Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dječak sa šibicama wrote: ↑29/05/2026 13:30
Kraj mene moze biti 50 km, i neka bude, dok ovce kupuju neka bude.
Razumijem turiste njima je to ok jer cijene u arapskim zemljama ili turskoj su vece nego kod nas makar u restoranima, bar sam cuo tako.
Ali kad neki bosnjo plati pitu 28 km, nek te dere kad si budala. Dabogda bila 80 km kila.
Koliko znam 22 KM je sjecani max. , jedino je teleći 28 KM.
Portali ko portali,ako do sada niste naučili kako navlače klikove onda ...ne znam
Napravi neko burek sa wagyu govedinom u rižinim korama - cijena 100 KM/kg , clickbait portali objave naslovnu "šokantno: kila bureka u Sarajevu 100 KM"
Vidi se da je i ti (kod tebe zena) ne pravis kada mislis da je 7 KM trosak tepsije pite. Daleko, daleko, manje...
2 kila krompira 4km, kora 3 km...ulje ne racunam, luk, struja...bude 7 bgm, ali vise od kile daleko
Nije pita ako je od gotovih kora, ne ide 2 kg krompira, trosak je oko 3,4 KM, mozda i manje... Doduše možda je vas 4 braće, pa ide dupla porcija, tada jeste 7
Sastojci
Za tijesto (ako pravite domaće jufke):
500 g brašna
250 ml mlake vode
1 kašičica soli
3 kašike ulja
Za fil:
4 srednja krompira
1 veći crveni luk
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
50 ml ulja
Za premazivanje:
50 ml ulja
50 ml vode
Osim ako ne voziš električno taman toliko benzina potrošiš dok sve prikupiš
duh_sa_sjekirom wrote: ↑29/05/2026 13:17
Ne znam čemu žalbe i kmečanje....pita nije osnovna životna namirnica a nije ni atomska fizika napraviti je.
Jbg, sve se pogospodilo, daj sve na gotovo, ko će se baćkat time