Ovolika kolicina urina odavno nije vidjena
FADIL DO MEZARA

http://www.klix.ba/vijesti/bih/direktor ... /161126021

Po zakonu. Bez konkursa. Koji ce nam kurac konkurs.

Prpa.ba wrote:Urina se miris siri, nama zutilo sja, na izbore krece stranka Ez De A.

osupnuti smo kolicinom urinamuha_sa wrote:ovo vas ko nešto iznenadilo![]()
bRez vadjenjaBlack swan wrote:samo karaj
vivaldi wrote:........
Istina, zaista.
Građanski savez pozvao Fadila Novalića da podnese ostavku
Građanski savez (GS) zatražio je ostavku premijera FBiH Fadila Novalića naokon što je objavljeno da je njegova kćerka bez konkursa zaposlena u Finansijsko-informatičkoj agenciji (FIA).
Novalićeva Vlada uništila je desetine hiljada radnih mjesta, prodala ili se sprema da proda posljednje ostatke državnih firmi i privatizuje javna preduzeća i natjerala desetine hiljada najpametnijih i najboljih mladića i djevojaka da napuste Bosnu i Hercegovinu, možda zauvijek. I kao da to nije dovoljno, on i drugi stranački trutovi, naočigled svih, drsko, bezobrazno i brutalno u državne agencije, institucije i preduzeća mimo zakona, procedura zapošljavaju samo i isključivo svoju rodbinu", stoji u saopćenju.
GS traži i hitnu smjenu Esada Mahmutovića, direktora Finansijsko-informatičke agencije (FIA), koji je javno priznao da je prekršio propise i zaposlio premijerovu kćerku.
"Ovakvo ruganje narodu i građanima SDA nije priredila od prošle sedmice, kada je pozvala novinare na otvaranje trotoara kod Predsjedništva BiH. Međutim, rijetko je ko i kad uvrijedio sve preživjele ovog rata kao Mahmutović kada je izjavio da je od svih koji su preživjeli rat, očito, samo Amor Mašović zaslužio da njegova kćerka dobije posao u državnoj firmi. Djeca žrtava koje su pronađene u masovnim grobnicama, očito nisu, ako se o tome pitaju visoki funkcioneri SDA. Njihove nema ni u FIA, niti u bilo kojoj drugoj državnoj firmi", saopćeno je iz GS-a.
Ističu da Ako ih interesuje gdje se nalaze, i Novalić i Mahmutović mogu djecu onih na čijoj je žrtvi napravljena ova država naći ispred njemačke ambasade, gdje u redu stoje i čekaju boravišne i radne vize.
"Jer, dok god je SDA blizu vlasti njihova budućnost je na bauštelu, bosanskom ili njemačkom. Stoga smo mi u Građanskom savezu uvjereni da je od danas do Opštih izbora 2018. godine, jedina dilema pred građanima BiH sljedeća: ili SDA ili BiH. Jer, nema više sumnje da što je više SDA, sve je manje BiH", zaključuju iz GS-a.
Podsjećamo, direktor FIA-e Esad Mahmutović u razgovoru za Klix.ba rekao je da je u slučaju zapošljavanja kćerke premijera FBiH sve urađeno u skladu sa Zakonom o radu FBiH koji mu je dozvolio da zapošljava bez konkursa.
"To je moje zakonsko pravo. Ako me pitate o zapošljavanju Ade Novalić, ona je zaposlena prema zakonu. Ako je iko odgovoran za njeno zapošljavanje, ja sam odgovoran. Nije je zaposlio Fadil Novalić nego ja", rekao je on.

Code: Select all
http://vijesti.ba/clanak/336688/u-mostaru-ljudi-umiru-od-gladiTih 100.000 ce na proljece put inostranstva. To je agenda kineza Novalica. Kome on baca suplje?Dozer wrote:vivaldi wrote:........![]()
Ja bih, na sve ovo sto si napisao o broju "novozaposlenih" i sto je potpuno tacno, dodao jos jedan detalj koji je "doprinijeo smanjenju" nezaposlenosti.
Radi se o zakonu kojim se s biroa za zaposljavanje skida svako ko u toku godine ostvari prijavljenu zaradu od, cini mi se, 300 KM.
Sta ovo konkretno znaci? Pa, jednostavno je - ako je neko na birou imao srece da "ubode" neki jednokratni i kratkotrajni honorarni posao vrijedan 300+ KM, a koji je odradio preko Ugovora o djelu ili o Honoraru, ta/j se brise s biroa za tu godinu. I, hajde sto se brise s biroa, nego se brise i sa zdravstvenog osiguranja preko biroa. Na ovaj nacin se ostvaruju budzetske ustede po 2 osnova - za nezaposlene i za ZO.
Ovo da nije zalosno, zaista bi bilo smijesno... Ali, samo pokazuje jos jedan od modusa kojima se vlast (citaj: SDA i trabanti) dovija kako da (bukvalno) zajebe obicni narod, a da istovremeno sebe prikazu kao pozitivce koji su postigli vrhunske rezultate na polju smanjenja nezaposlenosti, jacanja ekonomije, razvoja, budzetskh usteda, blablabla....
A, sustinski - ne da nisu napravili bilo kakve realne pozitivne pomake, nego su cak vise nego uspjesno unazadili sve ono za sta tvrde da su rapidno poboljsali. Paradoksalno zvuci, znam, ali to je cinjenicno stanje.
Nazalost, po statistickim parametrima na kraju godine ce ispasti da oni jesu popravili stanje, ali u realnosti se to nije desilo i stanje je, zapravo, dodatno unazadjeno i gore nego je bilo.
Ispravna uporedna statistika ce se moci vidjeti nakon 2-3 godine, kada isteknu svi ovi podsticaji koje je @vivaldi spomenuo, kao i kada svi ovi honorarci koji su na-vrat-na-nos poskidani s biroa budu opet imali pravo da se prijave na biro.
Tek tada cemo opet imati papirski/statisticki BUM na birou, kojem ce se svi onda "iscudjavati", ali tada ce vec (opet) biti kasno jer ce se to desavati na kraju 2018., tj. nakon opstih izbora.
Ali, posto je pamet ovdasnjeg naroda super-kratka, te 2018. se 90% ljudi uopste nece sjecati obecanja koje je 2014. punim plucima davao veliki mag ublehe - Bakir Izetbegovic i njegova SDA.
Za one koji su vec zaboravili, doticni je u predizbornoj kampanji 2014. obecao "100.000 NOVIH radnih mjesta u narednom 4-godisnjem mandatu". Onda je, kada je procijenjeno da ce mandat i dobiti, pred same izbore to preformulisano u "100.000 novih radnih mjesta u toku od 10 godina", da bi odmah nakon izbora to obecanje preraslo u "100.000 novih radnih mjesta u narednom dugorocnom periodu".
Realnost, i istina, jeste da od tih stvarnih i obecanih 100.000 NOVIH radnih mjesta - nema nista. A nema jer je razvojna politika, a pogotovo strategija = ubleha.
Šta se Gratz buni, na njegov Zakon o radu se pozivaju.O'zone wrote:Kako mi ovi "opozicionari" idu na.....Eto niko ništa ne zna..nikad oni nisu čuli za slučajeve nepotizma a o korupciji i da ne govorimo...pa onda izađu sa izjavom aman-zaman čovjek bi na ranu prvio a samo se čeka da se nekako zasjedne na Fadilovo mjesto pa da se uklopi one familije po raznim foteljama...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/gratz-do ... /161128062
I zbog sela i zbog sebe...VjecitiStudent wrote:Šta se Gratz buni, na njegov Zakon o radu se pozivaju.O'zone wrote:Kako mi ovi "opozicionari" idu na.....Eto niko ništa ne zna..nikad oni nisu čuli za slučajeve nepotizma a o korupciji i da ne govorimo...pa onda izađu sa izjavom aman-zaman čovjek bi na ranu prvio a samo se čeka da se nekako zasjedne na Fadilovo mjesto pa da se uklopi one familije po raznim foteljama...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/gratz-do ... /161128062
Evo ti i njihVjecitiStudent wrote:Oko ovoga svi će se oglasiti osim SDP-a