Dozer wrote:
Ja stvarno ne znam da li mi pricamo razlicitim jezikom ili se ti pravis blesav...
nevoljko odgovaram. volio bih da ste i ti i svi koji se javljate na ovu temu tek da "suknete" pedji i ns makar malo fer pa da ovaj spam preselite na teme o vasim politickim favoritima, umjesto da jedinom politicaru i jedinoj stranci u drzavi koja se je otvorila za ovakav vid komunikacije sabotirate temu. nepristojno, nefer, hinjski.
nevoljko dakle i zakljucno.
B1: ne odnose se sve cetiri stavke na tebe. tvoje su prva i cetvrta (reaal khan, seln, abacija i drugi sto placenici, sto volonteri na braniku statusa quo nenadjebivi su u disciplinama iz druge i trece stavke). konstrukcija je tvoj zakljucak da je ns
krenula u u pokusaj laganog infiltriranja u vlast , a prebacivanje ns nesto za sta nije odgovorna je "kritika ns" zbog fakta da je nacionalni id najveceg broja gradjana bih bio oblikovan mnogo prije osnivanja ns.
B2: mogao bih se sloziti da gb nije jedna zemlja, ali nije ni tri, nego cetiri (brojem: 4), svima poznata stvar

. to, medjutim, nema veze sa mojim poredjenjem dviju
drzava koje na vrlo jasan nacin pobija tvoju tvrdnju da unutar granica jedne drzave samo jedna nacija moze postojati. mozes ti meni sada spocitavati da sam cetnik, ustasa i vehabija istovremeno (3in1), ali to ne mjenja cinjenicu si fulio sa svojom tvrdnjom s kojom spamas ovu temu vec stranicama.
B3: bezbeli je ns trebala prvo promjeniti ustav, ukinuti rs, srediti n/fsbih, isposlovati vracanje okupiranih teritorija palestincima, zaustaviti globalno zagrijavanje..., pa onda doci kod tebe po cetifikat da smiju osnovati stranku, pa otici kod real khana da ga ovjeri, skupiti potpise od selna, abacije i bosnologa, da bi se na kraju mogla registrovati i poceti djelovati.
B4: ponovo pises nebuloze.
licna karta:
prvo ide ime drzave na b/h/s, fr., eng.
pa onda pise licna karta, pa osobna, pa licna karta cirilicom, pa certe nationale d'identite, pa national identity card
prezime, cirilica, nom, surname
...
skonto? sve stoji na b/h/s, francuskom i engleskom.
te se na tvom primjeru (puco si sam sebi u nogu jarane) vidi da nationality na b/h/s znaci drzavljanstvo.
i ne bi bilo logicnije da drzavljanima bih pise da su drzavljani srb, hr ili bos, jer oni to nisu, nego su, kao sto stoji u licnim kartama drzavljani (eng. nationality) bosanci i hercegovci, skraceno bih.
a kad ispunjavam formulare za vizu, ja pod nationality upisem svoje drzavljanstvo i svaki put, vidi djavla!, radi.
a vitalni nacionalni interes..., ma bjezi bolan, ti mene zajebavas.