Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
seln

#4076 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

visocicaguy wrote: pa kako drugo pricati sa nekim ko kolektivno etiketira Bosnjake ... ili sta ti je znacilo ono "Bosnjacki, of course..."?
Etiketiram Bosnjake? Nema sta, stranka u nastajanju stvarno ima kapacitete....
Bosnjacke GLASOVE, of course... to ce pokupiti Hadzikadilak, koliko god pricao da je on tu za sve gradjane.
Jos jedna strancica na koju ce otici par procenata bosnjackih glasova, jer onima drugima nece biti vrijedna ni podrugljivog osmijeha.
visocicaguy

#4077 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by visocicaguy »

seln wrote:
visocicaguy wrote: pa kako drugo pricati sa nekim ko kolektivno etiketira Bosnjake ... ili sta ti je znacilo ono "Bosnjacki, of course..."?
Bosnjacke GLASOVE, of course... to ce pokupiti Hadzikadilak, koliko god pricao da je on tu za sve gradjane.
Jos jedna strancica na koju ce otici par procenata bosnjackih glasova, jer onima drugima nece biti vrijedna ni podrugljivog osmijeha.
e onda si trebao staviti "h" na kraju, dakle bosnjackiH (pa bih pretpostavio da se odnosi na glasove)... a bosnjacki je atribut koji etiketira narod...

i sta sad ako je i tako?

ti kazes nema smisla, 60.000 ljudi (10+ % izbornog tijela) kaze da ima...
seln

#4078 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

visocicaguy wrote:
seln wrote:
i sta sad ako je i tako?

Nista, samo vi svoj pos'o...
ali nemojte nam onda bofl robu prodavati kao nesto novo i nevidjeno.
I gdje sam to napisao da nema smisla? Naravno da ima; dokaz su svi oni koji su se ufoteljili sa hiljadu-dvije glasova.
visocicaguy

#4079 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by visocicaguy »

seln wrote:
visocicaguy wrote:
seln wrote:
i sta sad ako je i tako?

Nista, samo vi svoj pos'o...
ali nemojte nam onda bofl robu prodavati kao nesto novo i nevidjeno.
I gdje sam to napisao da nema smisla? Naravno da ima; dokaz su svi oni koji su se ufoteljili sa hiljadu-dvije glasova.

ha normalno bola', samo u se i u svoje kljuse...

ko je plaho okolo pit'o komsiluk sta mu je cinit', nije daleko dogur'o

a hoce l' bit sta novo ili ne - future will tell
Last edited by visocicaguy on 30/10/2018 15:07, edited 1 time in total.
seln

#4080 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

visocicaguy wrote:
e onda si trebao staviti "h" na kraju, dakle bosnjackiH (pa bih pretpostavio da se odnosi na glasove)... a bosnjacki je atribut koji etiketira narod...
seln wrote:
visocicaguy wrote:
potrebni glasovi.
Bosnjacki, of course.
Halal ti gramatika....
Kikibombona

#4081 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

I jos nesto da kazem...

Ja prvi nisam ideoloski blizak Mirsadu Hadzikadicu.

On naginje politickom centrizmu - ja naginjem liberalizmu ili ljevici. On je vjernik - ja skoro pa mrzim vjeru. On koketira sa nacionalizmom - ja skoro pa mrzim nacionalizam. Ne vidim veliku ideolosku bliskost. Da zivim u Njemackoj i da je on kandidat, nikad mu ne bih dao glas. Nasao bih ljevicare, liberale, zelene itd.

Ovdje nema ideologije. Ovdje imamo lopove i nesposobnjakovice sa jedne i postenog i ostvarenog Mirsada Hadzikadica sa druge strane. Izbor je jednostavan.

Na sljedecim izborima dijelim glasove Platformi i NS. A grobari BiH neka nastave glasati za SDA i SDP + njihov otpad.
visocicaguy

#4082 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by visocicaguy »

seln wrote:
visocicaguy wrote:
seln wrote:
visocicaguy wrote:
potrebni glasovi.
Bosnjacki, of course.
Halal ti gramatika....
ok - ovdje je do mene.
seln

#4083 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

Kikibombona wrote:I jos nesto da kazem...

On naginje politickom centrizmu - ja naginjem liberalizmu ili ljevici. On je vjernik - ja skoro pa mrzim vjeru. On koketira sa nacionalizmom - ja skoro pa mrzim nacionalizam. Ne vidim veliku ideolosku bliskost. Da zivim u Njemackoj i da je on kandidat, nikad mu ne bih dao glas. Nasao bih ljevicare, liberale, zelene itd.

Ovdje nema ideologije. Ovdje imamo lopove i nesposobnjakovice sa jedne i postenog i ostvarenog Mirsada Hadzikadica sa druge strane. Izbor je jednostavan.

Na sljedecim izborima dijelim glasove Platformi i NS. A grobari BiH neka nastave glasati za SDA i SDP + njihov otpad.
Evo, i u Brazilu su izabrali postenog...

Image
neon-x

#4084 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Nekad pred izbore kad sam se prvi put ukljucio na forum kao dobrovoljni bot Mirsada, jer sam u njemu vidio napokon kapacitiranu osobu koja vidi sta je stvarni problem u ovdasnjoj politici i spremna je raditi iskreno na njegovom otklanjanju, mislio sam da se ovdje na forumu barem u nadpolovicnoj kolicini napisanog zaista razmjenjuju nekakva koliko toliko utemeljena misljenja, prijedlozi, analize, daje nekakva konstruktivna kritika i sl. Oh kako sam bio u krivu :)

Uz postovanje i divljenje jednoj velikoj manjini hvale vrijednih forumasa, nazalost ni slutio nisam da je ovaj podforum vecinski prostor za ispoljavanje frustracija ozlojedjenih, lijecenje kompleksasa, trolovanje besposlicara i slicne delicije. Zato i sam u tom duhu evo za kraj htjedoh da dam malo svoga doprinosa :) Nadam se samo da su ljudi u skupini koja cita ove postove neka druga sorta od ove koja pise i da je vrijedilo ponekada podijeliti ovdje svoje iskreno misljenje. Ipak tesko se oteti utisku zali Boze vremena... :run:
Ja_Ja

#4085 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Ja_Ja »

Nije problem u misljenjima, nekad je veci problem u formulaciji. Gandalf je svoj post prije par stranica poceo tonom koji je vec uspostavio nacin komunikacije koji ce se odvijati. On je bio razocaran sto nije dobio odgovore na Facebooku koje je trazio, na ideje koje je iznosio pa je shodno tome zakljucio da tu nema salameta, i zado se da opali par epiteta platformi koji su dakako njegovo misljenje ali ne i nuzno cinjenice. Kada neko zakljuci na osnovu toga sto nije odmah dobio odgovore na svoja pitanja da se radi o "jos jednoj bosnjackoj stranci" ili da tu nema "nista novo", onda je ta osoba neozbiljna. Kada se pri tome koristi ne racionalnim idejama koje trenutno nemaju izborni okvir a jos manje platforma nema kapacitet da je provede u dijelo onda je njegovo cudjenje sto nije dobio odgovor za mene iznenadjujuci.

U konstalaciji snaga kakva danas vlada, i pod ovim uslovima je nemoguce kreirati politicku platformu koja bi uspjesno pokrila citav teritoriji BiH. Platforma u jednom dijelu sa slicnom platformom u drugom moze da funkcionise.

@neon-x : U svakom zitu ima kukolja (mislim da tako nekako ide ta poslovica. Pa tako i na forumu. Forum je pretrpan botovima koji stoje u "seharama" po dvije godine i onda mjesec-dva pred izbore isplivaju i onanisu po forumu, omalozavajuci ljude, ideje, i generalno guseci bilo kakvu zdravu diskusiju. Zna se ko to i radi (svi), stranke imaju citave sektore/odbore nazovi ih kako hoces koji se bave internetom i socijalnim medijima samo sa jednim ciljem, spinovanjem svega i svacega. Mene to ne demoralise, oni su se vratili u svoje sehare, a mi mozemo po svome. Ideja je ta koja zivi, bas kao i u slucaju platforme.
super_bayern

#4086 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by super_bayern »

Image
Image

Toliko o relevantnosti Gandalfa & kompanije. :roll:
Edin H.

#4087 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Edin H. »

Kikibombona wrote:I jos nesto da kazem...

Fino si poceo post, britko, pametno, analiticki i onda zakljucask nula bodova. :skoljka:

Ja njemu ili nekome slicnom ne bi dao glas ni da mi ponude sto, a kamoli za pedeset maraka. :oops:
tvojkomsija

#4088 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by tvojkomsija »

25. ovog mjeseca osnivačka skupština u Domu mladih! Vi što ste se registrovali kao iskre, putem ovog linka (https://platformazaprogres.ba/kongres) potvrdite vaš dolazak, i odaberite opciju da li želite da na skupštini glasate za tačke dnevnog reda koje će biti izložene. Pozovite prijatelje i poznanike da nam se pridruže, vrijeme je za stvaranje nove BiH..
Samo nastaviti ovim tempom, polako širiti priču, djelovati i u manjim sredinama, a onda napraviti kvalitetne liste pa 2020. izaći i uzeti 100 hiljada glasova. Neka vide da nas ima! :thumbup:
Image
Hemel

#4089 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Hemel »

Dobro da i on shvati da bez infrastrukture nema nikakve sanse za uspjeh.

Oni koji se jos nisu uhljebili ili su ostali bez hljeba neka pozure. Broj mjesta je ogranicen.

...u svakom slucaju, sretno. :thumbup:
512MB

#4090 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by 512MB »

Profa ce pokrast glasove lijevih stranaka i na koncu molit za koaliciju sa SDA/HDZ. Same old same old. Dakle pisi propalo..
Thorgerson

#4091 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Thorgerson »

Dobro, mozda se nije htio odmah zalijetati. Prvo da vidi hoce li biti uopste normalnih ljudi od kojih ce imati podrsku. Kad je vidio da je to broj od 60k, jbg to nije malo za jednog budimo realni anonimusa, bez ikakve reklame i icega. Lik bukvalno potrosio minimum minimuma za kampanju. :thumbup:

S druge strane Šefik i ekipa su visili sa svake bandere, milioni bačeni, masinerija tolika stoji iza i opet jedva skupis 210k. :roll:
Dosadno mii

#4092 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Dosadno mii »

512MB wrote:Profa ce pokrast glasove lijevih stranaka i na koncu molit za koaliciju sa SDA/HDZ. Same old same old. Dakle pisi propalo..
Sto me nervira taj termin “pokrasti”.
Kikibombona

#4093 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

512MB wrote:Profa ce pokrast glasove lijevih stranaka
Iskreno se nadam da ce tako biti. Bilo bi odlicno kada bi Profa ugasio SDP, DF, Reufa, Lazovica i slicne fosile.

Ocekujem 100 000 glasova na izborima za dvije godine. :thumbup:
tvojkomsija

#4094 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by tvojkomsija »

Samo kvalitetne, obrazovane ljude da stavi na liste, da mi normalni inamo za koga glasat.. Obavezno one bez oraha u dzepovima :-D
Pored mladih, primjecujem da su i zene velika podrska Hadzikadicu.. o dijaspori da ne pricam. :bih:
tvojkomsija

#4095 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by tvojkomsija »

Hemel wrote:Dobro da i on shvati da bez infrastrukture nema nikakve sanse za uspjeh.

Oni koji se jos nisu uhljebili ili su ostali bez hljeba neka pozure. Broj mjesta je ogranicen.

Stvarno ne razumijem takvo misljenje.. pa 90% Hadzikadicevih glasaca su se odlucili za njega dobrovoljno.. nisu imali koristi nikakve.
A sto se tice uhljebljivanja, imas ostvarenu dijasporu, studente sa jako perspektivnih fakulteta kojima su vrata Evrope sirom otvorena. I mislis da je njima motiv yebeni posao u drzavnoj firmi?
Da inzinjeru elektrotehnike sefuje neki priuceni Sda-ovac??
Hemel

#4096 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Hemel »

tvojkomsija wrote:
Hemel wrote:Dobro da i on shvati da bez infrastrukture nema nikakve sanse za uspjeh.

Stvarno ne razumijem takvo misljenje.. pa 90% Hadzikadicevih glasaca su se odlucili za njega dobrovoljno.. nisu imali koristi nikakve.
A sto se tice uhljebljivanja, imas ostvarenu dijasporu, studente sa jako perspektivnih fakulteta kojima su vrata Evrope sirom otvorena. I mislis da je njima motiv yebeni posao u drzavnoj firmi?
Da inzinjeru elektrotehnike sefuje neki priuceni Sda-ovac??
Sve stranke tako pocinju pa zasto bi ova bila izuzetak. Javljaju se ljudi dobrovoljno da rade razne poslove u stranci, drugi se uclane da galame jer drugacije nece biti primjeceni, treci kao prozbore neku pametnu...a malo ih je koji nisu srecu okusali u nekoj drugoj stranci.

...opet kazem, sretno im bilo.
seln

#4097 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

tvojkomsija wrote:Samo kvalitetne, obrazovane ljude da stavi na liste, da mi normalni inamo za koga glasat.. Obavezno one bez oraha u dzepovima :-D
Pored mladih, primjecujem da su i zene velika podrska Hadzikadicu.. o dijaspori da ne pricam. :bih:
Gdje ce naci te kvalitetne, obrazovane ljude?
Hoce li ih importirati?
seln

#4098 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

Kikibombona wrote:
Iskreno se nadam da ce tako biti. Bilo bi odlicno kada bi Profa ugasio SDP, DF, Reufa, Lazovica i slicne fosile.
To - mozda... ali SDA sigurno nece ugasiti (ako mu je to uopste namjera).
Ok, to bi bilo ca 10% na federalnom ili 5% na drzavnom nivou.
I sta ce s tim?
Postati famozni "par papaka" koji se kupuje za vecinu?
Kikibombona

#4099 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

seln wrote:
Kikibombona wrote:
To - mozda... ali SDA sigurno nece ugasiti (ako mu je to uopste namjera).
Ok, to bi bilo ca 10% na federalnom ili 5% na drzavnom nivou.
I sta ce s tim?
Postati famozni "par papaka" koji se kupuje za vecinu?
Mislim da moze uzeti dosta glasova iz SDA i slicnih nacio-etno-vjerskih bazena. Profa ima veliku sirinu. Dokaz tome je ova tema. Profu je podrzao nevjerovatno razlicit spektar ljudi, od nacionalista, desnicara, ljevicara, vjernika itd. Smrcak koketira sa vehabizmom i podrzava Profu. Escobar je po mom vidjenju jedan od zescih bosnjackih nacionalista na forumu i podrzava Profu. I veliki broj drugih forumasa, svi redom ideoloski totalno razliciti. Ljudi, razlicitih profila, su shvatili da na BH politickoj sceni nema ideologije i ideje, ima samo kriminal, korupcija i nepotizam. Profa ima otvoren put da pokupi ljude iz svakog bazena. Tako se profilisao za sada, kao politicki centar. Ima bosanskog nacionalizma, ima vjere, ali ima borbe za prava LGBT, za jednakopravnost itd. Veoma dobro pliva u tome.

Vec sam rekao da ideloski nisam blizak onome sto Hadzikadic predstavlja. Moju podrsku ima jer je sposoban i dokazan u struci, jer je stvarao gdje ne pali kriminal, korupcija i nepotizam. Uopste ne sumnjam u njegovu dobru namjeru. Niko sa 63 godine nije postao lopov. On nema potrebe za tim. Jedino je upitno da li ima snagu i dovoljno znanja napraviti jaku politicku partiju.

Jedno je sigurno, vrijedi pokusati. Nemamo sta izgubiti. Glas za Hadzikadica je glas za nadu. Glas za SDA i SDP je glas za propast. Tako stvari treba posmatrati.

...

Na narednim izborima 100 000. Za cetiri godine 150 000 - 200 000. Za 10 godina, ako razvoj bude pozitivan - 400 000.

...

Nista ne ide preko noci. Koliko je vremena i novca ulozio Roman Abramovic prije nego je Celzi osvojio englesko prvenstvo!? :D
seln

#4100 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

Kikibombona wrote:
Na narednim izborima 100 000. Za cetiri godine 150 000 - 200 000. Za 10 godina, ako razvoj bude pozitivan - 400 000.
Nisi zavrsio misao... za 14 godina 30 000.
Locked