"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Ateista

#4076 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ateista »

bpsang wrote:Zbog ovih majstora parkiranja svaki dan dolazi do kolapsa,da je u pitanju jednosmjerna pa hajd nego dvosmjerna ulica.
Image

Image

Image

Image
i ovo je dvosmjerna ulica, od pocetka padavina niko se nije sjetio niti da je prosiri niti da ukloni vozila iz desne trake,sto po nekoj logici su svi parkirani u zabrani...
Ne treba sad pretjerivati, vjerovatno vecina tih nisu tu ostavili auto iz hira i bezobrazluka nego zato sto stvarno nemaju gdje drugo, ne mogu ga ostaviti u zraku. Nisu svi samoprozvani vlasnici parking mjesta pa da obiljezavaju mjesto sa kojeg su izasli, i sta ces, kad se vratis negdje mroas auto ostaviti, ne mozes ga ostaviti da visi u zraku. Na ovim slikama su se bar potrudili da ih sklone da ne smetaju, problem su oni koje boli neka stvar i ostave ga usred slobodne trake, cak ni ne pomjere u stranu, ima i takvih.

Sto se tice ciscenja takvih ulica, to se moze rijesiti, kod mene kad su cistili ulicu je covjek ranije ispitivao cija su auta da se sklone, bila su i obavjestenja, cuo sam i daje pauk sklanjao vozila su smetala (bez naplate), vanredno je stanje bilo.
Ateista

#4077 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ateista »

maxell_sarajevo wrote:
--usnee-- wrote:a kakvi ste vi ljubomorni ..... nema mjesta po parkinzima nema se gdje sa snijegom dok se ne otopi auta ce biti tu parkirana drugog nacina nema, nek mi neko pokaze slike ove iste kad se otopi pa da vidimo imal auta parkiranih na ovom mjestu kad nije ova jb. nepogoda, a gradski prevoz ovakav kakav je stavlja pod obavezno ko je u mogucnosti da ga izbjegava svim silama pa makar bio osudjen i na ovakvo parkiranje
A gdje su prije bili parkirani, kako su izasli sa parkinga? nisu pali sa neba ovdje.Sve ovo treba grtalica malo isparati kad bude cistila.
Nije bas tako jednostavno, dosta mjesta koja se su inace regularna parking mjesta u ovakvim situacijama postanu prolazi, tako je recimo kod mene bilo, izadje desetak auta ali realno tu ostane 5-6 mjesta da niko nikog ne zagradi. Onda ih ima sigurno koji u trenutku kada je onaj veliki snijeg pao nisu bili na svom parkingu nego zatrpani negdje drugo, mozda su bili u drugom gradu, zatrpani na sred magistralnog puta ili tako nesto, na nekom javnom parkingu koji se naplacuje ili garazi pa su izasli cim su mogli jer bi bilo preskupo mjesec dana placati parking mjesto, ima jos raznih situacija koje mi ne mogu pasti na pamet. Ono sto je cinjenica je da pravih parking mjesta nema dovoljno, pogotovo nije bilo u to vrijeme od kada su te fotografije i treba psotovati sto su bar vecina potrudila da nikom ne smetaju i da nikog ne zagrade, sto nije bio tako rijedak slucaj ovih dana.
goran16v

#4078 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Ateista wrote:
Ne treba sad pretjerivati, vjerovatno vecina tih nisu tu ostavili auto iz hira i bezobrazluka nego zato sto stvarno nemaju gdje drugo, ne mogu ga ostaviti u zraku.
I sve ovo nije nikakvo opravdanje da ga parkira na sred ceste. I kad nema snijega npr. ispred moje zgrade (kao i ispred milion drugih) i nemam gdje drugo ostaviti auto nego ganjam parking po 500 metara dalje, a po tvojoj logici bi ga treb'o 'ladno ostaviti na sred ceste jer nemam gdje drugo i ne mogu ga ostaviti u zraku. Ovdje je snijeg povod, uzrok je nas papanluk i bahatost pa se jedva cekalo ovako nesto da se pusti s lanca .
Ateista

#4079 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ateista »

goran16v wrote:
Ateista wrote:
Ne treba sad pretjerivati, vjerovatno vecina tih nisu tu ostavili auto iz hira i bezobrazluka nego zato sto stvarno nemaju gdje drugo, ne mogu ga ostaviti u zraku.
I sve ovo nije nikakvo opravdanje da ga parkira na sred ceste. I kad nema snijega npr. ispred moje zgrade (kao i ispred milion drugih) i nemam gdje drugo ostaviti auto nego ganjam parking po 500 metara dalje, a po tvojoj logici bi ga treb'o 'ladno ostaviti na sred ceste jer nemam gdje drugo i ne mogu ga ostaviti u zraku. Ovdje je snijeg povod, uzrok je nas papanluk i bahatost pa se jedva cekalo ovako nesto da se pusti s lanca .
Nisam rekao da ga treba ostaviti na sred ceste, ali na onim slikama ja uopste ne vidim taj papanluk, vecina su parkirana na mjestima gdje cesta uopste nije ociscena ili na trotoarima koji nisu ocisceni, i da ih nema opet se ne bi moglo proci.

Naravno, papanluka uvijek ima, od onog zauzimanja mjesta do lika koji ga ostavi bukvalno na sred ociscene ceste, na sred trake, da ga nije ni pomjerio u stranu, i tako stajao par dana, do onih koji stanu na ulaz u parking (na kojem je bilo par auta ocisceno i mogli su izaci) i slicno, to je papanluk, ali u onakvoj situaciji ostaviti negdje auto kada parnikga nema ni u krugu od par kilometara a ne 500m, a pri tome ne blokirati ulicu ni trotoar, to nije papanluk nego nuzda.
Cafe Camargue

#4080 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cafe Camargue »

muz66 wrote:
insomnia78 wrote:
muz66 wrote:ah kako sam veceras s merakom otkinuo retrovizor na X1 kod Katedrale. Stao hadzo nasred trotoara. Come to daddy :D
Kako bi ja sa merakom citao o tebi vijest u crnoj hronici. Recimo da te zatekao vlasnik pa ispraznio okvir u tebe. I to je sad za pohvalu sto si uradio?
kako cu s merakom svaki put to uraditi kad god vidim auto parkirano tako da ne mogu proci. Lakireri i ostali su mi jako zahvalni :D a ti mangupi sa sarzerima i slicno...daj molim te :lol: :lol: :lol:
Pa nije ni čudo što nam je Crna hronika sve punija. Tebi prijatelju nek je Bog na pomoći kad naletiš na budalu.
drndalo

#4081 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drndalo »

Da se nocas ispred pekare ne pobodose zbog kifli, ili retrovizora ???
muz66

#4082 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muz66 »

drndalo wrote:Da se nocas ispred pekare ne pobodose zbog kifli, ili retrovizora ???
:lol:
bit ce da je zbog kifli :skoljka:
Ateista

#4083 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ateista »

Svadjali se cija je kifla veca... :lol:
muz66

#4084 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muz66 »

Ateista wrote:Svadjali se cija je kifla veca... :lol:
SeLJim, daj dve kifLJe! Tu se trznu handzar, ovo ono i tap.
goran16v

#4085 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Ateista wrote:
goran16v wrote:
Ateista wrote:

Nisam rekao da ga treba ostaviti na sred ceste, ali na onim slikama ja uopste ne vidim taj papanluk, vecina su parkirana na mjestima gdje cesta uopste nije ociscena ili na trotoarima koji nisu ocisceni, i da ih nema opet se ne bi moglo proci.

Naravno, papanluka uvijek ima, od onog zauzimanja mjesta do lika koji ga ostavi bukvalno na sred ociscene ceste, na sred trake, da ga nije ni pomjerio u stranu, i tako stajao par dana, do onih koji stanu na ulaz u parking (na kojem je bilo par auta ocisceno i mogli su izaci) i slicno, to je papanluk, ali u onakvoj situaciji ostaviti negdje auto kada parnikga nema ni u krugu od par kilometara a ne 500m, a pri tome ne blokirati ulicu ni trotoar, to nije papanluk nego nuzda.
Pogledaj malo bolje,
slika 1: Passat, Clio, Skoda, 206,
Slika 2: 2x Golf IV, 407
Slika 3: Octavija Jetta, Scenic
svi parkirani na ociscenoj traci!
Za sliku 5: da li si ikad razmislio da desna traka nije ociscena zbog nepropisno parkiranih automobila, a ne da su auti parkirano zato sto traka nije ocoscena.
Nakon sto su ocistili 2 trake H. Cemerlica jedna je odmah pretvorena u parking - cesta ociscena.
Ulicom 0-og prioriteta kojom vozila H. pomoci preko tunela na Ciglanama voze pacijente u CUM je danima bila prohodna samo jedna traka, pa se i hitna s pacijenom morala vracati u rikverc, jer niko nije imao namjeru da je ocisti pa su se parkirali u nju, a ne zato sto zbog tih idiota nije mogla biti ociscena.
Cholina_Lokica

#4086 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

Majmuni bi se bolje parkirali od nasih papana kako je ovaj snijeg. Nekuvece skrecem u b fazu, umal ne opucah u idiota koji je parkiran pola metra od skretanja u traci a ne vidi se od snijega kad motas od Dobrinje, idem dalje jedva se provucem kroz raskrsnicu jer su sa svih strana kreteni parkirani, vozim idalje, delegat parkiran ukoso i moras se pomaci da ga ne opucas e to bi bilo super da na cesti se nije uhvatilo 15 cenata leda i kad se pomaknes led ti tockove baca u one utore od tockova, i tako picis na srecu da te ne baci i da ga opucas... Da nije bilo nekog taksiste iza mene, kunem se da bih izasla iz auta i delegatu komplet auto slupala
drndalo

#4087 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drndalo »

Hajd' nek' nekad i taxe nekome valjaju... :wink:
goran16v

#4088 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Grbavica, parking koji se cesto ovje pojavljuje.
Prije snijega:

Image

Image

Isti parking poslije snijega.
Iako je ovo parking gdje se i u normalim uslovima trazi mjesto vise, ljudi koji stanuju ovdje su zadrzali dovoljno civiliziranosti da ih ne privatiziraju gajbom dok se ne vrate, ali to nije bilo dovoljno papcicu i majmuncicu koji vozi ovu cuniranu astru da zauzme 2 parking mjesta! Astru mozete bolje videti na "Papanluk na automobilima" temi.

Image
drndalo

#4089 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drndalo »

Pa kako nikome ne ispade "slucajno" tegla ajvara iz ruke, sa 4-tog sprata...? :?
goran16v

#4090 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

drndalo wrote:Pa kako nikome ne ispade "slucajno" tegla ajvara iz ruke, sa 4-tog sprata...? :?
Ceka se da se otkopaci vrate s posla, moglo bi se desiti da mu neko lopatu zaboravi u sajbi... :D
AmADin_gospo

#4091 Re: "Majstori" parkiranja

Post by AmADin_gospo »

parking-papak je sve ijedan koji na parkingu ostavi letvu, gajbu, suncobran, gelgu, snješka bijelića te bilo kakvu poruku i rezervaciju napisanu na kartonu.

štaš, seljak kontao da može prisvojiti komad asvalta jer je "svačije" a nije u svom selu mogao metar zemlje jer bi ga komšija vilama izbo.
maxell_sarajevo

#4092 Re: "Majstori" parkiranja

Post by maxell_sarajevo »

AmADin_gospo wrote:parking-papak je sve ijedan koji na parkingu ostavi letvu, gajbu, suncobran, gelgu, snješka bijelića te bilo kakvu poruku i rezervaciju napisanu na kartonu.

štaš, seljak kontao da može prisvojiti komad asvalta jer je "svačije" a nije u svom selu mogao metar zemlje jer bi ga komšija vilama izbo.
Tako ja neku noc krenem na parking u ulici Semira Faste (kod Fahdove dzamije) kad neki lik sa golfom izlazi sa parking mjesta i rekoh tamam da ostavim auto, kad lik mase rukama da ne mogu tu i stavi neki skovani tronozac, otovrim prozor kaze on meni "ja sam ovo cistio i nema sanse da iko parkira" rekoh ja njemu necu dugo odoh kahvu kod brata popiti, kad on popusti i kaze parkiraj al ja cu doci za dva sata ako neko drugi bude parkirao macolom cu mu auto razlupati. :-)
Bezobrazluk
kurty

#4093 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kurty »

muz66 wrote:
drndalo wrote:Da se nocas ispred pekare ne pobodose zbog kifli, ili retrovizora ???
:lol:
bit ce da je zbog kifli :skoljka:
jesil se ovo opet malo vozikao???

naletim na ovo i odmah se tebe sjetio :lol: :lol:
bpsang

#4094 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bpsang »

@ maxell_sarajevo
dobro si prosao , jesi`l vidio koliki je frajer trojicu u zubima bi nosao .... :D
Danas cijeli dan čistili i odvozili snijeg i kad su završili , ma nadje se rogonja a za njim jos jedan da stvore gužvu ...ja se samo pitam gdje su polagali,i da li su uopste polagali te svoje vozačke nesposobnosti
Image
za ovu dvojicu pjesmica :D

Nešto malo kasnije pridruženi
Image
vnm

#4095 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vnm »

kao obicno, dovoljan je jedan coban i sve ovce ce da ga slijede.
--usnee--

#4096 Re: "Majstori" parkiranja

Post by --usnee-- »

bpsang wrote:@ maxell_sarajevo
dobro si prosao , jesi`l vidio koliki je frajer trojicu u zubima bi nosao .... :D
Danas cijeli dan čistili i odvozili snijeg i kad su završili , ma nadje se rogonja a za njim jos jedan da stvore gužvu ...ja se samo pitam gdje su polagali,i da li su uopste polagali te svoje vozačke nesposobnosti
Image
za ovu dvojicu pjesmica :D

Nešto malo kasnije pridruženi
Image

mozel slika parkinga u kakvom su stanju ?
bpsang

#4097 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bpsang »

moze se uvjek mjesto naci,sad trenitno ima bar 25 praznih mjesta takodje i noču bude,al kad je čoban navikao da krši pravilo on ce i pored praznog parkinga ostaviti vozilo na sred puta ili na sred trotoara.
Da se razumijemo ovo je dvosmjerna ulica i na pocetku stoji znak da je zaustavljanje i parkiranje zabranjeno, sve bi drugačije bilo da postoji podznak na kome bi pisalo osim u nocnim satima od 22h-07h ujutro
krompir i riza

#4098 Re: "Majstori" parkiranja

Post by krompir i riza »

bpsang, gdje je ovo?
bpsang

#4099 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bpsang »

@maxell_sarajevo
jel to ta :D
Image
bpsang

#4100 Re: "Majstori" parkiranja