Fudo387 wrote:Jarane, citajuci ovu temu poceo sam nesta i kao pratiti taj sukob tamo. I sad, kad Kiki i ekipa to opise ja pomislim da se radi o
nekakvim strasnim bitkama za neka nevjerovatna strateska uporista. Odem da pogledam izvjestaje, tamo jedan ili dva ohrdana
tenka, pet sest likova u farmericama i maskirnom prsluku sa puskicom preko ramena upiru prstom u tek osvojeno/oslobodjeno
seoce, citaj dvije trosne kucice i 12 metara kamene ograde, i jedan kamion marke raba sa plavom ceradom...![]()
Pa imaju li oni kakvih sukoba gdje se bas momacki pomlave, divizija tamo, divizija 'vamo pa kom opanci kom obojci?
Sirija vol. 2
-
zrakomlat
#4076 Re: Sirija vol. 2
- Kikibombona
#4077 Re: Sirija vol. 2
A sta je sa tobom?Grean wrote:..
U koju ti grupu spadas?
Red je da se predstavis pa onda pitas za ostale...
Da li si u vjerskom coporu, zapadnjacki liberal/antiglobalista ili si mozda slobodan covjek?
Ovdje je puno licemjerja. Puno navijaca koje boli kurac za Kurdima islamske vjeroispovjesti koji ginu od ruke brata muslimana... i rone suze za Palestincima islamske vjeroispovjesti koje ubijaju mrski cifuti. Za takve Palestinci imaju pravo na sve, Kurdi nemaju pravo na nista. PKK je teroristicka organizacija, a Hamas borci za slobodu. Itd, itd.
Samo rijetki imaju isti stav u oba slucaja, bio pozitivan ili negativan za ugrozene. Malo ko je ovdje principijelan.
PS. Za Aleksu Makedonskog si ofulao. Lik je najobjektivniji na ovim temama.
- dragma
- Vozim: Pješe
#4078 Re: Sirija vol. 2
A po čemu si ti to zaključio da su nabrojani pravoslavni ili da te ispravim četnici, vjerovatno si to pomislio ali se još uvjek nisi dovoljno udomaćio na ovoj temi pa da to tako i javno napišeš. Ili se možda bojiš da ne popiješ ban?Grean wrote:Moze li malo infa za nas koji smo novi na ovim "strateskim" temama.
Interesuje me od ovih koji trenutno slave Putina, pljuju po Turskoj, USA itd. itd, koliko njih je slavilo Putina na slicnoj temi o Ukrajini gdje je politicki situacija preslikana samo kao negativ, oficijelna vlast kontra pobunjenika a akteri iz Sirije samo u drugim ulogama.
Interesuje me da znam koji su forumasi od principa, koje mozes za ozbiljno uzeti a koji su ideoloski obojeni pa okrecu pricu za potrebe ideologije? Unaprijed zahvalan.
EDIT:
Evo malo progoglah po temi Ukrajina i bez iznenadjenja, pravoslavna garda @KUZNECOV, @AleksaMak, @sunceKOtepsija su vidno drugacijih stavova kad je u pitanju pravo vlade u Kijevu u odnosu na pravo vlade u Damasku. @chellenger fanatik kome je branioc svega na svijetu Rusija isto nije iznenadjenje.
Nadjoh i pozitivan primjer, @Black Swan tamo drzi stranu Ukrajine sto znaci da je covjek od principa.
S jedne strane ekipa tvojih istomišljenika a sa druge ekipa koja @saxxx-a, @cbrt-a, @japina, @cool-a, @opet ja naziva vehabijama, teroristima, ljubiteljima ISIL-a i sl.
Hajte vi fino, i jedni i drugi, sebi otvorite posebnu temu pa se tamo pljujte do mile volje, ili još bolje, skupite se svi onako đuture i nađite se na kakvoj ledini pa udrite jedni po drugima dokle god imate kuveta u sebi a nas prestanite više silovati sa tom seljačkom pričom o našim i anamo njihovim.
Last edited by dragma on 30/11/2015 19:23, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#4079 Re: Sirija vol. 2
Treba biti posten pa reci da srpsko obozavanje Putina i Rusije prelazi u ozbiljnu patologiju. Otvorim nekad neki srpski forum kada se desi nesto vazno da vidim kako ljudi razmisljaju. Gotovo 100%-tna podrska Putinu u svakoj situaciji i prilici. Toliko se drka na Rusiju da to prevazilazi svaku granicu ljigavosti. Jadno i bijedno.Martinez_ wrote:
A kod ''vas'' koji pljujete Putina a slavite USA, šta ćemo sa činjenicom da u Siriji podržavate oružanu pobunu, a u Ukrajini vlast (pučističku vlast tačnije)?
Medju Bosnjacima isto tako ima dooobaaaaaaar broj onih koji bacaju drkicu na Tursku i Erdogana. Ljigavo da boli. Medjutim, medju Bosnjacima isto tako ima dooooobaaaar broj onih koji tome oponiraju, koji prema takvom odnosu gaje prezir i odvratnost. I ovaj forum je dobar pokazatelj za tebe koji vjerovatno ne znas kako dise narod u BiH.
I rekoh vec jednom, Hrvati najmanje lizu jaja velikim svjetskim igracima. Ovdje mislim na obican narod. Mada, cak i hrvatski politicari imaju malo dostojanstva... iako itekako procitiraju od zapada... Bosnjacki i srpski politicari nemaju gotovo nikakve koristi od Turske/Rusije, pa ja opet svaki put imam osjecaj da ce doci do seksa (oralnog) kada su u drustvu ErdoganaPutina.
- Em2r
#4080 Re: Sirija vol. 2
Vec sam spominjao...Kikibombona wrote:Treba biti posten pa reci da srpsko obozavanje Putina i Rusije prelazi u ozbiljnu patologiju. Otvorim nekad neki srpski forum kada se desi nesto vazno da vidim kako ljudi razmisljaju. Gotovo 100%-tna podrska Putinu u svakoj situaciji i prilici. Toliko se drka na Rusiju da to prevazilazi svaku granicu ljigavosti. Jadno i bijedno.Martinez_ wrote:
A kod ''vas'' koji pljujete Putina a slavite USA, šta ćemo sa činjenicom da u Siriji podržavate oružanu pobunu, a u Ukrajini vlast (pučističku vlast tačnije)?
Medju Bosnjacima isto tako ima dooobaaaaaaar broj onih koji bacaju drkicu na Tursku i Erdogana. Ljigavo da boli. Medjutim, medju Bosnjacima isto tako ima dooooobaaaar broj onih koji tome oponiraju, koji prema takvom odnosu gaje prezir i odvratnost. I ovaj forum je dobar pokazatelj za tebe koji vjerovatno ne znas kako dise narod u BiH.
I rekoh vec jednom, Hrvati najmanje lizu jaja velikim svjetskim igracima. Ovdje mislim na obican narod. Mada, cak i hrvatski politicari imaju malo dostojanstva... iako itekako procitiraju od zapada... Bosnjacki i srpski politicari nemaju gotovo nikakve koristi od Turske/Rusije, pa ja opet svaki put imam osjecaj da ce doci do seksa (oralnog) kada su u drustvu ErdoganaPutina.
Samo kod nas te neko naguzi, izda, ignorise a narod na njega drka.
Nas turci u zadnjem a bome i predzadnjem ratu, a srbe rusi u ww2 i tokom nato napada.
I opet nas narod svrsava na erdogana i putina.
Ne kaze se dzabe bolje dobar komsija nego los brat.
- Kikibombona
#4081 Re: Sirija vol. 2
Veoma je upitno da li je iko od nabrojanih pravoslavac, da stvar bude jos smjesnija...dragma wrote:A po čemu si ti to zaključio da su nabrojani pravoslavni ili da te ispravim četnici, vjerovatno si to pomislio ali se još uvjek nisi dovoljno udomaćio na ovoj temi pa da to tako i javno napišeš. Ili se možda bojiš da ne popiješ ban?Grean wrote:Moze li malo infa za nas koji smo novi na ovim "strateskim" temama.
Interesuje me od ovih koji trenutno slave Putina, pljuju po Turskoj, USA itd. itd, koliko njih je slavilo Putina na slicnoj temi o Ukrajini gdje je politicki situacija preslikana samo kao negativ, oficijelna vlast kontra pobunjenika a akteri iz Sirije samo u drugim ulogama.
Interesuje me da znam koji su forumasi od principa, koje mozes za ozbiljno uzeti a koji su ideoloski obojeni pa okrecu pricu za potrebe ideologije? Unaprijed zahvalan.
EDIT:
Evo malo progoglah po temi Ukrajina i bez iznenadjenja, pravoslavna garda @KUZNECOV, @AleksaMak, @sunceKOtepsija su vidno drugacijih stavova kad je u pitanju pravo vlade u Kijevu u odnosu na pravo vlade u Damasku. @chellenger fanatik kome je branioc svega na svijetu Rusija isto nije iznenadjenje.
Nadjoh i pozitivan primjer, @Black Swan tamo drzi stranu Ukrajine sto znaci da je covjek od principa.
S jedne strane ekipa tvojih istomišljenika a sa druge ekipa koja @saxxx-a, @cbrt-a, @japina, @cool-a, @opet ja naziva vehabijama, teroristima, ljubiteljima ISIL-a i sl.
Hajte vi fino, i jedni i drugi, sebi otvorite posebnu temu pa se tamo pljujte do mile volje, ili još bolje, skupite se svi onako đuture i nađite se na kakvoj ledini pa udrite jedni po drugima sve dokle god imate kuveta u sebi a nas prestanite više silovati sa tom seljačkom pričom o našim i anamo njihovim.
Ja mislim da nije niko.
- Em2r
#4082 Re: Sirija vol. 2
Za isprane mozgove isto dodje, nevjernik kako god. Sam si spomenuo kurde muslimane ubijaju muslimani.Kikibombona wrote:Veoma je upitno da li je iko od nabrojanih pravoslavac, da stvar bude jos smjesnija...dragma wrote:A po čemu si ti to zaključio da su nabrojani pravoslavni ili da te ispravim četnici, vjerovatno si to pomislio ali se još uvjek nisi dovoljno udomaćio na ovoj temi pa da to tako i javno napišeš. Ili se možda bojiš da ne popiješ ban?Grean wrote:Moze li malo infa za nas koji smo novi na ovim "strateskim" temama.
EDIT:
Hajte vi fino, i jedni i drugi, sebi otvorite posebnu temu pa se tamo pljujte do mile volje, ili još bolje, skupite se svi onako đuture i nađite se na kakvoj ledini pa udrite jedni po drugima sve dokle god imate kuveta u sebi a nas prestanite više silovati sa tom seljačkom pričom o našim i anamo njihovim.![]()
Ja mislim da nije niko.
-
Martinez_
#4083 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Treba biti posten pa reci da srpsko obozavanje Putina i Rusije prelazi u ozbiljnu patologiju. Otvorim nekad neki srpski forum kada se desi nesto vazno da vidim kako ljudi razmisljaju. Gotovo 100%-tna podrska Putinu u svakoj situaciji i prilici. Toliko se drka na Rusiju da to prevazilazi svaku granicu ljigavosti. Jadno i bijedno.Martinez_ wrote:
Zato što je Putin u pravu. Uzmi da u oba naroda imaš 80% neobjektivnih i 20% objektivnih. Kod Srba neobjektivni su automatski za Putina, kod Bošnjaka automatski za Erdogana. Ali je onih po 20% na obe strane za Putina što u zbiru daje Putinu prevagu.
Putin ima mnogo više fanova u NATO zemljama nego sami NATO u Rusiji. Jer mnogi znaju da je u pravu, da je čovek puka reakcija na projekat urušavanja nacionalnih suvereniteta i nasilničkog produžavanja američke dominacije.
- dragma
#4084 Re: Sirija vol. 2
Poenta je u tome da je za pojedince neistomišljenik automatski četnik odnosno vehabija-terorista, zavisno od opcije kojoj taj pojedinac naginje i kojem taboru pripada.Kikibombona wrote:Veoma je upitno da li je iko od nabrojanih pravoslavac, da stvar bude jos smjesnija...dragma wrote:A po čemu si ti to zaključio da su nabrojani pravoslavni ili da te ispravim četnici, vjerovatno si to pomislio ali se još uvjek nisi dovoljno udomaćio na ovoj temi pa da to tako i javno napišeš. Ili se možda bojiš da ne popiješ ban?Grean wrote:Moze li malo infa za nas koji smo novi na ovim "strateskim" temama.
EDIT:
Hajte vi fino, i jedni i drugi, sebi otvorite posebnu temu pa se tamo pljujte do mile volje, ili još bolje, skupite se svi onako đuture i nađite se na kakvoj ledini pa udrite jedni po drugima sve dokle god imate kuveta u sebi a nas prestanite više silovati sa tom seljačkom pričom o našim i anamo njihovim.![]()
Ja mislim da nije niko.
- Kikibombona
#4085 Re: Sirija vol. 2
Isti taj Putin je narusio suverenitet Ukrajine. Al ti to ne vidis jer su kod Srba izgleda po pitanju Rusije 98% neobjektivni (uvlakaci), a oko 2% objektivni. Ti ocigledno nisu medju tih 2% jer u ruskoj politici ne vidis nista lose.Martinez_ wrote:
Zato što je Putin u pravu. Uzmi da u oba naroda imaš 80% neobjektivnih i 20% objektivnih. Kod Srba neobjektivni su automatski za Putina, kod Bošnjaka automatski za Erdogana. Ali je onih po 20% na obe strane za Putina što u zbiru daje Putinu prevagu.
Putin ima mnogo više fanova u NATO zemljama nego sami NATO u Rusiji. Jer mnogi znaju da je u pravu, da je čovek puka reakcija na projekat urušavanja nacionalnih suvereniteta i nasilničkog produžavanja američke dominacije.
I nije problem samo Putin. Problem je vazalski odnos i bacanje drkice na Rusiju. Podsjecate na ruznog, nepismenog i siromasnog momka koji se upucavaju bogatoj, obrazovanoj i lijepoj djevojci.
-
Martinez_
#4086 Re: Sirija vol. 2
Ne razumem čemu potreba da raspravljaš sa nacionalnošću diskutanta umesto samim diskutantom? Što si toliko nacionalno opterećen?Kikibombona wrote: Isti taj Putin je narusio suverenitet Ukrajine. Al ti to ne vidis jer su kod Srba izgleda po pitanju Rusije 98% neobjektivni (uvlakaci), a oko 2% objektivni. Ti ocigledno nisu medju tih 2% jer u ruskoj politici ne vidis nista lose.
I nije problem samo Putin. Problem je vazalski odnos i bacanje drkice na Rusiju. Podsjecate na ruznog, nepismenog i siromasnog momka koji se upucavaju bogatoj, obrazovanoj i lijepoj djevojci.
Znamo svi mi dobro ko je prvi narušio suverenitet Ukrajine, znamo ko je inicirao Majdan i odveo Ukrajinu u pakao. Putin je jednostavno samo i jedino - odgovor, reakcija. Da se oni koji počinju prvi, pogledaju u ogledalo i pokunje. Gledaj sad kako Turci bauljaju, nema dana da ne sastanče sa Amerikancima i EU cvileći za zaštitom. Daju potpuno oprečne izjave, ne znaju šta ih je snašlo.
Šteta, ali nije sve izgubljeno. Jer kad Ameri stave jasno do znanja Turcima da neće krenuti u WW3 zbog njih, Turska će promeniti ploču i početi se otvoreno, najotvorenije udvarati Rusiji. To će biti jedina opcija, druge nema.
- AleksoMKD
#4087 Re: Sirija vol. 2
Istini za volju ja jesam rodjen u pravoslavnoj porodici i krsten sam ali sam ateista. Po dediKikibombona wrote:
Veoma je upitno da li je iko od nabrojanih pravoslavac, da stvar bude jos smjesnija...![]()
Ja mislim da nije niko.
- Grean
#4088 Re: Sirija vol. 2
He, he, @Martinez, ti nisi morao ni odgovarati. Tvoja ideologija i pripadnost gardi nije bila ni upitna.
@em2r, vrlo je bitno za temu kakvi su generalno stavovi.
@dragma, sigurno necu prezati nazvati cetnike njihovim imenom jer sam novi na temi ili jer mi prijeti ban, naravno kad ih prepoznam. Bile su i vece stvari u pitanju pa nisam prezao od toga kad su oni u pitanju.
@kikiriki, ti zasluzujes opsirniji odgovor. Ja sam najcesce uz one potlacene, bez prava glasa i uz Tursku po pravilu
. Ovo zadnje iz licnog interesa i sigurnosti mog naroda. Znam ja da su oni qurac od ovce, pogotovo su to bili kad je nama trebalo (ovi danas imaju tendeciju da idu ka poboljsanju) ali i kao takvi opet su jedina nada. Volim ja i Iran ali oni su predaleko i bez ikakve sanse da igraju nekakvu znacajniju ulogu u zastiti evropskih muslimana, ako bude trebalo, da ne kazem kad bude trebalo. Znaci puki interes.
Rusiju i njihovu politiku naravno ne volim, nikad kroz istoriju nismo imali iste interese ali eto ima i tu digresije. Koliko god imao averziju prema Putinu i njegovoj bahatosti koja neodoljivo podsjeca na jednog drugog pravoslavnog vozda iz vremena Gazimestana, toliko bih volio da pritisne one balticke republike zbog diskriminacije ruske manjine. Ti ljudi, kojih je 30%, nemaju pravo na jezik, na drzavljanstvo ako ne poloze estonski, litvanski, latvijski, dobijaju najlosije poslove a zive tu generacijama i ne snose nikakvu krivicu za Staljinove seobe naroda. Znaci ponegdje i odstupam od ove main linije. Da ne kazem da se putovanjima najradje druzim s njima, blizi su nam nego zapadnjaci, bar meni ali to je na jednu stranu a ovo o cemu sam govorio je nesto drugo.
Saudiju isto tako ne volim jer su iskoristili nasu nevolju da bi nas "izveli na pravi put". Klasicne interesdzije i to one najpodlije. Da ne picam o nijihovom bolesnom tumacenju vjere, da se zene ne skoluju, ne voze auto, da su u vlasnistvu muza i takve nebuloze. Najveca opasnost po islamski svijet. Daleko im kuca od moje bila.
@dragma, sigurno necu prezati nazvati cetnike njihovim imenom jer sam novi na temi ili jer mi prijeti ban, naravno kad ih prepoznam. Bile su i vece stvari u pitanju pa nisam prezao od toga kad su oni u pitanju.
@kikiriki, ti zasluzujes opsirniji odgovor. Ja sam najcesce uz one potlacene, bez prava glasa i uz Tursku po pravilu
Rusiju i njihovu politiku naravno ne volim, nikad kroz istoriju nismo imali iste interese ali eto ima i tu digresije. Koliko god imao averziju prema Putinu i njegovoj bahatosti koja neodoljivo podsjeca na jednog drugog pravoslavnog vozda iz vremena Gazimestana, toliko bih volio da pritisne one balticke republike zbog diskriminacije ruske manjine. Ti ljudi, kojih je 30%, nemaju pravo na jezik, na drzavljanstvo ako ne poloze estonski, litvanski, latvijski, dobijaju najlosije poslove a zive tu generacijama i ne snose nikakvu krivicu za Staljinove seobe naroda. Znaci ponegdje i odstupam od ove main linije. Da ne kazem da se putovanjima najradje druzim s njima, blizi su nam nego zapadnjaci, bar meni ali to je na jednu stranu a ovo o cemu sam govorio je nesto drugo.
Saudiju isto tako ne volim jer su iskoristili nasu nevolju da bi nas "izveli na pravi put". Klasicne interesdzije i to one najpodlije. Da ne picam o nijihovom bolesnom tumacenju vjere, da se zene ne skoluju, ne voze auto, da su u vlasnistvu muza i takve nebuloze. Najveca opasnost po islamski svijet. Daleko im kuca od moje bila.
-
Howitzer
#4089 Re: Sirija vol. 2
Ja što se preseravaju Turci, pošalji leš kući i mršAleksoMKD wrote:
Telo pilota Ruskog Suhoja je danas uz vojne pocasti pprevezeno u Rusiju.
- Kikibombona
#4090 Re: Sirija vol. 2
Za sukob je obicno potrebno dvoje. A kada se dva silnika sudare, obicno oba snose krivicu za konflikt.Martinez_ wrote: Ne razumem čemu potreba da raspravljaš sa nacionalnošću diskutanta umesto samim diskutantom? Što si toliko nacionalno opterećen?
Znamo svi mi dobro ko je prvi narušio suverenitet Ukrajine, znamo ko je inicirao Majdan i odveo Ukrajinu u pakao. Putin je jednostavno samo i jedino - odgovor, reakcija. Da se oni koji počinju prvi, pogledaju u ogledalo i pokunje. Gledaj sad kako Turci bauljaju, nema dana da ne sastanče sa Amerikancima i EU cvileći za zaštitom. Daju potpuno oprečne izjave, ne znaju šta ih je snašlo.
Šteta, ali nije sve izgubljeno. Jer kad Ameri stave jasno do znanja Turcima da neće krenuti u WW3 zbog njih, Turska će promeniti ploču i početi se otvoreno, najotvorenije udvarati Rusiji. To će biti jedina opcija, druge nema.
Sto se tice opravdanja. Pa svaki ih ima. Cak je i Hitler imao. I njemu su drugi bili krivi.
Nastavi ti drkati na Rusiju. Mozda te neki Rus nekada pomiluje po glavi.
- dragma
#4091 Re: Sirija vol. 2
Ma svaka tebi čast, ali kao što rekoh, svi vi, koji u različitosti stavova po pitanju rata u Siriji međusobno prepoznajete jedni druge hajte fino neđe na meraju pa opletite jedni po drugima.Grean wrote: @dragma, sigurno necu prezati nazvati cetnike njihovim imenom jer sam novi na temi ili jer mi prijeti ban, naravno kad ih prepoznam. Bile su i vece stvari u pitanju pa nisam prezao od toga kad su oni u pitanju.
- Kikibombona
#4092 Re: Sirija vol. 2
Sve ovo te eliminise kao objektivnog sagovornika. Ti imas svoje razloge, koji svakako imaju odredjeno uporiste u realnosti, ali to te ne razlikuje od onih koje optuzujes. Stavise.Grean wrote:He, he, @Martinez, ti nisi morao ni odgovarati. Tvoja ideologija i pripadnost gardi nije bila ni upitna.
@kikiriki, ti zasluzujes opsirniji odgovor. Ja sam najcesce uz one potlacene, bez prava glasa i uz Tursku po pravilu. Ovo zadnje iz licnog interesa i sigurnosti mog naroda. Znam ja da su oni qurac od ovce, pogotovo su to bili kad je nama trebalo (ovi danas imaju tendeciju da idu ka poboljsanju) ali i kao takvi opet su jedina nada. Volim ja i Iran ali oni su predaleko i bez ikakve sanse da igraju nekakvu znacajniju ulogu u zastiti evropskih muslimana, ako bude trebalo, da ne kazem kad bude trebalo. Znaci puki interes.
Uzgred, cini mi se da niko od prozvanih nije pravoslavac. Jedan se cesto sluzi za islam karakteristicnom terminologijom, drugi svaki put uskace kada treba braniti katolicku crkvu, treci psuje cetnike i kaze da je Bosnjak, cetvrti govori turski jezik... zaboravio sam koga si jos pomenuo... Jedino Alekso ima neke veze sa provslavicima, jer kako kaze, dolazi iz pravoslavne porodice (iako je ateista). Problem je sto je on najobjektivniji forumas na ovoj temi i to ce ti reci svaka od zaracenih strana.
-
Howitzer
#4093 Re: Sirija vol. 2
Ništa slagao nisam nego ne poznaješ izjave rahmetli predsjednika koje ti ne idu pod ruku zajedno sa tvojom ideološkom praksom...salik79 wrote:
Glupost, sta?!
Da si slagao da je rahmetli Alija ono izjavio?
Na hadžu nisam bio a za Fahdovu džamiju sam već naveo ranije, tako da pričaš gluposti upornosalik79 wrote: Da ste, po zadatku, sirili fitnu za vrijeme Hadza, filujuci strane hadzije onim sto sam naveo?
Da vas je za te usluge placao Fahd, fahdici i njihova kopilad?
Ne poznajem hadžiju Osmu, ali kako god, hvala njemu na njegovom učešću u odbrani BiH da ga Allah nagradi svakim dobrom, on je pojedinac kao i mnogi drugi što su dali više za odbranu BiH nego mnogi drugi funkcionieri što su mogli učiniti svojom nesposobnošću...salik79 wrote: Hadzija Osmo je insan koji je praktikovao taj islam koji se ovdje praktikuje preko 500 godina, kada ti ni u planu nisi bio, a kamoli u islamu. Covjek koji je bio jedan vodecih inzinjera u prijeratnom Energoinvestu, u cijoj kancelariji su i u Titinoj Jugi visile levhe, te se petkom cekalo da se vrati s namaza. Hadzija Osmo je jedan od prvih ljudi koji su uzeli pusku i pruzili otpor i svjedok je iranske nesebicne i bezuvjetne pomoci, od pocetka do kraja agresije na BiH. On je mozda i najzasluzniji za iznalazenje rjesenja elektrifikacije (preko Jablanice) ovog podrucja tokom rata...itd, itd. Inace, rodjeni je brat nacelnika Hadzica. Ako nisi skont'o zbog cega ga spominjem, ukratko - jedan od tvoje "brace" iz BiH je na poslijeratnom Hadzu medju stranim hadzijama sirio ovu tvoju tezu kako su sije, skupa s cetnicima, klale sunije po Bosni. U toj svojoj "da'wi" je nekako nabasao do Osme...Uglavnom, jedva su ga spasili "cuvari reda", s tim da je spomenut i Fahd, fahdici i sva kopilad. "Skandal" o kojem su i novine pisale...
Eto vidiš kako ne znaš kome šta pišeš i šta pišeš, to je bilo riječ o drugom forumašu mada nebitno.salik79 wrote: Sad se sjetih - pa ti si onaj koji je pokusao podmetnuti sliku samobicevanja iz, cini mi se, Pakistana, ili Indije, kao sliku iz Irana, pa sam ti ponudio stoju za svakog lika sa slike, ako dokazes da je iz Irana.
Na kraju krajeva, ko god hoce da se bicuje, a pritom mene ne ugrozava - bujrum. Ovi tvoji koji se samoraznose u skolama, dzamijama, mektebima i ostalim javnim mjestima - oni su problem.
Nebitno da li je iz Irana Pakistana Novog Zelenda, činjenica je da su rafidije koji sebi sjeku glave i leđa u svojoj zabludjeloj žalosti, indoktriniorani su kao i ti, sigurno da nisu to vidjeli od muslimana nego od svoje braće koji su im tu praksu i doveli od istih onih koji proklinju čestite ashabe, poslanikovu ženu, i lagajući na Kur'an i šta sve ne koje gluposti što izvode iz islama, tako da možeš ti to negirat nekom drugom, meni ne.
Samo ti mlataraj, probodi se koji put nožem, malo levitiraj usput nije zgoregsalik79 wrote: Btw, maloprije se vratih sa onog "mlataranja glavom" koje se ovdje praktikuje preko 500 godina
-
Martinez_
#4094 Re: Sirija vol. 2
Haha potegao si Hitlera ispod reda koji počinje ''za sukob je potrebno dvoje'' misleći valjda na Nacističku Nemačku i Poljsku, Nemačku i Jugoslaviju, Nemačku i Francusku, Srbe i Bošnjake 90-ih.Kikibombona wrote:Za sukob je obicno potrebno dvoje. A kada se dva silnika sudare, obicno oba snose krivicu za konflikt.Martinez_ wrote: Ne razumem čemu potreba da raspravljaš sa nacionalnošću diskutanta umesto samim diskutantom? Što si toliko nacionalno opterećen?
Sto se tice opravdanja. Pa svaki ih ima. Cak je i Hitler imao. I njemu su drugi bili krivi.
Lol
- Kikibombona
#4095 Re: Sirija vol. 2
Procitaj jos jednom sta sam napisao. 'A kada se dva SILNIKA sudare...'. Nisam to bezveze napisao. Male drzave su bile zrtva silnika, a Hitler je za to vrijeme sa silnicima imao diplomatske odnose, pa se onda i sa njima potukao.Martinez_ wrote:Haha potegao si Hitlera ispod reda koji počinje ''za sukob je potrebno dvoje'' misleći valjda na Nacističku Nemačku i Poljsku, Nemačku i Jugoslaviju, Nemačku i Francusku, Srbe i Bošnjake 90-ih.Kikibombona wrote:Za sukob je obicno potrebno dvoje. A kada se dva silnika sudare, obicno oba snose krivicu za konflikt.Martinez_ wrote: Ne razumem čemu potreba da raspravljaš sa nacionalnošću diskutanta umesto samim diskutantom? Što si toliko nacionalno opterećen?
Lol
- Mlohavi
#4096 Re: Sirija vol. 2
Godwinov zakon jarane.Martinez_ wrote:Haha potegao si Hitlera ispod reda koji počinje ''za sukob je potrebno dvoje'' misleći valjda na Nacističku Nemačku i Poljsku, Nemačku i Jugoslaviju, Nemačku i Francusku, Srbe i Bošnjake 90-ih.Kikibombona wrote:
Za sukob je obicno potrebno dvoje. A kada se dva silnika sudare, obicno oba snose krivicu za konflikt.
Lol
"Što internetska rasprava postaje većom, vjerojatnost da će se pojaviti usporedba s nacistima ili Hitlerom se približava jedinici."
- Grean
#4097 Re: Sirija vol. 2
Nemam ja sta prepoznavati, to je davno nauceno i prepoznato.dragma wrote:
Ma svaka tebi čast, ali kao što rekoh, svi vi, koji u različitosti stavova po pitanju rata u Siriji međusobno prepoznajete jedni druge hajte fino neđe na meraju pa opletite jedni po drugima.
Od 90' i sluzenja vojnog roka u Titovom Uzicu gdje te u svakoj pekari docekao lik vozda i pitanje je li ovaj zuti sa vama Slovenac ili Hrvat, preko poruka sa Gazimestana i sve to toliko ima isti sablon da je za nepovjerovati. Ta potreba za pravoslavnim vozdom koji ce svima nama ostalima lupiti sakom od sto i pokazati gdje nam je mjesto.
U to vrijeme i oni naujumjereniji su svrsavali na njega kao sto to danas rade sa Putinom (dajem milion da je danas njegov lik u onoj pekari na Slobinom mjestu) ali su istini za volju mnogi skontali gdje to vodi vec nakon Vukovara pa dosli tobe. Ali ta prva reakcija je bila Putinovska prava, masovni trans.
-
Fudo387
#4098 Re: Sirija vol. 2
Grean wrote:Nemam ja sta prepoznavati, to je davno nauceno i prepoznato.dragma wrote:
Ma svaka tebi čast, ali kao što rekoh, svi vi, koji u različitosti stavova po pitanju rata u Siriji međusobno prepoznajete jedni druge hajte fino neđe na meraju pa opletite jedni po drugima.
Od 90' i sluzenja vojnog roka u Titovom Uzicu gdje te u svakoj pekari docekao lik vozda i pitanje je li ovaj zuti sa vama Slovenac ili Hrvat, preko poruka sa Gazimestana i sve to toliko ima isti sablon da je za nepovjerovati. Ta potreba za pravoslavnim vozdom koji ce svima nama ostalima lupiti sakom od sto i pokazati gdje nam je mjesto.
U to vrijeme i oni naujumjereniji su svrsavali na njega kao sto to danas rade sa Putinom (dajem milion da je danas njegov lik u onoj pekari na Slobinom mjestu) ali su istini za volju mnogi skontali gdje to vodi vec nakon Vukovara pa dosli tobe. Ali ta prva reakcija je bila Putinovska prava, masovni trans.
- dragma
#4099 Re: Sirija vol. 2
Ne podržavaju isključivo i samo Srbi (na ovoj temi) Assada i Putina kao što ne podržavaju opoziciju isključivo i samo Bošnjaci. Osim toga, ovdje su uglavnom sve fini momci, koji nekad malo u žaru rasprave i pretjeraju, nekad padne i koja ružna riječ ali daleko od toga da je iko od njih četnik, ustaša, vehabija ili ne znam šta već.Grean wrote:Nemam ja sta prepoznavati, to je davno nauceno i prepoznato.dragma wrote:
Istina, ima nekoliko pojedinaca na obje strane koji provociraju, ali su u manjini, isto tako svako malo vremena se pojavi i par padobranaca koji vrlo brzo budu provaljeni i banovani od strane moderatora foruma.
-
republikauzicka
#4100 Re: Sirija vol. 2
March in occupied by the terrorists Madaya town , Rif Dimashq Governorate, in support of the Syrian Arab army and Bashar al Assad 11/30/2015
Madaya inhabitants are predominantly Sunni
VIDEO
https://www.facebook.com/video.php?v=1067208926663628
Madaya inhabitants are predominantly Sunni
VIDEO
https://www.facebook.com/video.php?v=1067208926663628