Da potvrdim. Vec sam pisala sta treba kupiti bebama. Koliko je skup, toliko je isplativ. Ja ga koristim vec 5 mjeseci.mali_balon wrote:Imas Mustelu jest da je skup sampon ali je djelotvorankakavdanakneiskustvu wrote:je li ko imao problema sa tjemenjačom?
Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
- Mis mekinjas
#4076 Re: Bebe - ALL ABOUT!
- DaffyDuck
#4077 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ima i plava A-derma pjena/ sampon protiv tjemenjace. Super je, kosta 25 KM. Mislim da je to tu negdje sa Mustelom.kakavdanakneiskustvu wrote:mali_balon wrote:Imas Mustelu jest da je skup sampon ali je djelotvorankakavdanakneiskustvu wrote:je li ko imao problema sa tjemenjačom?
ok,hvala
- JanuaryJones
#4078 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Kupka/tečni sapun, krema protiv tjemenjače i kremica protiv iritacije, sve Mustela i sve za 10. Topla preporuka!Mis mekinjas wrote:Da potvrdim. Vec sam pisala sta treba kupiti bebama. Koliko je skup, toliko je isplativ. Ja ga koristim vec 5 mjeseci.mali_balon wrote:Imas Mustelu jest da je skup sampon ali je djelotvorankakavdanakneiskustvu wrote:je li ko imao problema sa tjemenjačom?
Sent from my iPad using Tapatalk
-
dama_u_crnom
#4079 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Opet ja 
Zanima me nesto vezano za fontanelu.
Dakle bebi je 7 mjeseci i doktor mi je prije 3 mjeseca otprilike kad smo bili na pregledu rekao da ima dosta otvorenu fontanelu i da pocnem da joj dajem 5 AD kapi dnevno ( do tada sdam davala po 3, iako sam nekada znala i zaboraviti dati).
Isto mi rekao i na sljedecem pregledu. Sljedece sedmice opet idemo na pregled i ja joj maloprije bas fino napipam fontanelu i i dalje je bas dosta otvorena, imam osjecaj kao da se ne smanjuje :/
pa me je to sad pocelo zabrinjavati. Svaki dan pije po 5 kapi, izvodim je vani kad god je lijepo vrijeme. Inace beba jako fino napreduje..
Je li neko imao slicna iskustva s tim, posto me sad vec zabrinjava..
Zanima me nesto vezano za fontanelu.
Dakle bebi je 7 mjeseci i doktor mi je prije 3 mjeseca otprilike kad smo bili na pregledu rekao da ima dosta otvorenu fontanelu i da pocnem da joj dajem 5 AD kapi dnevno ( do tada sdam davala po 3, iako sam nekada znala i zaboraviti dati).
Isto mi rekao i na sljedecem pregledu. Sljedece sedmice opet idemo na pregled i ja joj maloprije bas fino napipam fontanelu i i dalje je bas dosta otvorena, imam osjecaj kao da se ne smanjuje :/
pa me je to sad pocelo zabrinjavati. Svaki dan pije po 5 kapi, izvodim je vani kad god je lijepo vrijeme. Inace beba jako fino napreduje..
Je li neko imao slicna iskustva s tim, posto me sad vec zabrinjava..
- Magarece_godine
#4080 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Nemojte nam se smijati
ali gdje ide "rupica" flašice prilikom hranjenja, gore nepcu ili ka dole prema jeziku ? U pitanju je NUK flašica.
-
duboka_misao
#4081 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Cini mi se dole nukove su ono ko anatomske cucle jelle,de kupite avent zivotatMagarece_godine wrote:Nemojte nam se smijati![]()
ali gdje ide "rupica" flašice prilikom hranjenja, gore nepcu ili ka dole prema jeziku ? U pitanju je NUK flašica.
- Magarece_godine
#4082 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Kupujem sutra. Nama rekli da su NUK najboljeduboka_misao wrote:Cini mi se dole nukove su ono ko anatomske cucle jelle,de kupite avent zivotatMagarece_godine wrote:Nemojte nam se smijati![]()
-
duboka_misao
#4083 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja dvoje djece othranila na dvije avent flasice odlicne su,a rupica je gore na sredini nema fule u po noci kad ga hranisMagarece_godine wrote:Kupujem sutra. Nama rekli da su NUK najboljeduboka_misao wrote:Cini mi se dole nukove su ono ko anatomske cucle jelle,de kupite avent zivotatMagarece_godine wrote:Nemojte nam se smijati![]()
a te Avent, gdje ide rupica ?
- JanuaryJones
#4084 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Zna li ko ima li kod nas kupiti kadicu na napuhavanje? I gdje?
-
cocochanel
#4085 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Kadica za kupanje beba na napuhivanje..ako na to mislis..totalni promasaj..valja to napuhat, a i nije za novorodje ce..promasena investicija, iskoristena jedva jednom':) bila oko 60km u adaxu..JanuaryJones wrote:Zna li ko ima li kod nas kupiti kadicu na napuhavanje? I gdje?
-
mali_balon
#4086 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Kupi BA u amku plasticnu kadu nekih 12KM bile, kasnije i ako je bacis nece ti biti zao, hos moju da ne kupujesJanuaryJones wrote:Zna li ko ima li kod nas kupiti kadicu na napuhavanje? I gdje?
Ubacim ti gratis ovo

i ovo ako hoces, samo bez tkanine, samo zeljezni okvir na koji navuces tkaninu

- manekenka u penziji
#4087 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Možda ženi treba neka putna verzija kadice. A ko ne, onda ima i u peniju za 8 KM.
Htjedoh pitati sta mi sve treba od bebine kozmetike:
Šampon, kupka, losion, puder, krema za guzu.
Je li to to?
Je li to to?
-
safran
#4088 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Da, da,to ti treba za prvu bebu. Za drugu bez losiona i kupke. Ja sam sve to kupila za prvo i onda dok mu opereš glavicu samo još malo po tijelu pređeš onom rukavicom i gotov. Kupka nam nije trebala. A poslije kad kreneš bademovom nastaviš od guze malo prema gore, malo prema dole i gotovooooo, ne treba ti ni losion. Svi se bacimo na nabavku za bebe a onda poslije tebi treba bruka stvari koje ti neko drugi kupuje. Npr. večeras u Tiffany u Merkatoru, Dobrinja vidjeh sjajne grunjake za dojenje po 25 KM. Navalite žene - stvarno su dobri a i lijepi.manekenka u penziji wrote:Možda ženi treba neka putna verzija kadice. A ko ne, onda ima i u peniju za 8 KM.
Je li to to?
- JanuaryJones
#4089 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Da, putna verzija za hotel u kojem nema kade, samo tuš kabina.
-
duboka_misao
#4090 Re: Bebe - ALL ABOUT!
vise ti treba ovih medicinskih stvari, bivacin, sterilne gaze, hidrogen, hipermangan i plivasept za nedaj boze i tebi neka krema za bradavice,i ja sam radije koristila baby ulje nego losione,puder nikako a od krema za guzu carobni sudocrem.manekenka u penziji wrote:Možda ženi treba neka putna verzija kadice. A ko ne, onda ima i u peniju za 8 KM.
Je li to to?
- manekenka u penziji
#4091 Re: Odg: Bebe - ALL ABOUT!
A da potrazis negdje mali bazencic? Mogao bi poslužiti svrsi.JanuaryJones wrote:Da, putna verzija za hotel u kojem nema kade, samo tuš kabina.
@safran i @duboka misao: hvala na odgovoru!
- vanad
#4092 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ponesi lavor ili ga u lavabou operi. Ne bacaj pare na gluposti.
- Mis mekinjas
#4093 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ponavljam ovo vec 100. put.manekenka u penziji wrote:Možda ženi treba neka putna verzija kadice. A ko ne, onda ima i u peniju za 8 KM.
Je li to to?
Vjeruj, jednog dana ces mi biti zahvalna.
1. Mustela pjena protiv tjemenjace, to je sampon.
2. Mustela kupka
3. Sapun Avene Cold cream
4. Pavloviceva krema
5. Antiseptik
6. Sterilne gazice i puder za prasiti pupak, u apoteci tako trazi
7. Ti sebi obavezno kupi Medelinu kremu Purelan. Jos u bolnici ce ti spasiti grudi, kad krene mlijeko.
Oko skupoce Mustele. Ja sam racunala. Ako kupujem Nivein set svaka dva mjeseca, a trenutno Mustelu koristim 5 mjeseci, 1. kupljene bocice, to je super jeftino.
- Mis mekinjas
#4094 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ako ima lavabo, ne treba ti kada.JanuaryJones wrote:Da, putna verzija za hotel u kojem nema kade, samo tuš kabina.
-
cocochanel
#4095 Re: Bebe - ALL ABOUT
slazem se za mustelu, nama je velika kupka za kosu i tijelo trajala 10 mjeseci, a sampon protiv tjemenice jos nismo potrosili za 11 mjeseci..s tim da s njim smo oprali jednom po potrebi i tjemenica je odmah iscezla, i onda ponekad preventivno.. i to je sve sto je potrebno za pranje bebe, ta dva artikla, s tim da bi moglo i bez ovog sampona ako se tjemenica ne pojavi..
- manekenka u penziji
#4096 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Koliko je ta Mustela ako je toliko skupa? Svi spominju da nije jeftina, ali ja nemam predstavu koliko bi mogla da bude?
-
cocochanel
#4097 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Cleansing gel for hair&body- economy size 750ml ..je oko 45km..tu negdje.. stvarno se isplati..a super, ni packe na tijelu..manekenka u penziji wrote:Koliko je ta Mustela ako je toliko skupa? Svi spominju da nije jeftina, ali ja nemam predstavu koliko bi mogla da bude?
- hrusta
#4098 Re: Bebe - ALL ABOUT!
manekenka u penziji wrote:Možda ženi treba neka putna verzija kadice. A ko ne, onda ima i u peniju za 8 KM.
Je li to to?
najbolja stvar sto smo kupili za nasu bebicu sto se tice kadica i kupanja, nije volila kadicu plakala je stalno i onda nam je prijateljica preporucila tummy tub a moze i mala kantica, mi smo kupili tummy tub i kad smo je stavili prestala je plakati i mi nismo mogli vjerovati
http://www.youtube.com/watch?v=CsWE-i6JhWA
- JanuaryJones
#4099 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Tummy Tub je super od rodjenja do nekih 6. mjeseci, zbog veličine. Bojim se da moj frajer sa 8 kg i 70+ cm ne može stati u kanticu a kod nas nema kupiti ni TT, ni Bebe Jou ni Shantale (veća verzija). Nažalost.
- šatirana_ljubičica
#4100 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Manekenko, i Plivasept je odličan, ne moraš se sad zamarati i Mustelom, i nemoj molim te zaboraviti BADEMOVU KREMU.Uzmi u apoteci onu original originala.Uzmi odmah dvije, za početak ti ne treba ništa drugo.Samo bademova i plivasept za kupanje.Znam da su neke majke kupale odmah djecu niveom i hippom i bebe odmah dobile reakciju.Prejako je to za početak.