Borussia Dortmund

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Kako ce BVB proci u narednoj sezoni lige prvaka?

ipast ce odmah u grupnoj fazi
66
22%
doci ce do 1/8 finala
68
23%
doci ce do 1/4 finala
60
20%
doci ce do 1/2 finala
37
12%
doci ce do finala
59
20%
nesto drugo (navedite)
12
4%

Total votes: 302

veella

#4076 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Da hocemo izgubiti sljedecu 68:0
simonese

#4077 Re: Borussia Dortmund

Post by simonese »

jos malo pa Spitzendritter,ahahaa
trcicu trceci

#4078 Re: Borussia Dortmund

Post by trcicu trceci »

:lol: :lol: :lol: ko je sve nama konkurent, ekipa koja ne moze Darmstadt pobijediti :lol:
veella

#4079 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

trcicu trceci wrote::lol: :lol: :lol: ko je sve nama konkurent, ekipa koja ne moze Darmstadt pobijediti :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: sta ima konkurente
Nije te stid javiti se (Augsburg pokraden)
Point.

#4080 Re: Borussia Dortmund

Post by Point. »

Uzmes da navijas za daleko najjaci tim u ligi i onda se ko kurcis "nemamo konkurenta" blabla. Uvijek sam milion puta vise imao respekta za istinske navijace koji navijaju za Werder, Dortmund, Stuttgart, Sevilju, Fiorentinu i tako to nego ove glory hunterse tipa Real, Bayern, Barca, United i slicne gluposti.
veella

#4081 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Point. wrote:Uzmes da navijas za daleko najjaci tim u ligi i onda se ko kurcis "nemamo konkurenta" blabla. Uvijek sam milion puta vise imao respekta za istinske navijace koji navijaju za Werder, Dortmund, Stuttgart, Sevilju, Fiorentinu i tako to nego ove glory hunterse tipa Real, Bayern, Barca, United i slicne gluposti.
Bravo majstore, pravi si sportista, svaka cast :thumbup:
Mišo_Kovač

#4082 Re: Borussia Dortmund

Post by Mišo_Kovač »

Smiješno... većina ljudi je počela navijati za "velike" klubove davno, bez nekog apriori znanja o osvojenim titulama i novcima kojim raspolazu. Recimo, Bayern je prvi tim kojeg sam gledao u zivotu, prije Sarajeva recimo, nekad tamo potkraj rata 1994 - 1995 na RTSu... Od tada, pa do danas, navijam za njih, bez obzira na titule i ostalo...
I šta sad treba, da ne bude smijesno sto su drugi timovi u ligi nesposobni i ne mogu konkurirati Bayernu? :-) pfft :P
MOSALJOZE

#4083 Re: Borussia Dortmund

Post by MOSALJOZE »

E jbg sad.Ima i ta prica mjesta,ali npr ja Bayern aktivno pratim 15 godina i sada "nemam pravo" da pratim Bayern.Werder,BVB,Stutgart...su veliki klubovi.
trcicu trceci

#4084 Re: Borussia Dortmund

Post by trcicu trceci »

Ja navijam za Bajern od svoje desete godine, znam preko sto igraca koji su prosli kroz klub i bilo je trenutaka kada ispadne u grupi lige prvaka. Pregledao sam vise utakmica tog kluba od bilo kojeg vatrenog navijaca Sarajeva ili Zelje. Istina, uvijek je bio jak ali sta se moze. Volio bih i ja da je liga jaca ali kada imas klubove koji jedva cekaju da prodaju svoje najbolje igrace za neku vecu cijenu sta se tu ima pricati o konkurenciji. Dortmund prije nije bio ni na ovoj razini. Uvijek je tu bio Hamburg ili Leverkuzen, a Bgm drag mi je bio i Minhen 1860 :D
Ne mozes kriviti nekoga sto je dobar, vec moras kriviti sebe sto nisi bolji od njega.
mO k3

#4085 Re: Borussia Dortmund

Post by mO k3 »

trcicu trceci wrote:Ja navijam za Bajern od svoje desete godine, znam preko sto igraca koji su prosli kroz klub i bilo je trenutaka kada ispadne u grupi lige prvaka. Pregledao sam vise utakmica tog kluba od bilo kojeg vatrenog navijaca Sarajeva ili Zelje. Istina, uvijek je bio jak ali sta se moze. Volio bih i ja da je liga jaca ali kada imas klubove koji jedva cekaju da prodaju svoje najbolje igrace za neku vecu cijenu sta se tu ima pricati o konkurenciji. Dortmund prije nije bio ni na ovoj razini. Uvijek je tu bio Hamburg ili Leverkuzen, a Bgm drag mi je bio i Minhen 1860 :D
Ne mozes kriviti nekoga sto je dobar, vec moras kriviti sebe sto nisi bolji od njega.
ne kontam sta trolas na ovoj temi , tema je BVB ne bayern , bayern ti je sprat ispod
mO k3

#4086 Re: Borussia Dortmund

Post by mO k3 »

Point. wrote:Uzmes da navijas za daleko najjaci tim u ligi i onda se ko kurcis "nemamo konkurenta" blabla. Uvijek sam milion puta vise imao respekta za istinske navijace koji navijaju za Werder, Dortmund, Stuttgart, Sevilju, Fiorentinu i tako to nego ove glory hunterse tipa Real, Bayern, Barca, United i slicne gluposti.
:thumbup:
veella

#4087 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Najbolje objasnjenje zasto neki klub volimo rekao je Dennis Bergkamp;
Za neki klub ne navijamo zbog njegovih rezultata niti zbog njegove povijesti niti zbog njegovih navijaca vec zbog toga sto osjecamo da tom klubu jednostavno pripadamo "ja sam se u ovoj njegovoj izjavi nasao a vi?"
Korisničkoime

#4088 Re: Borussia Dortmund

Post by Korisničkoime »

veella wrote:Najbolje objasnjenje zasto neki klub volimo rekao je Dennis Bergkamp;
Za neki klub ne navijamo zbog njegovih rezultata niti zbog njegove povijesti niti zbog njegovih navijaca vec zbog toga sto osjecamo da tom klubu jednostavno pripadamo "ja sam se u ovoj njegovoj izjavi nasao a vi?"
Hmmmm tu je sa stranim klubovima tesko. Ako zivis u Dortmundu, ako si tu odrastao ili barem u regionu pa ok. Medutim meni licno je smjesno da neko ko zivi u Banovicima (cisto onako kao primjer) tu se rodio i odrastao reze vene za Dortmund, Real ili ti ne znam koji drugi klub. Ako sam npr.odrastao na Grbavici, tu zivim, ako sam svako jutro, dan i vece gledao na istu kako onda da pripadam npr.ManU.
Opet ponavljam to je moje neko licno misljenje ali ne vidim vezu, povezanost, osjecaj pripadnosti nekoga iz BiH sa gradom, mentalitetom, kulturom, vrijednostima npr. Minhena i/ili Bavarske ili nekog drugog stranog kluba.
veella

#4089 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Korisničkoime wrote:
veella wrote:Najbolje objasnjenje zasto neki klub volimo rekao je Dennis Bergkamp;
Hmmmm tu je sa stranim klubovima tesko. Ako zivis u Dortmundu, ako si tu odrastao ili barem u regionu pa ok. Medutim meni licno je smjesno da neko ko zivi u Banovicima (cisto onako kao primjer) tu se rodio i odrastao reze vene za Dortmund, Real ili ti ne znam koji drugi klub. Ako sam npr.odrastao na Grbavici, tu zivim, ako sam svako jutro, dan i vece gledao na istu kako onda da pripadam npr.ManU.
Opet ponavljam to je moje neko licno misljenje ali ne vidim vezu, povezanost, osjecaj pripadnosti nekoga iz BiH sa gradom, mentalitetom, kulturom, vrijednostima npr. Minhena i/ili Bavarske ili nekog drugog stranog kluba.
Do 1990 je bio Zeljo i niko vise. Raspadom jugoslavije liga je postala smijesna i bez kvaliteta tako da se tu nema vise sta pratiti (zalosno). Od 1990 je BVB echte Liebe :mrgreen: :thumbup:
Kontas sad :thumbup:
solo2

#4090 Re: Borussia Dortmund

Post by solo2 »

Evo ja nemam veze sa Dortmundom kao gradom/regijom ali simpatisem klub jer igraju dopadljiv fudbal/nogomet i imaju strastvene navijace i u cemu je problem? Valjda se fudbal gleda radi uzivanja/razonode i onda svak' bira ono sto mu odgovara.
simonese

#4091 Re: Borussia Dortmund

Post by simonese »

solo2 wrote:Evo ja nemam veze sa Dortmundom kao gradom/regijom ali simpatisem klub jer igraju dopadljiv fudbal/nogomet i imaju strastvene navijace i u cemu je problem? Valjda se fudbal gleda radi uzivanja/razonode i onda svak' bira ono sto mu odgovara.
:thumbup:
Korisničkoime

#4092 Re: Borussia Dortmund

Post by Korisničkoime »

solo2 wrote:Evo ja nemam veze sa Dortmundom kao gradom/regijom ali simpatisem klub jer igraju dopadljiv fudbal/nogomet i imaju strastvene navijace i u cemu je problem? Valjda se fudbal gleda radi uzivanja/razonode i onda svak' bira ono sto mu odgovara.
Drugo je simpatiziranje i meni je Werder simpatican i drag jer su ljudi prije sa znanjem i radom cinili cuda a ne lovom. Medutim @veella ne simpatizira Dortmund on je lud za istim to su dvije razlicite stvari. Ne znam ziviti u Xy gradu BiH bez ikakve veze sa nekim inostranim klubom, gradom, regiom a za isti rezati vene kao npr.@veella za Dortmundom ne moze biti bas zdravo.
veella

#4093 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Korisničkoime wrote:
Drugo je simpatiziranje i meni je Werder simpatican i drag jer su ljudi prije sa znanjem i radom cinili cuda a ne lovom. Medutim @veella ne simpatizira Dortmund on je lud za istim to su dvije razlicite stvari. Ne znam ziviti u Xy gradu BiH bez ikakve veze sa nekim inostranim klubom, gradom, regiom a za isti rezati vene kao npr.@veella za Dortmundom ne moze biti bas zdravo.
Takav sam ne moze me niko promijeniti. BVB je nesto posebno za mene. Zivim za taj klub. Prozivljavam lijepe trenutke uz BVB. Ne zivim u xy gradu BiH, zivim 39 km od Westfalena :mrgreen: :thumbup:
solo2

#4094 Re: Borussia Dortmund

Post by solo2 »

Drugo je simpatiziranje i meni je Werder simpatican i drag jer su ljudi prije sa znanjem i radom cinili cuda a ne lovom. Medutim @veella ne simpatizira Dortmund on je lud za istim to su dvije razlicite stvari. Ne znam ziviti u Xy gradu BiH bez ikakve veze sa nekim inostranim klubom, gradom, regiom a za isti rezati vene kao npr.@veella za Dortmundom ne moze biti bas zdravo.[/quote]
Takav sam ne moze me niko promijeniti. BVB je nesto posebno za mene. Zivim za taj klub. Prozivljavam lijepe trenutke uz BVB. Ne zivim u xy gradu BiH, zivim 39 km od Westfalena :mrgreen: :thumbup:[/quote]

Taman da zivis u Mongoliji tvoje pravo - o ukusima se ne raspravlja a o pravima jos manje - jako cijenim ljude koji mogu da kazu da zive za odredjenu stvar jer su se pronasli u zivotu.
veella

#4095 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Veceras u 21:05 lagani trening protiv PAOKA (laganice zagrijavanje pred Derby) uffff jedva cekam megdan protiv WC BAUERNA :mrgreen: :thumbup:
Trening prenosi SPORT 1 ili bivsi DSF
Trenig veceras propustaju Mats Hummels, „Papa“ Sokratis, Shinji Kagawa, Ilkay Gündogan i Pierre-Emerick Aubameyang
MOSALJOZE

#4096 Re: Borussia Dortmund

Post by MOSALJOZE »

X
mO k3

#4097 Re: Borussia Dortmund

Post by mO k3 »

veella wrote:Veceras u 21:05 lagani trening protiv PAOKA (laganice zagrijavanje pred Derby) uffff jedva cekam megdan protiv WC BAUERNA :mrgreen: :thumbup:
Trenig veceras propustaju Mats Hummels, „Papa“ Sokratis, Shinji Kagawa, Ilkay Gündogan i Pierre-Emerick Aubameyang
ima da bayern poderu ko beba zvecku .... aufgehts bvb :thumbup:
trcicu trceci

#4098 Re: Borussia Dortmund

Post by trcicu trceci »

mO k3 wrote:
veella wrote:Veceras u 21:05 lagani trening protiv PAOKA (laganice zagrijavanje pred Derby) uffff jedva cekam megdan protiv WC BAUERNA :mrgreen: :thumbup:
Aha hoce hoce, pa nece moci veceras PAOK pobijediti, a Bayern ce ih ubiti. Ide 11 pobjeda u nizu :izet:
mO k3

#4099 Re: Borussia Dortmund

Post by mO k3 »

trcicu trceci wrote:
mO k3 wrote:
Aha hoce hoce, pa nece moci veceras PAOK pobijediti, a Bayern ce ih ubiti. Ide 11 pobjeda u nizu :izet:
dobro "profesore" ... :mrgreen:
veella

#4100 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

11. pobjeda u nizu :lol: pa to mi davnih dana profurali :lol: :izet:
Ima da vam niz ovako razbucamo
Image
Post Reply