*Kusturica agrees*dale cooper wrote:
Eh to, nevjerovatno lijepo lice. Ko' Belucijeva svojevremeno (iako je Monica i sada prelijepa žena)

Moderator: _BataZiv_0809
*Kusturica agrees*dale cooper wrote:
Eh to, nevjerovatno lijepo lice. Ko' Belucijeva svojevremeno (iako je Monica i sada prelijepa žena)

Bloo wrote:*Kusturica agrees*dale cooper wrote:

Kad si u mojim godinama cijeniš ljepotu, a ne sise i guzove! To može svaka da ima!Tito_i_Partija wrote:Ronda makar ima guzova. Dok ova tvoja:
listopad wrote:Veze ona nema sa glumom, a Wonder Woman je cisto propagandno djelo.
listopad wrote:Veze ona nema sa glumom, a Wonder Woman je cisto propagandno djelo.
Ma taj je umjetničko djelo spram ovog. Jedini gdje se pokušalo nešto uraditi na osnovu nekakvih historijskih činjenica, mada su promašili cijeli fudbal sa onim jahačima (koji su fikcija), al' eto, mnogo zanimljivije obrađeno.nema me tamo wrote:Užasan film slažem se.
još neku magiju ovo ono ubacio, ma treba ga dobro nogom usta nabit šta je uradio..
A potencijal do krova.
Ovaj iz 2004 je bolji 40 puta s manjom ocjenom.
Mislim da je King Arthur Antoine-a Fuqua-e iz 2004 bas takav film. Niti maca u kamenu, niti vile iz jezera, nego pokusan da se prikaze sa nekom realnijom istorijskom pozadinom. Film nije sad boli glava, al' mislim da je sasvim solidan. Glumacka postava je cista perverzija: Clive Owen, Keira Knightley, Ray Winstone, Mads Mikkelsen, Stellan Skarsgard, Joel Edgerton, Ray Stevenson, Ioan Gruffud.ExNihilo wrote:Gledao sam Artura u noki. Nije sve tako crno. Realno, soundtrack je dosta dobar, a pozitivno sam iznenađen i editingom.
Eh sad, evo šta mene frapira. Od bezbrojnih interpretacija Artura, ne samo na filmu, svi su ga predstavljali kao the chosen one arhetip heroja. Nije to toliko ni čudno. Artura bira mač - pa je po definiciji the chosen one. Ali kako je moguće da niko nikada nije odlučio razbiti tu ustaljenu premisu i prikazati Artura u formi alternativnog arhetipa - the one who chooses. Eto, tome sam se nadao od ovog filma, ali kurko.
Gledao sam ga kad je tek izašao i nikad više. Ničega se ne sjećam.Tito_i_Partija wrote:Mislim da je King Arthur Antoine-a Fuqua-e iz 2004 bas takav film. Niti maca u kamenu, niti vile iz jezera, nego pokusan da se prikaze sa nekom realnijom istorijskom pozadinom. Film nije sad boli glava, al' mislim da je sasvim solidan. Glumacka postava je cista perverzija: Clive Owen, Keira Knightley, Ray Winstone, Mads Mikkelsen, Stellan Skarsgard, Joel Edgerton, Ray Stevenson, Ioan Gruffud.ExNihilo wrote:Gledao sam Artura u noki. Nije sve tako crno. Realno, soundtrack je dosta dobar, a pozitivno sam iznenađen i editingom.
Eh sad, evo šta mene frapira. Od bezbrojnih interpretacija Artura, ne samo na filmu, svi su ga predstavljali kao the chosen one arhetip heroja. Nije to toliko ni čudno. Artura bira mač - pa je po definiciji the chosen one. Ali kako je moguće da niko nikada nije odlučio razbiti tu ustaljenu premisu i prikazati Artura u formi alternativnog arhetipa - the one who chooses. Eto, tome sam se nadao od ovog filma, ali kurko.
Jest' da tada nisu bili svi neka imena, al' su glumacke vjestine definitivno tu...and that's all that matters.