Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Pandakonda

#4076 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

MyTao wrote:Znaci po tebi bjelci su oppressed u Americi :lol: :lol: :lol:

Jadni bjelci... sta im "crnje" rade.

by the way ja zivim u SAD-u i zadnjih nekoliko dana ovo je jako aktuelna vijest i taj snimak se vrti svuda. Samo se hardcore racist zale jer oni bi da uloge budu zamjenjene... i ti, ne znam koji je tvoj razlog... sigurno nije zbog rasizma??
Bijelci su u zadnje 1-2 godine intelektualno opresovani u Americi. Čim neki bijelac pokuša da kritikuje nešto odma kažu "ti si bijelac, nemaš pravo razgovora". Svaki uspijeh bijelca je automatski vezan za njegovu rasu a ne zato što je možda bio dobar u svom poslu.

Ja ovo nikome ne bi poželio, ali samo pokušavam objasnit da je situacija bila obrnuta čitava bi država bila na nogama i standardno bi grupe tipa Black lives matter uništile čitav grad. Zamisli da su 4 bjelaca kidnapovala mentalno ograničenog crnca poslje Obamine pobjede i u toku mučenja počeli govorit "jebo crnce i jebo Obamu".

Poenta je da smo došli do te situacije gdje ljudi govore stvari tipa kako reverse racism ne postoji i kako je uredu da se ovo radi bijelcima zato što su oni to radili crncima prije x godina ili samo zato što podržavaju Trumpa.
Mohamad Sissoko

#4077 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Mohamad Sissoko »

jeza u ledja wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Zamisli 4 bijelca kidnapovali mentalno zaostalog crnca, snimaju ga i govore fuck black people , fuck Obama i postave na Facebook.... :-)
A ovako...ko da se skoro nista nije desilo.
Zasto bih zamisljao? Slicne stvari se desavaju vec par stotina godina.
Govorim o prezentu i tretmanu rasizma kroz medije i stepenu histerije koja se stvori zavisno koja je "boja udarila na koju."
Mohamad Sissoko

#4078 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Mohamad Sissoko »

pasha078 wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Izvini ali ti si veoma neinteligentan.
Lijeci komplekse sa nekim drugim.
Ako nije problem da mi se vise ne obracas. :thumbup:
Momak je u pravu. Ne znam zivis li u US, ali ako ne, da ti iz prve ruke kazem da ovo jeste top tema i da se vrti po svim udarnim emisijama bilo CNN, bilo CBS, ABC itd...

Tako da stvarno ne kontam sta ocekujete od tih medija jos, pa daju ovoj vjesti istu paznju kao da je crnac bio zrtva.
Ok.Ako ti tako kazes.
Samo ne zaboravi da danas sve sto ti gledas u Americi moze se vidjet skoro po cijelom svijetu.Al okay. :thumbup:
MyTao

#4079 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

Pandakonda wrote:

by the way ja zivim u SAD-u i zadnjih nekoliko dana ovo je jako aktuelna vijest i taj snimak se vrti svuda. Samo se hardcore racist zale jer oni bi da uloge budu zamjenjene... i ti, ne znam koji je tvoj razlog... sigurno nije zbog rasizma??
Bijelci su u zadnje 1-2 godine intelektualno opresovani u Americi. Čim neki bijelac pokuša da kritikuje nešto odma kažu "ti si bijelac, nemaš pravo razgovora". Svaki uspijeh bijelca je automatski vezan za njegovu rasu a ne zato što je možda bio dobar u svom poslu.

Ja ovo nikome ne bi poželio, ali samo pokušavam objasnit da je situacija bila obrnuta čitava bi država bila na nogama i standardno bi grupe tipa Black lives matter uništile čitav grad. Zamisli da su 4 bjelaca kidnapovala mentalno ograničenog crnca poslje Obamine pobjede i u toku mučenja počeli govorit "jebo crnce i jebo Obamu".

Poenta je da smo došli do te situacije gdje ljudi govore stvari tipa kako reverse racism ne postoji i kako je uredu da se ovo radi bijelcima zato što su oni to radili crncima prije x godina ili samo zato što podržavaju Trumpa.
To prvo nije tacno... ili ne znas ili izmisljas namjerno. Drugo... niko ne govori da nema rasizma na svim stranama... evo ja ti licno mogu potvrditi iz licnog iskustva da ima crnaca koji su rasisti.

Veliki dio rasista su i dalje bjelci... digli ste se na ovaj video a prije samo godinu bjelac izmasakrirao crkvu punu crnaca... i ti bi sad da neko normalan ovdje to dvoje svede na isto? Nije isto...
MyTao

#4080 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

Ejh FOX da ovo ne osudi... oni se ponasaju kao da je ovo isto ko i ropstvo :-D
Pandakonda

#4081 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

pasha078 wrote:
Tabirili i osudili ovo i Erin Burnett i Anderson i Don Lemon, fakat ne znam ko je ostao da nije osudio medju medijima.... Morebit neko sa Foxa, al njih ne gledam ionako tak da ne mogu garantovat.... :-)
Taj isti Don Lemon koji je rekao kako ne misli da su počinitelji zli ? :D

Pandakonda

#4082 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

MyTao wrote:
Pandakonda wrote:

To prvo nije tacno... ili ne znas ili izmisljas namjerno. Drugo... niko ne govori da nema rasizma na svim stranama... evo ja ti licno mogu potvrditi iz licnog iskustva da ima crnaca koji su rasisti.

Veliki dio rasista su i dalje bjelci... digli ste se na ovaj video a prije samo godinu bjelac izmasakrirao crkvu punu crnaca... i ti bi sad da neko normalan ovdje to dvoje svede na isto? Nije isto...
Kako nije tačno, pa na čemu je zasnovan ovaj čitav pokret političke korektnosti i social justice nego da se ušutkaju bijeli heteroseksualni muškarci i govoreći kako su oni krivi za sve i kako je svaka druga rasa siromašna samo zbog boje svoje kože. Govoreći im da njihovo mišljenje nije validno samo zato što imaju tu neku navodnu bijelu privilegiju. Skroz mali broj crnaca će reći da rasizam postoji u oba smjera. Većina crnaca smatra da ne mogu biti rasisti zato što nikad nisu bili u poziciji da budu rasisti, tipa kao što su bijelci prije imali moć da govore crncima gdje će živjeti itd.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4083 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

dedu mu kakve veze ko gdje živi ima s ovom diskusijom

i mi imamo internet odemo nekad na te liberalne medije... i vidimo kakva je struja i kakva se mantra vrti
ne trebam živjeti u americi da bih znao ko drži medije i kakve struje pušu
ne trebam biti u beogradu da znam kakve struje pušu IZ MEDIJA

eno požurile gej lezbače i gejevi prije inauguracije da se "žene" i "udaju"
koja je to propaganda kao da će tramp ukinuti gej brakove :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

eto vam propagande...

jake vam ljubavi kad ste ovoliko čekale čekali da se uzmete

jebla vas takva ljubavna zajednica gdje vam treba trump da bi to legalizirali
šta da je kilari pobijedila ne bi stupali u pravnu zajednicu??? :lol: :lol: :lol: :lol:
Pandakonda

#4084 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

pasha078 wrote:Mrsko mi sada kuckat, al morel neko ovog iznad prijaviti moderaciji za "hate speach"?
Krenulo je :D

Image
MyTao

#4085 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

pasha078 wrote:Mrsko mi sada kuckat, al morel neko ovog iznad prijaviti moderaciji za "hate speach"?
Na ovom forumu se to tolerise... ustvari labud je ZLATAN kakvih je ovdje bilo. Mozes samo dobiti ti ban ili neko ko proziva ovakve.

Sad samo cekaj da me neko citira i kaze onu klasicnu "pa sto pises ovdje ako je takooooooo..."
Truba

#4086 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

ja fakat ne znqm jel se zezate ili ste ozbiljni

pa ja nidje nisam ban dobio od 1999

imam elementarnu i osnovnu kulturu u komunikaciji...

drugi je par carapa ako ne dijelimo isto misljenje...
MyTao

#4087 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

Black swan wrote:ja fakat ne znqm jel se zezate ili ste ozbiljni

pa ja nidje nisam ban dobio od 1999

imam elementarnu i osnovnu kulturu u komunikaciji...

drugi je par carapa ako ne dijelimo isto misljenje...
:D Ja te i pohvalio... salim se.

Ali kada sam napisao ovo sto sam napisao nisam mislio na tebe i tvoj post, vec na ove dezurne rasiste... Samo da se razumijemo, osim ono "Killary" :roll: i "lezbace" pa aludiranje da se oni ne mogu zeniti i udavati ne vidim nista lose... :D
Tito_i_Partija

#4088 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Tito_i_Partija »

Pa dobro, "lezbace" nije tako lose. Otprilike onako k'o "zenturace" ili "djecurlija". :lol:

Al' dobar je labudan, malo je zaratio sa tackama i zarezima, al' pored toga je sasvim solidan tip. :D
Truba

#4089 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

kakve tacke i zarezi
pisem s tableta nemam vremena za te detalje

dobro ako sam koga uvrijedio ispeicavam se ali trebam neki brzi izraz za dvije dame i dva muskarca da nije uvredljiv
ultima_palabra

#4090 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Tito_i_Partija wrote:Pa dobro, "lezbace" nije tako lose. Otprilike onako k'o "zenturace" ili "djecurlija". :lol:

Al' dobar je labudan, malo je zaratio sa tackama i zarezima, al' pored toga je sasvim solidan tip. :D
Isto da mu neko radi lobotomiju, ali polako... ono razgodjeno na godine.

Tacno vidis kako normalna razmisljanja polako nestaju, a kleronacionalisticka buncanja se sire kao kancer. Vrlo poucno, ali i ruzno za gledati.
Point.

#4091 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Trump ne zeli priznati da su mu rusi i Putin pomogli dda dobije izbore, iako su NSA, CIA i FBI dosli do zakljucka da su rusi hakovali servere Demokratske partije i curili informacije.
Tito_i_Partija

#4092 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Tito_i_Partija »

ultima_palabra wrote:
Tito_i_Partija wrote:Pa dobro, "lezbace" nije tako lose. Otprilike onako k'o "zenturace" ili "djecurlija". :lol:

Isto da mu neko radi lobotomiju, ali polako... ono razgodjeno na godine.

Tacno vidis kako normalna razmisljanja polako nestaju, a kleronacionalisticka buncanja se sire kao kancer. Vrlo poucno, ali i ruzno za gledati.
Pravis kardinalnu gresku time sto ga shvatas ozbiljno. Provedi malo vise vremena na filmskom podforumu, i sve ce ti bit' jasno. :-D
Tito_i_Partija

#4093 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Tito_i_Partija »

Point. wrote:Trump ne zeli priznati da su mu rusi i Putin pomogli dda dobije izbore, iako su NSA, CIA i FBI dosli do zakljucka da su rusi hakovali servere Demokratske partije i curili informacije.
Ja ne kontam kako su rezultati i dalje legitimni ako postoje dokazi za hakovanje izbora.
relativno84

#4094 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by relativno84 »

Tito_i_Partija wrote:Ja ne kontam kako su rezultati i dalje legitimni ako postoje dokazi za hakovanje izbora.
Ma klasicno preseravanje lijevih, koji su jos u stanju soka, gledajuci iz dana u dan sta perika radi nikako da se pomire s tim da su popusili od klasicnog idiota. Masine nisu hakovali tako da s te strane izbori su ok, hakovali su i lijeve ali i desne, u javnost su pustena samo sranja lijevih, pa se iz toga moze zakljuciti kako su pomogli da perika dobije izbore, jer su eto Hillary dodatno ocrnili narodu koji je napokon progledao nakon toliko godina i kaznio je za sva plivanja u mutnom :roll:

Perika naravno nema problema s tim, ako je neko na taj nacin dosao do informacija koje mogu biti stetne po zamlju koju ce uskoro da vodi. E to je pravi problem, a ono iznad je cisto pranje savjesti za sve propuste koje su napravili pa sad u drugima traze alibi.
Point.

#4095 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Trump, da ima imalo mozga, bi se dobro zapitao zasto su mu rusi pomagali u predizbornoj kampanji i zasto su likovali i cestitali jedni drugima kada je levat pobijedio na izborima. Jer Putin i rusi imaju neku agendu u vezi toga i Trump se mora zapitati na koji nacin ce biti iskoristen od rusa, a hoce, u to nema sumnje.
ST11

#4096 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ST11 »

Ako bi pobijedila Clinton, neki drugi ljudi bi si cestitali i radovali se kao Rusi sada. Rusi, Saudijci, Čileanci, Eskimi ... pitanje percepcije ko je "pokvaren" i ko je "dobar".
sinuhe

#4097 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

To je tek propust obavjestajnih sluzbi sto ranije nisu izasli sa takvim optuzbama a koje su ili preuvelicane ili izmisljene.
Ali sam Trump je kriv kad im vise ne moze dati kakvog tabloidskog materijala da se na glavu nasadi.
Pandakonda

#4098 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

Tito_i_Partija wrote:
Point. wrote:Trump ne zeli priznati da su mu rusi i Putin pomogli dda dobije izbore, iako su NSA, CIA i FBI dosli do zakljucka da su rusi hakovali servere Demokratske partije i curili informacije.
Ja ne kontam kako su rezultati i dalje legitimni ako postoje dokazi za hakovanje izbora.
Zato jer nema nikakvih dokaza za to. A sve i da jesu rusi hakovali i dali mailove wikileaksu zar ljudi ne zaslužuju da znaju sve o kandidatu ? Sam wikileaks je rekao kako nisu bili rusi nego whistleblower iz Demokrata.
Point.

#4099 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Pandakonda wrote:
Tito_i_Partija wrote:
Zato jer nema nikakvih dokaza za to. A sve i da jesu rusi hakovali i dali mailove wikileaksu zar ljudi ne zaslužuju da znaju sve o kandidatu ? Sam wikileaks je rekao kako nisu bili rusi nego whistleblower iz Demokrata.
Mislis da bi CIA, FBI i NSA zvala i Obamu i Trumpa na posebne sastanke i tamo nagadjala jesu li hakovali ili ne, bez i trunke dokaza? Neku su fakat slijepi pored ociju. Zasto nisu hakovani Republikanci i njihove informacije curile? Rusi su de facto stali na jednu sttanu. Pitajmo se zasto.
jeza u ledja

#4100 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Nekoliko mjeseci prije dana izbora 1972e, koje je dobio Richard Nixon, petorica muskaraca su provalili u prostorije DNC hotela Watergate u DCu. To je samo bio pocetak otkrivanja ledenog brijega zavjere prisluskivanja Demokrata i raznih zvanicnika od strane Nixonovih ljudi. Dvije godine nakon toga, Nixon je pred neminovnim odstranjivanjem od strane Kongresa dao otkaz.

Ja ne samo da mislim da su Rusi namjerno pomagali Trumpu da pobijedi, vec mislim da je i on sam svjesno i smisleno bio dio toga.

A to da su Rusi hakovali same izbore, za to nema (jos) dokaza, i u to malo ko zeli da vjeruje, jer bi to imalo mnogo gore posljedice po americku demokraciju. Mada, poprilicno je simptomaticno da je Trump ovako neocekivano pobijedio u nekoliko kljucnih drzava, iako je procentualno imao toliki zaostatak na federalnom nivou, nesto sto se nije desilo u zadnjih 140 godina.
Post Reply