Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ommadawn

#4076 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ommadawn »

Eborg wrote:Ne kontam. Zar i redovna voznja ne dodje toliko?
Bascarsija i, da budem precizniji, Bare kod Stupa - tad je ta relacija kostala od 15 maraka pa nadalje. Bar u onih 3-4 puta sto sam se vozio. Eh sad ako su mene zavrnuli na tome - jebiga. Ali dobro, kad mi kaze "za toliko cu te vozit´ do tamo" nema problema. Gore mi je kad pusi u autu, ponasa se ko neki saner, pocinje mi pricati gluposti i ispitivati me gore nego policija, vozi prebrzo, ulijece, auto neispravno....

Vozio sam se taksijem u Tuzli mali milion puta, za smijesne pare i nijedan taksista nije bio nekulturan niti je izigravao nekog mangupa. Milina se voziti taksijem tako...
šatirana_ljubičica

#4077 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by šatirana_ljubičica »

Ja u Tuzli kad sam se vozila taxijem s obzirom da sam naviknuta na ove sarajevske šanere, nisam mogla vjerovati da postoje uopšte takvi taxisti koji te voze za 1 KM i još su ljubazni(tada je bilo 1 KM ne znam koliko je sad ali nebitno, svaka pohvala za njih!)
oyada

#4078 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by oyada »

Kupujem Sarajevo - Taxi licencu, posjedujem sve kvalifikacije I visoku strucnu spremu u
1. PSOVANJE
2. PSOVANJE I PLJUVANJE
3. PSOVANJE PLJUVANJE UZ HRAKANJE (zbirku od 1000-psovki)
4. ODUZIMANJE PREDNOSTI, ULJETANJE, SVIRANJE, sve naravno kombinujem sa gore navedenim znanjem.
5. PUSIM DOK VOZIM MUSTERIJU
6. NE VOZIM KRACE VOZNJE ISPOD 7KM.
7. DRZAVI NE PLACAM NISTA (ko im jebe mater)
8. PONEKAD SE POROKAM S KOLEGOM BIMBOM SMRATKOM REPONJOM IL ZEKANOM (ako me provale kad im klepim musteriju)
9. KUSUR OD 20-50KF (ako musterija trazi onda bacim I reknem "eto ti trazi" )
10. REDOVNO SE HRANIM U CORBARI NA MALTI.
anonimni clan

#4079 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by anonimni clan »

oyada wrote:Kupujem Sarajevo - Taxi licencu, posjedujem sve kvalifikacije I visoku strucnu spremu u
1. PSOVANJE
2. PSOVANJE I PLJUVANJE
3. PSOVANJE PLJUVANJE UZ HRAKANJE (zbirku od 1000-psovki)
4. ODUZIMANJE PREDNOSTI, ULJETANJE, SVIRANJE, sve naravno kombinujem sa gore navedenim znanjem.
5. PUSIM DOK VOZIM MUSTERIJU
6. NE VOZIM KRACE VOZNJE ISPOD 7KM.
7. DRZAVI NE PLACAM NISTA (ko im jebe mater)
8. PONEKAD SE POROKAM S KOLEGOM BIMBOM SMRATKOM REPONJOM IL ZEKANOM (ako me provale kad im klepim musteriju)
9. KUSUR OD 20-50KF (ako musterija trazi onda bacim I reknem "eto ti trazi" )
10. REDOVNO SE HRANIM U CORBARI NA MALTI.
A gdje ti je certifikat za ispitivanje musterije? Ko si sta si ,odakle si .....aaaaaaaaaaaaaa.....a znas li ovog ili onog?
A znas li kukati kako ovdje nista ne valja .....kako se treba ispaliti odavde?
A gdje su "komplimenti" za putnika tipa:"pofalicemo jaknu .......a bogami i momka" pri ulazku u taxi vozilo?
A znas li faliti svoje auto? Ono tipa :Vidi ga jarane ...ha? Ja sam napravio preko 500 000 km a kupio ga sa 200 000. A koliko su mu jos kilometara u Njemackoj vratili boga pitaj..........ali jarane pali iz prve.......na minus 30°..... ko mina.

E kad otklonis ove nedostatke iz obicaja taxiranja ..........mozemo pricati o licenci. Do tada ........nista. :mrgreen: :mrgreen:
braca

#4080 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by braca »

Nazove supruga (u centru grada) u 10,00 sati, kazu nema ni jedan slobodan (!!!), nazovem ja nakon minut, uredno mi kazu izvolite, cujem da prozivaju "nase" taxi stajaliste, javlja se taxista uredno, broj taj i taj za dvije minute....

Gomila kretena i idiota...cuj nema ni jedan slobodan u gradu prepunom taxija, a nije špica, ni pljusak ni ništa neuobicajeno...ma neka samo cujem da ih je previse, da nemaju posla, da im smeta konkurencija drugih taxi firmi, ukljucujuci i ilegalce, da im je mali iznos za start i po kilometru...hebo im....da ne kazem sta i koga....smradovi....svaki bi odmah voznju do Londona, ako moze...i zato kada sam na ulici nema Boga da zaustavim SarajevoTaxi, samo biram one plave, crvene, zute, emire i semire, hollande, paje i druge.... :run:
amidzazeher

#4081 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by amidzazeher »

Joj sad bih sebi ruku otkinuo kad je digoh i zaustavih smrada seljackog sa bijelim novim mercedesom!!
Prohodam od grada sa zenom i dvoje djece i djeca vise iznemogla kod americke ambasade stanem da zaustavim taxi! Prvo sto su dva prosla puna, a svijetli im oznaka na krovu mašem ko budala i treci staje, doticni bijeli nov mercedes! Regularno udjem i svi sjednemo rekoh do Zeljinog on konta i preko mene otvori vrata kaze hajde zaustavi ti nekog drugog ja sam mislio da ces prema Ilidzi!! Pa i hocu rekoh prema dole on opet hajde ti zaustavi nekog drugog ne vozim ja do tamo!!!!
Izlazim i vidim sarajevo taxi a rekoh "nije ni cudo sto ne vozis malo ti ali hvala bogu ima i drugih firmi u ovom gradu niste jedini" kaze "zovi crveni oni su ti bolji!"
Naravno crveni me i odveze i uz 4KM dobije i na kafu. A meni se dabogda ruka osušila ako je ikada vise dignem i zaustavim uhljupe iz ove firme a toliko sam losih iskustava i cuo i procitao o njima da mi ne mogu vise pricati kako su to pojedinci koji se tako odnose prema musterijama!!
Ne pitajte me koji je broj taxija jer mi je mrak pao na oci koliko sam popizdio ali nije Sarajevo toliko da dzukelu opet necu negdje sresti!
seoBIH

#4082 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by seoBIH »

:lol: :lol: :lol: zamisljmam scenu..ti ko popishan XD

Jbga, eto ti skole. Sarajevo taxi nikada!
mahalas505

#4083 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mahalas505 »

Pa mecka je to, sta si ti mislio da se provozas u luksuzu za male pare :D :izet:

Nit mu je lokacija daleko, niti je put los do te lokacije, i opet tako, ccc. Pa maltene za 10 minuta se opet vrne gdje je tebi stao, stvarno covjek se ne moze nacuditi koliko je to cudna sorta. Jesi zapamtio kakav broj ili sta?
amidzazeher

#4084 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by amidzazeher »

Ma ne znam sta bih ti rekao, ne znam kako sam izasao iz auta, totalni blackout, jedino znam da poslije kad je rekao da izadjem nisam ni pomislio da njemu ostavim te 4 marke za voznju to bi mi bilo gore, tu bih se osjecao i popishan i pos...an!
Ma necu vise nikad ni ja niti bilo ko koga poznajem, barem ova uza familija a i ovi koji govore nisu svi isti, ma jesu jer svi oni znaju za ovakve stvari a niko nista ne radi da bi se takvi sankcionirali!
I do kada vise ta fora sa kratkim relacijama!! Sta treba da me voza po gradu dok ne nagura do cenera da bi se njemu kao isplatilo. Neki dan svastiku trudnu i sa malim djetetom nece da vozi od Otoke do BP kaze nece da gubi red na standu!! Gamad sve do jednog!
Nikad vise marke od mene!
šatirana_ljubičica

#4085 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

amidzazeher wrote:Ma ne znam sta bih ti rekao, ne znam kako sam izasao iz auta, totalni blackout, jedino znam da poslije kad je rekao da izadjem nisam ni pomislio da njemu ostavim te 4 marke za voznju to bi mi bilo gore, tu bih se osjecao i popishan i pos...an!
Ma necu vise nikad ni ja niti bilo ko koga poznajem, barem ova uza familija a i ovi koji govore nisu svi isti, ma jesu jer svi oni znaju za ovakve stvari a niko nista ne radi da bi se takvi sankcionirali!
I do kada vise ta fora sa kratkim relacijama!! Sta treba da me voza po gradu dok ne nagura do cenera da bi se njemu kao isplatilo. Neki dan svastiku trudnu i sa malim djetetom nece da vozi od Otoke do BP kaze nece da gubi red na standu!! Gamad sve do jednog!
Nikad vise marke od mene!

Trebao si zapisati registraciju i prijaviti ga.
ultima_palabra

#4086 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ultima_palabra »

Ma kakvo prijavljivanje, oni to samo u kantu bace... samo bojkot, telefon i zvati žuti, crveni itd. za sve vožnje. Onda se možda nekad i spametuju... ili ne, zaboli me.
šatirana_ljubičica

#4087 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

bojkot svakako ide, ali treba i prijaviti, neka bace u kantu,ali neka ima negdje zabilježeno da si ga prijavio.
Adriatic

#4088 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Adriatic »

Odavno je poznato da je Sarajevotaksi mafija kojoj taksiranje služi samo kao paravan.
Pogledajte samo koja kola voze.
Zaradili od taksiranja, naravno.
mayab

#4089 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mayab »

Naravno da su zaradili kad ne voze kratke ture , nego samo ove visokoprofitabilne duge, zar to nije jasno ko dan!?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.

IRONIJA, naravno! :lol:
Eborg

#4090 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Eborg »

Ja i dalje ne kontam u čemu je gubitak kada odveze turu od 4 KM i to na frekventno mjesto, ako ga ne zaustavi neko na Grbavici onda će na Malti kada se bude vraćao na glavnu džadu.
haris0032

#4091 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by haris0032 »

Meni davno jedan fini gospodin Sarajevo taksija, na moj upit zasto pojedini odbijaju kratke voznje, odgovorio je zato sto su pohlepni.
Buduci da je moja voznja bila kratka, on mi govori, evo vidis ja tebe vozim za 3 marke, al mozda sljedeca musterija bude voznja od 10 maraka, mozda si mi nafakali. Zato ih ne odbijam, jer nikad ne znas ko je sljedeci.
Covjek pravi gospodin…
mayab

#4092 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mayab »

Pohlepa, glupost, bahatost, primitivizam
drug_profi

#4093 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drug_profi »

Vise voli prazan kruzit nego uzeti 4 marke.
Hajd da si prljav, smrdljiv pa da ne sjebes auto, ali normalnog covjeka ne povesti...
bull21

#4094 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bull21 »

Sjedoh danas u SA-Taxi kad imam šta čuti, 'eroj vrišći kako ga je drot zastavio (valjda zaustavio?) i pegl'o. Sjooj e a otišla mu pločica a ovi naši pederi uvoze kinesko smeće. Sjooooooj Mubere mi. Petnaest minuta pakla u kojem mi je do u detalje objasnio anatomiju automobila i zašto je on platio dio 70 km a sada će morati da ga plati još 400 km. I još na to je svako malo kočio da mi pokaže kako mu ta pločica udara od nešto (pardonirajte ako sam zaboravio) i da ja čujem kako to udara...
:roll:
motorna_pila

#4095 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by motorna_pila »

Meni se desilo prosle zime, bio sam nekim poslom u Velesicima, i kasno navecer sam se vracao kuci.

Tako da je bilo oko ponoci, krenem kuci, a posto nije radio vise tramvaj ni trola, pozovem paja taksi telefonom, i kaze mi dispecer stize taksi za 7-8 minuta. Hajd uredu, cekacu. Bila je jaka zima, i ja sam stvarno cekao taksi da dodje, no medjutim,
prodje i 10 minuta taksija nema. I koji sam baskuz tada bio, nestalo mi je i baterije na telefonu, tako da nisam mogao opet nazvati njihov centar da pitam zasto taksi ne dolazi.

Izbjegavam SARAJEVO TAKSI maksimalno zato jer ne volim nacin na koji postupaju prema musterijama, ne svi, ali velika vecina je takva. Bezobrazna.

U medjuvremenu dolazi nekakvo auto, Sarajevo taksi, ali divlji posto sam vidio po registraciji da nema TA oznaku, Prolazi pored mene, lola otvara prozor i pita ovako:

"Pasa, trebas li taksi?"

Ja onako smrznut stojim na ulici, kontam se da li da sacekam PAJA taksi da dodje ili da krenem s njim, odlucim se da uletim s njim posto PAJE nema vec 15 minuta.

Ulazim ja unutra, frajer pusi. :oops: To mi je toliko gadno bilo, da sam odmah htio izaci van..

Pita on mene "Dokle ces?"

Kazem mu ja: Idi do Dobrinje. On na to je poceo gunjati kako mu je tesko navecer raditi, da se lomi, da je skupo odrzavanje.... Klasicna suplja.

Poslije par stotina metara, pita on mene, "imas li ti jarane da mi platis voznju?" Sumnjiv si mi. Ovako doslovno mi govori.

Uzvratim mu ja na to da nema nikakvih problema , da imam pare da platim, da vozi na Dobrinju, nece biti frke.

Poce on meni pricati kako je dosta puta vozio raju, i da mu ljudi pobjegnu iz taksija, ne zele da plate.

On se usutio, Vozio je jos mozda oko pola minute, i onda vadi mobitel i govori meni da mu ja dam licnu kartu da on posalje u svoj centar moje podatke, da mu je to garancija da cu mu platiti voznju. :run:

Pitao me je jos ovako:

"Reci mi svoje ime i prezime." Malo je reci da sam se sjebo kada sam cuo da ovo trazi, i to bez imalo ustrucavanja i ustezanja.

Na ovo sam ja njemu pokazao svoj novcanik i izvadio sam 10 KM da mu pokazem da imam da platim, i onda sam mu rekao da stane pored i da necu da se vozim s njim jer je bahat i bezobrazan, na sta mi je on opsovao majku i istjerao me iz vozila.

Onda je dok se okretao, mahao prstom i nesto mi je govorio. Nisam ga ni registrovao. Tako mi je bilo mucno ovo slusati i gledati da sam odlucio da Sarajevo taksijem ne idem vise nikada.

Cuj, trazio mi licnu kartu i jos me ispituje kako se zovem, gdje zivim i sl.

JEDNO VELIKO FUJ!!! :skoljka:

Ovo je istinita prica, eto da znate kakvih sve ima debila u Sarajevo taksiju. :oops:
mirzet87sa

#4096 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mirzet87sa »

motorna_pila wrote:Meni se desilo prosle zime, bio sam nekim poslom u Velesicima, i kasno navecer sam se vracao kuci.

Tako da je bilo oko ponoci, krenem kuci, a posto nije radio vise tramvaj ni trola, pozovem paja taksi telefonom, i kaze mi dispecer stize taksi za 7-8 minuta. Hajd uredu, cekacu. Bila je jaka zima, i ja sam stvarno cekao taksi da dodje, no medjutim,
prodje i 10 minuta taksija nema. I koji sam baskuz tada bio, nestalo mi je i baterije na telefonu, tako da nisam mogao opet nazvati njihov centar da pitam zasto taksi ne dolazi.

Izbjegavam SARAJEVO TAKSI maksimalno zato jer ne volim nacin na koji postupaju prema musterijama, ne svi, ali velika vecina je takva. Bezobrazna.

U medjuvremenu dolazi nekakvo auto, Sarajevo taksi, ali divlji posto sam vidio po registraciji da nema TA oznaku, Prolazi pored mene, lola otvara prozor i pita ovako:

"Pasa, trebas li taksi?"

Ja onako smrznut stojim na ulici, kontam se da li da sacekam PAJA taksi da dodje ili da krenem s njim, odlucim se da uletim s njim posto PAJE nema vec 15 minuta.

Ulazim ja unutra, frajer pusi. :oops: To mi je toliko gadno bilo, da sam odmah htio izaci van..

Pita on mene "Dokle ces?"

Kazem mu ja: Idi do Dobrinje. On na to je poceo gunjati kako mu je tesko navecer raditi, da se lomi, da je skupo odrzavanje.... Klasicna suplja.

Poslije par stotina metara, pita on mene, "imas li ti jarane da mi platis voznju?" Sumnjiv si mi. Ovako doslovno mi govori.

Uzvratim mu ja na to da nema nikakvih problema , da imam pare da platim, da vozi na Dobrinju, nece biti frke.

Poce on meni pricati kako je dosta puta vozio raju, i da mu ljudi pobjegnu iz taksija, ne zele da plate.

On se usutio, Vozio je jos mozda oko pola minute, i onda vadi mobitel i govori meni da mu ja dam licnu kartu da on posalje u svoj centar moje podatke, da mu je to garancija da cu mu platiti voznju. :run:

Pitao me je jos ovako:

"Reci mi svoje ime i prezime." Malo je reci da sam se sjebo kada sam cuo da ovo trazi, i to bez imalo ustrucavanja i ustezanja.

Na ovo sam ja njemu pokazao svoj novcanik i izvadio sam 10 KM da mu pokazem da imam da platim, i onda sam mu rekao da stane pored i da necu da se vozim s njim jer je bahat i bezobrazan, na sta mi je on opsovao majku i istjerao me iz vozila.

Onda je dok se okretao, mahao prstom i nesto mi je govorio. Nisam ga ni registrovao. Tako mi je bilo mucno ovo slusati i gledati da sam odlucio da Sarajevo taksijem ne idem vise nikada.

Cuj, trazio mi licnu kartu i jos me ispituje kako se zovem, gdje zivim i sl.

JEDNO VELIKO FUJ!!! :skoljka:

Ovo je istinita prica, eto da znate kakvih sve ima debila u Sarajevo taksiju. :oops:
I sam kazes da je divlji, mogao je biti bilo koji drugi taksi..
JThomas

#4097 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by JThomas »

mislim da na radićevoj na štandu sjedi taj frajer s bijelim mercedesom. generalno što je bliže centru štand to su još gori i nafuraniji, oni kod štrose, pozorišta i radićeve misle da su boga za muda uhvatili. a još ko se zavalio za malo skuplje auto, on bi da mu se klanjaš kad ulaziš i da destinacija nije ispod 10 KM.
Emi_Nevermind

#4098 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Emi_Nevermind »

JThomas wrote:mislim da na radićevoj na štandu sjedi taj frajer s bijelim mercedesom. generalno što je bliže centru štand to su još gori i nafuraniji, oni kod štrose, pozorišta i radićeve misle da su boga za muda uhvatili. a još ko se zavalio za malo skuplje auto, on bi da mu se klanjaš kad ulaziš i da destinacija nije ispod 10 KM.
:thumbup:
Optimist

#4099 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Optimist »

Novog bijelog mercedesa e klasa sam vidjao na aerodromu u par navrata. Vjerujem da je bio on.
mayab

#4100 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mayab »

Optimist wrote:Novog bijelog mercedesa e klasa sam vidjao na aerodromu u par navrata. Vjerujem da je bio on.
Ma jasta, samo profitabilne prevarantske voznje
Post Reply