Najaca mi je montaza sa CNN-a i propagandni rat protiv Chaveza i video u kojem policajac puca u sporednoj ulici iz straha u prazno, a oni prikazuju kako puca ka demonstrantima HAHAHA namontirali video u maniru Riste Djoge i sire propagandni rat protiv Chaveza, ko biva narod hoce da rusi lidera kojeg su i sami izglasali par mjeseci prije. Isto tako je i sa studentskim nemirima u Iranu, ljudi izabrali Ahmedinedzada vecinskim procentom, studenti satro protestuju protiv njegove vlasti, a ovi ih represijom ubise. Pa mogli su Iranci jednom dobiti saha nazor proguranom revolucijom, dvaput jok.Baudelaire wrote:Nisam na naftu mislio, više sam mislio na priču koju sam milion puta vidio i čuo na CNN-u, kako kubanski narod živi u strahu, a Kastro krvolok svaki dan odvoji po petero - desetero, zakolje ih, povadi im srca i pojede ih. Dakle, ono bezgranično pretjerivanje. Pa onda ono o Chavezu...
LIBIJA
-
oridjidji
#4076 Re: LIBIJA
- quasar
#4077 Re: LIBIJA
To je brate agresija, kao sto je bila i na SRJ 1999. Nema se tu sta palamuditi. Vojni napad na suverenu zemlju je agresija, kako god da ti to upakujes. E sad sto je nama bilo godra, to je druga stvar.sumirprimus wrote:Molim lijepo sta je nebuloza??The 51st State wrote:svaki dogadjaj je zaseban, tako da te molim da ne valjas nebuloze.tako su i braca bisr vikali 95-te![]()
pa obnovili gradivo 99-te
Kao sto vices da je nato agresija u libiji,ja rekao, isto tako vikali i ovi nasi komsije!!!
Ja kazem,legitimna operacija nato-a pod mandatom UN-a,nema se tebi tu sta svidjat ne svidjat tako je kako je,mozes se ne slagat,moze ti bit krivo,al tako je.
-
The 51st State
#4078 Re: LIBIJA
mandat je bio zastita civila, a ne direktno pomaganje jedna od sukobljenih strana u gradjanskom ratu, sto je koliko je meni poznato, cista agresija.sumirprimus wrote:Molim lijepo sta je nebuloza??The 51st State wrote:svaki dogadjaj je zaseban, tako da te molim da ne valjas nebuloze.tako su i braca bisr vikali 95-te![]()
Kao sto vices da je nato agresija u libiji,ja rekao, isto tako vikali i ovi nasi komsije!!!
Ja kazem,legitimna operacija nato-a pod mandatom UN-a,nema se tebi tu sta svidjat ne svidjat tako je kako je,mozes se ne slagat,moze ti bit krivo,al tako je.
-
sumirprimus
#4079 Re: LIBIJA
nista onda moram konstatirat,da mi je godra da NATO katkad izvrsi i legitimnu vojnu operaciju ili ti ga agresiju 
-
The 51st State
#4080 Re: LIBIJA
godra ti je sto su pobili vise civila u libiji nego gadafijev rezim ikada?sumirprimus wrote:nista onda moram konstatirat,da mi je godra da NATO katkad izvrsi i legitimnu vojnu operaciju ili ti ga agresiju
- madner
#4081 Re: LIBIJA
Haj mi objasni koje civile su stitili kada su napali Gadafijev konvoj i ja cu se sloziti da je sve bilo pokriveno ovom UN resolucijom 
-
oridjidji
#4082 Re: LIBIJA
Pa jebes UN odavno je to zloupotrebljena institucija za velicanje i promoviranje vrijednosti velikih zemalja. Toliko kriza u svijetu, a toliko losih reakcija su imali. I mi smo njihove greske osijetili na svojoj kozi. Njihove zasticene zone su padale ko kruske po mnogim zemljama sirom svijeta. Kome je UN sam donjeo mir ? Nikome. Velike sile su hiljadu puta snage UN-a ostavile na cijedilu. Prema tome, legalitet i legitimitet Nato ne trazi za svoje operacije. Kao sto rat u Iraku nije legitiman, ni u Afganistanu, tako ni ovaj u Libiji nije bio.sumirprimus wrote:Molim lijepo sta je nebuloza??The 51st State wrote:svaki dogadjaj je zaseban, tako da te molim da ne valjas nebuloze.tako su i braca bisr vikali 95-te![]()
Sutra Nato moze i Bosance napasti iz sebi znanih interesa samo zato sto im se moze to da kaznjavaju koga hoce bili oni krivi ili ne.
-
sumirprimus
#4083 Re: LIBIJA
vala akoš posteno,ovi iz rata u rat sve su precizniji,desi se poneka omaška,priznajem,al ljudi gadjaju drito u metu...đThe 51st State wrote:godra ti je sto su pobili vise civila u libiji nego gadafijev rezim ikada?sumirprimus wrote:nista onda moram konstatirat,da mi je godra da NATO katkad izvrsi i legitimnu vojnu operaciju ili ti ga agresiju
gadafi je bio legitimna vojna meta...
kako zastitit civile ako ne gadjas one koji napadaju civile?
pokusali su kod nas prvo sa lanč paketima pa nije islo,zar ne???
pitanje da li su se stavili otvoreno na stranu koja je bila kontra gadafija,pa to je i vrapcima na grani jasno,to je bilo jasno jos dok su dizali ruku u un-u za rezoluciju,mogu se sad rusi i kinezi pravit englezima
-
oridjidji
- AlienBiH
#4086 Re: LIBIJA
Mahmud Ahmedinedžad: "Zapad želi opljačkati Libiju"
Ovaj lik je meni kralj. Taj nema dlake na jeziku. Cak mi se ponekad cini da ih namjerno verbalno provocira, nebi li krenuli u neki sukob sa Iranom.
Aferim Mahmude.
izvor
http://www.sarajevo-x.com/svijet/globus ... /111025097
- harač
#4087 Re: LIBIJA
uskoroAlienBiH wrote:Mahmud Ahmedinedžad: "Zapad želi opljačkati Libiju"
Ovaj lik je meni kralj. Taj nema dlake na jeziku. Cak mi se ponekad cini da ih namjerno verbalno provocira, nebi li krenuli u neki sukob sa Iranom.
Aferim Mahmude.
izvor
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4088 Re: LIBIJA
bome ja bih mu rekao da se ne čačka mečka u p....AlienBiH wrote:Mahmud Ahmedinedžad: "Zapad želi opljačkati Libiju"
Aferim Mahmude.
izvor
-
luciferino
#4089 Re: LIBIJA
Ovoj planeti trebaju vanzemaljci...onako sve fino da nas porobe i nauce pameti.
-
silm
#4090 Re: LIBIJA
Radio sam u Libiji 1984. Nafta je bila znano bogatstvo Libije. Ali niko nije spominjao pjescanu obalu sa najfinijim pijeskom i bogatstvo ribom - resursi koji su nezagadjeni a apsolutno ne korisceni. Libija je tada imala 3,5 miliona stanovnika.
Putujuci na jug danima trajlom preduzeca vozis se kilometrima kroz pustinju i vidis samo 4 stvari: pijesak, asfalt, nebo i dalekovodne stubove. Odjednom vidis u sred pustinje psenica ko dukat zuta - kilometrima. Kopaju samo 50 metara, nadju vodu i pivotima prskaju i sve zivo radja. Libija nije imala dovoljno kamiona i sofera nego su angazovali Bugarske firme da transportuju psenicu za Bengazi.
Putujuci naidjemo na policiju. Zaustave nas. Pitaju za marlboro, imamo li za njih. Velimo: nema. "izlazite i za nama" narede nam. Sta ce sad biti, pitamo se. Kad iza barake puna tepsija pecene ribe, taze. Vele nam policajci: Vi ste musafiri pa prezalogajite i odmorite se. Ma postidili nas pravo.
Eh sad nasto ce to sve liciti...Bog dragi samo zna.
Putujuci na jug danima trajlom preduzeca vozis se kilometrima kroz pustinju i vidis samo 4 stvari: pijesak, asfalt, nebo i dalekovodne stubove. Odjednom vidis u sred pustinje psenica ko dukat zuta - kilometrima. Kopaju samo 50 metara, nadju vodu i pivotima prskaju i sve zivo radja. Libija nije imala dovoljno kamiona i sofera nego su angazovali Bugarske firme da transportuju psenicu za Bengazi.
Putujuci naidjemo na policiju. Zaustave nas. Pitaju za marlboro, imamo li za njih. Velimo: nema. "izlazite i za nama" narede nam. Sta ce sad biti, pitamo se. Kad iza barake puna tepsija pecene ribe, taze. Vele nam policajci: Vi ste musafiri pa prezalogajite i odmorite se. Ma postidili nas pravo.
-
theTruePath
#4091 Re: LIBIJA
Gadafijevo vlastito pleme je nebitno i jako malo ,kako li ce oni sad proci?ReD aka Socijalista wrote:Malo da i ovo ubacimo u pricu, par bitnijih plemena u Libiji:
Ovo ce biti veselo, a sve su vecinom neki doseljenici prije 100 godina...hem iz Sudana, Palestinci, Tunizani...pa neki domorodci...sve kao sekte podjeljene. Sve po par stotinjak hiljada.Warfalla pleme je jedno od najvecih od nesto vise milijun ljudi. Ili Magarha isto preko milijun...Warfalla, Tarhona, Al-Fwatir, Awlad Busayf, Zintan, Al-Rijban, Al-Awagir, Al-Abaydat, Drasa, Al-Barasa, Al-Fawakhir, Zuwayya, Majabra, Qadhadhfa, Magarha, Magharba, Al-Riyyah, Al-Haraba, Al-Zuwaid, Al-Guwaid, Al-Hutman, Al-Hassawna; Toubou, Tuareg, Zuwayya
-
slavemaster
#4092 Re: LIBIJA
nisam listao svih 160ak strana teme, al bih ovo volio vise citati, licna iskustva ljudi iz libije, jer mi informacije o zivotu u libiji djeluju nestvarno..silm wrote:Radio sam u Libiji 1984. Nafta je bila znano bogatstvo Libije. Ali niko nije spominjao pjescanu obalu sa najfinijim pijeskom i bogatstvo ribom - resursi koji su nezagadjeni a apsolutno ne korisceni. Libija je tada imala 3,5 miliona stanovnika.
-
Baudelaire
#4093 Re: LIBIJA
Prelistao sam samo prve 2-3 stranice teme, madner predvidio dugi rat i otcjepljenje dijela Libije. Čini mi se da će biti čovjek upravu, mada je još rano govoriti. Ovi branitelji ljudskih prava izgleda nisu upravu ( rekao bih opet, po ko zna koji put), a kad dođe na red iduća intervencija, opet će istu priču složiti.
-
Tirkiz
#4094 Re: LIBIJA
ono sto ce se sada desavati u libiji bice isti scenario kao i u iraku...niotkud ce se pojavljivati "teroristicke organizacije" koje ce postavljati bombe i eksplozivne naprave na svakojaka mjesta...Prelazno Nacionalno Vijece nece biti u stanju da se suprostavi tim "teroristima" pa ce zatraziti od NATO I SAD da im pomognu, a oni ce to raditi tako sto ce angazovari Blackwater i Dyncorp da ih "zastiti" sve ce ti libijci zarad demokRATije i slobode obilno placati...kako naftom tako i zivotima svojih ljudi.
zivi bili pa vidjeli.
smrt fasizmu i demokratiji!
zivi bili pa vidjeli.
smrt fasizmu i demokratiji!
- muha_sa
#4095 Re: LIBIJA
bio sam nekoliko puta po par mjeseci i vidio jako vrijedan narodsilm wrote:Radio sam u Libiji 1984. Nafta je bila znano bogatstvo Libije. Ali niko nije spominjao pjescanu obalu sa najfinijim pijeskom i bogatstvo ribom - resursi koji su nezagadjeni a apsolutno ne korisceni. Libija je tada imala 3,5 miliona stanovnika.
-eto-vidio gomilu nehljebovica--lijeno im hodat.
-
dibidus
#4096 Re: LIBIJA
Ne znam je li neko vec pitao...a pitanje je:
Da li je u proslosti registrovana neka libijska organizacija ili makar pojedinci - libijci koji su se JAVNO i OTVORENO suprostavljali Gadafijevom rezimu ?
Ova bagra sto se sad izivljava na njegovom lesu mu je do jucer klicala, a klicala bi mu i dalje da je ...
Dakle, ima li neko da se moze pohvaliti da je bio protiv Gadafija i za vrijeme Gadafija.
Ja nesto ne znam za takve.
Da li je u proslosti registrovana neka libijska organizacija ili makar pojedinci - libijci koji su se JAVNO i OTVORENO suprostavljali Gadafijevom rezimu ?
Ova bagra sto se sad izivljava na njegovom lesu mu je do jucer klicala, a klicala bi mu i dalje da je ...
Dakle, ima li neko da se moze pohvaliti da je bio protiv Gadafija i za vrijeme Gadafija.
Ja nesto ne znam za takve.
-
Stojadin
#4097 Re: LIBIJA
i ja bi takodjer.. pa eto, ako moze neko jos da stavi sta godslavemaster wrote:nisam listao svih 160ak strana teme, al bih ovo volio vise citati, licna iskustva ljudi iz libije, jer mi informacije o zivotu u libiji djeluju nestvarno..silm wrote:Radio sam u Libiji 1984. Nafta je bila znano bogatstvo Libije. Ali niko nije spominjao pjescanu obalu sa najfinijim pijeskom i bogatstvo ribom - resursi koji su nezagadjeni a apsolutno ne korisceni. Libija je tada imala 3,5 miliona stanovnika.
- quasar
#4098 Re: LIBIJA
Imas na temi "Nasi ljudi u libiji""Stojadin wrote:i ja bi takodjer.. pa eto, ako moze neko jos da stavi sta godslavemaster wrote:nisam listao svih 160ak strana teme, al bih ovo volio vise citati, licna iskustva ljudi iz libije, jer mi informacije o zivotu u libiji djeluju nestvarno..silm wrote:Radio sam u Libiji 1984. Nafta je bila znano bogatstvo Libije. Ali niko nije spominjao pjescanu obalu sa najfinijim pijeskom i bogatstvo ribom - resursi koji su nezagadjeni a apsolutno ne korisceni. Libija je tada imala 3,5 miliona stanovnika.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=84554
i "Nemiri u arapskom svijetu"
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=84479
ovakvih svjedocenja.
- Arslan_11
#4099 Re: LIBIJA
Nisam pratio Gadafijev zivot niti njegov rad, ali definitivno ovo sto mu desilo je strasno. Sram me je bilo gledajuci snimke i slusajuci uzvike Allahu ekber!!! Sram me je po prvi put u zivotu biti musliman... Ponasamo se ko obezglavljene kokoske i naivne budale koje ceznu za "slobodom", "demokratijom"! Kako mi moze biti drazi amerikanac ili francuz il njemac od turcina libijca iranca. Sta je to toliko pogano u nama da na bracu krenemo sa bombom, puskom il tenkom. Majmuni iz Jerusalema, Vasingtona, Pariza se igraju sa nama kao sa marionetama. Jesmo li genetski glupi ili nam je vjera tako slaba ja ne znam. Nek nam je dragi Allah na pomoci!!!
OPORUKA LIBIJSKOG VODJE REVOLUCIJE - preuzeto sa nekog portala
U ime Allaha, blagotvornog i milosrdnog!
Već 40 godina, ili je možda prošlo i više od toga? Ne sjećam se više - činio sam sve što sam mogao da bi ljudima dao kuće, bolnice, škole. Kad su bili gladni davao sam im hranu. Čak sam i u Benghaziju pustinju pretvorio u žitnicu. Usprotivio sam se i preživio napade onog kauboja Reagana. Kada je ubio moju usvojenu sirotu kćer želio je ubiti mene. Umjesto mene ubio je to siroto dijete. Pomagao sam svojoj braći i sestrama u Africi novčanim potporama za Afričku Uniju, činio sam sve što je bilo u mojoj moći da ljudi razumiju koncept demokracije u kojoj narodni odbori upravljaju našom zemljom.
Ali ni to nije nikada bilo dovoljno - kao što su mi mnogi rekli, čak i ljudi sa kućama od 10 soba, novim ormarima i namještajem, nisu nikad bili zadovoljni. U svojoj sebičnosti uvijek su željeli više. Pa bi Amerikancima i drugim posjetiteljima pričali da im je potrebna "demokracija" i "sloboda", ni u jednom trenutku shvaćajući da pričaju o sustavu u kojem se ljudi kolju, u kojem najveće pseto ždere sve ostale psiće - no oni su i dalje ostajali ošamućeni i zavedeni s te dvije riječi ne shvaćajući kako u Americi nema besplatnih lijekova, da u "slobodi" i u "demokraciji" nema besplatnih bolnica niti podjele besplatnih stanova. Nema čak ni besplatnog obrazovanja, pa ni besplatne hrane osim kada ljudi moraju prositi ili stajati u dugim redovima da bi dobili zdjelicu juhe. Bez obzira što ja radio nekima nikada nije bilo dosta, ali drugi, ti drugi su znali da sam ja sin Gamala Abdela Nassera jedinog istinskog Arapskog i Muslimanskog vođe kojeg smo imali još od vremena Salaha al Dina, čovjeka koji je za svoj narod uzeo pa mu darovao Sueski kanal. Tako sam i ja, za svoj narod uzeo i narodu darovao cijelu Libiju. Nasserovim stopama koje sam pokušao slijediti kako bi svoj narod sačuvao od kolonijalne dominacije - od lopova koji su nas željeli opljačkati.
Danas, ja sam cilj napada najsnažnijeg saveza u vojnoj povijesti, moj mali afrički sin, Obama, želi me ubiti kako bi oduzeo slobodu našoj zemlji, kako bi nam ukrao naše besplatne stanove, naše besplatne lijekove, naše besplatno obrazovanje i zamijenio ih američkim lopovlukom koji se naziva "kapitalizam". No svi mi u trećem svijetu znamo što "kapitalizam" zapravo znači. To znači da korporacije upravljaju svijetom a narod trpi i stenje. To također znači da za mene više nema izbora, da se "kapitalizmu" moram suprotstaviti i da ću na tom putu, ako Allah to poželi, morati i umrijeti. Želim da svi znate koji je to put: To je onaj isti put kojim smo zajedno kročili, koji je našu zemlju učinio bogatom, donio joj poljoprivredna zemljišta tamo gdje je nekad bila pustinja, to je put koji nam je dao hranu i zdravlje i čak nam omogućio da u ovoj našoj Libijskoj Džamahiriji zaposlimo našu afričku i arapsku braću i sestre.
Ja ne želim umrijeti, ali ako se to dogodi u nastojanju da spasim našu zemlju i moj narod, mnoge tisuće vas koji ste svi moja djeca, onda neka tako bude.
Neka ova oporuka koju pišem bude moja, možda zadnja, poruka svijetu - poruka čovjeka koji se usudio suprotstaviti križarskim napadima NATO saveza, koji se drznuo suprotstaviti okrutnosti i izdaji, koji se usprotivio Zapadu i njegovim kolonijalnim apetitima i neka se upamti da sam sa svojom afričkom braćom, sa svojom istinskom Arapskom i Muslimanskom braćom bio svjetlo. Dok su drugi gradili dvorce ja sam živio u skromnoj kući i u šatoru, u kojima nikada nisam zaboravio djetinjstvo i mladost provedene u Sirtu. Neka se upamti da nikada nisam uludo trošio nacionalno bogatstvo i da sam poput Salaha al Dina koji je osvojio Jeruzalem na čast Islama, za sebe uzeo jako malo.
Na Zapadu neki me zovu poremećenim i luđakom, no i oni znaju istinu ali nastavljaju sa lažima. Oni znaju da je naša zemlja suverena, nezavisna i slobodna i da nije pod kolonijalnom podčinjenošću. Oni također znaju da su moja vizija i moj put jasni mome narodu i da ću se do zadnjega uzdaha boriti da bi svi mi i naša Libija ostali slobodni.
Neka nam Allah svemogući pomogne da mu ostanemo vjerni i slobodni. Bog je velik!
Moamer el Gaddafi, vođa revolucije
U Tripoliju, 9 aprila 2011.
OPORUKA LIBIJSKOG VODJE REVOLUCIJE - preuzeto sa nekog portala
U ime Allaha, blagotvornog i milosrdnog!
Već 40 godina, ili je možda prošlo i više od toga? Ne sjećam se više - činio sam sve što sam mogao da bi ljudima dao kuće, bolnice, škole. Kad su bili gladni davao sam im hranu. Čak sam i u Benghaziju pustinju pretvorio u žitnicu. Usprotivio sam se i preživio napade onog kauboja Reagana. Kada je ubio moju usvojenu sirotu kćer želio je ubiti mene. Umjesto mene ubio je to siroto dijete. Pomagao sam svojoj braći i sestrama u Africi novčanim potporama za Afričku Uniju, činio sam sve što je bilo u mojoj moći da ljudi razumiju koncept demokracije u kojoj narodni odbori upravljaju našom zemljom.
Ali ni to nije nikada bilo dovoljno - kao što su mi mnogi rekli, čak i ljudi sa kućama od 10 soba, novim ormarima i namještajem, nisu nikad bili zadovoljni. U svojoj sebičnosti uvijek su željeli više. Pa bi Amerikancima i drugim posjetiteljima pričali da im je potrebna "demokracija" i "sloboda", ni u jednom trenutku shvaćajući da pričaju o sustavu u kojem se ljudi kolju, u kojem najveće pseto ždere sve ostale psiće - no oni su i dalje ostajali ošamućeni i zavedeni s te dvije riječi ne shvaćajući kako u Americi nema besplatnih lijekova, da u "slobodi" i u "demokraciji" nema besplatnih bolnica niti podjele besplatnih stanova. Nema čak ni besplatnog obrazovanja, pa ni besplatne hrane osim kada ljudi moraju prositi ili stajati u dugim redovima da bi dobili zdjelicu juhe. Bez obzira što ja radio nekima nikada nije bilo dosta, ali drugi, ti drugi su znali da sam ja sin Gamala Abdela Nassera jedinog istinskog Arapskog i Muslimanskog vođe kojeg smo imali još od vremena Salaha al Dina, čovjeka koji je za svoj narod uzeo pa mu darovao Sueski kanal. Tako sam i ja, za svoj narod uzeo i narodu darovao cijelu Libiju. Nasserovim stopama koje sam pokušao slijediti kako bi svoj narod sačuvao od kolonijalne dominacije - od lopova koji su nas željeli opljačkati.
Danas, ja sam cilj napada najsnažnijeg saveza u vojnoj povijesti, moj mali afrički sin, Obama, želi me ubiti kako bi oduzeo slobodu našoj zemlji, kako bi nam ukrao naše besplatne stanove, naše besplatne lijekove, naše besplatno obrazovanje i zamijenio ih američkim lopovlukom koji se naziva "kapitalizam". No svi mi u trećem svijetu znamo što "kapitalizam" zapravo znači. To znači da korporacije upravljaju svijetom a narod trpi i stenje. To također znači da za mene više nema izbora, da se "kapitalizmu" moram suprotstaviti i da ću na tom putu, ako Allah to poželi, morati i umrijeti. Želim da svi znate koji je to put: To je onaj isti put kojim smo zajedno kročili, koji je našu zemlju učinio bogatom, donio joj poljoprivredna zemljišta tamo gdje je nekad bila pustinja, to je put koji nam je dao hranu i zdravlje i čak nam omogućio da u ovoj našoj Libijskoj Džamahiriji zaposlimo našu afričku i arapsku braću i sestre.
Ja ne želim umrijeti, ali ako se to dogodi u nastojanju da spasim našu zemlju i moj narod, mnoge tisuće vas koji ste svi moja djeca, onda neka tako bude.
Neka ova oporuka koju pišem bude moja, možda zadnja, poruka svijetu - poruka čovjeka koji se usudio suprotstaviti križarskim napadima NATO saveza, koji se drznuo suprotstaviti okrutnosti i izdaji, koji se usprotivio Zapadu i njegovim kolonijalnim apetitima i neka se upamti da sam sa svojom afričkom braćom, sa svojom istinskom Arapskom i Muslimanskom braćom bio svjetlo. Dok su drugi gradili dvorce ja sam živio u skromnoj kući i u šatoru, u kojima nikada nisam zaboravio djetinjstvo i mladost provedene u Sirtu. Neka se upamti da nikada nisam uludo trošio nacionalno bogatstvo i da sam poput Salaha al Dina koji je osvojio Jeruzalem na čast Islama, za sebe uzeo jako malo.
Na Zapadu neki me zovu poremećenim i luđakom, no i oni znaju istinu ali nastavljaju sa lažima. Oni znaju da je naša zemlja suverena, nezavisna i slobodna i da nije pod kolonijalnom podčinjenošću. Oni također znaju da su moja vizija i moj put jasni mome narodu i da ću se do zadnjega uzdaha boriti da bi svi mi i naša Libija ostali slobodni.
Neka nam Allah svemogući pomogne da mu ostanemo vjerni i slobodni. Bog je velik!
Moamer el Gaddafi, vođa revolucije
U Tripoliju, 9 aprila 2011.
- Drvosjeca iz Dejcica
#4100 Re: LIBIJA
"Doći će vrijeme kada će narodi napasti na vas. Rekosmo: Je li zato što će nas tada biti malo? Ne, zaista tada će vas biti puno, ali ćete biti kao morska pjena."Arslan_11 wrote:Nisam pratio Gadafijev zivot niti njegov rad, ali definitivno ovo sto mu desilo je strasno. Sram me je bilo gledajuci snimke i slusajuci uzvike Allahu ekber!!! Sram me je po prvi put u zivotu biti musliman... Ponasamo se ko obezglavljene kokoske i naivne budale koje ceznu za "slobodom", "demokratijom"! Kako mi moze biti drazi amerikanac ili francuz il njemac od turcina libijca iranca. Sta je to toliko pogano u nama da na bracu krenemo sa bombom, puskom il tenkom. Majmuni iz Jerusalema, Vasingtona, Pariza se igraju sa nama kao sa marionetama. Jesmo li genetski glupi ili nam je vjera tako slaba ja ne znam. Nek nam je dragi Allah na pomoci!!!