Novi selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kudrilo
#4076 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Pa sjeti se Lulića iz Lacija, Pjanića iz Juventusa i još brojnih zvijezda koji su igrali loše utakmice za repku.
A eto sjeti se sad i Duljevića zadnje tekme, cvajta, nedavno se ispalio iz naše lige, bio među 3 najbolja igrača naša u svakoj.
Ne govorim da treba zvati Aladina Isakovica i Mahire Kariće, ali umjesto 30+ Milicevica i njegovih minuta bih uvijek radije vidio Menala, a umjesto Hadžić Anela, Jajala i sl. bih uvijek radije vidio nekog potentnog mladića iz naše lige.
@north - o tome pričam, samo skroz neobojeno klupski. Vjeruj ti meni da Meša nije Duljevića izbjegavao zbog kluba, već zbog lige, jer su većinski bezmudi za dati priliku njima, nego čim odu, odmah zovu.
A eto sjeti se sad i Duljevića zadnje tekme, cvajta, nedavno se ispalio iz naše lige, bio među 3 najbolja igrača naša u svakoj.
Ne govorim da treba zvati Aladina Isakovica i Mahire Kariće, ali umjesto 30+ Milicevica i njegovih minuta bih uvijek radije vidio Menala, a umjesto Hadžić Anela, Jajala i sl. bih uvijek radije vidio nekog potentnog mladića iz naše lige.
@north - o tome pričam, samo skroz neobojeno klupski. Vjeruj ti meni da Meša nije Duljevića izbjegavao zbog kluba, već zbog lige, jer su većinski bezmudi za dati priliku njima, nego čim odu, odmah zovu.
- Point.
#4077 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Samo za zapisnik, pod ovo nas i nase, je li mislis na BiH ili Srbiju?Radio Sarajevo wrote: Pa dosad smo mogli shvatiti da je mnogim forumašima, a posebno onima kojima je Amar nabio komplekse, draže strano govno nego domaća pita. Jednostavno, to je u Bosni tako, svako će misliti da "ako se pokažeš vani", pokazaćeš se i kod kuće. Naši ljudi koji odlaze mahom uspijevaju u svim sferama života, ali to nikoga ne interesuje. Umijeće je uspjeti kod nas, a ne u uređenom društvu, gdje nemaš nijedne prepreke.
Toliko smo opsjednuti tim jebenim Zapadom da čak i mislimo da je švicarska druga liga bolja od svega našeg, da su francuski trećeligaši bolji od svega našeg. O Njemačkoj da ne pričam, tu imamo vjerovatno vječni kompleks niže vrijednosti. Meni je to fakat jadno, i ne mogu nikako čudom da se načudim da toliko omalovažavamo sami sebe.
Iako sam Željin navijač, i iako ću zbog Amara pratiti reprezentaciju, pratio bih je i da postave Husrefa. Ne mislim da je iko od ovih spomenutih trenera mnogo bolja opcija za nas, iz milion razloga. Kao da bi Fatih Terim dolazio u Široki Brijeg da gleda Luku Menala, ili kao da bi Sven Goran Eriksson uopšte znao ko su ti ljudi.
I onda priča o nekom "dorastanju", a navija za klub koji je ovaj jeo za doručak, ručak i večeru. I naravno da je onda protiv njega, spočitavaju Željovcima da im je samo Željo važan, a ne mogu prežvakati čovjeka sa deset trofeja samo zato što ga nisu mogli skinuti s trona.
-
markomilanov
#4078 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Kakvi su to mešetari,licemeri,jasno je da će amar biti selektor,umesto da su ga postavili u novembru,da polako sastavlja tim za januar,oni fingiraju neke razgovore,zamajavaju ljude,možda ovaj sarajevski mahalac i nešto uradi,ali šta će biti kad ode džeko,lulić,meduljanin,repka će biti kao u doba 96_2004,ranga luksemburga,malte,moldavije,
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4079 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
jest off, ali meni je to također misterija. namuči me dok ga odslušam.mali_milojica wrote:Kako,ali pitam se kako,Emir Delić novinar Al Jazeere može raditi na jednoj takvoj tv. Pa frajer guta slova,zamuckuje,ne zna riječ provući kroz padeže. Pa kako?![]()
Hajde na Hayatu,tamo može sve i svašta,ali AJ Tito te jebo.
Jedino ako ima neku govornu manu ili je neki poremecaj,onda mu je halal.
-
markomilanov
#4080 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Kako su to ograničeni ljudi,sve su sveli na sarajevski kanton,briga ih za ostali deo države,koliko bi robi doprineo afirmaciji repke,amar tempirana bomba,babo bježo od bosne kao djavo od krsta,a sad sužene svesti hoće da se pita,koliko je ćiro uradio za državu i repku,ovi ostali su sve to vratili u okvire sarajeva
- Chmoljo
#4081 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
jok eto treb'o se sa onom pedofilskom slinom Ušanovićem lizati.markomilanov wrote:Kako su to ograničeni ljudi,sve su sveli na sarajevski kanton,briga ih za ostali deo države,koliko bi robi doprineo afirmaciji repke,amar tempirana bomba,babo bježo od bosne kao djavo od krsta,a sad sužene svesti hoće da se pita,koliko je ćiro uradio za državu i repku,ovi ostali su sve to vratili u okvire sarajeva
babo je pokazao muda i obraz kada je najviše trebalo.
- ljevoruki
#4082 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Znaci Amar, haj makar.
Sretno i njemu i nama.
Iako mislim da od Mese ne moze gore.
Sretno i njemu i nama.
Iako mislim da od Mese ne moze gore.
- Point.
#4083 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
To je to. Ljudi bi kroz reprezentaciju da prodaju igrace vani, sto je nigdje veze. Igraca iz nase lige mozes prodati npr i kroz evrokupove, al daj uroljaj kvalitet reprezentacije da ubacis nekog iz jedinog razloga da ga prodas vani. Kvalitet lige se poboljsava time da ti klubovi uspiju i preci makar drugi krug plejofa, da poboljsas uslove treniranja igraca, da im nametnes profesionalni mentalitet, mlade trenere koji nisu zapeli u 90-tim itd a ne samo traziti nacin da se kroz reprezentaciju sitno oparis.Edin H. wrote:Nikada necemo nauciti lekciju, samo se sjetite Vuleta Trivunovica protiv Grcke, jednostavno nasi igraci mogu imati talenat, ali nisu dorasli, iskustvom, fizicki I psihicki da igraju na ozbiljnijem nivou, da ne pogrijese devedeset minuta. Pa vidis li pobogu cirkusa na sta lice nase klubovi kada izadju u Evropu. Svi se ponasate kao srbijanski menadzeri, hajmo malog kroz reprezentaciju gurnuti. Nazalost proces je obrmut. Igrac se mora dokazati u jacoj konkurenciji da bi trebao dobiti sansu. U suprptnom proci cemo I gore of ovoga sto nam se desilo u zadnja dva ciklusa.kudrilo wrote:Ja bih upravo suprotno.Edin H. wrote:Moze Amar ali da se zakune da nece ni slucajno ubaciti nekog igraca iz Premijer lige u ozbiljnoj utakmici.
Ono što su igrali Anel Hadzić, Vršajević, Vrančići, Vranješ, Pavlović, Jajalo i slični mogu isto, ako ne i bolje, igrati neki igrači iz naše lige. Od njih opet možeš imati koristi, jer ih tako možeš predstaviti fudbalskom svijetu, pa da ostvare transfer možda koji će donijeti puno fobrog i ligi i repki. Za Anela Hadzica znaš da je krampa i da će u najboljem slučaju ostati takva krampa.
Edit: da je Duljević dobio ranije priliku, a mogao je, danas ne bi bio u Dresdenu sigurno.
- Muhamed Đakmić
#4084 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Nevjerovatno kakve su neelokventne neznalice Bolić i Talović. Onaj educira trenere i pita se što nemamo kvalitetnih trenera. A Boliću je trećina rečenice floskula, trećinu proguta, a trećinu ubaci iz neke rečenice u kojoj ju je ranije progutao.
Delić je toliko puta mogao postaviti konkretnije pitanje, da je otprilike na nivou gostiju.
25 minuta vaziš o nečemu i ne kažeš apsolutno ništa, to je fakat umjetnost.
Delić je toliko puta mogao postaviti konkretnije pitanje, da je otprilike na nivou gostiju.
-
markomilanov
#4085 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Babo je trebao odvesti braca,konjića,hibića,bolića,baljića,barbaza na neko veliko takmičenje,ali tada su mu bile važnije pare a ne bosna
- Dino Djurbuzovic
#4086 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
A Zlatan Nalic koji je kontao da je kandidat za selektora ?Muhamed Đakmić wrote:Nevjerovatno kakve su neelokventne neznalice Bolić i Talović. Onaj educira trenere i pita se što nemamo kvalitetnih trenera. A Boliću je trećina rečenice floskula, trećinu proguta, a trećinu ubaci iz neke rečenice u kojoj ju je ranije progutao.
- Muhamed Đakmić
#4087 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Njemu samo fali etabliracija 
- Chmoljo
#4088 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
a tebi kao vjernom navijaču reprezentacije BiH to toliko teško palo...markomilanov wrote:Babo je trebao odvesti braca,konjića,hibića,bolića,baljića,barbaza na neko veliko takmičenje,ali tada su mu bile važnije pare a ne bosna
-
markomilanov
#4089 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Vjeruj mi ja,kaurin,navijam za bih,i znam više o repki,od 90 posto foruma.
-
kudrilo
#4090 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ne razumijete poentu, pogotovo vi koji ste "na Vi" sa našim fudbalom.
Nisam rekao da nam se repka treba da sastoji od igrača Zrinjskog, Želje, Sarajeva i Širokog, već govorim da uvijek u ligi imaš potentnih momaka koji odskaču ili kojima treba lagani "push" da urade mnogo.
Lako se mogu prepoznati takvi, ko iole prati našu ligu. Luka Menalo je igrač koji ima vrhunski talenat i jedan je od najboljih igrača lige. Ima 19 godina. Uzmimo za primjer da mu se pruži šansa i daju minute koje će se dati npr Miličeviću. Postoji šansa da se momak pokaže, a znamo da ima šlifa, te sa 20 godina npr ode u Gent, a kasnije možda i napravi još nešto ozbiljnije. Od Miličevića možeš očekivati da iz Genta ode u austrijsku Admiru, s obzirom da je doživio vrhunac karijere, a na terenu je prevaga ko i ja. Ista stvar za mnogo reprezentativaca.
Ponavljam kao željovac, na Duljeviću se još u Olimpiku vidjelo da će biti reprezentativni kalibar. Dok je igrao u Sarajevu, bio je najbolji bh igrač u igri 1 na 1. Mehmed ga je pozvao malo nakon što je otišao u cvajtu, ko ono dali mu injekciju i odmah bolji postao.
Samir Memišević čim je otišao u Groningen je postao jedan od najstalnijih tamo i vrlo često najbolje ocijenjen. Pa nije napredovao za tako kratko vrijeme iz krampe u dobrog štopera holandske lige.
Nek je Anel pjevač Hadžić kalibar, nek je Miličević krilo ipo, pola odbrane nam je nepotentna karina, nit su neki igrači, niti će biti.
Ali samo popljuj naše, pogotovo ako ne pratiš, ili pratiš preko naslova kad hoće klikove pa počnu sa "Samo kod nas"..
I nije samo stvar naše lige, kod nas je samo Pjanić kao mlad ozbiljnije dobio priliku, a da nije ono staromodno morao proći mlađe kategorije. Da se Mbape zove Izet, poslali bi ga kod Marinovića, nek ide redom.
Nisam rekao da nam se repka treba da sastoji od igrača Zrinjskog, Želje, Sarajeva i Širokog, već govorim da uvijek u ligi imaš potentnih momaka koji odskaču ili kojima treba lagani "push" da urade mnogo.
Lako se mogu prepoznati takvi, ko iole prati našu ligu. Luka Menalo je igrač koji ima vrhunski talenat i jedan je od najboljih igrača lige. Ima 19 godina. Uzmimo za primjer da mu se pruži šansa i daju minute koje će se dati npr Miličeviću. Postoji šansa da se momak pokaže, a znamo da ima šlifa, te sa 20 godina npr ode u Gent, a kasnije možda i napravi još nešto ozbiljnije. Od Miličevića možeš očekivati da iz Genta ode u austrijsku Admiru, s obzirom da je doživio vrhunac karijere, a na terenu je prevaga ko i ja. Ista stvar za mnogo reprezentativaca.
Ponavljam kao željovac, na Duljeviću se još u Olimpiku vidjelo da će biti reprezentativni kalibar. Dok je igrao u Sarajevu, bio je najbolji bh igrač u igri 1 na 1. Mehmed ga je pozvao malo nakon što je otišao u cvajtu, ko ono dali mu injekciju i odmah bolji postao.
Samir Memišević čim je otišao u Groningen je postao jedan od najstalnijih tamo i vrlo često najbolje ocijenjen. Pa nije napredovao za tako kratko vrijeme iz krampe u dobrog štopera holandske lige.
Nek je Anel pjevač Hadžić kalibar, nek je Miličević krilo ipo, pola odbrane nam je nepotentna karina, nit su neki igrači, niti će biti.
Ali samo popljuj naše, pogotovo ako ne pratiš, ili pratiš preko naslova kad hoće klikove pa počnu sa "Samo kod nas"..
I nije samo stvar naše lige, kod nas je samo Pjanić kao mlad ozbiljnije dobio priliku, a da nije ono staromodno morao proći mlađe kategorije. Da se Mbape zove Izet, poslali bi ga kod Marinovića, nek ide redom.
- luckylaka
#4091 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Jbga covjek bar iz srbije kaze da simpatise BiH Reprezentaciju dok ovdje imas ,,sarajlica"kojima reprezentacija ide na onu stvar ako tu nema igraca Zelje.I djelimicno je u pravu sto se tice babe Osima.Od prvog dana je trebao uzeti stvar u svoje ruke sa Misketom ,Duskom i ekipom a ne dozvoliti neznalicama Begicu i ekipi da kolo vode.sad je vec kasnoChmoljo wrote:a tebi kao vjernom navijaču reprezentacije BiH to toliko teško palo...markomilanov wrote:Babo je trebao odvesti braca,konjića,hibića,bolića,baljića,barbaza na neko veliko takmičenje,ali tada su mu bile važnije pare a ne bosna
- Raigor Stonehoof
#4092 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
jasta je nego upravu oko osima starijeg. dok je bio aktivan, molili su ga da dodje za selektora. i to sto su u savezu bili lopinasi ga ne amnestira. ja sam ubijedjen da bi imali jos makar jedan nastup na velikim takmicenjima da mu nije preca bila austrija i japan od domovine.
jest bio strucan, ali je i shupak, sto samo potvrdjuje guranjem nezaposlenog sina na mjesto od kojeg je sam bjezao.
jest bio strucan, ali je i shupak, sto samo potvrdjuje guranjem nezaposlenog sina na mjesto od kojeg je sam bjezao.
-
lakilaka
#4093 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
kakve gluposti i neistine se ovdje pisu.
- fwh
#4094 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
It_is_a_Leclerc wrote:Žao mi je što ste moja, a ne reprezentacija nekog mog neprijatelja.
Amar Osim![]()
Čovjek u potrazi za zdravstvenim osiguranjem
-
Bazinga1234
#4095 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Mesa je protiv Belgije ubacio igrača koji je 3 mjeseca prije toga igrao u Premijer ligi.Edin H. wrote:Moze Amar ali da se zakune da nece ni slucajno ubaciti nekog igraca iz Premijer lige u ozbiljnoj utakmici.
-
Nadzorna_ploca
#4096 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Nakon ovog nema dna za reprezentaciju.
-
palermo
#4097 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ne vjerujem, Amar je možda svakakav, ali nije glup.....north wrote:
a valjda nije toliki džukac da će ga klupska pripadnost voditi koga treba i u kojem obimu zvati iz domaće lige
Tri igrača iz Želje, tri iz Sarajeva, plus Pjanić , Džeko i Seo i vuk sit i ovce na broju....
- insomnia78
#4098 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Sto jest, jest. Ipak Zeljo i Sa dominiraju ligom

- commendatore
#4099 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
moze i koji igrac iz Sandzaka ha ja - da drzava BIH bude potpunosti od Bembaše do ELlidze.... a more i poneki Gaši uletit ha ja šta falipalermo wrote:Ne vjerujem, Amar je možda svakakav, ali nije glup.....north wrote:
a valjda nije toliki džukac da će ga klupska pripadnost voditi koga treba i u kojem obimu zvati iz domaće lige
Tri igrača iz Želje, tri iz Sarajeva, plus Pjanić , Džeko i Seo i vuk sit i ovce na broju....
-
Bazinga1234
#4100 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
A igrači Zrinjskog i Širokog poput Ćavara, Menala?
Ma ja bitno je zadovoljit Sarajlije.
Ma ja bitno je zadovoljit Sarajlije.