
6. Dzekson
7. Toni Kroos
8. Felipe Anderson
9. Pogba
10. Luis Suarez
(Medju prvih 100 od nasih su tu jos Pjanic (38), Kolasinac (66)). Lulic grohno na 104-o.
- Muhamed Đakmić
#40757 Re: Edin Džeko
Ne računaju portali tako, nego su to pravila fudbala.
Asistencija je posljednje dodavanje koje prethodi golu. Teoretski, da golman doda loptu beku i da ovaj predribla sve na terenu i da gol, to je asistencija.
Bitno je samo da protivnici ne diraju loptu.
Asistencija je posljednje dodavanje koje prethodi golu. Teoretski, da golman doda loptu beku i da ovaj predribla sve na terenu i da gol, to je asistencija.
-
senturk
#40758 Re: Edin Džeko
Ja bi to ko na socceru 6, ako je igrac poslije dodavanja napravio vise od 3 dodira sa loptom onda nije asistencija, 
- jeza u ledja
#40759 Re: Edin Džeko
E jebiga sad "pravilo" fudbala. Zar ima uopste pojam asistencije u pravilima?Muhamed Đakmić wrote:Ne računaju portali tako, nego su to pravila fudbala.
Kazes posljednje dodavanje. A sta ako je odbica u pitanju? I sta ako igrac dobije loptu, puca, golman odbrani, lopta opet dodje do napadaca, on opet opuca i da gol?
- Muhamed Đakmić
#40760 Re: Edin Džeko
Postoje odgovori na sva ta pitanja, mada bi se o njima još i moglo diskutovati.
Međutim bez diskusije, u sve i jednom takmičenju i po sve i jednom pravilu se posljednje dodavanje računa kao asistencija, taman da igrač narednih deset minuta drži loptu u svom posjedu i onda da gol.
Međutim bez diskusije, u sve i jednom takmičenju i po sve i jednom pravilu se posljednje dodavanje računa kao asistencija, taman da igrač narednih deset minuta drži loptu u svom posjedu i onda da gol.
- Romanista 101%
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#40762 Re: Edin Džeko
Point se psihicki priprema.
U karanteni je do srijede
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#40763 Re: Edin Džeko
šta ga briga, uvijek može kačiti slike kupa 2013 i pričati šta je i kako bilo 1927Tomahawk11 wrote:Point se psihicki priprema.
- vicious
#40764 Re: Edin Džeko
Pravila fudbala nisu sigurno, to mogu samo biti neka statistička pravila.Muhamed Đakmić wrote:Ne računaju portali tako, nego su to pravila fudbala.
Ja sam malo stariji pa pamtim vrijeme kad se asistencije uopšte nisu bilježile, ali to je opet neka druga tema
Ovo za beka i driblanje, malo je reći da je glupost ako je stvarno tako.
- BHF_Manijak
#40765 Re: Edin Džeko
Odbica ne racuna, tipa da igrac suta, golman odbrani ili stativu lopta pogodi, pa drugi igrac da gol, to se ni u jednoj ligi, u zvanicnoj statistici, ne racuna kao asistencija. Jedino gdje ima razlika, to je ono sto znam, da recimo Bundesliga kao asistenciju vodi kada se nad igracem napravi penal, dok Englezi recimo ili Spanci to ne racunaju.jeza u ledja wrote:
Kazes posljednje dodavanje. A sta ako je odbica u pitanju? I sta ako igrac dobije loptu, puca, golman odbrani, lopta opet dodje do napadaca, on opet opuca i da gol?
- Jack Be Nimble
#40766 Re: Edin Džeko
Sto se tice SP i Fife odbica se racuna. Ja sutnem, golman odbrani/odbije se od stativu i ti dadnes gol to je moja asistencija. Isto tako Fifa ne racuna asistenciju ako ja tebi dodam pa ti predriblas dva tri igraca pa dadnes gol.
- Tito_i_Partija
#40767 Re: Edin Džeko
Mislim da je i Muki metuzalem, tako da vjerovatno i on pamti to vrijeme o kojem pises.vicious wrote:Pravila fudbala nisu sigurno, to mogu samo biti neka statistička pravila.Muhamed Đakmić wrote:Ne računaju portali tako, nego su to pravila fudbala.
Ja sam malo stariji pa pamtim vrijeme kad se asistencije uopšte nisu bilježile, ali to je opet neka druga tema![]()
Ovo za beka i driblanje, malo je reći da je glupost ako je stvarno tako.
- jeza u ledja
#40768 Re: Edin Džeko
Ja nisam znao da se uopste racuna "zvanicna statistika" od strane lige? Gdje se moze to pronaci i ko to racuna? Je li liga ili neka novinska agencija - za ligu? (tipa Kicker za Bundesligu, Opta za EPL, ili tako nesto)BHF_Manijak wrote:Odbica ne racuna, tipa da igrac suta, golman odbrani ili stativu lopta pogodi, pa drugi igrac da gol, to se ni u jednoj ligi, u zvanicnoj statistici, ne racuna kao asistencija. Jedino gdje ima razlika, to je ono sto znam, da recimo Bundesliga kao asistenciju vodi kada se nad igracem napravi penal, dok Englezi recimo ili Spanci to ne racunaju.jeza u ledja wrote:
A nisam uopste na to mislio sto se tice odbice, nego recimo ako jedan igrac umjesto da doda nekome, od njega se samo lopta odbije do nekog treceg, koji da gol. Je li to asistencija ovog od koga se odbila?
- BHF_Manijak
#40769 Re: Edin Džeko
Imas na zvanicnim stranicama liga. Ko im to vodi, odnosno ko im statitistiku vodi - veze nemam. Vjerovatno neke agencije.
Sto se te vrste odbice tice, mislim da ne, mora postojati jasna namjera pasa tj. dodavanja do igraca.
Sto se te vrste odbice tice, mislim da ne, mora postojati jasna namjera pasa tj. dodavanja do igraca.
- Jack Be Nimble
#40770 Re: Edin Džeko
U engleskoj novinari to odluce, ali oni koriste neku firmu koja se bavi satistikom. I sto se tice te firme taj tvoj primjer bi bila asistencija tom od koga se lopta odbila.jeza u ledja wrote: Ja nisam znao da se uopste racuna "zvanicna statistika" od strane lige? Gdje se moze to pronaci i ko to racuna? Je li liga ili neka novinska agencija - za ligu?
A nisam uopste na to mislio sto se tice odbice, nego recimo ako jedan igrac umjesto da doda nekome, od njega se samo lopta odbije do nekog treceg, koji da gol. Je li to asistencija ovog od koga se odbila?
Svaka liga ima svoja pravila kada se gleda satistika. Francuzi imaju neku sportsku komisiju.
EDIT: mislio sam kazati da bi asistencija isla onome koji je prvi dodao loptu koja je zavrsila u golu. Tako moze se odbiti dva puta, ali onaj koji je prvi dodavao taj bi dobio asistenciju u engleskoj.
- jeza u ledja
#40771 Re: Edin Džeko
Ma bjezi onda je to sve neujednaceno. Zato mi je drazi sajt poput whoscored koji na sve gleda isto, pa mozes poredit ko coek.
- mO k3
#40772 Re: Edin Džeko
Logovan wrote:Eee moj Džeko...![]()
![]()
e jebiga
- BarbaDue
#40773 Re: Edin Džeko
Baš šteta...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#40774 Re: Edin Džeko