Hamolj , priznajes li ti popis stanovništva,i kako je stanje u tvom selu/naselju vidim da crkvu sv.Ane imate u selu pa jeli to vezano za tvoju frustraciju prema Hrvatima....Hamolj wrote:Momci, pričate o podacima koji nisu validni. 405.000 je katolika, ali tu treba dodati još barem milion Hrvata ateista koji žive širom Mostara, Lištice, Međugorja, Hlivna.Smail Aga Cengic wrote:BHCluster wrote:
Sta se radi u Novom Travniku?
S tim da treba navesti da se mnogi katolici radjaju u krajevima koji nisu naklonjeni Gagiju Cirilici...to trebate napomenuti ovom.dvoglavom trolu, jadan se uzivi...
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Kolinda
#4076 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
Hamolj
#4077 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zbog likova poput tebe zakonski treba regulisati priključivanje interneta. Mislim da, s obzirom na tvoje teško mentalno stanje ne bi pripadao kategoriji ljudi koja ispunjava sve potrebne kriterije za korištenje interneta.Hafis wrote:Tako su i Srbi onih ludih osamdesetih na devedesete govorili za druge narode kada bi pokazivali svoju nježnost prema Jugoslaviji - Normalno, pod tim ne mislim na Srbe kao narod, već na ono njihovo tadašnje rukovodstvo.Maharadza wrote:Normalno kada samo Bošnjaci osjećaju BiH svojom domovinom, dok je druga 2 naroda ugl. mrze iz dna duše i žele joj nestanak!Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ovo današnje paljenje državne zastave je možda najbolji argument i zašto sve državne institucije trebaju biti tamo gdje su Bošnjaci u većini.
Tebi bi bilo bolje da se prekvalificiraš u kakvog zavarivača. To je danas traženija profesija od filozofa i lakše je posao dobiti u struci
-
Hamolj
#4078 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Čisto sumnjam da ste sposobni jer po podacima fzs-a velik broj Hrvatica djecu stiče sa Bošnjacima. Kao razlog toga navode upravo kvalitet potomaka.Hafis wrote:Kao da je bitna dužina, pardon brojevi. bitna je kvaliteta.Hamolj wrote:[
Momci, pričate o podacima koji nisu validni. 405.000 je katolika, ali tu treba dodati još barem milion Hrvata ateista koji žive širom Mostara, Lištice, Međugorja, Hlivna.
Bitno je da smo dobro raspoređeni, a djecu je laHko praviti kad usfali.- Lako je danas fukaru rađati . Eno ti Bangladeša, ima više stanovnika od Njemačke i Francuske zajedno a jedne gaće troje djece nosi na smjenu.
I dajte malo više s tim brojevima. Ispade da sam i ja još jučer umro, ili u najmanju ruku već emigrirao.
E jebat ga, ne možeš ovim prašinarima ni cenat u glavu utjerati
-
Hafis
#4079 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Svašta. Imaš li neki provjeren link za tu informaciju ili si to čuo u Halime kad si bio na šišanju.Hamolj wrote:Čisto sumnjam da ste sposobni jer po podacima fzs-a velik broj Hrvatica djecu stiče sa Bošnjacima. Kao razlog toga navode upravo kvalitet potomaka.Hafis wrote:Kao da je bitna dužina, pardon brojevi. bitna je kvaliteta.Hamolj wrote:[
Momci, pričate o podacima koji nisu validni. 405.000 je katolika, ali tu treba dodati još barem milion Hrvata ateista koji žive širom Mostara, Lištice, Međugorja, Hlivna.
Bitno je da smo dobro raspoređeni, a djecu je laHko praviti kad usfali.- Lako je danas fukaru rađati . Eno ti Bangladeša, ima više stanovnika od Njemačke i Francuske zajedno a jedne gaće troje djece nosi na smjenu.
I dajte malo više s tim brojevima. Ispade da sam i ja još jučer umro, ili u najmanju ruku već emigrirao.
E jebat ga, ne možeš ovim prašinarima ni cenat u glavu utjerati
-
Hamolj
#4080 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Gdje ti vidiš frustracije ? Baš je sve easy, mislim da nije problem u mojoj retorici nego u tvojoj percepciji. U mom selu mi pomažemo malobrojno katoličko stanovništvo i živimo s njima u skladu i harmoniji. Mislim po nekoj logici tu ne bi trebalo biti ništa čudno jer smo ipak svi ljudi. Međutim, znaš i sam da je nauka dokazala da nije isti mentalni sklop čovjeka iz nizije i čovjeka sa brda. Tu do izražaja dolazi razlika između mojih Hrvata i vas tucača kamena.Kolinda wrote: Hamolj , priznajes li ti popis stanovništva,i kako je stanje u tvom selu/naselju vidim da crkvu sv.Ane imate u selu pa jeli to vezano za tvoju frustraciju prema Hrvatima....
-
Mirza007
#4081 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zude za brojevima pa kad im spomenes da je Srba u Hrvatskoj bilo vise nego Hrvata u BiH pa su opet dobili qrcinu a ne entitet ili sta vec onda se usute i nigdje nikoga.
Jos nisu skontali da dok palamude po forumima u svakom pogledu sve vise nazaduju (kvantitativno, kvalitativno I kako jos sve ne).
Umjesto da se svi skupa prihvatimo posla, prekopiramo izborni zakon iz PC u FBiH i makar jedan problem efikasno rijesimo pa da idemo dalje.
Jos nisu skontali da dok palamude po forumima u svakom pogledu sve vise nazaduju (kvantitativno, kvalitativno I kako jos sve ne).
Umjesto da se svi skupa prihvatimo posla, prekopiramo izborni zakon iz PC u FBiH i makar jedan problem efikasno rijesimo pa da idemo dalje.
-
Hamolj
#4082 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Samo činjenice, nikad nisam volio bajke.Hafis wrote: Svašta. Imaš li neki provjeren link za tu informaciju ili si to čuo u Halime kad si bio na šišanju.
Prema podacima fzs-a iz 2015. u Federaciji je rođeno 2974 djece čije su majke hrvatske nacionalnosti. Od toga, 2845 ih ima očeve hrvatske nacionalnosti. 129 ili 4,3 % Hrvatica je djecu dobilo sa pripadnicima ostalih naroda ili bolje rečeno Bošnjacima.
- Kolinda
#4083 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Znači niste više konstitutivni nego spadate u ostale ...Hamolj wrote:Samo činjenice, nikad nisam volio bajke.Hafis wrote: Svašta. Imaš li neki provjeren link za tu informaciju ili si to čuo u Halime kad si bio na šišanju.
Prema podacima fzs-a iz 2015. u Federaciji je rođeno 2974 djece čije su majke hrvatske nacionalnosti. Od toga, 2845 ih ima očeve hrvatske nacionalnosti. 129 ili 4,3 % Hrvatica je djecu dobilo sa pripadnicima ostalih naroda ili bolje rečeno Bošnjacima.
- Kolinda
#4084 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Priznaješ li popis ?Hamolj wrote:Gdje ti vidiš frustracije ? Baš je sve easy, mislim da nije problem u mojoj retorici nego u tvojoj percepciji. U mom selu mi pomažemo malobrojno katoličko stanovništvo i živimo s njima u skladu i harmoniji. Mislim po nekoj logici tu ne bi trebalo biti ništa čudno jer smo ipak svi ljudi. Međutim, znaš i sam da je nauka dokazala da nije isti mentalni sklop čovjeka iz nizije i čovjeka sa brda. Tu do izražaja dolazi razlika između mojih Hrvata i vas tucača kamena.Kolinda wrote: Hamolj , priznajes li ti popis stanovništva,i kako je stanje u tvom selu/naselju vidim da crkvu sv.Ane imate u selu pa jeli to vezano za tvoju frustraciju prema Hrvatima....
-
Hamolj
#4085 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Primjera radi, kada bi mi Bošnjaci sami sebi ukinuli konstitutivnost i svrstali se u ostale i vi 'rvati bi istog trena tražili isto jer bi opet smatrali da ste neravnopravni.Kolinda wrote:Znači niste više konstitutivni nego spadate u ostale ...Hamolj wrote:Samo činjenice, nikad nisam volio bajke.Hafis wrote: Svašta. Imaš li neki provjeren link za tu informaciju ili si to čuo u Halime kad si bio na šišanju.
-
Hamolj
#4086 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Naravno da priznajem, zato rekoh da podaci koje su postavili pripadnici mog naroda nisu validni. Oni su ih naravno uzeli od katoličke crkve koja je široj javnosti poznata kao velik lažov i institucija kojoj ne treba vjerovati zato vas molim da oprostite pripadnicima mog naroda zbog neznanja.Kolinda wrote:Priznaješ li popis ?Hamolj wrote:Gdje ti vidiš frustracije ? Baš je sve easy, mislim da nije problem u mojoj retorici nego u tvojoj percepciji. U mom selu mi pomažemo malobrojno katoličko stanovništvo i živimo s njima u skladu i harmoniji. Mislim po nekoj logici tu ne bi trebalo biti ništa čudno jer smo ipak svi ljudi. Međutim, znaš i sam da je nauka dokazala da nije isti mentalni sklop čovjeka iz nizije i čovjeka sa brda. Tu do izražaja dolazi razlika između mojih Hrvata i vas tucača kamena.Kolinda wrote: Hamolj , priznajes li ti popis stanovništva,i kako je stanje u tvom selu/naselju vidim da crkvu sv.Ane imate u selu pa jeli to vezano za tvoju frustraciju prema Hrvatima....
- video
#4087 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Meni samo nije jasno kako neko moze ozbiljno shvatati @afizagu
Komedija ziva.
Jos kad bi znali ko se krije iza ovog virualnog imena-pali bi na dupe
Bjez ba, nazovi doture, bolje ti je poklopi se
Komedija ziva.
Jos kad bi znali ko se krije iza ovog virualnog imena-pali bi na dupe
- mO k3
#4088 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne diraj mi kolegu , hecimavideo wrote:Meni samo nije jasno kako neko moze ozbiljno shvatati @afizagu![]()
Komedija ziva.
Jos kad bi znali ko se krije iza ovog virualnog imena-pali bi na dupe![]()
-
Škobo Habu
#4089 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
BHCluster wrote:[quote]Na kraju 2015. godine u BiH bilo 405.735 katolika - 14.559 manje nego 2014.!
Ne kontam logiku "nek' komšiji crkne krava"?
Misliš da će Bošnjacima biti bolje ako je manje Hrvata u BiH? Ne vidim logike u svemu tome, osim sebične zluradosti.
- BHCluster
#4090 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne kontam logiku "nek' komšiji crkne krava"?Škobo Habu wrote:BHCluster wrote:[quote]Na kraju 2015. godine u BiH bilo 405.735 katolika - 14.559 manje nego 2014.!
Misliš da će Bošnjacima biti bolje ako je manje Hrvata u BiH? Ne vidim logike u svemu tome, osim sebične zluradosti.[/quote]
Pogledaj kontekst prvo diskusije pa onda .
- BHCluster
#4091 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zato prvi u Hrvata Covic ne izlazi prvom u Srba Dodiku iz debelog crijeva?Hafis wrote:Tako su i Srbi onih ludih osamdesetih na devedesete govorili za druge narode kada bi pokazivali svoju nježnost prema Jugoslaviji - Normalno, pod tim ne mislim na Srbe kao narod, već na ono njihovo tadašnje rukovodstvo.Maharadza wrote:Normalno kada samo Bošnjaci osjećaju BiH svojom domovinom, dok je druga 2 naroda ugl. mrze iz dna duše i žele joj nestanak!Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ovo današnje paljenje državne zastave je možda najbolji argument i zašto sve državne institucije trebaju biti tamo gdje su Bošnjaci u većini.
Tebi bi bilo bolje da se prekvalificiraš u kakvog zavarivača. To je danas traženija profesija od filozofa i lakše je posao dobiti u struci
- Smail Aga Cengic
#4092 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ovaj dvoglavi trol i dalje preljeva iz supljeg u prazno bez da sta pametno kaze...
Ja cekam i dalje neke cinjenice i fakte...
Ja cekam i dalje neke cinjenice i fakte...
- MuaDib
#4093 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Osvanulo na sarajevskim bilbordima

- ABH017
#4094 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Izvrtanje teza.Hafis wrote:Tako su i Srbi onih ludih osamdesetih na devedesete govorili za druge narode kada bi pokazivali svoju nježnost prema Jugoslaviji - Normalno, pod tim ne mislim na Srbe kao narod, već na ono njihovo tadašnje rukovodstvo.Maharadza wrote:Normalno kada samo Bošnjaci osjećaju BiH svojom domovinom, dok je druga 2 naroda ugl. mrze iz dna duše i žele joj nestanak!Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ovo današnje paljenje državne zastave je možda najbolji argument i zašto sve državne institucije trebaju biti tamo gdje su Bošnjaci u većini.
Srbi su, tj. njihovo političko rukovodstvo, iskazivali nježnost prema Jugoslaviji samo i isključivo zbog imperativa "svi srbi u jednoj državi". Bošnjaci su i tada bili najprivrženiji Jugoslaviji. Bošnjaci su do maja 1992. nosili Titove slike na antiratnim protestima i skandirali Jugoslaviji. Sve dok ih komšije drugačijih imena nisu počeli brutalno ubijati po ulicama, klati po mostovima, premlaćivati, ubijati i silovati u konc logorima, zakopavati u masovne grobnice itd.... Ta velikosrpska politika je aktivna i danas, a nema apsolutno nikakve dodirne tačke sa bošnjačkom politikom ikad.
Dobro ti ide izvrtanje činjenica, ali jbg. tragikomično djeluje nečije umno preseravanje, pogotovo kad pokušava bezobrazno da težište problema prebaci tamo gdje on ne postoji.
Sa ljudske strane gledajući, za tebe bi dobro bilo samo da je logika u tebi zamrla, a da si pod nečijim uticajem došao do takvih zaključaka. U drugom slučaju ti svjesno, namjerno izvrćeš činjenice, a onda od tebe nikad čovjeka.
- ABH017
#4095 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kako su simbolično smjestili crveno-bijele kockice u žuti trokut?MuaDib wrote:Osvanulo na sarajevskim bilbordima![]()
Ako su to te europske vrijednosti, onda politički predstavnici Hrvata u BiH, jesu njihovi nositelji.
No, u tom slučaju popišam se na te vrijednote, jer je i Haški sud iste nazvao Udruženim Zločinačkim Poduhvatom, a njihove protagoniste smjestio iza rešetaka.
- Kolinda
#4096 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Držite se vi u prošlosti još barem 50 godina ,nemojte kojim slučajem izviriti glavu iz pijeska i pogledati korak u budućnosti....ABH017 wrote:Kako su simbolično smjestili crveno-bijele kockice u žuti trokut?MuaDib wrote:Osvanulo na sarajevskim bilbordima![]()
Ako su to te europske vrijednosti, onda politički predstavnici Hrvata u BiH, jesu njihovi nositelji.
No, u tom slučaju popišam se na te vrijednote, jer je i Haški sud iste nazvao Udruženim Zločinačkim Poduhvatom, a njihove protagoniste smjestio iza rešetaka.
- BHCluster
#4097 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kaze onaj ciji politicki predstavnici slave dan kada je osnovana paradrzavna tvorevina hzhb.Kolinda wrote:Držite se vi u prošlosti još barem 50 godina ,nemojte kojim slučajem izviriti glavu iz pijeska i pogledati korak u budućnosti....ABH017 wrote:Kako su simbolično smjestili crveno-bijele kockice u žuti trokut?MuaDib wrote:Osvanulo na sarajevskim bilbordima![]()
- Kolinda
#4098 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ta "paradržava" je ipak spasila ovu sada da "šapatom padne " ....
- BHCluster
#4099 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jasta je! Ta nije Posavina.Kolinda wrote:Ta "paradržava" je ipak spasila ovu sada da "šapatom padne " ....
-
Mirza007
#4100 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Grohotom!Kolinda wrote:Ta "paradržava" je ipak spasila ovu sada da "šapatom padne " ....