Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Chuckie

#4076 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Kofer wrote:@Chuckie

Bili ti dal npr. za masku od 1$,još 2 za TN?Mislim da nebi.To je nelogično davati.
Nebi. Ali nebi ni pizdio kad se izgubi paket vec halalio dolar i narucio novi.
Saka

#4077 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Saka »

johntra wrote:
Saka wrote: Kako nije neka cifra, prvo ti uzmu 10% carine na vrijednost robe sa poštarinom, pa 17% PDV na sve to, pa 10 KM administrativnih troškova, i još ti pošta uzme 10 KM za virmane i što su ti donijeli. Na kraju ćeš platiti 110 KM.
dobro, ovo lako može i proći za 50 kermi, ako se dogovorim sa likom da tako napiše na računu...ova vrsta ulja se i kod nas tako kreće sa cijenama, tako da sumnjam da bi mi zaračunali više sa carinom, ako bi račun bio 50 KM...samo je bolje naručiti vani, jer znaš da je original, dok kod nas ne bi baš mogao biti sto posto siguran...
Sad su s carine poceli da traze da im faxas racun od PayPal-a za procjenu stope prije nego sto ti isporuce. Znaci mozes ti njemu reci sta hoces, ako carinik sumnja da je to skuplje nece ti doci dok ne dostavis racun. A ako ne imaju pravo i da sami procjene vrijednost. Tako da s carinom se nikad ne zna. Nekad mozes proci da ne platis ali budi i spreman za deranje guzova.
Saka

#4078 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Saka »

Kofer wrote:Tako ti je kada kupuješ odjeću preko interneta.Teško je pocijeniti dali ti paše,ako je ne isprobaš.Sami problemi nastanu,jer kada ti dođe a ne paše veličina,a moraš vratiti o svom trošku.Bar je to pouka da odjeću ne kupuješ preko interneta.A taj Kinez,neznam kako te može vrijeđati,većina ih je ljubazna,neznam šta je s tim,ako ništa prijavi ga za vrijeđanje.
Bio sam ja svjestan toga, ali da je poslao onu velicini koju sam narucio, ili u najgorem slucaju jedan broj vecu bilo bi sve OK. Al nemoj mi slati XXL ako sam ti narucio L bez da me prethodno obavijestis. Ja sam po tabeli koju je sam stavio na eBay stranicu izmjerio i L mi je bio OK. Ova XXL je za 2 incha veca u svim mjerama. I jos mi tvrdi to je tacan broj.

A dovoljno je prijavljen, sjeban u mozak, pojede se lik. :) hem je platio postarinu skupo, pa izgubio 20 funti partial refund, dobio neg feedback i jos prijavljen za krsenje pravila.
johntra

#4079 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by johntra »

Kakva ti je jakna i kolika je cijena? :D
quarterback

#4080 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

KvaziExpert wrote:nego, kako se mjeri rukav, ispod pazuha ili iznad :? :D

Ako je iznad, mozda bi mogli pricat, ako ukalkulisemo refund :mrgreen:
ispod, od pazuha
Saka

#4081 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Saka »

Iznad je 26, ispod 21 inch. I on je mjerio iznad, od ramena u svojoj tabeli.
Evo jakne, neko je i ranije stavljao na forum: http://www.pik.ba/artikal/10053871/muska-jakna-vjetrovka-novo/
Inače to je realno naš broj XL, azijski XXL. Meni je velika jer nosim L, al ko nosi XL biće mu perfektna. A može i probati naravno, što ja nisam imao priliku. Pošto sam dobio 20 GBP (45,86 KM po kursu UniCredit) cijena vam je 100 KM okruglo, pa ko se prvi javi. U gubitku sam nekih 5 KM al halal olsun. :) Zainteresovani nek se jave na PM.
w0rld

#4082 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by w0rld »

Zna li neko kolika je maximalna narudzba za fizicko lice, do koliko KM ?
Chuckie

#4083 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

w0rld wrote:Zna li neko kolika je maximalna narudzba za fizicko lice, do koliko KM ?
Kakva maskimalna narudžba?
w0rld

#4084 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by w0rld »

Pa ako narucim vrijednost robe ukupno oko 2000KM da li mogu to uvesti kao fizicko lice ?
kloniran

#4085 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

w0rld wrote:Pa ako narucim vrijednost robe ukupno oko 2000KM da li mogu to uvesti kao fizicko lice ?
ne ako je više od jednog komada
w0rld

#4086 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by w0rld »

kloniran wrote:
w0rld wrote:Pa ako narucim vrijednost robe ukupno oko 2000KM da li mogu to uvesti kao fizicko lice ?
ne ako je više od jednog komada
Uredu, u pitanju je svakako vise od jednog komada. Hvala na informaciji.
pravabubica

#4087 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by pravabubica »

Da li se moram registrovati i na pay pal i na e bay ? Kupila sam cizme preko e bay, cekam dostavu, a nisam se registrovala na pay pal
Chuckie

#4088 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

pravabubica wrote:Da li se moram registrovati i na pay pal i na e bay ? Kupila sam cizme preko e bay, cekam dostavu, a nisam se registrovala na pay pal
Cekas dostavu a nisi platila? Toga nema na ebayu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
dinooh

#4089 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

pravabubica wrote:Da li se moram registrovati i na pay pal i na e bay ? Kupila sam cizme preko e bay, cekam dostavu, a nisam se registrovala na pay pal
kako si ih platila onda
quarterback

#4090 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

:D
Chuckie

#4091 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Pouzećem. :D

Gargi

#4092 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Gargi »

Narode ne znam kako je kod vas, ali ja zadnje tri stvari koje sam porucio preko ebay-a nisam dobio i morao sam otvarati case. OK, dobio sam lovu nazad, ali me to vec pomalo nervira. Zadnja je inace porucena sredinom oktobra :?
Chuckie

#4093 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Gargi wrote:Narode ne znam kako je kod vas, ali ja zadnje tri stvari koje sam porucio preko ebay-a nisam dobio i morao sam otvarati case. OK, dobio sam lovu nazad, ali me to vec pomalo nervira. Zadnja je inace porucena sredinom oktobra :?
Odakle je roba? Imaš li tracking?
Gargi

#4094 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Gargi »

Chuckie wrote:
Gargi wrote:Narode ne znam kako je kod vas, ali ja zadnje tri stvari koje sam porucio preko ebay-a nisam dobio i morao sam otvarati case. OK, dobio sam lovu nazad, ali me to vec pomalo nervira. Zadnja je inace porucena sredinom oktobra :?
Roba je iz Hong Konga.
Od "seller-a" nisam trazio tracking broj za predhodna dva jer su mi , nakon sto mi prodavac nije odgovorio, sa ebay-a stvarno u par dana vratili lovu (cak je jedan od njih ugasio profil poslije- nadam se da ja nisam bio ona zadnja kap :)).
Za ovaj zadnji planiran danas ili eventualno sutra traziti broj.
A svaki od njih je po pouzdanost bio oko 98-99% :-?
dinooh

#4095 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

Gargi wrote:
Chuckie wrote:
Roba je iz Hong Konga.
Od "seller-a" nisam trazio tracking broj za predhodna dva jer su mi , nakon sto mi prodavac nije odgovorio, sa ebay-a stvarno u par dana vratili lovu (cak je jedan od njih ugasio profil poslije- nadam se da ja nisam bio ona zadnja kap :)).
Za ovaj zadnji planiran danas ili eventualno sutra traziti broj.
A svaki od njih je po pouzdanost bio oko 98-99% :-?
ne mozes sad traziti broj. Oni ti ga odmah dadnu ako salju sa brojem ili ne daju nikako. Sad je vec kasno
pravabubica

#4096 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by pravabubica »

dinooh wrote:
kako si ih platila onda
Platila sam kreditnom karticom, dobila e meil sa potvrdom da je placeno. Pitam jer zaista ne znam i mislilm da ovdje mogu dobiti odgovor od osoba koje imaju iskustvo u transakcijama na e Bay
ob433

#4097 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ob433 »

sad kad si platila karticom , nemas potrebe za PP , ali ubuduce se registruj na PP i plačaj preko njega jer si zaštičena 1000 % ,ovako te lako mogu ispalit za lovu kad placas karticom direktno..
pravabubica

#4098 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by pravabubica »

ob433 wrote:sad kad si platila karticom , nemas potrebe za PP , ali ubuduce se registruj na PP i plačaj preko njega jer si zaštičena 1000 % ,ovako te lako mogu ispalit za lovu kad placas karticom direktno..
Hvala na pomoci, nisam znala kako ide, tj da se trebam prvo registrovati na PP. Nije neka velika lova pa iako se desi nesto nepredvidjeno nije velika steta. Uglavnom znam za ubuduce
Sar_ajevo

#4099 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Sar_ajevo »

Poslije koliko dana od kupovine proizvoda možemo otvoriti case? Naručio sam 25 novembra sat iz Amerike i još mi nije stigao... :? :? :? :?
Chuckie

#4100 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Pa pred istek 45 dana otvaraj case. Doci ce.

Post Reply