Meni se desilo prosle zime, bio sam nekim poslom u Velesicima, i kasno navecer sam se vracao kuci.
Tako da je bilo oko ponoci, krenem kuci, a posto nije radio vise tramvaj ni trola, pozovem paja taksi telefonom, i kaze mi dispecer stize taksi za 7-8 minuta. Hajd uredu, cekacu. Bila je jaka zima, i ja sam stvarno cekao taksi da dodje, no medjutim,
prodje i 10 minuta taksija nema. I koji sam baskuz tada bio, nestalo mi je i baterije na telefonu, tako da nisam mogao opet nazvati njihov centar da pitam zasto taksi ne dolazi.
Izbjegavam SARAJEVO TAKSI maksimalno zato jer ne volim nacin na koji postupaju prema musterijama, ne svi, ali velika vecina je takva. Bezobrazna.
U medjuvremenu dolazi nekakvo auto, Sarajevo taksi, ali divlji posto sam vidio po registraciji da nema TA oznaku, Prolazi pored mene, lola otvara prozor i pita ovako:
"Pasa, trebas li taksi?"
Ja onako smrznut stojim na ulici, kontam se da li da sacekam PAJA taksi da dodje ili da krenem s njim, odlucim se da uletim s njim posto PAJE nema vec 15 minuta.
Ulazim ja unutra, frajer pusi.

To mi je toliko gadno bilo, da sam odmah htio izaci van..
Pita on mene "Dokle ces?"
Kazem mu ja: Idi do Dobrinje. On na to je poceo gunjati kako mu je tesko navecer raditi, da se lomi, da je skupo odrzavanje.... Klasicna suplja.
Poslije par stotina metara, pita on mene, "imas li ti jarane da mi platis voznju?" Sumnjiv si mi. Ovako doslovno mi govori.
Uzvratim mu ja na to da nema nikakvih problema , da imam pare da platim, da vozi na Dobrinju, nece biti frke.
Poce on meni pricati kako je dosta puta vozio raju, i da mu ljudi pobjegnu iz taksija, ne zele da plate.
On se usutio, Vozio je jos mozda oko pola minute, i onda vadi mobitel i govori meni da mu ja dam licnu kartu da on posalje u svoj centar moje podatke, da mu je to garancija da cu mu platiti voznju.
Pitao me je jos ovako:
"Reci mi svoje ime i prezime." Malo je reci da sam se sjebo kada sam cuo da ovo trazi, i to bez imalo ustrucavanja i ustezanja.
Na ovo sam ja njemu pokazao svoj novcanik i izvadio sam 10 KM da mu pokazem da imam da platim, i onda sam mu rekao da stane pored i da necu da se vozim s njim jer je bahat i bezobrazan, na sta mi je on opsovao majku i istjerao me iz vozila.
Onda je dok se okretao, mahao prstom i nesto mi je govorio. Nisam ga ni registrovao. Tako mi je bilo mucno ovo slusati i gledati da sam odlucio da Sarajevo taksijem ne idem vise nikada.
Cuj, trazio mi licnu kartu i jos me ispituje kako se zovem, gdje zivim i sl.
JEDNO VELIKO FUJ!!!
Ovo je istinita prica, eto da znate kakvih sve ima debila u Sarajevo taksiju.