Od hrane: sutlija, keške, sve na bazi ječma i tufahije.
Ali ono u što se ja kunem je sok od drenjka - sasvim slučajno otkrila, kad je bila sezona drenjaka mama napravila sok, mlijeko mi počelo samo curiti na drugoj sisi dok dojim (a to mi se dešavalo samo u početku dojenja. Meni niko nije vjerovao, dok nisam otišla kod majke (mamine mame) i ona me pita hoćeš li još jednu čašu drenjka, a njena sestra kaže hoće, uzmi, to je dobro za mlijeko. Pošto nije sezona drenjaka, imaš kupiti gotovi sok u Mercatoru, proizvođač beladona, stoji među sirupima. Košta oko 7 KM.
E sad, naučno je dokazano, a i puno ljudi mi je potvrdilo - sjeme piskavice, ja sam pila i meni nije pomogao, ali eto možeš i to pokušati, ima ga u badem butiku. Pravi se tako da staviš čajnu kašiku sjemena u dec do 2 vode, i kuha par minuta. Čim se malo prohladi procjedi i popij, a sjemenke pojedi (možeš sa medom, ili stavi u sutliju
Najvažnije je da se opustiš - znam da je to teško, ja sam danima plakala što nema mlijeka, ali kad sam se opustila (pomaže i ovaj sprej) mlijeko je nadošlo.
Sretno i čestitam na sinu - uživaj maksimalno.