Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bloo wrote:
Ad nauseam.
Daj barem jednu stvar u kojoj ce uzivati zajedno (osim sampite). Inace ako je SVE kompromis, sta nas povezuje?
Ne poznajem te, ali cini mi se da si sci-fi fan.
U tome mozemo uzivati zajedno.
Zajednicki interesi nisu nikad problem veze.
Ono sto nije zajednicko, moze predstaviti raskol.
I isto tako...individualni interesi....moras dati prostora drugoj strani da radi i nesto samo za svoj gust.
Bloo wrote:
Ad nauseam.
Daj barem jednu stvar u kojoj ce uzivati zajedno (osim sampite). Inace ako je SVE kompromis, sta nas povezuje?
Ne poznajem te, ali cini mi se da si sci-fi fan.
U tome mozemo uzivati zajedno.
Zajednicki interesi nisu nikad problem veze.
Ono sto nije zajednicko, moze predstaviti raskol.
I isto tako...individualni interesi....moras dati prostora drugoj strani da radi i nesto samo za svoj gust.
Ali sta dvoje ljudi spoji zajedno, osim zajednickih interesa? Ako ih nemaju, vec je sve kompromis, da li imaju buducnost?
Da, naravno, ne govorim o bolesno zavisnim.osobama ili parovima gdje se sve mora raditi zajedno.
Bloo wrote:
Ali sta dvoje ljudi spoji zajedno, osim zajednickih interesa? Ako ih nemaju, vec je sve kompromis, da li imaju buducnost?
Da, naravno, ne govorim o bolesno zavisnim.osobama ili parovima gdje se sve mora raditi zajedno.
Jel govorimo o ljubavi?
Idem od pretpostavke da si sa nekim jer ga/nju volis, dijelis tu emotivnu povezanost i privrzenost.
Kako nekog zavolis? Na osnovu toga sto ste apsolutno razliciti u svemu (od karakternih osobina i sklonosti - nesto sto zahtijeva kompromise) ili pak ...?
Da me ne shvatis pogresno, ja cijelo vrijeme kao ogledni primjerak za diskusiju uzimam imaginarni par koji bi vezu zasnivao na kompromisima konstantno.
Kada govorimo u mentalitetu muskarca i njegove percepcije zene:
Odakle mu (liku iz clanka) pravo ovako postupiti?
No na stranu on, isto tako grozni, ako ne i gori su komentari ispod clanka:
"Feministicka ujdurma, oblaci se provokativno pa ocekuje da muskarac ostane hladan. Ne moze lutko, ebala ti Rosa Luxemburg mater ljevicarsku"
"Znaci posalju te, samo zato sto si zensko i sto si zgodna, da izvještavas sa skupa koji je dominantno muslki, sa navijačima za koje znaju da su polupjani, i onda se neko cudi ovome."
"inače ove kršćanske žene se baš uvrijede kad ih se zdrpi za duppe..."
Jedno od drasticnih rjesenja bi moglo biti i da se mi pocnemo ponasati isto na javnom mjestu.
Random uhvatis lika za muda, zvizdimo i dobacujemo, pljesnemo po dupetu, pravimo jako slikovote seksualne aluzije...
Sve to na javnom mjestu, pred curama, majkama, djecom...
Bloo wrote:
Kako nekog zavolis? Na osnovu toga sto ste apsolutno razliciti u svemu (od karakternih osobina i sklonosti - nesto sto zahtijeva kompromise) ili pak ...?
Da me ne shvatis pogresno, ja cijelo vrijeme kao ogledni primjerak za diskusiju uzimam imaginarni par koji bi vezu zasnivao na kompromisima konstantno.
Pa kako ko draga Bloo. Kako ti nekoga zavolis?
Nekoga privlaci susta suprotnost od samog sebe, neko trazi nekoga ko je isti, neko trazi zamjenu za oca, neko za majku itd.
I taj imaginarni par....sta da im se odnos zaista zasniva na konstantnim kompromisima? U cemu je problem?
Kada govorimo u mentalitetu muskarca i njegove percepcije zene:
Odakle mu (liku iz clanka) pravo ovako postupiti?
No na stranu on, isto tako grozni, ako ne i gori su komentari ispod clanka:
"Feministicka ujdurma, oblaci se provokativno pa ocekuje da muskarac ostane hladan. Ne moze lutko, ebala ti Rosa Luxemburg mater ljevicarsku"
"Znaci posalju te, samo zato sto si zensko i sto si zgodna, da izvještavas sa skupa koji je dominantno muslki, sa navijačima za koje znaju da su polupjani, i onda se neko cudi ovome."
"inače ove kršćanske žene se baš uvrijede kad ih se zdrpi za duppe..."
"Dobro si ti prosla, mogla si biti ebana"
Ovako razmisljanje je bolesno.
jeste grozno citati ovakve komentare , ali meni je njena reakcija malo cudna
Bloo wrote:Jedno od drasticnih rjesenja bi moglo biti i da se mi pocnemo ponasati isto na javnom mjestu.
Random uhvatis lika za muda, zvizdimo i dobacujemo, pljesnemo po dupetu, pravimo jako slikovote seksualne aluzije...
Ne bi to imalo zeljeni efekat, sutra bi ti pred prozorom bili ti ljudi koje si safatala i pjevali serenade
Connaisseur Karlin wrote:
jeste grozno citati ovakve komentare , ali meni je njena reakcija malo cudna
Po tebi..kako je trebala reagovati?
pokusati dati nekakav znak otpora zar ti ne bi regirala !?
Iskreno...ne znam.
Njena reakcija je ista kao u laneta koje stoji nasred ceste u po noci i najednom ti naletis iza okuke u svom autu vozeci kao raketa.
Ono samo stoji paralizovano u strahu.
Pa tako i ona. Sok i nevjerica. Ono....WTF?!
Komplet dogadjaj je trajao dvije-tri sekunde. I da je htjela reagovati nije mogla. On je vec nestao.
Komentari su smiješni i većini je to normalno... sve dok nije u pitanju cura, žena, sestra, najbolja drugarica. Tad kod bosanca neandertalca prorade dvostruki standardi.
pokusati dati nekakav znak otpora zar ti ne bi regirala !?
Iskreno...ne znam.
Njena reakcija je ista kao u laneta koje stoji nasred ceste u po noci i najednom ti naletis iza okuke u svom autu vozeci kao raketa.
Ono samo stoji paralizovano u strahu.
Pa tako i ona. Sok i nevjerica. Ono....WTF?!
Komplet dogadjaj je trajao dvije-tri sekunde. I da je htjela reagovati nije mogla. On je vec nestao.
nastavila je reportazu , kao da se nista nije ni desilo
Bloo wrote:
Pa kako ko draga Bloo. Kako ti nekoga zavolis?
Nekoga privlaci susta suprotnost od samog sebe, neko trazi nekoga ko je isti, neko trazi zamjenu za oca, neko za majku itd.
I taj imaginarni par....sta da im se odnos zaista zasniva na konstantnim kompromisima? U cemu je problem?
Apsolutno nije problem, spekulisemo S tim da ne treba izgubitzi iz vida ono na što si skrenula pažnju da omjer kompromisa mora biti jednak.
MarlboroGold wrote:Komentari su smiješni i većini je to normalno... sve dok nije u pitanju cura, žena, sestra, najbolja drugarica. Tad kod bosanca neandertalca prorade dvostruki standardi.
Bloo wrote:Jedno od drasticnih rjesenja bi moglo biti i da se mi pocnemo ponasati isto na javnom mjestu.
Ne bi to imalo zeljeni efekat, sutra bi ti pred prozorom bili ti ljudi koje si safatala i pjevali serenade
Razmisli malo. Da li si uvijek raspoložen da budeš tretiran kao seksualni objekat? Da li bi ista reakcija bila i kad bi neka nana ovo sve gore počinila na mlađem liku?