Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
bankok

#4076 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

opa22 wrote:
bankok wrote:
CNN pa da imamo i "deset" news kanala :lol:
sta ce ti ba CNN pored interneta i sve ga ostalog,pa to vise ni Amerikanci ne gledaju,
a nasi bi da glume Amerikance,daj molim te bez uvrede ali pretjerujete sa tom glumom,
ako bi ti i ostali sto to traze to ikad i pogledali evo moje ruke na rostilj odmah ;-)
sto ce ti sportklub i arene sport, filmski kanali pored interneta, pa ni amerikanci vise ne gledaju filmove na TV,a nasi bi da glume Amerikance..............eto ti non-stop gledas SK, Arene, Filmske kanale....sto vise kanala to bolje...zato Logosoft pls ubacite CNN i BBC...ja sam se prije par sedmica prebacio na logosoft samo zbog RussiaToday, tako da ja osobno najvise gledam RT, AlJazeera English, Balkans, B92info, HRT4, pa bih volio da mogu gledati i CNN i BBC....nekog vise interesiraju news kanali od sportskih...svako ima svoj ukus
Utakmice,filmove i ostalo ne mozes gledati na tv-u kad pozelis i gdje pozelis jer imaju profilisani kanali koji to emituju,a vijesti imas gotovo na svakom,vijesti,dnevnika,i ostalog kao u bajci .
Eto ja gledam stalno sport al sam ipak napisao da je SK Prime mozda ne potreban,i ja licno nista na njemu novo nisam vidio u ovih par dana,tako ste isto kukali i za onim History kanalom a na njemu sve gluposti nekakve,americke drvosjece po stoti put,americke kamionđije i tako u krug po sto puta :-)
I bogati sta to ti toliko gledas od vijesti i sta te to toliko zanima pa da ti nije dosta toliko news kanala pa ti jos
treba i CNN, situacija u Somaliji na Karibima ili na Mijesecu, zar nam nije dosta sto nas i ovako svaki dan truju tim glupostima pa nam treba jos jedna doza trovanja politikom i svakojakim svjetskim gadostima i budalestinama.
A kao drugo gledanje utakmice ili filma nije isto na racunaru i tv-u niti se utakmica ili film mogu procitati,
a vijesti se mogu i citale su se uvijek od novina pa na dalje.
Ja nisam protiv toga da se uvede CNN ali onda nek se izbaci neki drugi jer ako tebi treba deset news kanala meni ne treba jer i ja placam kao i ti i ostali i ne zelim da imam ono sto je tebi ceif da gledas,
ako si ti zatrovan vijestima ja nisam .
opa22

#4077 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by opa22 »

Isto tako bih i ja mogao reci : Ja nisam protiv toga da se uvede nemacki SKY ali onda nek se izbaci SportKlub ili Arene jer ako tebi treba deset sportskih kanala meni ne treba jer i ja placam kao i ti i ostali i ne zelim da imam ono sto je tebi ceif da gledas, ako si ti zatrovan sportom ja nisam .....
Svakako imas opciju da sortiras kanale onako kako je tebi gust.....Bas kao sto u novina mogu procitati "Izrael sinoc napao Gazu" isto tako mogu procitati i rezultat utakmice Barcelona-Real....zar nije veci gust uzivo gledati tekmu? e pa tako je i nekima veci gust dobiti Breaking news i vidjeti koliko je koji medij pristran
Zato Logosof ubacivaj sto vise sportskih, filmskih, dokumentarnih i news kanala pa prepusti svojim koristnicima da kanele sortiraju onako kako njima odgovora.
bankok

#4078 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

A zeca mu pa kako mozes porediti tamo neki njemacki kanal sa kanalom iz nase regije koji razumijemo svi,
pa ne zivimo mi u njemackoj covjece.
Nije isto zamijeniti kanal sa nasim jezikom sa kanalom na njemackom i zamijeniti kanal na engleskom sa kanalom na
tom istom engleskom, malo brkas pojmove bez ljutnje.
I daj molim te procitaj sta sam ja napisao o tim istim sportskim kanalima da ih je vec bilo itekako dovoljno, sto znaci
da ne idem na svoju vodu i ceif nego da zelim da ponuda bude raznovrsnija i sarenija a ne da se recikliraju jedni te
isti sadrzaji, i tu brkas pojmove.
A sto se tice toga da rezultat utakmice mozes procitati to sam i pretpostavio da ces se toga uhvatiti odmah,
nije isto kad utakmicu gledas i kad procitas samo rezultat,nebo i zemlja, nitu tu utakmicu mozes pogledati gjde zelis i kad zelis dok vjesti mozes cuti vidjeti i procitati na kamaru drugih kanala i nacina.
De mi samo bogati reci sta to na bilo kojem news kanalu ili opcenito na tom CNN mozes vidjeti i cuti a da ne mozes i na bilo kojem drugom stranom ili domacem i to na dan po 50 puta.
Uostalom od sporta te glava nece zaboliti cak sto vise a od vijesti,ubojstava i politike hoce sto posto.
I jos nesto vecinom se vuce prica da se moze ovo ili ono ili sve gledati na internetu i racunaru,pa bujrum onda ko tako misli nek odmah odjavi tv i ustedi si novac sta ce mu tv kad sve moze gledati na internetu,poredjenje tv-a i interneta je besmisleno i bezvezno,tv je od pamtivjeka izmisljen da se gleda na njemu dok internet nije ,internet je internet,tv zna upaliti i dijete i baba od 100 godina a racunar ne zna sigurno a da ne govorim o tome dali zna na njemu gledati tamo nekakve streamove.
Ja znam samo jedno i u to sam siguran,a to je da imate CNN trazili bi neki drugi news kanal prm. Al Jazeeru,
uglavnom neki bi vec izmislili jer boze moj CNN ne daje potupne informacije jel bomba bacena sa lijeve ili desne strane :zoka:
manocom

#4079 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by manocom »

bankok wrote:A zeca mu pa kako mozes porediti tamo neki njemacki kanal sa kanalom iz nase regije koji razumijemo svi,
pa ne zivimo mi u njemackoj covjece.
Nije isto zamijeniti kanal sa nasim jezikom sa kanalom na njemackom i zamijeniti kanal na engleskom sa kanalom na
tom istom engleskom, malo brkas pojmove bez ljutnje.
I daj molim te procitaj sta sam ja napisao o tim istim sportskim kanalima da ih je vec bilo itekako dovoljno, sto znaci
da ne idem na svoju vodu i ceif nego da zelim da ponuda bude raznovrsnija i sarenija a ne da se recikliraju jedni te
isti sadrzaji, i tu brkas pojmove.
A sto se tice toga da rezultat utakmice mozes procitati to sam i pretpostavio da ces se toga uhvatiti odmah,
nije isto kad utakmicu gledas i kad procitas samo rezultat,nebo i zemlja, nitu tu utakmicu mozes pogledati gjde zelis i kad zelis dok vjesti mozes cuti vidjeti i procitati na kamaru drugih kanala.
De mi samo bogati reci sta to na bilo kojem news kanalu ili opcenito na tom CNN mozes vidjeti i cuti a da ne mozes i na bilo kojem drugom stranom ili domacem i to na dan po 50 puta.
Uostalom od sporta te glava nece zaboliti cak sto vise a od vijesti,ubojstava i politike hoce sto posto.
I jos nesto vecinom se vuce prica da se moze ovo ili ono ili sve gledati na internetu i racunaru,pa bujrum onda ko tako misli nek odmah odjavi tv i ustedi si novac sta ce mu tv kad sve moze gledati na internetu,poredjenje tv-a i interneta je besmisleno i bezvezno,tv je od pamtivjeka izmisljen da se gleda na njemu dok internet nije ,internet je internet,tv zna upaliti i dijete i baba od 100 godina a racunar ne zna sigurno a da ne govorim o tome dali zna na njemu gledati tamo nekakve streamove.
Ja znam samo jedno i u to sam siguran,a to je da imate CNN trazili bi neki drugi news kanal prm. Al Jazeeru,
uglavnom neki bi vec izmislili jer boze moj CNN ne daje potupne informacije jel bomba bacena sa lijeve ili desne strane :zoka:
Fino kad im opali uragan, sjednes gledas i uzivas kako ih nosi :) To samo mozes na cnn live gledati :) Sala mala ;)
manocom

#4080 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by manocom »

Mogli sada malo pojacati ponudu HD kanala, barem ove neke postojece sto se emituju i u HD-u ukljuciti npr:

NG HD
History HD
Viasat History HD
Eurosport 2 HD
Avanes

#4081 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Avanes »

Podnio zahtjev za ukljucenje na Logosoft, uzbudjen sam hehehe.
Poslije ovog HS-a trebat ce mi barem mjesec dana da se naviknem na dobro.

A za ove sto kukaju da im je brzina pala na 17, nemojte da vam ja pokazem svoj speed test :)
Sakazulu

#4082 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Welcome to Hell :D :-) :lol:
Avanes wrote:Podnio zahtjev za ukljucenje na Logosoft, uzbudjen sam hehehe.
Poslije ovog HS-a trebat ce mi barem mjesec dana da se naviknem na dobro.

A za ove sto kukaju da im je brzina pala na 17, nemojte da vam ja pokazem svoj speed test :)
xXBl0odXx

#4083 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by xXBl0odXx »

Zna li neko ovaj username i pw za wireless kad pristupim preko 192.168.1.1 ? ZyXEL ruter je u pitanju.
Hocu svoj wireless password da promjenim, a ne mogu pristupiti nikako. Probao sve moguce od "admin" "admin", "admin" "1234" i td..
Sakazulu

#4084 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

xXBl0odXx wrote:Zna li neko ovaj username i pw za wireless kad pristupim preko 192.168.1.1 ? ZyXEL ruter je u pitanju.
Hocu svoj wireless password da promjenim, a ne mogu pristupiti nikako. Probao sve moguce od "admin" "admin", "admin" "1234" i td..
pa admin i 1234 ne rade ako si već mijenjao na svom wifi uređaju pass... resetuj ga na početne postavke i nanovo postavi i to je to.
lajkujMe

#4085 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lajkujMe »

Image

Koje sranje od neta, Logosoftom nisam nikako zadovoljan, gledaj ping i upload, ovo je opce sranje.
zilog

#4086 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

lajkujMe wrote:Image

Koje sranje od neta, Logosoftom nisam nikako zadovoljan, gledaj ping i upload, ovo je opce sranje.
Provjeri da li ti se neko nakacio na wireless. Sve je OK i nema razloga da te zeza. Koji ti je paket?
manki

#4087 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by manki »

Image

Meni je Duo+ paket 12MB/sec brzina, zna li ko u cemu je fazon?! :-)
Nylon

#4088 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nylon »

Image

Duo+ isto, sve udure :)
manki

#4089 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by manki »

Da ih nazovem onda? Ovako mi je zadnjih par dana..
Nylon

#4090 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nylon »

Ma nazovi vidi šta se dešava
lajkujMe

#4091 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lajkujMe »

Nemam Wi-fi nego me jednostavno sere, oscilira ping strasno strasno
zilog

#4092 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

lajkujMe wrote:Nemam Wi-fi nego me jednostavno sere, oscilira ping strasno strasno
Imas nesto sto ti zauzima upload BW. Samim tim ti povecava ping.
Na koliko ti je modem spojen?
lajkujMe

#4093 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lajkujMe »

1 komp inace mi je ovako, evo gledam da mi je upload traffic veci od downloada...
Libertas

#4094 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Libertas »

lajkujMe wrote:1 komp inace mi je ovako, evo gledam da mi je upload traffic veci od downloada...
Ja moram pitati, da li gasiš svoj Torrent client kada radiš speedtest ? Jer inače dosta ljudi zaboravi da stopira torrente koje su downloadovali... poslije downloada ti torrenti se uploaduju :)

Provjeri to ;)
lajkujMe

#4095 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lajkujMe »

Torrent client mi uopste nije upaljen i inace brisem sve programe poslije downloada (ne osudjujte me :D )
Sakazulu

#4096 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

A šta nam je sa Jugoton TV? https://www.facebook.com/jugotontv
dragonz

#4097 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by dragonz »

Ne rade:
RTV CG;
RTS SAT ;
Televizija HEMA.

Šta ugurati umjesto ovih kanala? Ja bih volio cinestar kanale...a vi!
Sakazulu

#4098 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Nemoj samo da guraju :evil:
opa22

#4099 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by opa22 »

dragonz wrote:Ne rade:
RTV CG;
RTS SAT ;
Televizija HEMA.

Šta ugurati umjesto ovih kanala? Ja bih volio cinestar kanale...a vi!
nisam ni skužio da imamo Hema TV
afannedim

#4100 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

a nekoliko dana smetnje na ruskim kanalima, trt i xxx heh
Post Reply