ZOBS

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tempuser

#4076 Re: ZOBS

Post by tempuser »

Ja sam vise puta napisao kako me zaprepasti pojava koji cesto vidjem. Komsija, naoko normalan covjek, zena, djeca, svako jutro autom na posao i onda jedno jutro cap, auto na parkingu bez tabli do daljnjeg... Znaci min mjesec-dva je vozio neregistrovan dok mu nije doslo da vrati table! Covjeka je jednostavno strah zakljuciti koliko je takvih po cestama i kad to rade nomilano normalni ljudi sta ocekivati od onih slonih delikvenciji...? :?
tempuser

#4077 Re: ZOBS

Post by tempuser »

liaar wrote:
:thumbup:
A ja budala, dobijem kaznu za parking, pa se pojedoh dok je sutradan ne platim, a levati se vozaju neregistrovani i sa hiljadama KM-ova kazni. Ali jok, oni su zajebali sistem jer auto nije registrovano na njih. Znači ja budala oni pametni
Nedavno upznah lika koji zbog nekih neplacenih porezda, doprinosa cega li vec negdje u Milicima vec dvije godine vozi bez vocacke i naravno auto na zenino ime.
vješalica

#4078 Re: ZOBS

Post by vješalica »

Jbg nikome nije svejedno dati za registraciju
Svaki dan ubacis marku u kanticu i imas barem 365 maraka i pridodas razliku i ne osjetis regstraciju
A pascurina se voza okolo i kurlazi najnormalnije
Ne bi insan ni vjerovao cega sve ima
I sutra jos da te takav krembil odvali ili ubije/obogalji hodaj po sudovima vapi za pravdom
Ma mrs,jebte se,samo po dzepu
Dzontra_Volta

#4079 Re: ZOBS

Post by Dzontra_Volta »

vješalica wrote: I sutra jos da te takav krembil odvali ili ubije/obogalji hodaj po sudovima vapi za pravdom
Fond za zaštitu isplaćuje oštećenog u tom slučaju, umjesto osiguranja, a onda oni njega tuže na sudu za naknadu.
basicm

#4080 Re: ZOBS

Post by basicm »

Na osnovu kojeg zakona policija oduzima bejzbol palice ljudima?
530i

#4081 Re: ZOBS

Post by 530i »

Zabranjen bejzbol kod nas...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#4082 Re: ZOBS

Post by mk ultra »

Image

Teleskopski :mrgreen:
vješalica

#4083 Re: ZOBS

Post by vješalica »

basicm wrote:Na osnovu kojeg zakona policija oduzima bejzbol palice ljudima?
nemoj tako uopsteno postavljati pitanja
ispricaj pricu komplet pa ces dobiti odgovor
covjeka i olovkom mores koknuti ako ubodes na pravo mjesto
basicm

#4084 Re: ZOBS

Post by basicm »

vješalica wrote:
Slucajevi x, kazu sta ti je ovo i odnesose, kazu hladno oruzje. Kako sportski rekvizit moze biti klasiran kao hlasno oruzje. Onda je i dizalica, ili slucajno motiku ili sjekiru da imas.
Dzontra_Volta

#4085 Re: ZOBS

Post by Dzontra_Volta »

basicm wrote:
vješalica wrote:
Slucajevi x, kazu sta ti je ovo i odnesose, kazu hladno oruzje. Kako sportski rekvizit moze biti klasiran kao hlasno oruzje. Onda je i dizalica, ili slucajno motiku ili sjekiru da imas.
Pa da je taj dokazao da se bavi bejzbolom, vjerovatno bi mu je vratili. Ovako zna se za šta ta palica služi u autu.
basicm

#4086 Re: ZOBS

Post by basicm »

To su pretpostavke, a ne cinjenice. Logikom onda nista sto moze ozlijediti ne smijes imati u autu bez dokaza.
Drugo, klasifikacija hladnog oruzja za sportski rekvizit ne lezi.
vješalica

#4087 Re: ZOBS

Post by vješalica »

Majke mi Mukelefe ti ko da si se jučer ovdje doselio
Kod nas baseball palica sluzi za maranja i razbijanja imovine i nizasta drugo
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#4088 Re: ZOBS

Post by liaar »

Ako je priča o bejzbol palici nastala zbog onog videa sa slučajeva X, ja mislim da je momku bejzbol palica oduzeta jer je nije prijavio kada ga je policajac upitao da li ima hladnog oružje, i tu nije prijavio bejzbolku, a trebao je.
tempuser

#4089 Re: ZOBS

Post by tempuser »

Ja sam nekad naletio na neko objasnjenje da mozes imati i bejzbol palicu i sjekiru i sta god hoces cime mozes mlatnut covjeka ali mora biti ocito da nije namjenjeno za nanosenje povreda, tj da ti nije pri ruci. Da ti nadju bejzbol palicu u gepeku skupa sa ostalom opremom za bejzbol murija ne bi nista, ali kad ti je nadju negdje na "gotovs" e onda je to drugi padez.
preludezalude

#4090 Re: ZOBS

Post by preludezalude »

Oduzimanje bejzbol palice koja je u autu je tipicno prekoracenje ovlasti od strane policije. Bejzbol palica koja se nalazi u autu, bila ona u gepeku ili na sjedistu, je sportski rekvizit a ne hladno oruzje. Zakon jasno kaze sta je hladno oruzje i kada se odredjeni predmeti smatraju hladnim oruzjem.
preludezalude

#4091 Re: ZOBS

Post by preludezalude »

liaar wrote:Ako je priča o bejzbol palici nastala zbog onog videa sa slučajeva X, ja mislim da je momku bejzbol palica oduzeta jer je nije prijavio kada ga je policajac upitao da li ima hladnog oružje, i tu nije prijavio bejzbolku, a trebao je.
Momak nista nije pogrijesio. Bejzbol palica nije hladno oruzje u ovom slucaju.
van Basten

#4092 Re: ZOBS

Post by van Basten »

Prije desetak dana zena vozila auto i na brisacu je doceka kazna za parking. Platila je odmah za 2 dana kaznu. Prije 2-3 dana na kucnu adresu dosla meni obavjest o kazni gdje izmedju ostalog pise da prijavim ako je neko drugi upravljao autom.
Obzirom da je kazna vec placena trebam li se petljati tim prijavama, izjavama i sl ili ce to automatski uci u sistem kad im uplata za kaznu dodje?
Dzontra_Volta

#4093 Re: ZOBS

Post by Dzontra_Volta »

van Basten wrote:Prije desetak dana zena vozila auto i na brisacu je doceka kazna za parking. Platila je odmah za 2 dana kaznu. Prije 2-3 dana na kucnu adresu dosla meni obavjest o kazni gdje izmedju ostalog pise da prijavim ako je neko drugi upravljao autom.
Obzirom da je kazna vec placena trebam li se petljati tim prijavama, izjavama i sl ili ce to automatski uci u sistem kad im uplata za kaznu dodje?
Ako je vezano za tu kaznu, ne moraš ništa. Samo mislum da je žena trebala na uplatnici upisati tvoje podatke i matični broj, ako se auto vodi na tebi.
Dzontra_Volta

#4094 Re: ZOBS

Post by Dzontra_Volta »

preludezalude wrote:
liaar wrote:Ako je priča o bejzbol palici nastala zbog onog videa sa slučajeva X, ja mislim da je momku bejzbol palica oduzeta jer je nije prijavio kada ga je policajac upitao da li ima hladnog oružje, i tu nije prijavio bejzbolku, a trebao je.
"Hladno oružje su bodeži, kame, mačevi, sablje, bajoneti i „skakavci“ čije se sječivo
nalazi pod pritiskom sabijene opruge, a iz drške iskaču pritiskom na dugme ili polugu ili
metalne zvjezdice za bacanje, bez obzira na dužinu oštrice, bokseri, druga oružja sa
skrivenim oštricama kao i naprave koje izazivaju elektrošokove. Hladnim oružjem
smatraju se i predmeti pogodni za nanošenje povreda kada se nose na javnim
mjestima."

Zadnja rečenica se može primijeniti na bejzbol palicu.
van Basten

#4095 Re: ZOBS

Post by van Basten »

Dzontra_Volta wrote:
van Basten wrote:Prije desetak dana zena vozila auto i na brisacu je doceka kazna za parking. Platila je odmah za 2 dana kaznu. Prije 2-3 dana na kucnu adresu dosla meni obavjest o kazni gdje izmedju ostalog pise da prijavim ako je neko drugi upravljao autom.
Ako je vezano za tu kaznu, ne moraš ništa. Samo mislum da je žena trebala na uplatnici upisati tvoje podatke i matični broj, ako se auto vodi na tebi.
Upisala je svoje... Isto je prezime :mrgreen:
Doduse ima na uplatnici jedinstveni broj prekrsajnog naloga, po tome mogu vidjeti za sta je uplaceno
noviclan

#4096 Re: ZOBS

Post by noviclan »

Da li se hladnin oruzjem moze okarakterisati zidarski cekic ili stilo za krampz...
preludezalude

#4097 Re: ZOBS

Post by preludezalude »

Dzontra_Volta wrote:
preludezalude wrote:
"Hladno oružje su bodeži, kame, mačevi, sablje, bajoneti i „skakavci“ čije se sječivo
nalazi pod pritiskom sabijene opruge, a iz drške iskaču pritiskom na dugme ili polugu ili
metalne zvjezdice za bacanje, bez obzira na dužinu oštrice, bokseri, druga oružja sa
skrivenim oštricama kao i naprave koje izazivaju elektrošokove. Hladnim oružjem
smatraju se i predmeti pogodni za nanošenje povreda kada se nose na javnim
mjestima."

Zadnja rečenica se može primijeniti na bejzbol palicu.
Nebih rekao. Vozilo nije javno mjesto.
Last edited by preludezalude on 20/05/2018 13:55, edited 1 time in total.
preludezalude

#4098 Re: ZOBS

Post by preludezalude »

noviclan wrote:Da li se hladnin oruzjem moze okarakterisati zidarski cekic ili stilo za krampz...
Zavisi u kakvoj si situaciji. Ako se pojavis na Erdoganovom skupu sa tim u ruci, onda budi siguran da ces imati problema.
BadBoy

#4099 Re: ZOBS

Post by BadBoy »

Ja bih opreza radi odgovorio da je kazna plaćena i priložio fotokopiju uplatnice. Košta te marka pošte i stranica papira.
tempuser

#4100 Re: ZOBS

Post by tempuser »

Jok. Oni cim ostave nalog automatski salju obavjest na kucnu adresu jer su imali jako puno slucajeva da ljudi nisu nalazili naloge na brisacima tj. nisu znali da im je pisana kazna. Pogotovo je bio problem kod sluzbenih auta, firma ima xy auta i zbog jedne kazne sa parkiranje za koju nisu znali (bilo da neko ukrade nalog, bilo da vozac precuti da su mu oszavili nalog) nisu mogli registrovati nijedan auto. Ovako prebacis odgovornost na samog vozaca i vlasnik auta je cist. Znao sam jedno "strucnjaka" koji je komplet BH Telecom ostavio na "cekanje" jer se ucutao za kaznu za parkiranje.
Post Reply