seln wrote:Kikibombona wrote:
Iskreno se nadam da ce tako biti. Bilo bi odlicno kada bi Profa ugasio SDP, DF, Reufa, Lazovica i slicne fosile.
To - mozda... ali SDA sigurno nece ugasiti (ako mu je to uopste namjera).
Ocekujem 100 000 glasova na izborima za dvije godine.

Ok, to bi bilo ca 10% na federalnom ili 5% na drzavnom nivou.
I sta ce s tim?
Postati famozni "par papaka" koji se kupuje za vecinu?
Mislim da moze uzeti dosta glasova iz SDA i slicnih nacio-etno-vjerskih bazena. Profa ima veliku sirinu. Dokaz tome je ova tema. Profu je podrzao nevjerovatno razlicit spektar ljudi, od nacionalista, desnicara, ljevicara, vjernika itd. Smrcak koketira sa vehabizmom i podrzava Profu. Escobar je po mom vidjenju jedan od zescih bosnjackih nacionalista na forumu i podrzava Profu. I veliki broj drugih forumasa, svi redom ideoloski totalno razliciti. Ljudi, razlicitih profila, su shvatili da na BH politickoj sceni nema ideologije i ideje, ima samo kriminal, korupcija i nepotizam. Profa ima otvoren put da pokupi ljude iz svakog bazena. Tako se profilisao za sada, kao politicki centar. Ima bosanskog nacionalizma, ima vjere, ali ima borbe za prava LGBT, za jednakopravnost itd. Veoma dobro pliva u tome.
Vec sam rekao da ideloski nisam blizak onome sto Hadzikadic predstavlja. Moju podrsku ima jer je sposoban i dokazan u struci, jer je stvarao gdje ne pali kriminal, korupcija i nepotizam. Uopste ne sumnjam u njegovu dobru namjeru. Niko sa 63 godine nije postao lopov. On nema potrebe za tim. Jedino je upitno da li ima snagu i dovoljno znanja napraviti jaku politicku partiju.
Jedno je sigurno, vrijedi pokusati. Nemamo sta izgubiti. Glas za Hadzikadica je glas za nadu. Glas za SDA i SDP je glas za propast. Tako stvari treba posmatrati.
...
Na narednim izborima 100 000. Za cetiri godine 150 000 - 200 000. Za 10 godina, ako razvoj bude pozitivan - 400 000.
...
Nista ne ide preko noci. Koliko je vremena i novca ulozio Roman Abramovic prije nego je Celzi osvojio englesko prvenstvo!?