Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
vid na drugom mjestu sa strane nes slicno ne mora tu mozda bocno a vids da ti pise 1 hdmi .. Izvini mozda si u pravu al mi nema logike da oznace 1 a i mozes prebacivati hdmi 1,2
vid na drugom mjestu sa strane nes slicno ne mora tu mozda bocno a vids da ti pise 1 hdmi .. Izvini mozda si u pravu al mi nema logike da oznace 1 a i mozes prebacivati hdmi 1,2
Po meni uređaj je u redu, i cijena mu je solidna. Za IPTV ti ne treba ništa bolje.
U jednu ruku @-Chesterfield- je u pravu, na Temu imaš ovakve sa možda manjom cijenom. Mada recimo ovaj tvoj iz IMTEC-a ima 4GB RAM dok Chesterfildov ima 2GB. Razlika.
Xiaomi je ubjedljivo najbolji omjer cijene i kvaliteta. Ako mislis svaki dan koristiti, xiaomi ti je isplativiji dosta.
Znam jer sam.kupio neki Mecool za 20 KM skuplji od Xiomija, 2019, bas zbog LAN porta.
Uvijek je malo cudno radio, al za tri godine se slika pocela sjeckati ko kad je bio kodiranje kanala nekad davno. Negledljivo. A gledao sam ga jednom u par sedmica samo. A buraz uzeo Xiaomi gen2, gazio ga od 2018 svaki dan. I sad ga proslijedio dalje (jos radi!), a sebi uzeo gen 3.
izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑05/12/2025 07:21
Xiaomi je ubjedljivo najbolji omjer cijene i kvaliteta. Ako mislis svaki dan koristiti, xiaomi ti je isplativiji dosta.
Znam jer sam.kupio neki Mecool za 20 KM skuplji od Xiomija, 2019, bas zbog LAN porta.
Uvijek je malo cudno radio, al za tri godine se slika pocela sjeckati ko kad je bio kodiranje kanala nekad davno. Negledljivo. A gledao sam ga jednom u par sedmica samo. A buraz uzeo Xiaomi gen2, gazio ga od 2018 svaki dan. I sad ga proslijedio dalje (jos radi!), a sebi uzeo gen 3.
Mecool KM2 kupio prije 4 godine, radnim danima je upaljen 6 sati, vikendima po 15-16 sati.. Nikad ni jedan problem.
A čak je i skuplji bio od Xiaomija tj. skuplji je i dan danas. Tako da si vjerovatno potrefio na feleričnu robu.
Mecool KM2 kupio prije 4 godine, radnim danima je upaljen 6 sati, vikendima po 15-16 sati.. Nikad ni jedan problem.
A čak je i skuplji bio od Xiaomija tj. skuplji je i dan danas. Tako da si vjerovatno potrefio na feleričnu robu.
Ne radi svaki Mecool pod istim uslovima. Od mnogo toga zavisi reprodukcija na uređaju. Brzina interneta, koje aplikacije ili platforme se koriste i sl.
@izbjeglica_iz_besmisla Je l' ono u tebe bi Xiaomi box, prva generacija? Šljaka li i dalje, kako se ponaša? Vrti li EON app bez problema i IPTV playere? 4k uspijeva li? Imam neku bargain ponudu, a treba mi kao sekundarni box, za te pomenute radnje
Buraz je imao, proslijedio ga je drugom clanu porodice i sljaka i dalje - al se sad manje koristi, prije je radio satima svaki dan i sve OK bill 6 godina.
IPTV vrti sa Tivimate aplikacijom bez problema, i radi Moja TV na njemu. EONa nema, jer nije telemach, al ne bi tu trebalo biti problema - pogotov jer je EON dobro uradjena aplikacija.
canvra888 wrote: ↑24/12/2025 22:45
@izbjeglica_iz_besmisla Je l' ono u tebe bi Xiaomi box, prva generacija? Šljaka li i dalje, kako se ponaša? Vrti li EON app bez problema i IPTV playere? 4k uspijeva li? Imam neku bargain ponudu, a treba mi kao sekundarni box, za te pomenute radnje
Sa xiaomi stick, xiaomi tv box s 2nd gen i xiaomi tv box 3nd gen nema fule. Sve to radi kao i prvi dan kad su kupljeni. Boxovi su jos kod mene a stick je kod rodje i na svakom od njih eon i ostale app se vrte bez stucanja.
Hvala vam na odgovorima I ja bih išao na gen 2, ali jaran ima gen 1 kojeg bi mi dao za fer cijenu, a meni svakako treba kao sekundarni box u kući. Njemu radio bez ikakvih problema, ali eto rekoh da priupitam i ovdje
canvra888 wrote: ↑24/12/2025 23:53
Hvala vam na odgovorima I ja bih išao na gen 2, ali jaran ima gen 1 kojeg bi mi dao za fer cijenu, a meni svakako treba kao sekundarni box u kući. Njemu radio bez ikakvih problema, ali eto rekoh da priupitam i ovdje
2GB RAM-a i 8GB memorije... nije puno, ali je sasvim dovoljno za normalno koristenje. Par app za gledanje, streamanje i to je to, 8GB se brzo popuni.
P.S. ako planiras i KODI, tad ces vjerovatno malo cesce morati cistiti cache memory, jer ce ga brzo zagusiti.
P.P.S. Nadam se da ti je jaran pravi jaran i da te nece "priklati" s popustom
2GB RAM-a i 8GB memorije... nije puno, ali je sasvim dovoljno za normalno koristenje. Par app za gledanje, streamanje i to je to, 8GB se brzo popuni.
P.S. ako planiras i KODI, tad ces vjerovatno malo cesce morati cistiti cache memory, jer ce ga brzo zagusiti.
Ma jaran je brat, ne bi trebalo biti problema
A što se tiče aplikacija, samo EON i jedna app za m3u/xtream liste, ništa više od toga. Tako je otprilike nešto i on imao, nije se žalio.
Nedavno sam uzeo Samsung tv sa OS Tizen. Ne mogu da skinem arena cloud aplikaciju, jer je izgleda ovaj OS ne podrzava. Aplikaciju vec imam na tv-u u boravku, a zelim i da gledam na ovom drugom tv-u po potrebi.
Da li tu pomaze android tv box ili nesto drugo? Bukvalno mi samo treba zbog arena clouda.
18mn97 wrote: ↑12/01/2026 15:41
Nedavno sam uzeo Samsung tv sa OS Tizen. Ne mogu da skinem arena cloud aplikaciju, jer je izgleda ovaj OS ne podrzava. Aplikaciju vec imam na tv-u u boravku, a zelim i da gledam na ovom drugom tv-u po potrebi.
Da li tu pomaze android tv box ili nesto drugo? Bukvalno mi samo treba zbog arena clouda.
OS Tizen je Linux baziran, iako stoji da je otvoren sistem, nije.
Isti je đavo sa onim Kineskim brendom, Hisence kako se već piše.
Malo šta se može na njih instalirati. Trebalo bi s box da može, ne znam.
Kod nas je čisti android tv. U sestre je Google tv.
Moze Arenacloud app na bilo koji Android/Google TV box.
Sa tizenom je problem ako je neka starija verzija OSa, recimo Move TV ne moze na Samsung televizore 2019 ili starije. I ne mozes tu nista uraditi, osim nabaviti box.
black_noke wrote: ↑20/01/2026 07:20
Ima li neko polovan android tv stick za prodati? Hocu da probam kako ce funkcionisati pa da ne dajem 100 KM za nkv.
sta imas oprobavati, uzmi stik slobodno, radi odlicno za IPTV, Kodi, Stremio, Netflix, HBOMAX, itd itd...za igrice ne znam to ne koristim
black_noke wrote: ↑20/01/2026 07:20
Ima li neko polovan android tv stick za prodati? Hocu da probam kako ce funkcionisati pa da ne dajem 100 KM za nkv.
Nemaš šta probati uštekaš i uzivaš u iptv i filmovi serije.Kineske boxove ne bih preporucio to trza, koci i restartuje se.
Fire TV, Xiaomi stick i Chromecast stikovi su okey da te ne nervira.
Imam ja viška tip top Chromecast HD stick with google TV pa ponudi u pp koliko daješ
Ma jaran je brat, ne bi trebalo biti problema
A što se tiče aplikacija, samo EON i jedna app za m3u/xtream liste, ništa više od toga. Tako je otprilike nešto i on imao, nije se žalio.
Samo jedan brzinski update, nije jaran uspio kući naći Xiaomi box pa sam u konačnici kupio Fire Stick 4K 2gen. Još jedan prezadovoljan kupac Ona opcija sa "daljinskim" u vidu mobilne aplikacije je beton, a posebno tastatura preko iste. Ogroman plus.