Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4076 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by un1ted »

Jesi li ubacio karticu u bankomat da je aktiviras?
butterfly991

#4077 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by butterfly991 »

un1ted wrote:Jesi li ubacio karticu u bankomat da je aktiviras?
Nisam, ali sam uplatila 10 KM da imam za onu aktivaciju.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4078 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by un1ted »

Kartica je neaktivna. Ubaci je u bankomat, unesi pin i npr odaberi stanje na racunu. Nakon toga mozes izvaditi karticu i aktivirati na paypalu.
butterfly991

#4079 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by butterfly991 »

un1ted wrote:Kartica je neaktivna. Ubaci je u bankomat, unesi pin i npr odaberi stanje na racunu. Nakon toga mozes izvaditi karticu i aktivirati na paypalu.
Pokusat cu tako, hvala!
Amaya

#4080 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Amaya »

.
Last edited by Amaya on 30/05/2016 16:31, edited 1 time in total.
IstinitaPoruka

#4081 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by IstinitaPoruka »

Postupak isti kao i kod prve kartice..moras je potvrditi..znaci nanovo ti je kartica, kao da je prvi put registrujes, jer njima to sluzi kao garancija da je to ustvari tvoja kartica
shandrprcSA

#4082 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by shandrprcSA »

izbrisi staru karticu pa onda dodaj novu
Amaya

#4083 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Amaya »

shandrprcSA wrote:izbrisi staru karticu pa onda dodaj novu
novu sam vec dodala, pokusala sam obrisati staru ali mi ne dozvoljava,
inace na Paypal racunu imam odredenu sumu novca, na novoj kartici sam uplatila 10 KM sad je iznos 3,51KM
free_too

#4084 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

Amaya wrote:
inace na Paypal racunu imam odredenu sumu novca, na novoj kartici sam uplatila 10 KM sad je iznos 3,51KM
Upravo zbog te kolicine novca ne mozes izbrisati tu staru karticu, jer trebaju imati karticu na koju ce isplatit taj novac koji ce se povuci automatski prvog. Najbolje bi bilo da ih nazoves , kao sto sam prije naveo uplatis 5 eura na skype i zoves njihov support oko 9 ujutru (tj poslije 9 mislim da rade). Bojim se da to neces uspjeti rijesit sama jer inace imaju puno bugova s karticama, a trenutno se to kod tebe zakompliciralo :)
Amaya

#4085 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Amaya »

free_too wrote:
Amaya wrote:
Upravo zbog te kolicine novca ne mozes izbrisati tu staru karticu, jer trebaju imati karticu na koju ce isplatit taj novac koji ce se povuci automatski prvog. Najbolje bi bilo da ih nazoves , kao sto sam prije naveo uplatis 5 eura na skype i zoves njihov support oko 9 ujutru (tj poslije 9 mislim da rade). Bojim se da to neces uspjeti rijesit sama jer inace imaju puno bugova s karticama, a trenutno se to kod tebe zakompliciralo :)
mislim da sam uspjela podesiti primary card i automatic transfers, staru karticu ne bih brisala dok ne prode prvi
http://prntscr.com/ba7l75
free_too

#4086 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

Super, mislim da je to to. Sacekas sad da vidis hoce li proci automatski.
madesa

#4087 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by madesa »

Automatski prosao
free_too

#4088 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

Takodjer automatski prosao.

:bih:
isx

#4089 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by isx »

Dvije visa electron kartice kojima sam placao godinama ne prolaze vise na PayPal-u. Unicredit banka. U čemu je fazon?
Kataklinger

#4090 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Kataklinger »

Moja Visa Electron (Unicredit banka) i dalje prolazi na Paypalu. Međutim, ističe mi ubrzo pa ću morati po novu. Ne znam da li sam dobro informisan, da Unicredit banka neće više davati ove Visa Electron koje će moći na Paypal, pa neka me neko ispravi ako griješim? Mislim da se o tome i na forumu pisalo. U čemu je kvaka? Ako je istina, rješenje je ukinut račun pa preći u drugu banku ili?
free_too

#4091 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

Kataklinger wrote:Moja Visa Electron (Unicredit banka) i dalje prolazi na Paypalu. Međutim, ističe mi ubrzo pa ću morati po novu. Ne znam da li sam dobro informisan, da Unicredit banka neće više davati ove Visa Electron koje će moći na Paypal, pa neka me neko ispravi ako griješim? Mislim da se o tome i na forumu pisalo. U čemu je kvaka? Ako je istina, rješenje je ukinut račun pa preći u drugu banku ili?
da, ja sam presao u RaiffEisen i zadovoljan sam, isto dugogodisnji klijent UC :)
Kataklinger

#4092 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Kataklinger »

free_too wrote:
Kataklinger wrote:Moja Visa Electron (Unicredit banka) i dalje prolazi na Paypalu. Međutim, ističe mi ubrzo pa ću morati po novu. Ne znam da li sam dobro informisan, da Unicredit banka neće više davati ove Visa Electron koje će moći na Paypal, pa neka me neko ispravi ako griješim? Mislim da se o tome i na forumu pisalo. U čemu je kvaka? Ako je istina, rješenje je ukinut račun pa preći u drugu banku ili?
da, ja sam presao u RaiffEisen i zadovoljan sam, isto dugogodisnji klijent UC :)
Ne kontam kakva im je to politika. Nekom logikom, samo će natjerat veći broj klijentele da se prebace u druge banke :/

Zna li neko ima li kakvo drugo rješenje, da zadržim račun u Unicredit banci, da mi izdaju neku drugu karticu koja bi mogla na Paypal? Tj, hoće li imati neku drugu karticu koja će moći na Paypal ako već njihova Visa Electron neće moći? :/
quarterback

#4093 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

master koja se sada dobije nakon isteka vise moze na paypal na nacin da se moze preko nje placati ali se novac ne moze primati

navodno, informacija iz uc, je da pregovaraju i da se novac moze primati (ali subjektivno to mislim da ili je suplja ili da ce biti za par godina)
eeeeeee

#4094 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by eeeeeee »

Evo i ja sam dobio definitivnu potvrdu da nema direktne uplate na Mastercard Unicredit banke, samo refund.

I meni su nicim izazvani promijenili karticu sa Vise na Mastercard tako da i ja idem da zatvorim racun
modem33

#4095 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by modem33 »

Kataklinger wrote:
free_too wrote:
Ne kontam kakva im je to politika. Nekom logikom, samo će natjerat veći broj klijentele da se prebace u druge banke :/

Zna li neko ima li kakvo drugo rješenje, da zadržim račun u Unicredit banci, da mi izdaju neku drugu karticu koja bi mogla na Paypal? Tj, hoće li imati neku drugu karticu koja će moći na Paypal ako već njihova Visa Electron neće moći? :/
Pa trebali bi ostali "izdavaci kartica" da podrzavaju prebacivanje novcanih sredstava .... Jer glupo je da banka se bavi platnim prometom "a ne mozes prebacivati novac sa racuna na racun". 8-)
isx

#4096 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by isx »

Probah unicreditov mastercard i prođe mi transakcija preko Paypala. Selim na Intesu. Ovo je prevrsilo svaku mjeru.
underground

#4097 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by underground »

isx wrote:Probah unicreditov mastercard i prođe mi transakcija preko Paypala. Selim na Intesu. Ovo je prevrsilo svaku mjeru.
Mozes placati ali ne mozes primati novac na MasterCard preko Paypala
quarterback

#4098 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

ok hajde sada da vidimo kakvi su uslovi kod drugih

koliko znam uc je naplacivao 1.95 mjesecno

ja sam u medjuvremenu otisao do sparkassea i rekli su mi 5 km za karticu i 2 km mjesecno (visa electron debitna), kartica bude nesto pravo brzo gotova, ako ne i odmah, radi sa paypalom i primanje i slanje
duranta

#4099 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by duranta »

Već nekoliko dana ne mogu otvoriti paypal stranicu.Kartici mi istekao rok i trebam promijeniti podatke ali nikako da otvorim.Je li još neko ima problema sa ostvaranjem stranice paypala? :?
Mehemed
Vozim: automobil

#4100 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

U mene otvara stranicu paypala bez nekih većih problema. Jest da otvara malo sporije nego inače, ali otvara.
Post Reply