koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
KB9

#4076 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

prvi jer je najmanje precjenjen

provjerenu zamjenu za druga dva imas u vidu zarinog parfema 9.0, flasica crvene boje, 26 maraka za 100ml :thumbup:
konahawaii

#4077 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konahawaii »

ima li to kod nas u zari da se proba/uzime :D iskreno ih nisam vidjao
KB9

#4078 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

konahawaii wrote:ima li to kod nas u zari da se proba/uzime :D iskreno ih nisam vidjao
ima :-D znaci zove se zara 9.0, lijepa crvena bocica 8)
Deriguz

#4079 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Deriguz »

ali kakva je postojanost i projekcija tih zarinih :roll:
KB9

#4080 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

Deriguz wrote:ali kakva je postojanost i projekcija tih zarinih :roll:
kod ovog je za 26 maraka bukvalno odlicna, naravno da nije ko npr. dior po tom pitanju, to je glupo i pomislit, al bez problema ce izgurat jedan izlazak navece, pa i radni dan (naravno uz normalno radno vrijeme :mrgreen: )

za ostale zarine (bar one sto imaju kod nas u ponudi) sam prilicno siguran da mu ne mogu parirat po pitanju postojanosti
Kataklinger

#4081 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Kataklinger »

Vrijedi li Creed Aventus svoih 300-400-500KM? :/
konahawaii

#4082 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konahawaii »

da li znate nekog provjerenog da prodaje dekante (valjda se tako zove :) ) orginalnih parfema?
KB9

#4083 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

Kataklinger wrote:Vrijedi li Creed Aventus svoih 300-400-500KM? :/
ni pod tackom razno
Dr Baltazar

#4084 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

Kataklinger wrote:Vrijedi li Creed Aventus svoih 300-400-500KM? :/
120 ml ako možeš naći za 400 KM ili manje je dobra cijena :)
IceCat

#4085 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by IceCat »

.
Last edited by IceCat on 26/02/2017 15:26, edited 1 time in total.
konahawaii

#4086 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konahawaii »

probao sam onaj zara 9.0 i fkt podsjeca na diore homme :D Al i sam po sebi nije uopste los miris. Za 26 KM na 100 ml i ne mozes puno fulit. Ako nista dobar je za poklona. Jos preporuka za CH men prive. Nisam probao orginal CH men, al sam cuo da je oslabljen reformulacijom. Prive mi je fkt dobar i do sada 3/3 osobe su potvrdile :D JPG ultra male ko voli slatke parfeme je definitivna preporuka. Al nije za svakoga.
KB9

#4087 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

za te pare u prodavnici/parfimeriji nema sanse da postoji bolji parfem od zarinog 9.0 :-D
konahawaii

#4088 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konahawaii »

ima li neko iskustva sa ovom stranicom

http://www.vixen.ba/
KB9

#4089 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

konahawaii wrote:ima li neko iskustva sa ovom stranicom

baaas su preskupi, covjece :shock:
IceCat

#4090 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by IceCat »

konahawaii wrote:ima li neko iskustva sa ovom stranicom

Imam ja, cijene nikad nisu apdejtirane Aventus je kao oko 500 KM a kad nazoveš ispadne 800 KM. :run:
Odustao odmah, to je bio prvi pokušaj kupovine parfema online.

Svaka strana online stranica ti je neuporedivo bolja opcija pogotovo cijene i shipping opcije.
IceCat

#4091 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by IceCat »

Ovo je moja preporuka:

http://essenza-nobile.de

Nije najjeftinija opcija ali je usluga izvanredna i 100% su sigurni. Ako se otvori account nakon ulogovanja se dobiju cijene bez PDV-a. Dakle ide naš PDV po preuzimanju a imaju i free shipping za određeni iznos plus besplatni uzorci po izboru. Do sada sam od njih uvijek uzimao i izuzetno sam zadovoljan. Imaju izuzetno veliki izbor niche parfema.
seln

#4092 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by seln »

IceCat wrote:Ovo je moja preporuka:

Nije najjeftinija opcija ali je usluga izvanredna i 100% su sigurni. Ako se otvori account nakon ulogovanja se dobiju cijene bez PDV-a. Dakle ide naš PDV po preuzimanju a imaju i free shipping za određeni iznos plus besplatni uzorci po izboru. Do sada sam od njih uvijek uzimao i izuzetno sam zadovoljan. Imaju izuzetno veliki izbor niche parfema.
Koje bi ti preporucio raji na forumu?
Ove jeftine koji kostaju jednu penziju, ili pak ove malo bolje koji kostaju jednu platu?
Michun

#4093 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Michun »

evo ja u inozemstvu trenutno te probah tom ford: mandarinu i jos neki.
pravo da vam kazem...mandarina bezze a ovaj drugi ko' biljka anduz kad se na vatru stavi. ne znam je li do mene ali precijenjeno za ovo sto nude a i kvalitet onako. u 11 se naparfemisala, vec iz(H)lapilo.
Dr Baltazar

#4094 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

Michun wrote:evo ja u inozemstvu trenutno te probah tom ford: mandarinu i jos neki.
pravo da vam kazem...mandarina bezze a ovaj drugi ko' biljka anduz kad se na vatru stavi. ne znam je li do mene ali precijenjeno za ovo sto nude a i kvalitet onako. u 11 se naparfemisala, vec iz(H)lapilo.
:thumbup:

Ali treba napomenuti i da ima izuzetaka. Posjedujem Tobaco Vanille i mogu reći da dizajner ponuda nema ovako nešto kvalitetno. Sa njim je tu i Tuscan Leather, ali je on reformulisan + ima identičnu zamjenu za mnogo manje novca. Dodao bih i da TV ima savršenu alternativu za skoro 3x manje novca :)

Ovo se odnosi na TF Private, ali su generalno i ostale niche kuće ovakve. Premalo nude, a previše koštaju.
Mis mekinjas

#4095 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Mis mekinjas »

IceCat wrote:Ovo je moja preporuka:

Bogami na ovoj stranici Xerjoff mi je malo jeftiniji nego sto ga placam. :D
Michun

#4096 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Michun »

Dr Baltazar wrote:
Michun wrote:evo ja u inozemstvu trenutno te probah tom ford: mandarinu i jos neki.
:thumbup:

Ali treba napomenuti i da ima izuzetaka. Posjedujem Tobaco Vanille i mogu reći da dizajner ponuda nema ovako nešto kvalitetno. Sa njim je tu i Tuscan Leather, ali je on reformulisan + ima identičnu zamjenu za mnogo manje novca. Dodao bih i da TV ima savršenu alternativu za skoro 3x manje novca :)

Ovo se odnosi na TF Private, ali su generalno i ostale niche kuće ovakve. Premalo nude, a previše koštaju.
dobro je da nije do mog nosa ;)
btw, i svi su mi muski vise nego zenski.
KB9

#4097 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

TF parfemi su straaasno navikani, uzasno kad im vidis vecinske cijene :-D

ovaj je vrijedan spomena onako i nije toliko preskup

http://www.fragrantica.com/perfume/Tom- ... -6697.html

TV mi jednostavno ne daje ni blizu dovoljno koliko kosta, kokainski TL ima onu navodnu kopiju u arapskom parfemu al mnogi ljudi kazu da ipak to nije ni blizu :-)

moja bukvalno jedina zelja od svih TF parfema je ovaj al ga je ipak veeeoma tesko nabavit

http://www.fragrantica.com/perfume/Tom- ... -1827.html

:skoljka:
Michun

#4098 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Michun »

KB9 wrote:TF parfemi su straaasno navikani, uzasno kad im vidis vecinske cijene :-D

ovaj je vrijedan spomena onako i nije toliko preskup

http://www.fragrantica.com/perfume/Tom- ... -6697.html

TV mi jednostavno ne daje ni blizu dovoljno koliko kosta, kokainski TL ima onu navodnu kopiju u arapskom parfemu al mnogi ljudi kazu da ipak to nije ni blizu :-)

moja bukvalno jedina zelja od svih TF parfema je ovaj al ga je ipak veeeoma tesko nabavit

http://www.fragrantica.com/perfume/Tom- ... -1827.html

:skoljka:
ponudila bi se da zbavim na putu ali ne mogu 100% biti sigurna da cu imati vremena.
ako si pri lovi, javi se u pp.
Dr Baltazar

#4099 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

@KB9

Vetiver je dizajner ponuda svakako pa nije ni skup.

TL ima alternativu u Rasasi La Yuqawam s tim da Rasasi ima bolje performanse, a miris je identičan ;-)

Ali slična stvar je i kod Creeda recimo. Ne nude ništa posebno za te pare. Sa druge strane, Profumum Roma je kuća koja opravdava cijenu.
KB9

#4100 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

ma dobro, znam da se radi o razlicitim kolekcijama itd al TF je marka :-D

sto se tice rasasija, par ljudi sto znam da koriste TL ga je probalo i kazu da ipak ima evidentnih razlika izmedju ta dva parfema, sad da li im je vjerovat il samo pravdaju svoju zaludjenost brendom i davanje evidentno vece cifre :mrgreen:

@michun
hvala puno na ponudi, trenutno ipak nisam pri tim parama da bi mogo narucit taj parfem, nadam se da ce uskoro bit prilike pa cemo probat nesto dogovorit :-D

inace sto se tice parfema i kupovine sam sebi sam reko da pravim pauzu do proljeca i pokusavam se pridrzavat toga, od proljeca opet idemo napadacki :lol: jucer sam od cure dobio bvlgari aqva amara, bio mi je na listi za kupovinu u koju je upucena pa je sad na toj listi ostalo jos 10ak parfema koji imaju prednost spram ostalih :lol:

sto se tice parfema bvlgari aqva amara nema se tu sta puno rec da vec nije receno na ovoj temi, odlican i ekstremno postojan citrus koji se (za divno cudo) bas istice medju ostalim slicnim parfemima, preporuka svima za kupovinu, must have za svaku kolekciju :izet:
Post Reply