FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#4076 Re: FC Barcelona
meni se cini da barca opet prodaje svoju djecu i da ce biti poslije kukanja ,kao za fabregasom i vracanja ga u klub za silne pare
- Charuga
- Globalni moderator
#4077 Re: FC Barcelona
Messi ne planira napustiti Barcelonu
„NEĆU U INTER, IAKO JE MORATTI PREDIVAN“
Argentinski fudbaler Lionel Messi svakom svojom novom utakmicom oduševljava sportski svijet, a navijači mnogih klubova su vjerovatno zavidni Barceloni što ga ima.
Pričalo se, i vjerovatno će i ubuduće, koliko su šanse da Messi u jednom trenutku napusti Barcelonu. Prije nekog vremena, opasno su ozbiljne postale priče o mogućem dolasku u milanski Inter, a talijanski novinari su takve iste potencirali tokom ove sedmice.
Messi je gostovao u Milanu, na večeri kojoj su domaćini bili Dolce i Gabbana, te je na takav upit odgovorio:
"Stvarno u ovom momentu, niti u ovom periodu, ne razmišljam o Interu. Valjda me možete shvatiti", rekao je Messi o Interu, a zatim dodao:
"Moratti je predivan čovjek i stvarno dobar predsjednik. Ali, vjerujte mi, to nije razlog da razmišljam o prelasku u Inter."
U tom trenutku su se talijanski novinari zaustavili ...
(Izvor: Totalsport)
„NEĆU U INTER, IAKO JE MORATTI PREDIVAN“
Argentinski fudbaler Lionel Messi svakom svojom novom utakmicom oduševljava sportski svijet, a navijači mnogih klubova su vjerovatno zavidni Barceloni što ga ima.
Pričalo se, i vjerovatno će i ubuduće, koliko su šanse da Messi u jednom trenutku napusti Barcelonu. Prije nekog vremena, opasno su ozbiljne postale priče o mogućem dolasku u milanski Inter, a talijanski novinari su takve iste potencirali tokom ove sedmice.
Messi je gostovao u Milanu, na večeri kojoj su domaćini bili Dolce i Gabbana, te je na takav upit odgovorio:
"Stvarno u ovom momentu, niti u ovom periodu, ne razmišljam o Interu. Valjda me možete shvatiti", rekao je Messi o Interu, a zatim dodao:
"Moratti je predivan čovjek i stvarno dobar predsjednik. Ali, vjerujte mi, to nije razlog da razmišljam o prelasku u Inter."
U tom trenutku su se talijanski novinari zaustavili ...
(Izvor: Totalsport)
- Jack Be Nimble
#4078 Re: FC Barcelona
Sve zavisi od ekonomije. Ali mogu da vidim Mesija kako napusta Barsu za dvije godine, ne zato sto hoce, nego sto klub mora da ga proda. Bilo bi sjajno kada bi dobili igrace danas kao sto su Maldini, Scholes i Giggs pa da ostanu citavu karijeru u jednom klubu.
Danas igracima i klubovima pare igraju pred ocima vise nego ikada, pa makar igrac htjeo da ostane, klub ce ga prodati za bubrege.
Danas igracima i klubovima pare igraju pred ocima vise nego ikada, pa makar igrac htjeo da ostane, klub ce ga prodati za bubrege.
-
Omerovim_Koracima
#4079 Re: FC Barcelona
Del Piero,Totti...Jack Be Nimble wrote:Sve zavisi od ekonomije. Ali mogu da vidim Mesija kako napusta Barsu za dvije godine, ne zato sto hoce, nego sto klub mora da ga proda. Bilo bi sjajno kada bi dobili igrace danas kao sto su Maldini, Scholes i Giggs pa da ostanu citavu karijeru u jednom klubu.
- ultima_palabra
#4080 Re: FC Barcelona
Del Piero je došao u Juve sa 19 iz Padove čini mi se...
-
5 0 5
#4081 Re: FC Barcelona
Mirno spavajte, prodaje neće biti!
Kad smo već kod toga, glasine su da bi možda Iniesta mogao zimus (ili na ljeto) u City za 100tinjak miliona.
Kad smo već kod toga, glasine su da bi možda Iniesta mogao zimus (ili na ljeto) u City za 100tinjak miliona.
- Jack Be Nimble
#4082 Re: FC Barcelona
Ma moze se naci dosta igraca...Pavel Nedved? Ja mislim da je on jedino bio u Juventusu, naravno dosao je iz nekog drugog tima kao klinac. Mozda grijesim
Sto se tice Mesija, moze on otici i za dzaba. Realno vec je osvojio sve sto moze da osvoji sa Barcelonom. Jos dvije/tri sezone, koja Liga Sampiona, La Liga i sta ce onda? Danas svi zivimo u globalnom selu, tako da je i fudbal na neku ruku postao dio tog globalnog sela. Moze da odluci da isproba svoje fazone u Engleskoj/Italiji/Njemackoj. Da uzme koju titulu iz tih zemalja i okaci na zid. Sjajan je igraci i pokazao bi svoj kvalitet time sto bi zelio da ostane sa jednim timom. Ali, opet sjajni igraci se zele pokazati i na drugim bojnim mjestima.
Nisam navijac Barce, ali sretan sam sto sam ziv za vrijeme kada ovakav tim kao sto je Barca hara po Evropi. Meni je tata govorio "eh nisi ti gledao Ajaxa ili slavnog Bekenbaura"...sada cu i ja govoriti svojoj djeci "ne znate vi sta je Xavi, Iniesta, Messi, Puyol i kompanija"
Jos sam ubjedjen da bi Milan 88-92 zadao mnogo problema ovoj Barsi.
Sto se tice Mesija, moze on otici i za dzaba. Realno vec je osvojio sve sto moze da osvoji sa Barcelonom. Jos dvije/tri sezone, koja Liga Sampiona, La Liga i sta ce onda? Danas svi zivimo u globalnom selu, tako da je i fudbal na neku ruku postao dio tog globalnog sela. Moze da odluci da isproba svoje fazone u Engleskoj/Italiji/Njemackoj. Da uzme koju titulu iz tih zemalja i okaci na zid. Sjajan je igraci i pokazao bi svoj kvalitet time sto bi zelio da ostane sa jednim timom. Ali, opet sjajni igraci se zele pokazati i na drugim bojnim mjestima.
Nisam navijac Barce, ali sretan sam sto sam ziv za vrijeme kada ovakav tim kao sto je Barca hara po Evropi. Meni je tata govorio "eh nisi ti gledao Ajaxa ili slavnog Bekenbaura"...sada cu i ja govoriti svojoj djeci "ne znate vi sta je Xavi, Iniesta, Messi, Puyol i kompanija"
- Obuca9
#4083 Re: FC Barcelona
Za prodaju je potrebno dvoje505sCrtom wrote:Mirno spavajte, prodaje neće biti!
- Obuca9
#4084 Re: FC Barcelona
A to ti je kao stari gledao Ajaxa sa Krojfom? Ako nije živio u Amsterdamu, mogao ga je jedino gledati u onih par finala KEŠ-a što su igrali, jer se jedino to prenosilo tada na TV-u.Jack Be Nimble wrote:Ma moze se naci dosta igraca...Pavel Nedved? Ja mislim da je on jedino bio u Juventusu, naravno dosao je iz nekog drugog tima kao klinac. Mozda grijesim
Nisam navijac Barce, ali sretan sam sto sam ziv za vrijeme kada ovakav tim kao sto je Barca hara po Evropi. Meni je tata govorio "eh nisi ti gledao Ajaxa ili slavnog Bekenbaura"...sada cu i ja govoriti svojoj djeci "ne znate vi sta je Xavi, Iniesta, Messi, Puyol i kompanija"![]()
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#4085 Re: FC Barcelona
GriješišJack Be Nimble wrote:Ma moze se naci dosta igraca...Pavel Nedved? Ja mislim da je on jedino bio u Juventusu, naravno dosao je iz nekog drugog tima kao klinac. Mozda grijesim
- Jack Be Nimble
#4086 Re: FC Barcelona
Hmm nisam nikada o tome razmisljaohz__semir wrote:
A to ti je kao stari gledao Ajaxa sa Krojfom? Ako nije živio u Amsterdamu, mogao ga je jedino gledati u onih par finala KEŠ-a što su igrali, jer se jedino to prenosilo tada na TV-u.
-
LSD
#4087 Re: FC Barcelona
Nedved je prešao u Juve iz Lazia 2001 kad je imao 29 godina (dakle gotov proizvod) i kad je bio ponajbolji igrac Serie A...platili ga 42 miliona - toliko je koštala njegova ljubav prema Juventusu.Jack Be Nimble wrote:Ma moze se naci dosta igraca...Pavel Nedved? Ja mislim da je on jedino bio u Juventusu, naravno dosao je iz nekog drugog tima kao klinac. Mozda grijesim
Nisam navijac Barce, ali sretan sam sto sam ziv za vrijeme kada ovakav tim kao sto je Barca hara po Evropi. Meni je tata govorio "eh nisi ti gledao Ajaxa ili slavnog Bekenbaura"...sada cu i ja govoriti svojoj djeci "ne znate vi sta je Xavi, Iniesta, Messi, Puyol i kompanija"![]()
- studeni76
#4088 Re: FC Barcelona
Dosao iz Lazia kao vec formiran igrac,tamo je igrao 5god. Osvojio sa nacistima prvenstvo i 2001 presao u Juve, za nekih 30miliona.Jack Be Nimble wrote:Ma moze se naci dosta igraca...Pavel Nedved? Ja mislim da je on jedino bio u Juventusu, naravno dosao je iz nekog drugog tima kao klinac. Mozda grijesim
- Jack Be Nimble
#4089 Re: FC Barcelona
1946 wrote:GriješišJack Be Nimble wrote:Ma moze se naci dosta igraca...Pavel Nedved? Ja mislim da je on jedino bio u Juventusu, naravno dosao je iz nekog drugog tima kao klinac. Mozda grijesim. Igrao za Lazio, i to bio jedan od ključnih igrača prije nego što je prešao u Juventus.
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#4090 Re: FC Barcelona
za hz_ semira
sad kao ti znas sta se prenosilo tada, mozda si gledao. bili su prenosi utakmica tadasnje lige sampiona , kupa uefa , kupa kupova. kad su izasli prvi televizori u boji a ja ga nisam imao isao sam gledati te prenose kod komije . i za tvoju informaciju gledao sam ivana curkovica dok je jos branio za saint etien , a kamoli krojfa , neskensa, rep-a , kumana, bekembauera i da vise nenabrajam. nije ona televizija bila kurceva ko ova nasa pa nemogu prenositi ni jebenu primeru a kamo li sta vise.
sad kao ti znas sta se prenosilo tada, mozda si gledao. bili su prenosi utakmica tadasnje lige sampiona , kupa uefa , kupa kupova. kad su izasli prvi televizori u boji a ja ga nisam imao isao sam gledati te prenose kod komije . i za tvoju informaciju gledao sam ivana curkovica dok je jos branio za saint etien , a kamoli krojfa , neskensa, rep-a , kumana, bekembauera i da vise nenabrajam. nije ona televizija bila kurceva ko ova nasa pa nemogu prenositi ni jebenu primeru a kamo li sta vise.
Last edited by crysis on 15/12/2010 11:37, edited 1 time in total.
- 2407
#4091 Re: FC Barcelona
Nedved je dokazao na sve moguce nacine svoju ljubav prema Juventusu i sad trenutno sjedi u upravnom odboruLSD wrote: Nedved je prešao u Juve iz Lazia 2001 kad je imao 29 godina (dakle gotov proizvod) i kad je bio ponajbolji igrac Serie A...platili ga 42 miliona - toliko je koštala njegova ljubav prema Juventusu.
-
5 0 5
#4092 Re: FC Barcelona
Prodajom nikad niko nije uspio da vlada, uvijek mu se to samo činilo.hz__semir wrote:Za prodaju je potrebno dvoje505sCrtom wrote:Mirno spavajte, prodaje neće biti!
-
Omerovim_Koracima
#4093 Re: FC Barcelona
B tim Barcelone cetvrti u drugoj ligi spanije

- mrtva kokoš
#4094 Re: FC Barcelona
a sta ako uspiju uci u prvu za koju barcelonu da navijamoOmerovim_Koracima wrote:B tim Barcelone cetvrti u drugoj ligi spanije![]()
![]()
- Korisnicko ime
#4095 Re: FC Barcelona
Pa navijamo da prvi tim bude prvak a B tim drugi...frankisti tek treci...Splinter wrote:a sta ako uspiju uci u prvu za koju barcelonu da navijamoOmerovim_Koracima wrote:B tim Barcelone cetvrti u drugoj ligi spanije![]()
![]()
Mada ovo nije moguce jer B timovi ne mogu uci u Primeru...
- mrtva kokoš
#4096 Re: FC Barcelona
pa koja je onda svrha njihovog takmicenja, to mi nekako nelogicno...
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#4097 Re: FC Barcelona
Da se mlađi, neafirmisani igrači takmiče, razvijaju, a da su tu stalno na oku. A i treneri stiču iskustvu za eventualno kasnije vođenje prvog tima.Splinter wrote:pa koja je onda svrha njihovog takmicenja, to mi nekako nelogicno...
- Korisnicko ime
#4098 Re: FC Barcelona
Tako je...ne dajes ih na pozajmicu, i dalje su u tvom klubu, vode ih tvoji treneri (samim tim i u B timu razvijaju istu filozofiju igre koju gaji taj klub)...a takmice se u relativno jakom rangu...1946 wrote:Da se mlađi, neafirmisani igrači takmiče, razvijaju, a da su tu stalno na oku. A i treneri stiču iskustvu za eventualno kasnije vođenje prvog tima.Splinter wrote:pa koja je onda svrha njihovog takmicenja, to mi nekako nelogicno...
- ultima_palabra
#4099 Re: FC Barcelona
Korisnicko ime wrote:Pa navijamo da prvi tim bude prvak a B tim drugi...frankisti tek treci...
Mada ovo nije moguce jer B timovi ne mogu uci u Primeru...
-
LSD
#4100 Re: FC Barcelona
http://www.barcabih.com/transferi/city- ... iestu.html
Oni ludi arapski šeici iz Man.Citya spremaju 100 miliona eura tešku ponudu za Iniestu
a kakav je Rosell bolesnik i prodace ga ko što gledam...a onda može sam sebe komotno roknuti jer takav fudbaler se ne prodaje ni po koji cijenu.
Oni ludi arapski šeici iz Man.Citya spremaju 100 miliona eura tešku ponudu za Iniestu