Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dobar osjecaj

#4076 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dobar osjecaj »

sheilak wrote:
sunceKOtepsija wrote: cekaj malo, znaci ta osoba brine o tvom bratu, u smislu da ga smatra vaznim, iako on ne smatra komsiju nimalo vaznim? i onda se pitamo sta se desava, zasto ima kriminala, ubistava, pa ljudi ubijaju komsije u mahalama, za neke se tek nakon par dana sazna, prije rata komsija je bio svetinja, ostaloje naravno jos ljudi koji njeguju dobro susjedsko komsijske odnose, i hvala im, kad vidim s kakvim zidovima se susrecu sve je jasno u kaikvom drustvu zivimo
kako ce se smanjiti stopa kriminala u gradu ako se hanifa iz mahale na taj nacin interesira za brata zenezbrkovima? :?

meni se samo cini da tu hanifa ima stalkerskih sklonosti, a to opet povecava nekako stopu kriminala :D
I ti meni kazes da doziram s kim cu ulaziti u raspravu :lol: :kiss:
sunceKOtepsija

#4077 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sunceKOtepsija »

sheilak wrote:
dobar osjecaj wrote:
sheilak wrote:takve te osobe dovedu u neugodnu situaciju, pogotovo ako si i sklona nesigurnosti, ucinit ce da se nelagodno osjecas. a nepotrebno. jer nit je neciji iizged toliko eklatantan da izaziva javnu sablazan nit ce takvi komentari na bilo koji nacin pomoci (osim toj osobi da bocka malo) niti svako ima isti ukus. ja nemam srca odgovoriti na takve stvari. samo se zacrvenim :D
Joj, kakvih socnih primjera si nabrojala svega onoga sto povezujem s tom vrstom "dobronamjernosti" i odvratnih poriva da komentarises izgled drugih ljudi :)
pa o tome se radi kad ja kritiziram komentiranje. svi mi primjetimo neke stvari koje nam ne pasu i nad kojima se zamislimo :D al upravo postoji razlika izmedju konstruktivne kritike (a uostalom ko smo mi da komentiramo tudji izgled/outfit/smijeh/nacin izrazavanj, taman i da nam se ne svidja) i one koja je tek zlobna. a da se to primijetiti.
znaci moze kritizirnje bez komentiranja :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
:-)
uostalom kako se sve gleda negativno, kao kritikure se jer neko kaze "jesil se to udebljala" ne bi nikad nejko mozda pokusao pomislit razmisljat pozitivnije, a ne sve gledat negativno
ZenaZbrkovima

#4078 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ZenaZbrkovima »

sheilak wrote:
sunceKOtepsija wrote: cekaj malo, znaci ta osoba brine o tvom bratu, u smislu da ga smatra vaznim, iako on ne smatra komsiju nimalo vaznim? i onda se pitamo sta se desava, zasto ima kriminala, ubistava, pa ljudi ubijaju komsije u mahalama, za neke se tek nakon par dana sazna, prije rata komsija je bio svetinja, ostaloje naravno jos ljudi koji njeguju dobro susjedsko komsijske odnose, i hvala im, kad vidim s kakvim zidovima se susrecu sve je jasno u kaikvom drustvu zivimo
kako ce se smanjiti stopa kriminala u gradu ako se hanifa iz mahale na taj nacin interesira za brata zenezbrkovima? :?

meni se samo cini da tu hanifa ima stalkerskih sklonosti, a to opet povecava nekako stopu kriminala :D
povecava dakako. dok je desnim gledam, lijevim okom pocnem zvjerati sa strane necu li naci kakvu finu kamencinu da za njom gadjam da se ne vrati.
sunceKOtepsija

#4079 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sunceKOtepsija »

sheilak wrote:

ja sam hanifu shvatio kao figurativan prika+z komsijskih odnosa, ne treba shvatat sve bukvalno, ali komsiluk je jedan od gradivnih elemenata sire drusstvene zajednice, na komsiluku vidimo gdje smo i sta smo, a stanje nije bas veselo, naravno za pojedine je to normalno jer za bolje ne znaju i to je tuzno (iako izlaz postoji
sheilak

#4080 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sheilak »

dobar osjecaj wrote: I ti meni kazes da doziram s kim cu ulaziti u raspravu :lol: :kiss:
ma zeza se suncekotepsija, pa se i mi moramo malo zezat. :D :kiss:
sheilak

#4081 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sheilak »

ma problem je sto ljudi ne znaju kad predju odredjenu crtu (intimnog prostora osobe), dobronamjerno ili ne, hanifa ili neko drugi. nemaju takta niti osjecaja za ispravno. ili ih nije briga.
petunija

#4082 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by petunija »

Ne kontam zašto neki ljudi ne znaju stajati u redu?
Ono svi stojimo jedno iza drugug, ali uvijek se nađe neki idiot/idiotkinja koji se izdvoje iz reda, stanu pored i tako se stvori zabuna, ljudi koji dolaze kasnije ne znaju da je to isti red i začas se naprave dva, što obavezno rezultira svađom :?
ultima_palabra

#4083 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ultima_palabra »

sheilak wrote:ma problem je sto ljudi ne znaju kad predju odredjenu crtu (intimnog prostora osobe), dobronamjerno ili ne, hanifa ili neko drugi. nemaju takta niti osjecaja za ispravno. ili ih nije briga.
Ljudi prelaze crtu kad osjete da mogu, kao i kod svega drugog. Ako udariš tarabu umjesto crte, onda mogu samo izvirivati :D
madner

#4084 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by madner »

Ma dobro ima tih slabih tacaka kod osoba, ko ima iskustva zna sta se ne moze reci sto normalnoj osobi ne bi bio problem. :D
sheilak

#4085 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sheilak »

ultima_palabra wrote:
sheilak wrote:ma problem je sto ljudi ne znaju kad predju odredjenu crtu (intimnog prostora osobe), dobronamjerno ili ne, hanifa ili neko drugi. nemaju takta niti osjecaja za ispravno. ili ih nije briga.
Ljudi prelaze crtu kad osjete da mogu, kao i kod svega drugog. Ako udariš tarabu umjesto crte, onda mogu samo izvirivati :D
znam, i to mi kazu cesto. al kako podic tarabu? :D
ZenaZbrkovima

#4086 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ZenaZbrkovima »

petunija wrote:Ne kontam zašto neki ljudi ne znaju stajati u redu?
Ono svi stojimo jedno iza drugug, ali uvijek se nađe neki idiot/idiotkinja koji se izdvoje iz reda, stanu pored i tako se stvori zabuna, ljudi koji dolaze kasnije ne znaju da je to isti red i začas se naprave dva, što obavezno rezultira svađom :?
uh.. danas mnogo stosta ne kontam i mnogo stosta me nervira :D srklet mi od ovih 50 stepeni haman.

Ugl, ne kontam retarde koji stoje na kraju reda pa pitaju 3-eg, 4-tog mogu li stati ispred jer zaboga ONI ZURE NEGDJE. onda taj 3-ci,4-ti pusti i zezne sve nas iza. e pa tad se nadjem u velikoj dilemi, koga bih prije pod noge bacila, idiota koji se pravi lud pa ne konta da se ne uvaljuje samo jednom, nego nama svima, il idiota koji ne zna reci ne iako se i njemu vjerovatno zuri i i njemu je mucno stajati u kilometarskom redu jednako kao i nama iza.
jednom sam u takvoj situaciji covjeku prigovorila da kad je takav dobrocinac sad on fino izadje iz reda i stane na mjesto tog koji ga je zamolio. lijepo i uljudno. sreca, podrzao me ostatak "kolone". sto je i normalna stvar. kad ustupas mjesto, ustupi svoje brate, ne glumi dobrocinca preko mojih ledja. ha ja.
ultima_palabra

#4087 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ultima_palabra »

sheilak wrote:
ultima_palabra wrote:
znam, i to mi kazu cesto. al kako podic tarabu? :D
Pa nije valjda da te to moram učiti? :mrgreen: Uvijek izraz nezainteresovanosti i/ili žurbe na licu, hladan pozdrav, šturi odgovori na pitanja i nepostavljanje vlastitih, oštar odgovor na neprikladno pitanje itd itd...
sheilak

#4088 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sheilak »

ultima_palabra wrote: Pa nije valjda da te to moram učiti? :mrgreen: Uvijek izraz nezainteresovanosti i/ili žurbe na licu, hladan pozdrav, šturi odgovori na pitanja i nepostavljanje vlastitih, oštar odgovor na neprikladno pitanje itd itd...
a mene se sve mora uciti :D probat cu ovo sa ostrim odgovorima...
sunceKOtepsija

#4089 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sunceKOtepsija »

ZenaZbrkovima wrote:
uh.. danas mnogo stosta ne kontam i mnogo stosta me nervira :D srklet mi od ovih 50 stepeni haman.

Ugl, ne kontam retarde koji stoje na kraju reda pa pitaju 3-eg, 4-tog mogu li stati ispred jer zaboga ONI ZURE NEGDJE. onda taj 3-ci,4-ti pusti i zezne sve nas iza. e pa tad se nadjem u velikoj dilemi, koga bih prije pod noge bacila, idiota koji se pravi lud pa ne konta da se ne uvaljuje samo jednom, nego nama svima, il idiota koji ne zna reci ne iako se i njemu vjerovatno zuri i i njemu je mucno stajati u kilometarskom redu jednako kao i nama iza.
jednom sam u takvoj situaciji covjeku prigovorila da kad je takav dobrocinac sad on fino izadje iz reda i stane na mjesto tog koji ga je zamolio. lijepo i uljudno. sreca, podrzao me ostatak "kolone". sto je i normalna stvar. kad ustupas mjesto, ustupi svoje brate, ne glumi dobrocinca preko mojih ledja. ha ja.
i jel izasao iz reda?
zanimlljivo kako se trazi kolonska solidarnost, kad treba
ZenaZbrkovima

#4090 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ZenaZbrkovima »

ne trazi se solidarnost, ljudi su se prirodno solidarisali. nisam samo ja tu ispala levat.

nije izasao iz reda nego se taj posljednji vratio na kraj reda, da nastavi cekati kao i svi mi. niko od nas nije nasao svoje vrijeme i svoje noge na putu. I ja sam izletila s posla na posla sata da zavrsim obaveze kao i on i bilo ko drugi tu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4091 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

I da zakljucimo-dziberski je nekome na ulici i u drustvu upucivati pitanja koja bacaju fokus na njegove estetske mane. Ko je dobronamjeran reci ce ti takvo nesto tiho i nasamo.
petunija

#4092 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by petunija »

ZenaZbrkovima wrote:

Desilo mi se i to, :D neka žeturača mi se tako htjela uvaliti i pita može li, a ja joj hladno odgovorih: "Ako se slažu svi ovi koji čekaju" Naravno, svi su negodovali (što sam i očekivala :D ) pa se dotična vratila gdje je i trebala biti u startu :D
sheilak

#4093 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sheilak »

ne kontam zasto u bankama u spici nikad ne rade svi salteri.
sunceKOtepsija

#4094 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sunceKOtepsija »

ako neces pomoc covjeku kome ces? eto otpasce ti noge ako ces stajat u redu duze 30 sekundi, daj molim te, takvi isti bibicu na semaforu pjesaku da brze prede na pjesasko zeleno ili vozacu ispred sto nije kreno iste sekunde na zuto
ZenaZbrkovima

#4095 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ZenaZbrkovima »

sunceKOtepsija wrote:ako neces pomoc covjeku kome ces? eto otpasce ti noge ako ces stajat u redu duze 30 sekundi, daj molim te, takvi isti bibicu na semaforu pjesaku da brze prede na pjesasko zeleno ili vozacu ispred sto nije kreno iste sekunde na zuto
pomoci cu sebi prvo.
edit: i lakse malo s tim dijagnozama ziv bio.
sunceKOtepsija

#4096 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sunceKOtepsija »

ZenaZbrkovima wrote:
sunceKOtepsija wrote:ako neces pomoc covjeku kome ces? eto otpasce ti noge ako ces stajat u redu duze 30 sekundi, daj molim te, takvi isti bibicu na semaforu pjesaku da brze prede na pjesasko zeleno ili vozacu ispred sto nije kreno iste sekunde na zuto
pomoci cu sebi prvo.
i onda kukat ljudi su ovakvi onakvi
petunija

#4097 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by petunija »

Znaš kako kažu: dobar i lud, dva brata 8)
MedenoSrce

#4098 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MedenoSrce »

dobar osjecaj wrote:
sheilak wrote:takve te osobe dovedu u neugodnu situaciju, pogotovo ako si i sklona nesigurnosti, ucinit ce da se nelagodno osjecas. a nepotrebno. jer nit je neciji iizged toliko eklatantan da izaziva javnu sablazan nit ce takvi komentari na bilo koji nacin pomoci (osim toj osobi da bocka malo) niti svako ima isti ukus. ja nemam srca odgovoriti na takve stvari. samo se zacrvenim :D
Joj, kakvih socnih primjera si nabrojala svega onoga sto povezujem s tom vrstom "dobronamjernosti" i odvratnih poriva da komentarises izgled drugih ljudi :)
Nekad bi mi ranije bivalo neprijatno ili bih agresivno uzvratila ali sada pustim ljude da se osjecaju bolje u vezi sebe taj jedan momenat, najlakse grijeh na budali zaraditi. Jeste, Shex, lijepa su ti stopala i pokazuj ih.
sheilak

#4099 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sheilak »

MedenoSrce wrote: Nekad bi mi ranije bivalo neprijatno ili bih agresivno uzvratila ali sada pustim ljude da se osjecaju bolje u vezi sebe taj jedan momenat, najlakse grijeh na budali zaraditi. Jeste, Shex, lijepa su ti stopala i pokazuj ih.
hvala :D :kiss:
Vitezanin

#4100 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Vitezanin »

Ne kontam silne šoljice, čaše u policama, U SVAKOJ KUĆI U BOSNI, koje se ne koriste i služe za ukras ili samo za goste. I plus ljudi ne daju da se to koristi, a godinama stoji tako u visećim policama. A ne daju ni da se skloni.

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Post Reply