Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ludost wrote:
hrasno38 wrote:I upravo ovo dokazuje moj predhodni post. Ko ovdje prica o parama? Ti ili ja!! I u danasnjem Avazu pise "da ne trazi novac od drzave" sto znaci da covjek nije rekao "DAJ". Ako je drzava prepoznala to kao nesto sto bi bilo interesantno mogla je izdvojiti sredstva. Ocito je da je covjek imao prezentaciju i na osnovu nje dobio te pare sto apsolutno ne znaci da ih je kamcio. Ali sve je vise ocita stvar da tebe najvise ovdje bole te pare sto opet kod mene potvrdjuje da ti i te kako si imao ili imas veze sa tim projektom pa velis "kad ja nisam od toga imao nista e necete ni vi". Postajes vec pomalo providan, prvo sa onim nickom "Znanje" a sad sa svim ovim matematickim formulacijama.
"Matematičkim formulacijama..." :lol:

Hrasno38, oko moje, zbog takvih k'o ti u ovoj zemlji i jest moguće da nas za nos vuče i krade ko stigne.

Pa bolan, osoba koja radi u Vanjskotrgovinskoj komori BiH sjedi i u komitetu Fondacije! Da ti pojednostavim, jer očito ne kontaš - sami sebi isplaćuju tvoje pare! Shvaćaš li? Nije ovo, bolan, samo o parama, ovo je korupcija na državnom nivou...

Ajme majko, i onda se čude otkud mi u govnima do grla.... :shock:
tishu ba, sevap je, sevap je da pocrkamo od gladi i da vladaju nacisti jos 15tak godina, ako ne nadju piramidu, naci ce atlantidu... u jablanickom jezeru vjerovatno... zemlju mu nedje kod ustikoline, sveti gral u kalesiji ili nlo u rosuljama... :D :D :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Alfons Kauders wrote: oprosti care, nase pravo je da se pita gdje idu pare telecoma, pravo je da ljudima objasne ko su i sta su, sta rade, ako ti je izgovor to sto je bilo vecih prevara, onda ok, ne treba se buniti ni za kojekakve energopetrole, postanske banke, jer se u ratu definitivno pokralo i unistilo vise, ne treba se brinuti ni za poneko ubistvo, silovanje, jer je i tog bilo jos i vise u proteklih 15 godina... kontas...
O.K, ali onda trebate povuci za odgovornost one koji su odobrili donaciju predmetnoj fondaciji, a ne osporavati postojanje necega sto nije dokazano da postoji niti da ne postoji. Nije kriva fondacija sto je neko donirao sumu X, kontas? Opet ako je donacija uradjena po proceduri onda se nema sta prigovoriti.
fondacija=oni koji su im dali pare... mozda ne zivis u bih, pa ne znas, ali skoro sve za sta se trose drzavne pare ide preko ljudi koji odobre potrosnju tih para... tj. imaju svoju proviziju... tako je uvijek bilo, mozda su ovi sad izuzetak, ali cisto sumnjam... :D
ludvig

Post by ludvig »

Fair Life wrote: Znas ti... znas.
Za razliku od tebe, koji pojma nemas... :-)
novel

Post by novel »

oprosti care, nase pravo je da se pita gdje idu pare telecoma
5 miliona KM otislo u "autoput" :-)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ludvig wrote:
Fair Life wrote: Znas ti... znas.
Za razliku od tebe, koji pojma nemas... :-)
pa de ti, kad vec znas, nadji mi kakvu preciznu topolosku kartu, s tim jednakostranicnim cudom, nadji mi 3d u bilo kom formatu, nadji mi rezultate carbon datinga, svima je jasno - ne odgovarate na pitanja na koja nemate odgovora, a ocekujes da vas ljudi ozbiljno shvate... smijesno...
Mahalac

Post by Mahalac »

@ludost, recimo da ti i jesi u pravu, mene samo zanima zasto te nema na drugim temama da branis pravo i postenje nego se bas toliko zakacio ove a znamo da ima toliko tema o prevarama i ublehama da ne govorim o bh-telecom donacijama...od ove ce bar eto ti rudari i sitan svijet nesto cvaknuti...sta je sa svim ostalim-'donacijama" ...i gdje si ti tu :shock:
helo

Post by helo »

Kada bi samo mogao da vidim vaše buljave oči, i nikove vaše ispisane na čelima kada budete išli na Visočicu da se divite nečemu što ste srali i demantovali da tu nema ništa. :shock:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

novel wrote:
autoput... i to do visokog... :D :D :D slucajnost...
novel

Post by novel »

Nije kriva fondacija sto je neko donirao sumu X, kontas? Opet ako je donacija uradjena po proceduri onda se nema sta prigovoriti.
nemamo mi sud........kod nas jedino postoje forumi i kafici :-) :D
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Alfons Kauders wrote:
fondacija=oni koji su im dali pare... mozda ne zivis u bih, pa ne znas, ali skoro sve za sta se trose drzavne pare ide preko ljudi koji odobre potrosnju tih para... tj. imaju svoju proviziju... tako je uvijek bilo, mozda su ovi sad izuzetak, ali cisto sumnjam... :D
Znaci ti tvrdis da je BH Telecom u biti fondacija? O.K onda kao uzoran gradjanin ove drzave bi ta saznanja trebao podijeliti sa istraznim organima ove zemlje, SIPA, MUP F.BiH...etc Meni tvoj prica lici na onu, svi su lopovi, svi kradu a konkretno nista da uradis da taj lopovluk suzbijes. :roll:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 17/04/2006 14:57, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

helo wrote:Kada bi samo mogao da vidim vaše buljave oči, i nikove vaše ispisane na čelima kada budete išli na Visočicu da se divite nečemu što ste srali i demantovali da tu nema ništa. :shock:
ja cu ici na visocicu cim iskopaju ostatke srednjovjekovnog grada, isto ko sto se ide na vranduk, kulu u srebreniku, blagaj itd...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

ludost wrote:
hrasno38 wrote:I upravo ovo dokazuje moj predhodni post. Ko ovdje prica o parama? Ti ili ja!! I u danasnjem Avazu pise "da ne trazi novac od drzave" sto znaci da covjek nije rekao "DAJ". Ako je drzava prepoznala to kao nesto sto bi bilo interesantno mogla je izdvojiti sredstva. Ocito je da je covjek imao prezentaciju i na osnovu nje dobio te pare sto apsolutno ne znaci da ih je kamcio. Ali sve je vise ocita stvar da tebe najvise ovdje bole te pare sto opet kod mene potvrdjuje da ti i te kako si imao ili imas veze sa tim projektom pa velis "kad ja nisam od toga imao nista e necete ni vi". Postajes vec pomalo providan, prvo sa onim nickom "Znanje" a sad sa svim ovim matematickim formulacijama.
"Matematičkim formulacijama..." :lol:

Hrasno38, oko moje, zbog takvih k'o ti u ovoj zemlji i jest moguće da nas za nos vuče i krade ko stigne.

Pa bolan, osoba koja radi u Vanjskotrgovinskoj komori BiH sjedi i u komitetu Fondacije! Da ti pojednostavim, jer očito ne kontaš - sami sebi isplaćuju tvoje pare! Shvaćaš li? Nije ovo, bolan, samo o parama, ovo je korupcija na državnom nivou...

Ajme majko, i onda se čude otkud mi u govnima do grla.... :shock:
Zbog ovakvih kao sto sam i jos puno puno boljih od mene ti sada mozes da seres po internetu po cijeli dan u svome sobicku jer da su takvi kao ti svi bili 92 godine mi bi lagano pisali pisamca a odgovore bi dobijali u granatama. Da ne sjedi osoba iz Vanskotrgovinske komore sjedio bi neko drugi i sto tako vjerovatno dao pare za ovakav projekat. Opet ti ponavljam ako si iskreni patriota napravi lijepo svoju procjenu te kradje pa je posalji recimo u "60 minuta", ili recimo u "Dane, Bosnu, Start", dnevne novine, tuzilastvo, SIPU. Sto se mene tice mozes i Karli de Ponte ako ces dokazati da si u pravu. Ali ocito je iz aviona da se u tvome protivljenju radi iskljucivo o parama a ne o nekim naucnim definicijama ili tvrdnjama. Ti jednostavno prepisujes sto je neko drugi napisao tj. uzimas od toga samo ono sto tebi odgovara. Hajde patrioto raskrinkaj ovaj lopovluk pa cak i mi ublehasi i oni zbog kojih je ova drzava takva kakva jeste, ce ti biti zahvalni. Gospodine Ludosti-Znanje na tebe je red!!!!!
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Alfons Kauders wrote:
Znaci ti tvrdis da je BH Telecom u biti fondacija? O.K onda kao dosljedan gradjanin ove drzave bi ta saznanja trebao podijeliti sa istraznim organima ove zemlje, SIPA, MUP F.BiH...etc Meni tvoj prica lici na onu, svi su lopovi, svi kradu a konkretno nista da uradis da taj lopovluk suzbijes. :roll:
da objasnim, ukratko, ti dodjes ciki i kazes "meni treba para za to i to", a on kaze "znam te ja, ti si xxxxxjev mali, nije problem, al meni pola"... moze i u robi, njemu vikendica, auto, laptop, stela malom za fax i sl...

sta hoces da radim konkretno ? da upucam nekog ? da ih prijavim policiji koja s njima krade ? ili "eovisnim"novinarima koji bi se jebali za marku ?
novel

Post by novel »

Alfons Kauders wrote:
novel wrote:
:D slucajnost druze :D ....sta bi ti da krene od uzle bogati :D nema Selim pare za piramide pa vam krivo :D :D
terapija

Post by terapija »

helo wrote:Kada bi samo mogao da vidim vaše buljave oči, i nikove vaše ispisane na čelima kada budete išli na Visočicu da se divite nečemu što ste srali i demantovali da tu nema ništa. :shock:
Bio sam na visocici u srijedu, 12.04. oko 11:00 sati, prije cijele ove frke i smrzao se k'o p... ali bilo mi je usput.

Vidio sam... brdo, onda... kamenje, ....mnogo kamnja... stijena...
Da ne budemo nepotpuni s izvjestajem, bilo je i par ploca (kakvih se na stotinama drugih lokacija moze naci) kao i par rupa, zatim sam vidio ulaz u pecinu (pod imenom tunel), kakvih takodjer ima na stotine sirom BiH.

Ukratko, brdo neodoljivo podsjeca na piramidu, i jako je lijepo tamo, ali to je sve...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

novel wrote:
Alfons Kauders wrote:
novel wrote: 5 miliona KM otislo u "autoput" :-)
:D slucajnost druze :D ....sta bi ti da krene od uzle bogati :D nema Selim pare za piramide pa vam krivo :D :D
nije vise selim vec jasmin, haman ti drago sto crvena tuzla nema ni puteve, ni vodu, al ima prosjecnu platu nizu od rs-a i 54% nezaposlenih... sta cu ti ja, ako te to cini sretnim, imas razloga za srecu... :D
Drvosjeca iz Dejcica

Alfons Kauders wrote: [

da objasnim, ukratko, ti dodjes ciki i kazes "meni treba para za to i to", a on kaze "znam te ja, ti si xxxxxjev mali, nije problem, al meni pola"... moze i u robi, njemu vikendica, auto, laptop, stela malom za fax i sl...

sta hoces da radim konkretno ? da upucam nekog ? da ih prijavim policiji koja s njima krade ? ili "eovisnim"novinarima koji bi se jebali za marku ?
Ne, ne trebas ti objasnjavati meni, objasni SIPA-i, MUP-u, kao sto rece Hrasno, obrazlozi tu preveru na A4 formatu i posalji na "60 minuta, Dane, Slobodnu. Pusti se suplje price, svi su lopovi, policija krade zajedno sa njima. To su mahalska dokona naglabanja. Djeluj, mani se ublehe.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 17/04/2006 15:04, edited 1 time in total.
helo

Post by helo »

Alfons Kauders wrote:
ja cu ici na visocicu cim iskopaju ostatke srednjovjekovnog grada, isto ko sto se ide na vranduk, kulu u srebreniku, blagaj itd...
Ja sam bio na visočici, na samom vrhu znaš li šta ima od kako ti to kažeš srednovjekovnog grada.? Nema ništa ima, ali apsolutno ništa od zidina i nečega što bi mogao eči da je tu bila neka gradževina. Osto sam bez teksta kada sam se popeo gore, nije mi bilo jasno što neki seru Osmanagiću da nedira Visočicu uništiće srednovjekovni grad. Ljudi gore nema ništa osim zmije koju sam vidio!

[img][img]http://www.bilder-hosting.de/img/0JBU7.jpg[/img][/img][/quote]

[img][img]http://www.bilder-hosting.de/img/0JEYM.jpg[/img][/img][/quote]

E ovo sam mogao primjetiti od kako ti to kažeš starovjekovnog grada. Jednu zmiju i ništa više. :x
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Alfons Kauders wrote: [

Ne, ne trebas ti objasnjavati meni, objasni SIPA-i, MUP-u, kao sto rece Hrasno, obrazlozi tu preveru na A4 formatu i posalji na "60 minuta, Dane, Slobosnu. Pusti se suplje price, svi su lopovi, policija krade zajedno sa njima. To su mahalska dokona naglabanja. Djeluj, mani se ublehe.
djeluj mudo moje, djeluj ti, drage su meni moji udovi... :D :D da nazovem sredoja novica i ispricam mu ovo ? ili da nazovem par lokalnih drotova koji vuku bijelo i mlate narod ? da posaljem na 60 minuta, to bi mozda i moglo, al posto bi crnio i njima dragi sdp, vjerovatno ni kod njih nema prolaza... daj jos koji prijedlog... da posaljem u avaz ? :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

helo wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ja sam bio na visočici, na samom vrhu znaš li šta ima od kako ti to kažeš srednovjekovnog grada.? Nema ništa ima, ali apsolutno ništa od zidina i nečega što bi mogao eči da je tu bila neka gradževina. Osto sam bez teksta kada sam se popeo gore, nije mi bilo jasno što neki seru Osmanagiću da nedira Visočicu uništiće srednovjekovni grad. Ljudi gore nema ništa osim zmije koju sam vidio!

E ovo sam mogao primjetiti od kako ti to kažeš starovjekovnog grada. Jednu zmiju i ništa više. :x
nema nista, al bitno je da ima piramida... :D
ludvig

Post by ludvig »

terapija wrote: ... zatim sam vidio ulaz u pecinu (pod imenom tunel), kakvih takodjer ima na stotine sirom BiH....
Pecina/Tunel je 100% djelu ljudskih ruku. Ulazio sam licno tamo prije nekih 15-tak godina. Samo se tada smatralo da je to ostavstina srednjovjekovne Bosne. Medjutim i tada se spominjalo da je drugi ulaz u isti tunel na Visocici, znaci 2 ulaza su udaljena nekih 2 kilometra jedan od drugog, sto je slozicete se, impresivno.
terapija wrote: Ukratko, brdo neodoljivo podsjeca na piramidu, i jako je lijepo tamo, ali to je sve...
Uz dobar marketing i publicitet sasvim dovoljno da postane tursiticka atrakcija :thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

Alfons Kauders wrote: djeluj mudo moje, djeluj ti, drage su meni moji udovi... :D :D da nazovem sredoja novica i ispricam mu ovo ? ili da nazovem par lokalnih drotova koji vuku bijelo i mlate narod ? da posaljem na 60 minuta, to bi mozda i moglo, al posto bi crnio i njima dragi sdp, vjerovatno ni kod njih nema prolaza... daj jos koji prijedlog... da posaljem u avaz ? :D
Jes, jes, sve je to Zlatko zakuh'o, sve je to on kriv opanak mu njegov. Ma i onaj Tihic, nije ova piramida bez rezloga "iskipana" u ovaj vakat, sve to zavjera lokalnog policajca Mehe Vucibatine... Neozbiljan si.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

EVO sa njemackog ZDF video o bosanskoj piramidi

http://www.zdf.de/ZDFmediathek/inhalt/2 ... -0,00.html VIDEO
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Alfons Kauders wrote: djeluj mudo moje, djeluj ti, drage su meni moji udovi... :D :D da nazovem sredoja novica i ispricam mu ovo ? ili da nazovem par lokalnih drotova koji vuku bijelo i mlate narod ? da posaljem na 60 minuta, to bi mozda i moglo, al posto bi crnio i njima dragi sdp, vjerovatno ni kod njih nema prolaza... daj jos koji prijedlog... da posaljem u avaz ? :D
Jes, jes, sve je to Zlatko zakuh'o, sve je to on kriv opanak mu njegov. Ma i onaj Tihic, nije ova piramida bez rezloga "iskipana" u ovaj vakat, sve to zavjera lokalnog policajca Mehe Vucibatine... Neozbiljan si.
ja i ne govorim da sam ozbiljan, cak mi je i drago sto nisam... :D

ovi sto furaju piramidu govore da su ozbiljni... a manje su ozbiljni od mene, ako je suditi po onome sto pisu i uzimaju kao dokaze... :D

ne vjerujem da je rijec o nekoj ogromnoj kriminalnoj zavjeri, vec o furki jednog covjeka koji je pretjerao, i o masi lakovjernih koja bi sad nas skeptike haman zubima rastrgala... toliko o ozbiljnosti, i mojoj i njihovoj
novel

Post by novel »

djeluj mudo moje, djeluj ti, drage su meni moji udovi... da nazovem sredoja novica i ispricam mu ovo ? ili da nazovem par lokalnih drotova koji vuku bijelo i mlate narod ? da posaljem na 60 minuta, to bi mozda i moglo, al posto bi crnio i njima dragi sdp, vjerovatno ni kod njih nema prolaza... daj jos koji prijedlog... da posaljem u avaz ?
:lol: :lol:
sto se onda bunis koji k...., sjedi i suti nes ti kopati....sto reko nas narod ni u dzep ni iz dzepa, osim ako nisi i ti iz "fondacije" :D

p/s nije mi drago :( znam da je Jasmin ali meni je Selim KING :D Tuzle, bio i ostao :razz: hebo sve druge Jashare :D iz gracanice :D
Locked