prog321 wrote:1914 pobjegli glavom bez obzira. Vratili se kad su saveznici odnijeli pobjedu.
1941 - isto.
Jesi li ti prociato I jednu istorijsku knjigu ili to je to preneseno od nekih "strucnjaka" ?
Mene nenervira kad neko kaze da su srbi pocinili genocid u Srebrenici, ja mogu da osporavam terminologiju kao sto osporavaju I jevreji I neki drugi ( ali ne cinjenicu da su hiljade nastradale) ali trenutno je taj dogadjaj okarakterisan kao genoicid sto neznaci da mozda za nekih 20-50 godina nece biti drugacije kvalifikovano al ja tad necu biti ziv pa me to ne tangira da izvines .... ( I usput ja da sam imao sanse ja bih Mladica okacio na krst jer je ovim ludackim potezom unistio srpski ugled u svijetu)
Sa druge strane kad mi nek pametnjakovic kaze srbi kukavice....mislim stali osmanlijama na megdan I izgubili ali su ipak stali...koliko je krvav okrsaj bio na kosovu da su obadvije strane bile unistene I to je usporilo turski prodor na zapad jer nisu imali vojske jos godinama
Ko se poceo medju prvim bunit protiv osmanlija?....opet srbi, podizali bune , bivali potuceni ali opet se iznova bunili.
Ko je stao Austij I Njemackoj na megdan u WWI ?.... ko je potukao austrijsku vojsku na Ceru I protjerao ih nazad u Bosnu ?....Ko se povukao ( ne predao) kad su napadnuti sa 3 strane?..ko je krenuo u proboj solunskog fronta?...ko je odbio ultimatum Njemacke u WWII?...ko je docekao Njemce sa cvijecem a ko je bombardovan?....dosta vise lazi