Bijelci su u zadnje 1-2 godine intelektualno opresovani u Americi. Čim neki bijelac pokuša da kritikuje nešto odma kažu "ti si bijelac, nemaš pravo razgovora". Svaki uspijeh bijelca je automatski vezan za njegovu rasu a ne zato što je možda bio dobar u svom poslu.MyTao wrote:Znaci po tebi bjelci su oppressed u Americi![]()
![]()
![]()
Jadni bjelci... sta im "crnje" rade.
by the way ja zivim u SAD-u i zadnjih nekoliko dana ovo je jako aktuelna vijest i taj snimak se vrti svuda. Samo se hardcore racist zale jer oni bi da uloge budu zamjenjene... i ti, ne znam koji je tvoj razlog... sigurno nije zbog rasizma??
Ja ovo nikome ne bi poželio, ali samo pokušavam objasnit da je situacija bila obrnuta čitava bi država bila na nogama i standardno bi grupe tipa Black lives matter uništile čitav grad. Zamisli da su 4 bjelaca kidnapovala mentalno ograničenog crnca poslje Obamine pobjede i u toku mučenja počeli govorit "jebo crnce i jebo Obamu".
Poenta je da smo došli do te situacije gdje ljudi govore stvari tipa kako reverse racism ne postoji i kako je uredu da se ovo radi bijelcima zato što su oni to radili crncima prije x godina ili samo zato što podržavaju Trumpa.