REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- jao_situacije
#4076 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
ja ne mogu da skontam jel bakir previše pametan, ili su đikani previše glupi 
- spreca
#4077 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ja sam mislio da je on intiligentniji....ali sad vidim da je samo veliki inatdzija i drkadzija jer se ponasa kao sve ce biti kako ja hocu i nemozete mi nista......ima gedzovanskog ponasanja iako je samo 1/3od predsjenika ponasa se kao da je TrumpNurudin wrote:a Ivanić šalje neka pisamca još u junu ...nanjušio šta se dešava
Al fora što Ivanić ne smije da stavi na dnevni red glasanje o Softiću jer glasanje može biti samo
o tome da li mu se oduzima mandat a ne o produžavanju. Zato je Izetbegović tražio od njega da
definiše o čemu je uopće sazvao sjednicu, a on , inteligentni šupčina Ivanić, zna da bi izjašanjavanjem o
opozivu Softića , izgubio. Čak i kad je Čović neutralan
- Banksy
#4078 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ovo ne izgleda dobro...
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/471 ... unala.html
Gospodine Izetbegoviću, jeste li vidjeli pismo koje je članovima Predsjedništva BiH upućeno iz Međunarodnog suda pravde u Hagu?
U pismu se traži pojašnjenje vezano za legitimaciju agenta Softića prema Odluci Predsjedništva BiH od 4. oktobra 2002. godine.
Hoće li se Predsjedništvo izjašnjavati o ovom pismu Međunarodnog suda pravde?
Predsjedništvo BiH treba da kaže da su gore navedene činjenice vezano za status i legitimaciju agenta Softića neupitne. Od nas se traži da pojasnimo status agenta Softića, i ja bih, kao što sam već rekao, volio da to uradimo, u skladu sa naprijed navedenim činjenicama.
- Maraschino
#4079 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Sta oni nama rade iza ledja dobro smo u pameti ostali.Nurudin wrote:a Ivanić šalje neka pisamca još u junu ...nanjušio šta se dešava
Al fora što Ivanić ne smije da stavi na dnevni red glasanje o Softiću jer glasanje može biti samo
o tome da li mu se oduzima mandat a ne o produžavanju. Zato je Izetbegović tražio od njega da
definiše o čemu je uopće sazvao sjednicu, a on , inteligentni šupčina Ivanić, zna da bi izjašanjavanjem o
Svaki put ali svaki put kada odu u Beograd raspravljaju kako unistiti ovu zemlju a pred novinarima o mostu u Bratuncu.
Dao Bog da se o sebi zabave a nas da puste na miru.
-
dudevitz
#4080 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Pa ovo je klasika, srpska strana je isto radila od početka procesa, podrivala, lagala, slala pisma, razvlačila, uvlačila... samo što ne shvataju ni nakon 25 godina da Sud ne funkcioniše po principu Sjedi brale da ti ja objasnim.jao_situacije wrote:ja ne mogu da skontam jel bakir previše pametan, ili su đikani previše glupi
A, s druge strane, svaka čast ljudima koji stoje iza Izetbegovićevih poteza. Kako koji dan prolazi sve je jasnije da iza njegovih poteza stoje neki jako inteligentni i nadasve dovitljivi ljudi koji znaju kako iskoristiti svaku rupu ovih naših jadnih zakona i mehanizama.
- bosan
#4081 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Meni je to tako glupo da o toj tuzbi treba da odlucuje neko ko je saucesnik u tom genocidu .Banksy wrote:Ovo ne izgleda dobro...
Gospodine Izetbegoviću, jeste li vidjeli pismo koje je članovima Predsjedništva BiH upućeno iz Međunarodnog suda pravde u Hagu?
U pismu se traži pojašnjenje vezano za legitimaciju agenta Softića prema Odluci Predsjedništva BiH od 4. oktobra 2002. godine.
Predsjedništvo BiH treba da kaže da su gore navedene činjenice vezano za status i legitimaciju agenta Softića neupitne. Od nas se traži da pojasnimo status agenta Softića, i ja bih, kao što sam već rekao, volio da to uradimo, u skladu sa naprijed navedenim činjenicama.
- Lakat Jebić
#4082 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
ne znam, al meni lici da ili ce poslat svak svoje pismo i argumentaciju ili ce ivanic konacno morat sazvat sjednicu oduzimanju punomoci softicu. u svakom slucaju, meni se cini da cemo ovu prvu prepreku o legitimaciji uspjet preskociti.Banksy wrote:Ovo ne izgleda dobro...
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#4083 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
On je zjbniji od Dodika, samo što nema taj utjecaj , bar ne još.spreca wrote:Ja sam mislio da je on intiligentniji....ali sad vidim da je samo veliki inatdzija i drkadzija jer se ponasa kao sve ce biti kako ja hocu i nemozete mi nista......ima gedzovanskog ponasanja iako je samo 1/3od predsjenika ponasa se kao da je TrumpNurudin wrote:a Ivanić šalje neka pisamca još u junu ...nanjušio šta se dešava
opozivu Softića , izgubio. Čak i kad je Čović neutralan![]()
Pokušao je na fol sa onom sjednicom "da se glasa o reviziji" , a ne da se glasa o osporavanju Softića.
Međutim pročitan je i sad sud traži od Čovića i Bakira (i od Ivanića ali njegova pisamca su već dobili , ovo je formalno)
da se izjasne da li i oni osporavaju Softića
- Dasi
#4084 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
glockov kolac wrote:Oprostiće nam Srbi što su nas ubijali...
- muha_sa
#4085 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
dudevitz wrote:Pa ovo je klasika, srpska strana je isto radila od početka procesa, podrivala, lagala, slala pisma, razvlačila, uvlačila... samo što ne shvataju ni nakon 25 godina da Sud ne funkcioniše po principu Sjedi brale da ti ja objasnim.jao_situacije wrote:ja ne mogu da skontam jel bakir previše pametan, ili su đikani previše glupi
A, s druge strane, svaka čast ljudima koji stoje iza Izetbegovićevih poteza. Kako koji dan prolazi sve je jasnije da iza njegovih poteza stoje neki jako inteligentni i nadasve dovitljivi ljudi koji znaju kako iskoristiti svaku rupu ovih naših jadnih zakona i mehanizama.
- tandmand
#4086 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Gospodin Izetbegović, neka u odgovoru na pismo napiše argumentaciju koju smo pročitali u Slobodnoj Bosni i to će proći.
Čović će pisati o EU integracijama, budućnosti. da treba ostaviti prošlost po strani i slično što nema veze sa pitanjem.
Ivanić će da nema konsenzusa u vezi revizije, što opet nema veze sa pitanjem.
Čović će pisati o EU integracijama, budućnosti. da treba ostaviti prošlost po strani i slično što nema veze sa pitanjem.
Ivanić će da nema konsenzusa u vezi revizije, što opet nema veze sa pitanjem.
Last edited by tandmand on 27/02/2017 19:26, edited 2 times in total.
- Banksy
#4087 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Da, izgleda da se traži pojedinačno izjašnjavanje, ali ne vidim kako MSP može na taj način ulaziti u strukturu i organizaciju državnih tijela i intervenirati na ovaj način. Ako ima nejasnoća, valjda se traži odgovor jednog Predsjedništva, jednog državnog organa, ne pojedinaca koji ga čine. A i ako se traži odgovor Predsjedništva, opet dolazimo na Ivanića koji donosi odluku. Ne znam, meni ovo ne miriše...Lakat Jebić wrote:ne znam, al meni lici da ili ce poslat svak svoje pismo i argumentaciju ili ce ivanic konacno morat sazvat sjednicu oduzimanju punomoci softicu. u svakom slucaju, meni se cini da cemo ovu prvu prepreku o legitimaciji uspjet preskociti.Banksy wrote:Ovo ne izgleda dobro...
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#4088 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Nakon što su skontali da Ivanićeva pisanija nema nikakvog odgovora iz Haga, Vučić je odlučio maloMaraschino wrote:Sta oni nama rade iza ledja dobro smo u pameti ostali.Nurudin wrote:a Ivanić šalje neka pisamca još u junu ...nanjušio šta se dešava
Svaki put ali svaki put kada odu u Beograd raspravljaju kako unistiti ovu zemlju a pred novinarima o mostu u Bratuncu.
Dao Bog da se o sebi zabave a nas da puste na miru.
bacati dimne bombe o autocestama koje idu za Sarajevo, tamam dok ne istekne rok, a onda ćemo da vidimo...
Zvizdić je otišao reda radi, iako se znalo da nema nikakvih autocesta . Čak se Dodik lafo uključio sa pričom
da je on protiv da autoput ide u Sarajevo, samo da navuku na tanak led
Kao, eto vidite i Vučić se sukobljava sa Dodikom, pa autocesta pa ovo pa ono ...samo nemoj reviziju
ali prc Milojka
-
asker
#4089 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Jel Covic upravo rece da nece odgovarati na pismo pojedinacno, vec trazi da cijelo predsjednistvo odgovori kao institucija?
- arzuhal
#4090 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ivanić je slanjem tog pisma, bez saglasnosti ostala dva člana Predsjedništva BiH, rušio Dejton i djelovao vaninstitucionalno, slao neko svoje privatno pismo i htio da prouzrokuje rat u BiH i nove sukobe... 
- arzuhal
#4091 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
On veli da će da bude suzdržan po pitanju revizije presude i da želi da se postigne da Predsjedništvo BiH bude jendoglasnoasker wrote:Jel Covic upravo rece da nece odgovarati na pismo pojedinacno, vec trazi da cijelo predsjednistvo odgovori kao institucija?
- Država
#4092 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
arzuhal wrote:Ivanić je slanjem tog pisma, bez saglasnosti ostala dva člana Predsjedništva BiH, rušio Dejton i djelovao vaninstitucionalno, slao neko svoje privatno pismo i htio da prouzrokuje rat u BiH i nove sukobe...
-
PM72
#4093 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Moderator je preuzeo bank 
-
asker
#4094 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Jucer je Ivanic izjavio da je zabrinut, ili da je cudno, da salju 3 odvojena pisma. Ja sam to shvatio kao njegovo razocarenje.arzuhal wrote:On veli da će da bude suzdržan po pitanju revizije presude i da želi da se postigne da Predsjedništvo BiH bude jendoglasnoasker wrote:Jel Covic upravo rece da nece odgovarati na pismo pojedinacno, vec trazi da cijelo predsjednistvo odgovori kao institucija?
Covic trenutno djeluje zbunjujuce, nije mi jasno sta ako insistira da se odluka donese jednoglasno?
- bosan
#4095 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Pa jednoglasno da se odustane od revizije .
-
DonieBrasco
#4096 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ja bih volio znati kakve instrukcije ima Covic iz Hrvatske, nadam se da ova pisma nece predstavljati problem da ce samo biti formalnost.
Covic je meni mutan lik, ne bi se iznenadio da od Bakira preko noci zatrazi nesto a da za uzvrat podrzi.
Covic je meni mutan lik, ne bi se iznenadio da od Bakira preko noci zatrazi nesto a da za uzvrat podrzi.
- Acid25
#4097 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Evo i snimka današnjeg govora precednika Dodika u NSRS.
- 512MB
#4098 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Da vidimo kako ce rjesit ovu zavrzlamu, ovi sda-ovci jesu brate nesposobni za ekonomije i industrije sta ti ja znam, al su jarane usavrsili vrhunski zanat kako koga iza ledja hinjski zajebat i unistit pa mu ucerat do balcaka a sad kolege iz manjeg entiteta i kamenjarci tu juhicu kusaju 
Last edited by 512MB on 27/02/2017 20:00, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#4099 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Sara03 wrote:Leklerk zapravo govori o istom a da nije toga svjestan.Maraschino wrote:
Haj ti ziv bio na aparat dok ima slobodnih jer ce sada navala djikana.
Cuj djikan trazi od zrtve da se izvine dzelatu. Ne da vas takve treba tuziti nego vam ne dati mira dok ste zivi.
Samim donošenjem odluke o davanju punomoći iz 2002., SS postaje agent/zastupnik BiH pred Sudom, koja mu daje aktivnu legitimaciju, dakle ovlašćuje ga da pokreće sve pravne radnje u postupku ispred BiH kao njen zastupnik.
Bojim se da ćete to morati objasniti u prvom redu Sakibu Softiću koji je 17.2. izjavio - "Odluku o pokretanju revizije će donijeti gospodin Izetbegović nakon širih konsultacija".
O čemu se ovdje radi ? Naš agent nema pojma o svojim ovlastima ?
- dogtag
#4100 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Imamo jednog "TROJANSKOG (čitaj srpskog) KONJA"DonieBrasco wrote:Ja bih volio znati kakve instrukcije ima Covic iz Hrvatske, nadam se da ova pisma nece predstavljati problem da ce samo biti formalnost.