Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#4076 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Jesi li ubacio karticu u bankomat da je aktiviras?
-
butterfly991
#4077 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Nisam, ali sam uplatila 10 KM da imam za onu aktivaciju.un1ted wrote:Jesi li ubacio karticu u bankomat da je aktiviras?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#4078 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Kartica je neaktivna. Ubaci je u bankomat, unesi pin i npr odaberi stanje na racunu. Nakon toga mozes izvaditi karticu i aktivirati na paypalu.
-
butterfly991
#4079 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pokusat cu tako, hvala!un1ted wrote:Kartica je neaktivna. Ubaci je u bankomat, unesi pin i npr odaberi stanje na racunu. Nakon toga mozes izvaditi karticu i aktivirati na paypalu.
-
Amaya
#4080 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
.
Last edited by Amaya on 30/05/2016 16:31, edited 1 time in total.
-
IstinitaPoruka
#4081 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Postupak isti kao i kod prve kartice..moras je potvrditi..znaci nanovo ti je kartica, kao da je prvi put registrujes, jer njima to sluzi kao garancija da je to ustvari tvoja kartica
-
shandrprcSA
#4082 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
izbrisi staru karticu pa onda dodaj novu
-
Amaya
#4083 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
novu sam vec dodala, pokusala sam obrisati staru ali mi ne dozvoljava,shandrprcSA wrote:izbrisi staru karticu pa onda dodaj novu
inace na Paypal racunu imam odredenu sumu novca, na novoj kartici sam uplatila 10 KM sad je iznos 3,51KM
-
free_too
#4084 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Upravo zbog te kolicine novca ne mozes izbrisati tu staru karticu, jer trebaju imati karticu na koju ce isplatit taj novac koji ce se povuci automatski prvog. Najbolje bi bilo da ih nazoves , kao sto sam prije naveo uplatis 5 eura na skype i zoves njihov support oko 9 ujutru (tj poslije 9 mislim da rade). Bojim se da to neces uspjeti rijesit sama jer inace imaju puno bugova s karticama, a trenutno se to kod tebe zakompliciraloAmaya wrote:novu sam vec dodala, pokusala sam obrisati staru ali mi ne dozvoljava,shandrprcSA wrote:izbrisi staru karticu pa onda dodaj novu
inace na Paypal racunu imam odredenu sumu novca, na novoj kartici sam uplatila 10 KM sad je iznos 3,51KM
-
Amaya
#4085 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
mislim da sam uspjela podesiti primary card i automatic transfers, staru karticu ne bih brisala dok ne prode prvifree_too wrote:Upravo zbog te kolicine novca ne mozes izbrisati tu staru karticu, jer trebaju imati karticu na koju ce isplatit taj novac koji ce se povuci automatski prvog. Najbolje bi bilo da ih nazoves , kao sto sam prije naveo uplatis 5 eura na skype i zoves njihov support oko 9 ujutru (tj poslije 9 mislim da rade). Bojim se da to neces uspjeti rijesit sama jer inace imaju puno bugova s karticama, a trenutno se to kod tebe zakompliciraloAmaya wrote:novu sam vec dodala, pokusala sam obrisati staru ali mi ne dozvoljava,shandrprcSA wrote:izbrisi staru karticu pa onda dodaj novu
http://prntscr.com/ba7l75
-
free_too
#4086 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Super, mislim da je to to. Sacekas sad da vidis hoce li proci automatski.
- madesa
#4087 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Automatski prosao
-
free_too
#4088 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Takodjer automatski prosao.

-
isx
#4089 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Dvije visa electron kartice kojima sam placao godinama ne prolaze vise na PayPal-u. Unicredit banka. U čemu je fazon?
-
Kataklinger
#4090 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Moja Visa Electron (Unicredit banka) i dalje prolazi na Paypalu. Međutim, ističe mi ubrzo pa ću morati po novu. Ne znam da li sam dobro informisan, da Unicredit banka neće više davati ove Visa Electron koje će moći na Paypal, pa neka me neko ispravi ako griješim? Mislim da se o tome i na forumu pisalo. U čemu je kvaka? Ako je istina, rješenje je ukinut račun pa preći u drugu banku ili?
-
free_too
#4091 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
da, ja sam presao u RaiffEisen i zadovoljan sam, isto dugogodisnji klijent UCKataklinger wrote:Moja Visa Electron (Unicredit banka) i dalje prolazi na Paypalu. Međutim, ističe mi ubrzo pa ću morati po novu. Ne znam da li sam dobro informisan, da Unicredit banka neće više davati ove Visa Electron koje će moći na Paypal, pa neka me neko ispravi ako griješim? Mislim da se o tome i na forumu pisalo. U čemu je kvaka? Ako je istina, rješenje je ukinut račun pa preći u drugu banku ili?
-
Kataklinger
#4092 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ne kontam kakva im je to politika. Nekom logikom, samo će natjerat veći broj klijentele da se prebace u druge banke :/free_too wrote:da, ja sam presao u RaiffEisen i zadovoljan sam, isto dugogodisnji klijent UCKataklinger wrote:Moja Visa Electron (Unicredit banka) i dalje prolazi na Paypalu. Međutim, ističe mi ubrzo pa ću morati po novu. Ne znam da li sam dobro informisan, da Unicredit banka neće više davati ove Visa Electron koje će moći na Paypal, pa neka me neko ispravi ako griješim? Mislim da se o tome i na forumu pisalo. U čemu je kvaka? Ako je istina, rješenje je ukinut račun pa preći u drugu banku ili?
Zna li neko ima li kakvo drugo rješenje, da zadržim račun u Unicredit banci, da mi izdaju neku drugu karticu koja bi mogla na Paypal? Tj, hoće li imati neku drugu karticu koja će moći na Paypal ako već njihova Visa Electron neće moći? :/
-
quarterback
#4093 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
master koja se sada dobije nakon isteka vise moze na paypal na nacin da se moze preko nje placati ali se novac ne moze primati
navodno, informacija iz uc, je da pregovaraju i da se novac moze primati (ali subjektivno to mislim da ili je suplja ili da ce biti za par godina)
navodno, informacija iz uc, je da pregovaraju i da se novac moze primati (ali subjektivno to mislim da ili je suplja ili da ce biti za par godina)
-
eeeeeee
#4094 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Evo i ja sam dobio definitivnu potvrdu da nema direktne uplate na Mastercard Unicredit banke, samo refund.
I meni su nicim izazvani promijenili karticu sa Vise na Mastercard tako da i ja idem da zatvorim racun
I meni su nicim izazvani promijenili karticu sa Vise na Mastercard tako da i ja idem da zatvorim racun
-
modem33
#4095 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pa trebali bi ostali "izdavaci kartica" da podrzavaju prebacivanje novcanih sredstava .... Jer glupo je da banka se bavi platnim prometom "a ne mozes prebacivati novac sa racuna na racun".Kataklinger wrote:Ne kontam kakva im je to politika. Nekom logikom, samo će natjerat veći broj klijentele da se prebace u druge banke :/free_too wrote:da, ja sam presao u RaiffEisen i zadovoljan sam, isto dugogodisnji klijent UCKataklinger wrote:Moja Visa Electron (Unicredit banka) i dalje prolazi na Paypalu. Međutim, ističe mi ubrzo pa ću morati po novu. Ne znam da li sam dobro informisan, da Unicredit banka neće više davati ove Visa Electron koje će moći na Paypal, pa neka me neko ispravi ako griješim? Mislim da se o tome i na forumu pisalo. U čemu je kvaka? Ako je istina, rješenje je ukinut račun pa preći u drugu banku ili?
Zna li neko ima li kakvo drugo rješenje, da zadržim račun u Unicredit banci, da mi izdaju neku drugu karticu koja bi mogla na Paypal? Tj, hoće li imati neku drugu karticu koja će moći na Paypal ako već njihova Visa Electron neće moći? :/
-
isx
#4096 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Probah unicreditov mastercard i prođe mi transakcija preko Paypala. Selim na Intesu. Ovo je prevrsilo svaku mjeru.
-
underground
#4097 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Mozes placati ali ne mozes primati novac na MasterCard preko Paypalaisx wrote:Probah unicreditov mastercard i prođe mi transakcija preko Paypala. Selim na Intesu. Ovo je prevrsilo svaku mjeru.
-
quarterback
#4098 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
ok hajde sada da vidimo kakvi su uslovi kod drugih
koliko znam uc je naplacivao 1.95 mjesecno
ja sam u medjuvremenu otisao do sparkassea i rekli su mi 5 km za karticu i 2 km mjesecno (visa electron debitna), kartica bude nesto pravo brzo gotova, ako ne i odmah, radi sa paypalom i primanje i slanje
koliko znam uc je naplacivao 1.95 mjesecno
ja sam u medjuvremenu otisao do sparkassea i rekli su mi 5 km za karticu i 2 km mjesecno (visa electron debitna), kartica bude nesto pravo brzo gotova, ako ne i odmah, radi sa paypalom i primanje i slanje
-
duranta
#4099 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Već nekoliko dana ne mogu otvoriti paypal stranicu.Kartici mi istekao rok i trebam promijeniti podatke ali nikako da otvorim.Je li još neko ima problema sa ostvaranjem stranice paypala? 
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#4100 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
U mene otvara stranicu paypala bez nekih većih problema. Jest da otvara malo sporije nego inače, ali otvara.