BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#4076 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Tomahawk11 »

limeni wrote:
Tomahawk11 wrote:Sta je za ovog Bicakcica iz Braunsvajga?! Momak ima 22 godine, jes da je cvajta, al ljudi deru u 2. Bundesligi, samo su 3 gola primili u 10 kola, a on igra stopera. Sto ga ne bi probao sad u prijateljskoj? Vec je igrao U19.
nema drzavljanstvo
Treba mu onda isto srediti. Siguran sam da je potencijal za reprezentacije.
Tkd

#4077 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Tkd »

Zar on nije imao pa se odrekao nešto tako. Mislim da ima o tome na prethodnim stranicama no lijeno mi listati i sve čitati.
limeni

#4078 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by limeni »

Tomahawk11 wrote:
limeni wrote:
Tomahawk11 wrote:Sta je za ovog Bicakcica iz Braunsvajga?! Momak ima 22 godine, jes da je cvajta, al ljudi deru u 2. Bundesligi, samo su 3 gola primili u 10 kola, a on igra stopera. Sto ga ne bi probao sad u prijateljskoj? Vec je igrao U19.
nema drzavljanstvo
jeste, momak je kao stoper ponajbolji igrac svoje ekipe i zasluzuje poziv kad stekne pravo igrati za nas...inace je on i u stuttgartu bio dobar, no imao je nesrecu da su ga stavili na desnog beka pa je protiv sebe imao igraca koji se zove ribery i izgubise tu tekmu cini mi se 1-3..takodjer su ga i povrede snasle ali eto momak je opet tu..
todd_smith

#4079 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by todd_smith »

deer_hunter wrote: jest, baš je u gabuli, sa 16 godina vec igra utakmice HNL-a, vjerovatno ce zaigrati i u Ligi prvaka,jedan od glavnih igrača u hr repki U17. veći mu pritisak mi stvaramo u Bosni nego u Hrvatskoj. tamo ima sve što može poželiti jedan 16-godišnjak, ni u jednom klubu ne bi dobio šansu ovako mlad kao u Dinamu
Ako gledamo domace, Handzica sa 16. godina promovisali u prvi tim Sarajeva

Van granica imas 100000 klubova koji daju prilike mladim igracima ko Dinamo njemu
zlajapravaraja

#4080 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by zlajapravaraja »

Tomahawk11 wrote:
limeni wrote:
nema drzavljanstvo
Pape ga prvo treba nazvati i reci mu da nacija racuna na njega :D :D
A decko je zivotinja, i ne sumnjam da bismo samo zbog njega bili jedan od favorita u Brazilu :D :lol:

Gledao sam ga nekoliko puta; sjajan u skoku, beskompromisan u duelu, opasan po gol - ma igracina - bice bolji od Spahe za klasu.
todd_smith

#4081 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by todd_smith »

Smarate oko toga, fino je selektor rekao, prvo igraci moraju da se odreknu tudjeg drzavljanstva pa tek onda moze nesto biti. Ako on nema nase drzavljanstvo a drzi se tudjeg, neka ga se rijesi da se moze sta uraditi, nece valjda Safet njega ganjati da mu on sve papire sredi, dok ovaj sjedi na guzici?
zlajapravaraja

#4082 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by zlajapravaraja »

todd_smith wrote:Smarate oko toga, fino je selektor rekao, prvo igraci moraju da se odreknu tudjeg drzavljanstva pa tek onda moze nesto biti. Ako on nema nase drzavljanstvo a drzi se tudjeg, neka ga se rijesi da se moze sta uraditi, nece valjda Safet njega ganjati da mu on sve papire sredi, dok ovaj sjedi na guzici?
A nece se valjda ovaj odricati EU drzavljanstva bez da zna da li selektor racuna na njega :roll:

Inace mi se (jos) ne svidja Jagodicev poziv Halilovicu :roll: , ali me jako raduje poziv Kolasincu :thumbup:
jeza u ledja

#4083 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

zlajapravaraja wrote:A nece se valjda ovaj odricati EU drzavljanstva bez da zna da li selektor racuna na njega :roll:
Valjda selektor racuna na igrace s obzirom na njihov kvalitet, a ne samo na osnovu toga jesu li se odrekli stranog drzavljanstva, ili cega vec.
Ako si Bosanac i ako si dovoljno dobar - igraces.
Ne moze igrac uslovljavati dobijanje drzavljanstva pozivom u selekciju.
GeneralBHF

#4084 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by GeneralBHF »

jeza u ledja wrote:
zlajapravaraja wrote:A nece se valjda ovaj odricati EU drzavljanstva bez da zna da li selektor racuna na njega :roll:
Valjda selektor racuna na igrace s obzirom na njihov kvalitet, a ne samo na osnovu toga jesu li se odrekli stranog drzavljanstva, ili cega vec.
Dobro receno. Svi bi da igraju za Bosnu kako zbog nacionalnog ponosa tako i zbog prilike da se dokazu jer da bi igrao za Njemacku A reprezentaciju moras da budes igrac Chelsea, Man c, Man U, Bayern, Real Madrid, Barcelona ili eventualno da si najbolji u Borusiji ili Leverkusenu a za takvo nesto moras da budes vanserijski. Svi gledaju hajd u nasoj reprezentaciji ce da dobiju priliku a kod Elfa je tesko.

To ti je isto trazis posao u manjoj firmi na pocetku da bi napredovao a kasnije velike firme te traze jer si vec dokazan, naravno ako je kvalitet dokazan.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4085 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Tomahawk11 »

Zar nema opcija dvojnog drzavljanstva?!
Hmm...ovo sve dodje ko neke uvrijedjene mlade. Nece Pape moliti, treba ovako, treba onako. Treba pricati s momkom, nece se on sam nuditi reprezentaciji (mada se nudi dobrim igrama). Ako je zainteresovan, onda ce i drzavljanstvo uzeti.
Ako se budemo igrali gluhih telefona, ostajemo bez odlicnog odbrambenog igraca, a nemamo bas taj luksuz....njemu su 22 godine.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#4086 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Slo Burner »

http://sportsport.ba/bh_fudbal/kandidat ... pire/90376

Po ovom sto Sušić prica Bičakčić je jako blizu ;-)
:bih:
zlajapravaraja

#4087 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by zlajapravaraja »

Slo Burner wrote:
http://sportsport.ba/bh_fudbal/kandidat ... pire/90376

Po ovom sto Sušić prica Bičakčić je jako blizu ;-)
:bih:
Aferim PAPE, to se trazi!!!
zlajapravaraja

#4088 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by zlajapravaraja »

jeza u ledja wrote:
Moze, kako da ne? :roll:

Sto ce se on jebavati po konzulatima i vadjenjem jebenih potvrda, te odricanjem EU pasosa u korist onog naseg bezvrijednog komada papira, ako apsolutno niko iz strucnog staba ili saveza "zvanicno" ne racuna na njega...? :?

Ja licno ne bih (da sam u njegovoj poziciji, a nisam).
splend

#4089 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by splend »

zlajapravaraja wrote:
jeza u ledja wrote:
Moze, kako da ne? :roll:

Sto ce se on jebavati po konzulatima i vadjenjem jebenih potvrda, te odricanjem EU pasosa u korist onog naseg bezvrijednog komada papira, ako apsolutno niko iz strucnog staba ili saveza "zvanicno" ne racuna na njega...? :?

tako je. treba susic da ode u ambasadu, da ceka red 4-5 sati, da izganja sve papire, da nadje taj grad dje on igra na karti, rezervise sebi kartu za voz, ode mu kuci na vrata, da mu samo da se potpise gdje treba i obeca startnu postavu iducih 5 godina. ipak je rijec o novom bekenbaueru.

jebote, samo kod nas ima - da neki kvazi igraci iz nekih kvazi drugoligaskih klubova hoce odmah u A selekciju bez da ***** mrdnu. idi majstore odradi sto je tebe, sredi sve papire, igraj solidno, nadaj se pozivu. fakat ne razumijem da iko iole normalan moze drugacije da razmislja :-?
burekodsira

#4090 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by burekodsira »

mislim da ne treba ni na jednu stranu pregoniti.

naravno da treba svaki igraci da se izbori sam, ali isto tako trebamo imati ljude u savezu ili reprezentaciji koji mogu brzo i efikasno djelovati kad je neki vanserisjki igrad u pitanju
zlajapravaraja

#4091 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by zlajapravaraja »

splend wrote:
zlajapravaraja wrote:

tako je. treba susic da ode u ambasadu, da ceka red 4-5 sati, da izganja sve papire, da nadje taj grad dje on igra na karti, rezervise sebi kartu za voz, ode mu kuci na vrata, da mu samo da se potpise gdje treba i obeca startnu postavu iducih 5 godina. ipak je rijec o novom bekenbaueru.

jebote, samo kod nas ima - da neki kvazi igraci iz nekih kvazi drugoligaskih klubova hoce odmah u A selekciju bez da ***** mrdnu. idi majstore odradi sto je tebe, sredi sve papire, igraj solidno, nadaj se pozivu. fakat ne razumijem da iko iole normalan moze drugacije da razmislja :-?
Ne razumijes, jel'? Vidim da ne razumijes i bojim se da nikada neces.

Aha,...taj kvazi-igrac je izdanak omladinske skole Vfb Stuttgarta (ako ti to nesto govori), a ovakav Eintracht Braunschweig je Barcelona za sve ono sto si ti ikada znao.

Svraka je kvazi-igrac. Kao i Sesar, da ne bude zabune na tom nivou. Ili pak Vrsajevic. To su sine "kvazi-igraci".
shalla

#4092 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by shalla »

Čekajte ljudi, niko ne kaže da to Sušić treba raditi al koji qratz postoje ostali uposleni u tom fucking savezu nego zbog (između ostalog) administrativnih stvari?!?
Jbt štagod se ovdje napisalo o nekim novim, potencijalnim igračima, 95% "znalaca" je zagraktalo "jah eto treba Pape ići ovom na noge, treba ovom zavezati kopačke" i sl., pa niko to ne očekuje od selektora al valjda imamo neke ljude poput, šta ja znam, nekad Srebrića u HNS-u kojem nije bilo mrsko proputovati 5000 kilometara da završava neke administrativne stvari ali isto tako ne može ni selektor reći "e kad se sve završi i kad mi taj pošalje svoju sliku sa BH pasošem, tad ću možda računati na njega", mora i on uraditi određene korake...

Po meni (možda griješim), to bi trebalo da ide ovako nekako:

1) neko od stručnog štaba ili A ili mlade reprezentacije (Pape, Piplica, Balja, Borče, Jagodić, Uščuplić :mrgreen: ) nazove npr Kolašinca, Hajrovića ili Bičakčića i kaže "slušaj sine, pratimo te, dopadaš nam se kao igrač, samo tako nastavi, računamo na tebe, da li si zainteresovan da igraš za BiH da te neko može nazvati da ti se malo detaljnije opišu planovi i ciljevi saveza/reprezentacije, da ti se objasne proceduralne stvari oko vađenja/dobijanja pasoša i sl" blabla, nek im neko smisli razgovor.
2) ovaj se izjasni kako se izjasni (ako se izjasni da nije zainteresovan onda odjebaus, taman da je Ronaldo), kaže "da, zainteresovan sam, drago mi je da moje igre nisu neprimjećene, volio bih da mi neko malo pobliže objasni proceduru rješavanja sportskog državljanstva odnosno svega onoga što ja trebam ispuniti da bih ušao u krug kandidata, hvala na pozivu i sl."
3) nađe se neki pravnik ili ko već (valjda ima u savezu takva pozicija iako me ne bi začudilo da ljudi primaju plate nizašta al et, uzmimo pod pretpostavku da ima), nazove iste te K, H ili B i kaže "eh ovako, vaš prvi korak je da odete do ambasade/konzulata, javite se toj i toj osobi koja će sa vama proći proceduru potrebnu za dobijanje BH pasoša/državljanstva, nakon što to završite, zovnite mene na 061/123-456 u svako doba dana i noći, ja ću dalje koordinirati sa tom istom ambasadom/konzulatom, pokrenućemo u što kraćem roku proceduru, uvrstiti je na dnevne redove silnih parlamenata/vijeća ministara koji o tome odlučuju i kada se sve završi pozvaćemo vas da vam javimo da je stvar riješena pozitivno i da (u nekom roku koji valjda treba da znaju koji je) možete preuzeti svoj pasoš u ambasadi/konzulatu."
4) taj isti lik nazove Papeta ili Jagodića i kaže "selektore dobar dan, završena je procedura dobijanja državljanstva za tog i tog igrača, da znate da nema više administrativnih prepreka da istog zovnete u reprezentaciju, naravno ukoliko smatrate da zaslužuje biti na spisku".
5) e tek onda se ponovo uključuje u priču selektor ili neko iz stručnog štaba, kontaktira igrača kojem je riješeno državljanstvo i kaže mu "slušaj momak, drago mi je da su završene administrativne stvari, nastavite tako kako igrate i ubrzo očekujte poziv u mladu ili A reprezentaciju."
6) 14 sekundi nakon objave prvog narednog spiska, na forumima se kolektivno ili a) jebe majka selektoru što nije zvao tog i tog, b) veliča se selektor zbog pozivanja igrača a sam igrač se uspoređuje sa Maldinijem, Van Bastenom, Cantonom i sl...
shake69

#4093 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by shake69 »

shalla wrote:Čekajte ljudi, niko ne kaže da to Sušić treba raditi al koji qratz postoje ostali uposleni u tom fucking savezu nego zbog (između ostalog) administrativnih stvari?!?
Jbt štagod se ovdje napisalo o nekim novim, potencijalnim igračima, 95% "znalaca" je zagraktalo "jah eto treba Pape ići ovom na noge, treba ovom zavezati kopačke" i sl., pa niko to ne očekuje od selektora al valjda imamo neke ljude poput, šta ja znam, nekad Srebrića u HNS-u kojem nije bilo mrsko proputovati 5000 kilometara da završava neke administrativne stvari ali isto tako ne može ni selektor reći "e kad se sve završi i kad mi taj pošalje svoju sliku sa BH pasošem, tad ću možda računati na njega", mora i on uraditi određene korake...

1) neko od stručnog štaba ili A ili mlade reprezentacije (Pape, Piplica, Balja, Borče, Jagodić, Uščuplić :mrgreen: ) nazove npr Kolašinca, Hajrovića ili Bičakčića i kaže "slušaj sine, pratimo te, dopadaš nam se kao igrač, samo tako nastavi, računamo na tebe, da li si zainteresovan da igraš za BiH da te neko može nazvati da ti se malo detaljnije opišu planovi i ciljevi saveza/reprezentacije, da ti se objasne proceduralne stvari oko vađenja/dobijanja pasoša i sl" blabla, nek im neko smisli razgovor.
2) ovaj se izjasni kako se izjasni (ako se izjasni da nije zainteresovan onda odjebaus, taman da je Ronaldo), kaže "da, zainteresovan sam, drago mi je da moje igre nisu neprimjećene, volio bih da mi neko malo pobliže objasni proceduru rješavanja sportskog državljanstva odnosno svega onoga što ja trebam ispuniti da bih ušao u krug kandidata, hvala na pozivu i sl."
3) nađe se neki pravnik ili ko već (valjda ima u savezu takva pozicija iako me ne bi začudilo da ljudi primaju plate nizašta al et, uzmimo pod pretpostavku da ima), nazove iste te K, H ili B i kaže "eh ovako, vaš prvi korak je da odete do ambasade/konzulata, javite se toj i toj osobi koja će sa vama proći proceduru potrebnu za dobijanje BH pasoša/državljanstva, nakon što to završite, zovnite mene na 061/123-456 u svako doba dana i noći, ja ću dalje koordinirati sa tom istom ambasadom/konzulatom, pokrenućemo u što kraćem roku proceduru, uvrstiti je na dnevne redove silnih parlamenata/vijeća ministara koji o tome odlučuju i kada se sve završi pozvaćemo vas da vam javimo da je stvar riješena pozitivno i da (u nekom roku koji valjda treba da znaju koji je) možete preuzeti svoj pasoš u ambasadi/konzulatu."
4) taj isti lik nazove Papeta ili Jagodića i kaže "selektore dobar dan, završena je procedura dobijanja državljanstva za tog i tog igrača, da znate da nema više administrativnih prepreka da istog zovnete u reprezentaciju, naravno ukoliko smatrate da zaslužuje biti na spisku".
5) e tek onda se ponovo uključuje u priču selektor ili neko iz stručnog štaba, kontaktira igrača kojem je riješeno državljanstvo i kaže mu "slušaj momak, drago mi je da su završene administrativne stvari, nastavite tako kako igrate i ubrzo očekujte poziv u mladu ili A reprezentaciju."
6) 14 sekundi nakon objave prvog narednog spiska, na forumima se kolektivno ili a) jebe majka selektoru što nije zvao tog i tog, b) veliča se selektor zbog pozivanja igrača a sam igrač se uspoređuje sa Maldinijem, Van Bastenom, Cantonom i sl...
Ima tih deputata iz FS BiH od Salema Prolica, do Slavice Pecikoze, ako cak i izuzmemo generalnog sekretara Bakovica, kako li se zove, kojem je, nesretniku najvaznije se bilo kome ne zamjeriti nakon iskustva Ushketa. Recimo, posao te Pecikoze se svodi na vodjenje press konferencija, mucnim prevodjenjima na engleski i obratno i dijeljenjem novinarskih akreditacija. Nesto malo je odlucnosti pokazao Piric, ali ocigledno tu treba okretnijih ljudi i boljih znalaca u poslu.
Nucleo1985

#4094 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Nucleo1985 »

Jos im Sajo treba sredjivat' papire, koji su to lijenomudi.
Oni ako hoce da igraju ondma ce to sami pocet' sredjivati, cist primjer MIRE :thumbup:
splend

#4095 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by splend »

zlajapravaraja wrote:
splend wrote:
zlajapravaraja wrote:

Ne razumijes, jel'? Vidim da ne razumijes i bojim se da nikada neces.

Aha,...taj kvazi-igrac je izdanak omladinske skole Vfb Stuttgarta (ako ti to nesto govori), a ovakav Eintracht Braunschweig je Barcelona za sve ono sto si ti ikada znao.

Svraka je kvazi-igrac. Kao i Sesar, da ne bude zabune na tom nivou. Ili pak Vrsajevic. To su sine "kvazi-igraci".
sam si ovim gore potvrdio kakav je igrac :-)

vidis, izdanak stutgarta otjeran u II ligu (u prosjecan klub koji sticajem okolnosti sad kao nesto igra). jasta je nego kvazi igrac. takvih onih svake godine izbace 15-20 i tjeraju ih u II i III lige sirom njemacke. nek trenira, radi, uci, napreduje (najbolji primjer je salihovic - od pete lige njemacke stigao do bundeslige) i dobit ce poziv. nije ga ni sejo dobio dok je igrao II i III lige ;-)
alphonse kauders

#4096 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by alphonse kauders »

shalla wrote:Čekajte ljudi, niko ne kaže da to Sušić treba raditi al koji qratz postoje ostali uposleni u tom fucking savezu nego zbog (između ostalog) administrativnih stvari?!?

:thumbup: :D
alphonse kauders

#4097 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by alphonse kauders »

splend wrote:
vidis, izdanak stutgarta otjeran u II ligu (u prosjecan klub koji sticajem okolnosti sad kao nesto igra). jasta je nego kvazi igrac. takvih onih svake godine izbace 15-20 i tjeraju ih u II i III lige sirom njemacke. nek trenira, radi, uci, napreduje (najbolji primjer je salihovic - od pete lige njemacke stigao do bundeslige) i dobit ce poziv. nije ga ni sejo dobio dok je igrao II i III lige ;-)
Pa nemoj sad generalizovati - mi trenutno imamo prvotimca koji igra u 2. ruskoj ligi (Zahirović), koji je stariji od njega. Podolski je igrao u prvoj postavi Njemačke dok je igrao 2. Bundesligu.
Ibisevic je debitovao u reprezentaciji dok je igrao u Aachen-u (2.liga).
Pa i Neven Subotić je 2007/2008 igrao 2. Bundesligu u Mainz-u pa je direktno iz njega prešo u B. Dortmund i postao jedan od najboljih štopera lige - tako da taj prelaz može ići jaaako brzo.

2. Bundesliga je prilično jaka liga u kojoj igra dosta reprezentativaca raznih država, a zvati 22-godišnjeg štopera trenutno prvoplasirane ekipe te 2. Bundeslige kvazi igračem se čini malo pretjerano.
Uostalom, teško da je Braunschweig trenutno lošiji od pojedinih timova koji igraju 1.Bundesligu (tipa Nuernberg, Gr. Fuerth, Augsburg, itd..), kao što je teško da je taj tim i lošiji od Hajduka, Spartak Nalchika, Krasnodar-a, Gazianterspora (o Želji i Sarajevu da ne govorimo) i sl. iz kojih trenutno stiže dosta naših reprezentativaca.

Slažem se da momka ne treba odmah dizati u zvijezde, ali također ne treba ga ni srozavati ispod onoga što trenutno jeste.
zlajapravaraja

#4098 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by zlajapravaraja »

alphonse kauders wrote:
splend wrote:
Pa nemoj sad generalizovati - mi trenutno imamo prvotimca koji igra u 2. ruskoj ligi (Zahirović), koji je stariji od njega. Podolski je igrao u prvoj postavi Njemačke dok je igrao 2. Bundesligu.
Ibisevic je debitovao u reprezentaciji dok je igrao u Aachen-u (2.liga).
Pa i Neven Subotić je 2007/2008 igrao 2. Bundesligu u Mainz-u pa je direktno iz njega prešo u B. Dortmund i postao jedan od najboljih štopera lige - tako da taj prelaz može ići jaaako brzo.

2. Bundesliga je prilično jaka liga u kojoj igra dosta reprezentativaca raznih država, a zvati 22-godišnjeg štopera trenutno prvoplasirane ekipe te 2. Bundeslige kvazi igračem se čini malo pretjerano.
Uostalom, teško da je Braunschweig trenutno lošiji od pojedinih timova koji igraju 1.Bundesligu (tipa Nuernberg, Gr. Fuerth, Augsburg, itd..), kao što je teško da je taj tim i lošiji od Hajduka, Spartak Nalchika, Krasnodar-a, Gazianterspora (o Želji i Sarajevu da ne govorimo) i sl. iz kojih trenutno stiže dosta naših reprezentativaca.

Slažem se da momka ne treba odmah dizati u zvijezde, ali također ne treba ga ni srozavati ispod onoga što trenutno jeste.
Ne zna lik sta prica - on se fudbalom bavi samo kad ide u kladionicu.

2. Bundesliga po sveukupnom kvalitetu i ujednacenosti odmah iza liga petice, bez premca. Gledaj samo kakvi klubovi tu igraju, kakvi su stadioni, budzeti - odmah je sve jasno :wink:
Tkd

#4099 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Tkd »

Zweite je prejaka liga ;-)

Kada je jedan Achen harao Evropom a bili drugoligaši i nesretno su ispali mislim da se zvalo još Kup Eufa ili već evropska liga :)
zlajapravaraja

#4100 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by zlajapravaraja »

Tkd wrote:Zweite je prejaka liga ;-)

Kada je jedan Achen harao Evropom a bili drugoligaši i nesretno su ispali mislim da se zvalo još Kup Eufa ili već evropska liga :)
Nek si ti ziv i zdrav, ali taj Aachen se trenutno bori protiv ispadanja u 4. ligu. I jos uvijek oko 15.000 gledalaca na domacim tekmama u prosjeku ;-)

Ne radi se ovdje toliko o "cvajti" koliko o kvalitetama Ermina Bicakcica. Treba samo pogledati Braunschweigove rezultate, tj. broj primljenih golova prije Bicakcica i poslije. Cini se da su 90% tih utakmica odigrali bez primljenog gola.

Osim toga, Bicakcic je po Kickeru najbolje ocjenjen igrac citave lige do sada ;-)
Post Reply