Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

il dottore

#4076 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by il dottore »

Boemica wrote:
il dottore wrote:
Bojali se ti i ja ili ne bojali, to je jedini "normalan" nacin da se nesto uradi
Ili da ljudi ubuduce uzimaju pravdu u svoje ruke?
Nisam ja za to da iko uzima pravdu u svoje ruke, i jeste "normalan" način da se nešto uradi - ali zašto recimo nije na listi nezavisnih kandidata?! Ako je Konakoviću toliko stalo do Arijane i ovoga slučaja, šta je uradio dok je bio premijer a taj slučaj bio aktuelan? Ništa. Evo ja da sam Arijana zbog svog rahmetli brata bi ga poslala u pizdu materinu kad bi mi ponudio mjesto na listi (a zna se zašto joj ga je ponudio, nije sigurno zato što je voli).

Ne bih više o Arijani, kad prođe i ako prođe, vidjećemo kako će se situacija odvijati.
Kako znas da nije uradio, on ili npr neko iz njegove stranke...
Lupetas bezveze ili ti smeta ta stranka
JThomas

#4077 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

nabacite i vi na svakoj stranici po tri komentara o političkom angažmanu. a jasno je da to nije težište nikome ko nije u tim talovima kad priča o ovome. nabaci i amrica svake tri stranice kako snimak nije mogao ništa prikazivati, ne bi li se ko upecao. pa nikom ništa.
Boemica

#4078 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Boemica »

il dottore wrote:
Kako znas da nije uradio, on ili npr neko iz njegove stranke...
Lupetas bezveze ili ti smeta ta stranka
Pa šta je uradio?

I jest, smeta mi ta stranka, jednako kao što mi smeta i SDA, i SBB i svi drugi uhljebi.
Boemica

#4079 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Boemica »

JThomas wrote:nabacite i vi na svakoj stranici po tri komentara o političkom angažmanu. a jasno je da to nije težište nikome ko nije u tim talovima kad priča o ovome. nabaci i amrica svake tri stranice kako snimak nije mogao ništa prikazivati, ne bi li se ko upecao. pa nikom ništa.
Vjeruj mi da nisam ni u kakvim stranačkim talovima, kad god sam pomislila da bih možda i trebala, sjetim se svog profesora: "koga vidim na onim plakatima, neću mu halaliti znanje"

Raspredalo se na temi od početka o svemu i svačemu, bilesi su se i neke slike sa ljetovanja stavljale, pa nikom ništa.

O političkom angažmanu sam i samo rekla da nije dobar potez trenutno, skreće pažnju sa Dženana na Arijanu, postavlja upitnike u glavama ljudi, a pojedinci se ovdje ponašaju taman kao da će Arijana da na nešto veliko utiče ako prođe na izborima (nije da će joj neko odozgo dirigovat šta će i kako će, a - a)
biscanka2

#4080 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by biscanka2 »

Čudna sorta wrote:@uglavnomja - Sve i da je bio najveći narkoman na svijetu da li je OK mučiti ga, silovati, ubiti i baciti, i sazvati pres konferenciju i reći da se ubio? Jesi li ti normalan uopšte? Odakle pravo ikome da ubije nečije dijete od 21 godinu, a posebno da se sve proba zataškati bez da iko za to odgovara. A Banja Luka je mali grad, da je on bio narkoman, loše dijete, i sve ostalo, znaš kad bi se sinoć skupilo 40 000 ljudi - n i k a d a. A da, oni se skupili zbog svog jada, nije njih briga za Davida. Jadan si jedino ti po ovome što pišeš.

Što tebe boli njena kandidatura ili to da li ću ja ili neću glasati za nju?

Bijedan pokušaj da temu odvučeš od činjenice da slučaj dvije i po godine nije riješen.

Tužilaštvo može biti povezano sa politikom, mogu i oni koji se dovode u vezu sa ubistvom, mislim to je oličenje naše vlasti... ali porodice žrtava trebaju sjediti kući, plakati i čekati da država riješi ubistvo... pa i za 10 godina, polako... kome se žuri. Samo nemojte na proteste, nikoga ne prozivajte i nemojte da vam padne na pamet da probate doći do politike. To je odmah linč.

Jesam ti već rekla da si jadan? Jesam? OK, da ponovim još jednom.

I da, veći je linč pojedinaca što se ona kandidovala od činjenice da je jedan koji je zaista skrivio saobraćajnu nesreću i usmrtio čovjeka nosilac liste... Ali to je OK... :zzzz: Mjesecima svi šute o tome, a takve porodice žrtava se traže i poštuju. Nikada niko nije čuo za njih, vidio ih... Ne prozivaju, ne traže pravdu, šute... Tako su i Memići valjda trebali.

:thumbup:
il dottore

#4081 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by il dottore »

Sta te briga sta je ko uradio
Sta treba da ti i uglavnomja, pametni kakvi jeste, odvagate i odmjeravate tezinu toga sto je neko uradio
JThomas

#4082 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

a jasno je što se to nabacuje, u RS i mnogo više nego ovdje. to se prikazuje kao nešto nelegitimno, a nije. svugdje opozicija ukazuje na greške vlasti, to je definicija tog pojma. iako bi ja, da ja savjetujem, uvijek savjetovao protiv, i iz čisto oportunih razloga.

rezon je kao, ako si sa njima, što da ti mi rješavamo slučaj. to je ispolitizirano, pa to ne treba riješiti. ako je sa opozicijom (ili "opozicijom"), leš treba pomesti pod tepih. šta tražiš od nas ako si sa njima. kao da su (u stvarnosti i jesu, ali ne bi trebalo biti) tužilaštvo, policija i sud prćija vlasti, a pravda privilegija onih koji su sa njima.

a ovo se sve dešava zato što pravda i istina u našoj stvarnosti jesu privilegija onih na vlasti. što reče čovjek, ovo se u 24 sata moglo riješiti. može vjerovatno i danas. ali ne želi.
EliasVeskot

#4083 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by EliasVeskot »

Ja skroz razumijem Muriza I Alisu sto su se pridruzili nekoj politickoj stranci, ljudi moji shvatate li vi koji je to ocaj. Zamislite bilo da vam bilo kakvu nepravdu ucine nemate kome otici, al bukvalno I ubistvo sina I kazneni prekrsaj isto se tretiraju, BEZ ikakvog zanimanja.Pa ja pkusavam vec pet godina da upisem stepeniste u plan kuce I vrtim se u krug od jedne do druge sluzbe da ne mogu da zamislim kako bih morala ne Daj boze da trazim pravdu za dijete. Vi koji ne razumijete ili osudjujete budite zahvalni Bogu sto niste iskusani nasim pravnim sistemom
Boemica

#4084 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Boemica »

JThomas wrote:a jasno je što se to nabacuje, u RS i mnogo više nego ovdje. to se prikazuje kao nešto nelegitimno, a nije. svugdje opozicija ukazuje na greške vlasti, to je definicija tog pojma. iako bi ja, da ja savjetujem, uvijek savjetovao protiv, i iz čisto oportunih razloga.

rezon je kao, ako si sa njima, što da ti mi rješavamo slučaj. to je ispolitizirano, pa to ne treba riješiti. ako je sa opozicijom (ili "opozicijom"), leš treba pomesti pod tepih. šta tražiš od nas ako si sa njima. kao da su (u stvarnosti i jesu, ali ne bi trebalo biti) tužilaštvo, policija i sud prćija vlasti, a pravda privilegija onih koji su sa njima.

a ovo se sve dešava zato što pravda i istina u našoj stvarnosti jesu privilegija onih na vlasti. što reče čovjek, ovo se u 24 sata moglo riješiti. može vjerovatno i danas. ali ne želi.

Pa problem i jeste što se na ovakvim slučajevima ubiru politički poeni.
Sudstvo, tužilaštvo i policija trebaju biti nezavisni od bilo kakve vlasti. Hajd što nisu nezavisni, nego što su totalno nesposobni i nekompetentni da rješavaju pljačke piljare, a kamoli neke ozbiljnije slučajeve.

Šta u ovom slučaju smrdi, nadam se da će se saznati, a smrdi dosta toga. Od gospođice amnezije koja očito nema amneziju, do nestanka dokaza koji eto navodno nisu ni bitni, samo su igrom slučaja baš ni nestali, pa sve do toga da se istraga apsolutno nije sprovela kako treba.

Neko je pisao već ranije, ako je već cigan palicom ubio Dženana, zašto se nije detaljno pretražilo Dženanovo tijelo, pa dlačica bi spala sa cigana na njega, DNK analiza i eto jedan solidan dokaz. Je l' moguće da nemamo tu tehnologiju?
Boemica

#4085 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Boemica »

il dottore wrote:Sta te briga sta je ko uradio
Sta treba da ti i uglavnomja, pametni kakvi jeste, odvagate i odmjeravate tezinu toga sto je neko uradio

Briga me šta je uradio neko ko hoće na mom saosjećanju sa Arijanom i njenim gubitkom da ubire poene za svoju guzicu.
A to što se slučaj nije rješio za dvije i po godine od kojih je on većinu vremena bio premijer, dovoljno govori o tome šta je uradio.

I molim te da ubuduće paziš koga porediš, jer to što se uglavnom ja složio sa mojim jednim postom apsolutno ne znači da se ja slažem sa nekim njegovim izjavama.

Čim vam neko ne ide niz dlaku odmah neki argumenti koji veze sa vezom nemaju :)
Last edited by Boemica on 06/10/2018 12:11, edited 1 time in total.
uglavnomja

#4086 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

Boemica wrote:

Briga me šta je uradio neko ko hoće na mom saosjećanju sa Arijanom i njenim gubitkom da ubire poene za svoju guzicu.
A to što se slučaj nije rješio za dvije i po godine od kojih je on većinu vremena bio premijer, dovoljno govori o tome šta je uradio.

I molim te da ubuduće paziš koga porediš, jer to što se uglavnom ja složio sa mojim jednim postom apsolutno ne znači da se ja slažem sa nekim njegovim nebuloznim izjavama poput narkomana koji je zaslužio da bude ubijen, itd.

kvotiraj ovo :-)

prije nego sto nekome strpas u usta rijeci koje nije rekao - provjeri ko je sta napisao :roll:
Edin H.

#4087 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Edin H. »

djevojka bez imena wrote:

nego sta bi juce na skupu? na klixu stura vijest, kao pocinje nova istraga i prosla sda kolona ... i to je sve
Kakva ba nova istraga? Kakvi se to novi dokazi mogu sada pojaviti nakon dvije i po godine? Slucaj se rijesava ili ne odmah nakom sto se desio, a kao sto napisah kljucni su mahom dokazi prikupljeni sa mjesta zlocina. Vrijeme cini svoje, svjedoci zaboravljaju, nisu vise sigurni, lakse je oboriti na sudu.

Stari slucajevi se uglavnom rjesavaju ili napretkom DNK tehnologije ili necijim naknadnim priznanjem.
Boemica

#4088 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Boemica »

uglavnomja wrote:
Boemica wrote:

I molim te da ubuduće paziš koga porediš, jer to što se uglavnom ja složio sa mojim jednim postom apsolutno ne znači da se ja slažem sa nekim njegovim izjavama.

kvotiraj ovo :-)

prije nego sto nekome strpas u usta rijeci koje nije rekao - provjeri ko je sta napisao :roll:
Moje isprike :)
uglavnomja

#4089 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

Boemica wrote:
Moje isprike :)
:)

postujem :kakoste:
azurna_obala

#4090 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by azurna_obala »

badalpur wrote:
azurna_obala wrote:Zaista je ovo Sarajevo letargicno..
Kao da je svima dobro u svemu.

Ovi protesti su samo jedan primjer koliko nas boli dupe za bilo kim i za bilo čim, a ovamo jedva čekamo da kukamo iza leđa.
A ko će u Sarajevu da protestuje kad ovdje više nema Sarajlija? Ko? Da ti protestuju ovi što su jučer kaljače skinuli i cipele obuli. Ne bi taj rizikovao da se vrati među balegare ni za života. U Sarajevu živi najgori sloj ovog društva, pomirimo se s tim.

A to su inače "prave" Sarajlije poznate kao ljudi od djela i brige, čim nešto ne valja, prvi su u redovima za promjene?

Nemojte srati bez veze, ljudskost je ono što treba biti univerzalno, taman da si "sljego" iz najgoreg sela.
djevojka bez imena

#4091 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by djevojka bez imena »

Edin H. wrote:

nego sta bi juce na skupu? na klixu stura vijest, kao pocinje nova istraga i prosla sda kolona ... i to je sve
Kakva ba nova istraga? Kakvi se to novi dokazi mogu sada pojaviti nakon dvije i po godine? Slucaj se rijesava ili ne odmah nakom sto se desio, a kao sto napisah kljucni su mahom dokazi prikupljeni sa mjesta zlocina. Vrijeme cini svoje, svjedoci zaboravljaju, nisu vise sigurni, lakse je oboriti na sudu.

Stari slucajevi se uglavnom rjesavaju ili napretkom DNK tehnologije ili necijim naknadnim priznanjem.
Pogrešno citiraš. :mrgreen:
Edin H.

#4092 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Edin H. »

Edin H. wrote:

Pogrešno citiraš. :mrgreen:
Kad brljate nesto vas dvoje :D
Vector_dum

#4093 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Vector_dum »

Ono sto najvise vrijedja inteligenciju svakog covjeka koji koristi samo svoj razum u ovakvim situacijama je:

- odsustvo logike.

U oba ova slucaja , i u slucaju Memic i u slucaju Dragicevic konstruisu se takve teorije zavjere da haman pomislim da su licno Trump i Putin telefonski dogovarali sacekuse i ubistva ove dvojice djecaka.

Pa pobogu ljudi, gdje je vama pamet? :zzzz:

Obojica su anonimusi, a sve i da nisu nije prvi put da je muskarac zaplatio glavom zbog pi*ke i zbog para.

De, urazumite se i svoj kolosjek usmjerite ka Murizu Memicu i Davoru Dragicevicu jer oni poznaju sa kim su njihovi sinovi imali probleme i nerasciscene racune.

Vi ste toliko opsjednuti Bakirom i Dodikom i za sve su vama oni krivi.
Jos malo pa ce za svaku porodicnu svadju i tragediju prstom upirati u Bakira. :-)

Veceras, ako ja padnem na kladionici i ako me iznevjeri Fenerbache, ja cu obavezno kriviti Bakira i SDA.
HAVANA

#4094 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by HAVANA »

Pa i za ovolike kladionice snose krivicu,sto jes jes . :mastakazes:
JThomas

#4095 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

evo sad ćemo usmjeriti kolosijek istrage. mi je pogrešno vodimo, ali dobro je da si ti tu da nas ispraviš.
Čudna sorta

#4096 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Čudna sorta »

Vector_dum wrote:Ono sto najvise vrijedja inteligenciju svakog covjeka koji koristi samo svoj razum u ovakvim situacijama je:

- odsustvo logike.
Pa naravno da je odsustvo logike... jer ko bi normalan i imalo inteligentan povjerovao da se saobraćajna nesreća ne može riješiti za dvije i po godine, uz vrlo bitnu činjenicu da se na istoj promijenilo 9 tužitelja, i da je sud na kraju to oborio. Znači obična saobraćajna nesreća se ne može riješiti, i to još uz živog svjedoka. I uopšte zašto se na jednoj običnoj saobraćajnoj nesreći promjeni 9 tužitelja. - Odsustvo logike, dobro ti kažeš. Baš ono nema mjesta zavjeravama :thumbup:

:-)
Cherry-Cherry

#4097 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Meni je i dalje vrhunska verzija ono kada sud namagarči tužilaštvo ko posljednje bekane. Kaže nije ubistvo, ovi potrče promjene u saobraćajnu nesreću, kad tamo pušiona, nije saobraćajna nesreća. Pa se još devet tužioca (budala) promijeni. :mrgreen:
Nabijem vas glupe.
Bolje im je da su korumpirani nego ovakvi glupanderi.
vješalica

#4098 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vješalica »

Ispada po teoriji ovog gore filozofa da je svako zapravo ubistvo zbog "nerasciscenih" racuna opravdano?I da uvijek postoje neki nerascisceni računi i da nije uopće u pitanju nestručnost,aljkavost i korumpiranost pravosuđa?
Ili uopće filozof ovaj gore živi u takvom bunilu i košmaru da nije svjestan koliko je podzemlje uvezano i kako oni sebe smatraju nedodirljivim bogovima i ko im prcne u bilo šta ili ako oni to tako dožive,ima da glavu odrube....pačenik
Ispada da je pokojni Mrnjavac isto imao nerasciscenih računa,pa slučaj one djevojke što su je svirepo ubili i bacili u kanjon,jer je neki poremećeni um došao na ideju da oduzme život nekome i za to našao neke sulude razloge i motive koji granice sa zdravim razumom??????
uglavnomja

#4099 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

ima li gdje spisak tih famoznih 9 tuzilaca?
sa rokom trajanja na slucaju

edit: u stvari je 6 tuzilaca, a ne 9

Također, porodica Memić najavila je podnošenje krivičnih prijava protiv svih tužilaca koji su radili na ovom slučaju, a bilo ih je devet uključujući glavnu tužiteljicu Dalidu Burzić. Dvoje tužilaca u toku trajanja postupka napustilo je Tužilaštvo KS.

znaci
1. meris cato
2.
Tužiteljica Šejla Heljić koja se prvi put pojavljuje u ovom slučaju obrazlagala je stav Tužilaštva KS navodeći da prijedlozi odbrane nisu konkretizovani. Odbrana je predložila saslušanje 31 svjedoka, 10 vještaka, 13 materijalnih dokaza kao i da se izvrši treća rekonstrukcija događaja od 8. februara 2016. godine.

Nakon ročišta medijima se obratio i advokat porodice Memić, Ifet Feraget.

"Ovo je slučaj koji će obilježiti poslijeratno pravosuđe u BiH, a možda i šire. Izlaganje tužilaštva je prenosila tužiteljica koja nije upoznata sa predmetom, to je katastrofalno. Na ovakvom predmetu ovo je već osma tužiteljica. Ja nisam čuo ni za jedan slučao saobraćajne nesreće na kojem je radilo osam tužitelja", rekao je Ifet Feraget.

feraget je u pravu, obiljezice ga, ali ne zbog tuzitelja nego sto su on i osteceni otac branili prvooputzene

3.Tužilac Tužilaštva KS Sead Kreštalica ...

4. Ivana Petković
5. Amina Ruždić
6. Aida Topalović
7. Dragan Sljepčević
8. Mladen Furtula

ovo su imena koja se pojavljuje, ali sve nesto zajedno sa krestalicom ....

a inace ovo su informacije sa nekog portala koji zaozbiljno uzima alisonog hodzu :-)

u startu :zzzz:
uglavnomja

#4100 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

ipak je zanimljiv tekst, svasta se moze procitati ...

izgleda da je muriz mijenjao tuzioce ...

...
Na provođenju rekonstrukcija se ne postavljaju oznake gdje se nalazilo tijelo, nego se dovedu svjedoci da sami pokažu gdje je pronađeno tijelo, međutim u rekonstrukciji za ubistvo Dženana Memića to nije bio slučaj. Ivana Petković i Meris Ćato nisu ništa govorili na ovim rekonstrukcijama, ali su Sead Kreštalica i tužiteljica Aida Topalović navodili Ljubu Seferovića i Vasviju Sejdović da pokažu kako se tijelo nalazilo na mjesto koje je označeno.

“Vasvija govori nije to ovdje bilo, a Aida (op.a. tužiteljica Topalović) je navodi da je to tu bilo”, tvrdi Muriz Memić.

Dragan Sljepčević još je jedan od tužilaca koji su pokušali da pokvare istragu i to tako da je upropastio iskaz svjedoka Emira Milišića koji je kobne noći bio u Velikoj aleji. (je li to taj famozni e.m. ? i ispade tuzliac upropastio njegov iskaz :-) pitam se cije li su ovo rijeci)

Šejla Heljić još je jedna od tužiteljica u ovom slučaju. Međutim, ona se pojavila samo tri puta, nespremna za ovakav slučaj, smatra Dženanov otac.

Mladen Furtula je tužilac koji trenutno vodi ovaj slučaj, i on je prvi u dosadašnjem toku suđenja koji se trudi ostati profesionalan. Dolaskom Furtule u sudnicu u slučaju Dženana Memića otkriveno je da u Tužilaštvu KS postoji još 1000 dokaza koji nisu bili poznati!

Na klupi pored Furtule sjedi još uvijek Sead Kreštalica, protiv kojega je otac ubijenog Dženana Memića, Muriz Memić podnio krivičnu prijavu zbog toga što je na ročištu kada je svjedočio vještak medicinske struke Željko Karan na pauzi razgovarao sa vještakom,
Locked