Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Banksy

#40751 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

sahara1428 wrote:
Banksy wrote:Odličan Forto, po prvi put, izvještio se.. :D . :thumbup:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: dobar dobar
Zna se da je Emela SDA, ali ovo danas je bilo nepodnošljivo. Agresijom i netrpeljivošću, postigla je samo kontraefekat. To ga je dodatno poguralo.
julisiz es grant

#40752 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by julisiz es grant »

Ovo nekome odlično :lol: :lol:
"Odluka nije revidirana nego pojašnjena. Ja sam svoj radni vijek proveo u privatnom sektoru. Znate kako sam ja navikao raditi, ja donesem odluku i onda dođu direktori firmi i šefovi odjela i kažu 'šta ćemo s ovim'. Ja kažem, snalazite se, ne zanima me. Sprovedite odluku, ne zanima me. Možda sam to prenio iz privatnog sektora i nisam možda odmah ocijenio da se mora sve nacrtati. Izgleda se u javnoj upravi mora sve nacrtati tako da je to pojašnjenje bilo zbog toga. Morate nacrtati, ako može, može, ako ne može, ne može"
Kikibombona

#40753 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

seln wrote:Iskreno, da li biste ovom covjeku prepustili vas privatni novac na cuvanje?

Image
Kada pogledas ove njusketine pozelis zagrliti gospodina Fortu.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Leverage

#40754 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

E baš su mi oni trebali pred spavanje.
neon-x

#40755 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by neon-x »

JThomas wrote:.
Malo zvuci apsurdno da je uspjeh socijalizma sto su ljudi iz socijalizma bjezali u kapitalizam :) Jos apsurdnije zvuci da je socijalizam spasio kapitalizam od kolektivizma?

Koncept drustvene pravde nije ekskluzivno socijalisticki. Ljudska prava su tekovina prosvjetiteljstva, liberalizma, liberalne demokratije i prije svega odatle proisticu i radnicka prava. Radnici su se borili za svoja prava i bez socijalizma. Ne kazem da nisu socijalisti uzjahali radnicka udruzenja i utjecali na politicko organizovanje i agresivnije djelovanje. Sigurno da je socijalizam imao utjecaja na kapitalisticka drustva ali ni blizu nije jedini faktor koji je doveo do "humanog" kapitalizma.
nikad_vise

#40756 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nikad_vise »

@kiki
Jako odabrano drustvo si postavio na tim slikama,samo jedna mala ispravka.
Ramiz Salkic je gospodin za svakog od njih na slici.
Nebitan mi je njegov izgled,ali ima ljudskosti i pameti ko svi oni zajedno. :thumbup:
Kikibombona

#40757 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

nikad_vise wrote:@kiki
Jako odabrano drustvo si postavio na tim slikama,samo jedna mala ispravka.
Ramiz Salkic je gospodin za svakog od njih na slici.
Nebitan mi je njegov izgled,ali ima ljudskosti i pameti ko svi oni zajedno. :thumbup:
Nisam ni ciljao na izgled. Koga god da sam stavio iz ove pogane stranke isti je vrag. Forto pravi kretena od sebe ovim glupostima, ali je toliko bezazleno u poredjenju sa onim sto radi SDA kartel da je smijesno diskutovati i povlaciti bilo kakve paralele....

A od njih su jedino gore prodane duse koje se lazno predstavljaju, poput Komsica, Bijedica i slicne gamadi. Jedno prica uoci izbora, dan poslije sasvim drugo. Svjesno lazu stoku koja za njih glasa. DA imaju makar mrvicu morala i postovanja prema nepismenom plebsu koji im daje glas, porucili bi uoci izbora: ako bude sanse, idemo sa SDA. I neka se zna, a ne da kao sline lazu. Fuj, koliko mi se gadi ljudski nesoj bez zrna karaktera i principa. Fuj, fuj.

SDA-ovci su daleko manje licemjerni od izlucevina i ljudskih ljigavaca poput Bijedica.
kmirsad

#40758 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Otkad ja ovo govorim...
Al đaba... pas kmirso laje li laje, a karavani... prolaze li prolaze...
A ruka spasa sa pada na političko smetljište, je Enki pružena i od NS-a... još od od onog "slavnog" Sporazuma kojeg su u Tuzli podpisali predsjednici KO-a Bijedić i Čamđić pod pokroviteljstvom par budučih pregovarača BH Bloka... kojeg su virtouzno razbucali ... ko dijete zvečku...
starisalko

#40759 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

julisiz es grant wrote:Ovo nekome odlično :lol: :lol:
"Odluka nije revidirana nego pojašnjena. Ja sam svoj radni vijek proveo u privatnom sektoru. Znate kako sam ja navikao raditi, ja donesem odluku i onda dođu direktori firmi i šefovi odjela i kažu 'šta ćemo s ovim'. Ja kažem, snalazite se, ne zanima me. Sprovedite odluku, ne zanima me. Možda sam to prenio iz privatnog sektora i nisam možda odmah ocijenio da se mora sve nacrtati. Izgleda se u javnoj upravi mora sve nacrtati tako da je to pojašnjenje bilo zbog toga. Morate nacrtati, ako može, može, ako ne može, ne može"
Budala iz kataloga, sreca pa nece jos dugo
starisalko

#40760 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

kmirsad wrote:Otkad ja ovo govorim...
Al đaba... pas kmirso laje li laje, a karavani... prolaze li prolaze...
A ruka spasa sa pada na političko smetljište, je Enki pružena i od NS-a... još od od onog "slavnog" Sporazuma kojeg su u Tuzli podpisali predsjednici KO-a Bijedić i Čamđić pod pokroviteljstvom par budučih pregovarača BH Bloka... kojeg su virtouzno razbucali ... ko dijete zvečku...
Tvoje lajanje ce ostati zapisano,a oni nek se jebu kako su i naucili.

ps. uvjek si gledao dalje i zato tvoji postovi nisu nailazili na razumjevanje mnogi forumasa
:kiss:
seln

#40761 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

Kikibombona wrote:
seln wrote:Iskreno, da li biste ovom covjeku prepustili vas privatni novac na cuvanje?

Image
Kada pogledas ove njusketine pozelis zagrliti gospodina Fortu.
Bogami ce NS slabo ucariti politikom "ima i gorih".
seln

#40762 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

neon-x wrote:
JThomas wrote:.
Malo zvuci apsurdno da je uspjeh socijalizma sto su ljudi iz socijalizma bjezali u kapitalizam :) Jos apsurdnije zvuci da je socijalizam spasio kapitalizam od kolektivizma?

Koncept drustvene pravde nije ekskluzivno socijalisticki. Ljudska prava su tekovina prosvjetiteljstva, liberalizma, liberalne demokratije i prije svega odatle proisticu i radnicka prava. Radnici su se borili za svoja prava i bez socijalizma. Ne kazem da nisu socijalisti uzjahali radnicka udruzenja i utjecali na politicko organizovanje i agresivnije djelovanje. Sigurno da je socijalizam imao utjecaja na kapitalisticka drustva ali ni blizu nije jedini faktor koji je doveo do "humanog" kapitalizma.
Kao prvo, ne mijesaj realni socijalizam i socijalnu trzisnu privredu.
Drugo, ako se neko pitao gdje su politicki smjestene "iskre", sad imate i odgovor.
JThomas

#40763 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

apsurdno zvuči ko površno čita. "čisti" poredak nije postojao nikad nigdje, uvijek se oni miješaju. radnički pokret i radnička prava su tekovine socijalizma. prosvjetiteljstvo je, naravno, prebitna faza i koncept, njegove tekovine su danas implicitno opšteprihvaćene i od onih koji ne znaju šta izraz znači. ali ono nastaje bitno ranije, na umoru feudalizma. to je prerano za ovo o čemu pričamo, to je prethodna faza. to je faza konačno razvlašćivanje crkve od svjetovne vlasti, i prelazak sa pretežno nasljednog aristokratskog na pretežno plutokratski koncept. i iz poljoprivrede u fabrike kao dominantni način stvaranja nove vrijednosti. naravno to ne znači da smo prestali baviti se i poljoprivredom :-D e kad smo došli u fabrike, ide ovo o čemu pričamo.

bez socijalizma i humanizacije kapitalizam bi ga popušio. njemačka je direktno otišla iz velike ekonomske krize u nacizam. a amerika u new deal, što nije ništa drugo nego socijalistička modifikacija.
kmirsad

#40764 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

JThomas wrote:apsurdno zvuči ko površno čita. "čisti" poredak nije postojao nikad nigdje, uvijek se oni miješaju. radnički pokret i radnička prava su tekovine socijalizma. prosvjetiteljstvo je, naravno, prebitna faza i koncept, njegove tekovine su danas implicitno opšteprihvaćene i od onih koji ne znaju šta izraz znači. ali ono nastaje bitno ranije, na umoru feudalizma. to je prerano za ovo o čemu pričamo, to je prethodna faza. to je faza konačno razvlašćivanje crkve od svjetovne vlasti, i prelazak sa pretežno nasljednog aristokratskog na pretežno plutokratski koncept. i iz poljoprivrede u fabrike kao dominantni način stvaranja nove vrijednosti. naravno to ne znači da smo prestali baviti se i poljoprivredom :-D e kad smo došli u fabrike, ide ovo o čemu pričamo.

bez socijalizma i humanizacije kapitalizam bi ga popušio. njemačka je direktno otišla iz velike ekonomske krize u nacizam. a amerika u new deal, što nije ništa drugo nego socijalistička modifikacija.
:shock: :thumbup:
Kikibombona

#40765 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

seln wrote:Bogami ce NS slabo ucariti politikom "ima i gorih".
Pa vidi, gospodin Forto grijesi, a greske su sastavni dio posla. Pogledaj kakve bizarne ispade ima Donald Tramp ili ranije Dzordz Bus. Tesko je raditi a ne praviti greske. I ja sam imao dosta gresaka. Neke su zaista bile glupe i skupe.

Istu odluku poput Forte, da 8. Mart bude nereadni dan, donio je grad Berlin. Forto je ocigledno prepisao od Berlina. Misljenja sam da je odluka glupa, bezazleno glupa. SDA koristi svaku sitnicu da preko svojih medija i 100 000 uhljeba, internet Gebelsica, od ove price pravi aferu Votergejt.

Nasa stranka je svjetlosnim godinama ispred kriminalne organizacije SDA. Nasa stranka nema kriminalce u svojim redovima, Nasa stranka nije unistila drzavu i drustvo. To je uradila SDA.

Bice jos gresaka uradu a SDA Gebelsi ce od svake praviti aferu globalnih razmjera. Vazno je da rade i da se trude. A SDA je odlicna kao opozicija. Samo neka napadaju sa armadom uhljeba.
JThomas

#40766 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

da, bezazleno glupa. to je to u dvije riječi.
drug_profi

#40767 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Slažem se.
Ali....

Nema još nikakvih uočljivih rezultata "nove paradigme".
Ja ne vidim ništa zbog čega mi je danas lakše živjeti nego što je bilo prije pola godine.
Ok, reći ćemo kratak period.
Koliko treba proći?
Kad ćemo shvatiti da je vrijeme izgubljeno?
Kad ćemo definisati koji su to subverzivci u koaliciji?
_Reds_

#40768 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

http://** No links **.ba/clanak/186462/forto-izgl ... navikao-da

Opet lik nastavlja sa gafovima.

I nikako ne konta.
Privatna firma je privatna bolan i ti u njjoj radiš šta ti je volja.
Ako hoćeš možeš i mjesec da nekome daš slobodno.

Ja ne znam kome je on šef bio u privatnoj.

:run:
Novak20

#40769 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Kikibombona wrote:
Pa vidi, gospodin Forto grijesi, a greske su sastavni dio posla. Pogledaj kakve bizarne ispade ima Donald Tramp ili ranije Dzordz Bus. Tesko je raditi a ne praviti greske. I ja sam imao dosta gresaka. Neke su zaista bile glupe i skupe.

Istu odluku poput Forte, da 8. Mart bude nereadni dan, donio je grad Berlin. Forto je ocigledno prepisao od Berlina. Misljenja sam da je odluka glupa, bezazleno glupa. SDA koristi svaku sitnicu da preko svojih medija i 100 000 uhljeba, internet Gebelsica, od ove price pravi aferu Votergejt.

Nasa stranka je svjetlosnim godinama ispred kriminalne organizacije SDA. Nasa stranka nema kriminalce u svojim redovima, Nasa stranka nije unistila drzavu i drustvo. To je uradila SDA.

Bice jos gresaka uradu a SDA Gebelsi ce od svake praviti aferu globalnih razmjera. Vazno je da rade i da se trude. A SDA je odlicna kao opozicija. Samo neka napadaju sa armadom uhljeba.
:lol:

:thumbup:

Radio sam nekada u državnoj upravi. Treba vremena, puno čitanja i napora da se Forto ili netko sličan bez iskustva privikne na propise i zakone ali i laskanja, povlađivanja i podmetanja kojih sigurno ima u okoštaloj strukturi kabineta i ministarstava. Forto u startu daleko zaostaje za Konakovićem koji je već obnašao dužnost premijera KS i u praksi sve to dobro izučio.

E ovdje se polako počinje nadzirati uloga BH bloka i uloga DF u BH bloku. Mislim da je DF pristao da uđe u BH blok upravo iz razloga da se ne dopusti opasnijem i bržem protivniku SDA - Konakoviću da zasjedne u fotelju premijera KS. Sada DF tri puta odlaže sastanak BH bloka kreirajući sa SDA situaciju da posvađaju NS i Konakovića ne bi li jednim zajedničkim udarcem oborili dvije muhe koje su sve ozbiljnija politička konkurencija SDA i DF.
Last edited by Novak20 on 08/03/2019 11:41, edited 3 times in total.
kmirsad

#40770 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:Slažem se.
Ali....

Ja ne vidim ništa zbog čega mi je danas lakše živjeti nego što je bilo prije pola godine.
Koliko treba proći?
Nije baš tako...
Mnogo je stvari pokrenuto, ali je amnistracija, procedure i protokoli, spori...
Stvari koje su pokrenuli će tek da počnu davati vidljive rezultate...
Ko kazaljke na satu, gledaš ih ... ne idu... odeš srat, kad se vratiš ona velika se pomjerila 15 minuta..,
Evo... onaj Zakon o porijeklu imovine... javna rasprava 60 dana... ali prođe to...pa još malo opstrukcija... a onda Zakon stupi snagu
neon-x

#40771 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by neon-x »

JThomas wrote:apsurdno zvuči ko površno čita. "čisti" poredak nije postojao nikad nigdje, uvijek se oni miješaju. radnički pokret i radnička prava su tekovine socijalizma. prosvjetiteljstvo je, naravno, prebitna faza i koncept, njegove tekovine su danas implicitno opšteprihvaćene i od onih koji ne znaju šta izraz znači. ali ono nastaje bitno ranije, na umoru feudalizma. to je prerano za ovo o čemu pričamo, to je prethodna faza. to je faza konačno razvlašćivanje crkve od svjetovne vlasti, i prelazak sa pretežno nasljednog aristokratskog na pretežno plutokratski koncept. i iz poljoprivrede u fabrike kao dominantni način stvaranja nove vrijednosti. naravno to ne znači da smo prestali baviti se i poljoprivredom :-D e kad smo došli u fabrike, ide ovo o čemu pričamo.

Jasno je meni je sta si zelio reci ali sam malo karikirao jer fakat zvuci apsurdno i jer se ne slazem sa romanticarskim vizijama o nekakvim velikim zaslugama samog socijalizma za uspjeh kapitalizma. Ne kazem da sociijalizam nije imao nikakvog utjecaja ali smisleniji aspekti socijalizma su vec postojali u liberalizmu, tj. svjesnost da kapitalizam ima ozbiljnih manjkavosti i jednakost kao osnovna ideja liberalizma. Taj pozitivni socijalizam o kojem se govori je nista drugo nego radikalizirani liberalizam u ovom segmentu.

Jasno je meni i o kojem periodu govoris ali liberalizam je uvidjao manjkavosti kapitalizma i bez socijalizma od samog pocetka i sadrzavao je u sebi i "socijalisticke" elemente. Zato kazem da radnicka prava nisu nikakav izum socijalizma ali im jeste dao vjetar u ledja i politicki uzjahao kao svoj cilj. Humanizacija kapitalizma je vise pragmatizam nego zasluga socijalizma. Socijalizam je prije svega zamisljen kao antikapitalisticki postkapitalisticki sistem i do nekakvog nazovi socijalizma cemo na kraju vjerovatno i doci, ali ne onakvog kako su namastali ideolozi socijalizma, tj. cak ni taj socijalizam nece biti "tekovina socijalizma" nego pragmatizam.
drug_profi

#40772 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

kmirsad wrote:
Ali....

Koliko treba proći?
Nije baš tako...
Ko kazaljke na satu, gledaš ih ... ne idu... odeš srat, kad se vratiš ona velika se pomjerila 15 minuta..,
Evo... onaj Zakon o porijeklu imovine... javna rasprava 60 dana... ali prođe to...pa još malo opstrukcija... a onda Zakon stupi snagu
Ili kad se vratis iz hale vidis da je samo proslo 15 minuta. a čorba nije provrila - jer se izgubilo vrijeme na raspravu koliko je treba zasoliti.
kmirsad

#40773 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:
kmirsad wrote:
Ali....

Koliko treba proći?
Nije baš tako...
Ili kad se vratis iz hale vidis da je samo proslo 15 minuta. a čorba nije provrila - jer se izgubilo vrijeme na raspravu koliko je treba zasoliti.
Znam da si kao i mi svi nestrpljiv... konačno nakon 20 godina terora desperadosa iz roda mutiranih termita u lažnom ljudskom pojavnom obliku, počinje nešto ... dobro.I sad da nam je to odmah, sve nam je sporo. Ali... ipak se okreče... pratiš kao i ja kao i šta se sve započelo... a što se započelo, mora se i završiti... zato ih moramo čuvati, kao kap vode na dlanu...
mrgreen

#40774 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Razumijemo svi da ce trebati godine da se zrak, prevoz, vik, zdravstvo bar poboljšaju ako ne riješe, ali Fortu i co. bi trebalo svakodnevno pritiskati oko ovih pitanja.
Dokle ste, kad cete, ko ce, koji vam je plan, koji je prvi korak.

Ne, ono provede POLA sata driblajuci Fortu oko, kako dobro rece, glupog ali bezazlenog osmog marta. Da imamo novinare a ne vulgarne, limitirane, stranacke lesinare, driblali bi Fortu svaki dan oko zivotnih, sustinskih pitanja.
A vlada ako ista radi na stvarnim problemima neka sedmicno razglase koliko god to mali koraci bili i time konačno skrenu diskurs na bitno, a ako ne rade mozda je vrijeme da pocnu ?
drug_profi

#40775 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Neće Mirso ništa biti.
Pamtiće se Fortina vlada samo po gegovima.
Između ostalog zato što je tu instalirana 5. kolona koja treba sve da opstruira.
DF-u treba pokazati vrata, raskrinkati ih i izbaciti prije nego nam pojedu vrijeme i unište šansu.
Locked